Taj pancakes, su zapravo američke palačinke. Tu ide, forigzempl za 8 palančikof: -225 gr. glatkog brašna tipa 550 -prašak za pecivo -zeru soli -1 žlica šećera -vanili šećer -315 ml. mlijeka -cijelo lijevo jaje -40 gr. maslaca, rastopljenog, pa prohlađenog, pa nutra Sve dobro smiksati i pustiti da odfermentira. Ameri, a bloga mi i Kanađani, to vole sa javorovim sirupom, kaj ga ima u bio & bio. More i u karamel preljevu, od slatkog vrhnja i šećera, no tata to u vine shatou.... Ovi nisu bili zbrusnicom, već sa borovničkom. Dio sam ih utapal kod samog pečenja, u friško tijesto, Ispeš jednu dozu, šeflju, na zagrijanu teflonsku tavu, pouljenu, normališ. Lagano zibaš i rasteruješ to. Zemeš friških bborovnica i posipaš gore po još tekućem tijestu, ono, "posoliš". Ne mora biti tijesto "od ruba, do ruba", ko klasične palačinke. Neg budu manje! Kad počne vriti, oni mjehurići, čekaš još malo da se "akne" stabiliziraju, da dobiš "Milanovićev ten", ili Staljinov, votever...... i ondak okreneš. Obožavam svoju silikonsku špatlu. Gibljiva, prilagođava se površini posude, a zdrži 240 ° NivesCelzijusa! Hitiš on the anader sajd, offskrozzz Cvrrrrrrrrrrrrrrrččččččččččččč I ondak to nekak formiraš, te kerefeke, delaš pizdarije i odeš delati vine šato. Njega???? Inače se dela na žutanjkima, na pari, ukapavaš vinčeko, belo, bijelanjak stučeš u snijeg, ili s mog, zmešaš, no ovaj je "poprek". Vanilia puding, ono, klasika....na mesto mlijeka pukneš reducir vina, .....sa po litre na 3 deca, ja dodah malo tapioke, da to zgusne, paaaa..... između dvi šnite palačinki, nacijedim toga, a gore zrežem treću u "četvrttoranj", prelijem tim kurcem, pospem bobicama iiiiii štaub šećer, šlag, karamel, javorov sirup????????????????? Toplo? Hladno? A ima nas perverznjaka i bolesnih, ima,....Bloga mi! Ja prvo pomel ispred svoga praga! |
< | srpanj, 2013 | > | ||||
P | U | S | Č | P | S | N |
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 |
8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 |
15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 |
22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 |
29 | 30 | 31 |