Tko o čemu, kurva o poštenju, vojnik o skraćenju, Borut o izlascima, ili zalascima sunca u Izraelu, a ja o kuhanju i žderi, te pijači, jegiba.
Uz tradicionalne pohove poput pariškog od jaja i brašna, sa eventualno malo mlijeka, preko bečkoga, isto to, ali u konačnici sa krušnim mrvama, prezlima,
ja danas uradih malo nježniju smjesu, tzv. poh Orly, ili "pivska smjesa za pohanje.
Za pola kg šampinjona zel sam dva jajca, jedno lijevo i jedno desno,
odvojil žutanjke od bijelanjaka.
-bijelanjke stukel u snijeg
-žutanjkima dodal 5 žlica brašna, žlićicu soli, deci pive i to zmiksal
-dodal bijelanjke-snijeg i lagano zmešal. Nikako ne miksati, jer si onda dreku pljusku odvalil....uništiš onu pjenicu.
U to umačeš čitave šampinjone i frigaš ih na srednjoj temperaturi u dubokom ulju.
Kad porumeni, zvlečeš van, na papirnati ubrus da popije ulje.
Po pričama starih kurvarica, piva, ili štamplek neke rakijice u samom pohu, spriječava poh da popije puno ulja??????????????????? Valda???
Uz to, ja osobno obožavam tartar umak, ne tatarski, to je nekaj drugoga.
3-4 kis krastavca
4-5 režnji češnjaka
šaku lista peršinga
2 majoneze
malo kiseliša od krastavci
Sve sitno saseckati, što sitnije!!!!!
Da, i majonezu, pametnjaković jedan!