Tko o čemu, kurva o poštenju, vojnik o skraćenju, Borut o izlascima, ili zalascima sunca u Izraelu, a ja o kuhanju i žderi, te pijači, jegiba. Uz tradicionalne pohove poput pariškog od jaja i brašna, sa eventualno malo mlijeka, preko bečkoga, isto to, ali u konačnici sa krušnim mrvama, prezlima, ja danas uradih malo nježniju smjesu, tzv. poh Orly, ili "pivska smjesa za pohanje. Za pola kg šampinjona zel sam dva jajca, jedno lijevo i jedno desno, odvojil žutanjke od bijelanjaka. -bijelanjke stukel u snijeg -žutanjkima dodal 5 žlica brašna, žlićicu soli, deci pive i to zmiksal -dodal bijelanjke-snijeg i lagano zmešal. Nikako ne miksati, jer si onda dreku pljusku odvalil....uništiš onu pjenicu. U to umačeš čitave šampinjone i frigaš ih na srednjoj temperaturi u dubokom ulju. Kad porumeni, zvlečeš van, na papirnati ubrus da popije ulje. Po pričama starih kurvarica, piva, ili štamplek neke rakijice u samom pohu, spriječava poh da popije puno ulja??????????????????? Valda??? Uz to, ja osobno obožavam tartar umak, ne tatarski, to je nekaj drugoga. 3-4 kis krastavca 4-5 režnji češnjaka šaku lista peršinga 2 majoneze malo kiseliša od krastavci Sve sitno saseckati, što sitnije!!!!! Da, i majonezu, pametnjaković jedan! |
< | rujan, 2013 | > | ||||
P | U | S | Č | P | S | N |
1 | ||||||
2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 |
9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 |
16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 |
23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 |
30 |