Pita "žarača", .....e tak bumo je zvali.
Daklem, kopriva!
-blanširati, 2 minute, ono, da eliminiramo mravlju kiselinu.
U to sam del nekih:
-300 gr. sviježeg, kravljeg, posnog sira
-2dcl kis. vrhnja
-2 jajca (lijevo i desno)
-žličicu soli
-pol žličice bijelog papra
-prstohvat timijana
Kore? Nekakve kupovne. Ma dobil od zeta, dost toga, kada je bil u pretvorbi
iz restorana u pizzeriju, pa da se ne baci.
Po dvije, pa namazati uljem, pa smjesu namazati i frkati, ali kak frčeš, isto mazati uljem.
i u namašćeni protvan.
Ova desno, zadnja štruca, je u tri kore, tak je ispalo.
Na 180 NC, nekih 35 min. dole, pa još 10tak min.,
gore na srednjoj prečki.
Mmmmmmmmmmmmmmmmmmmm
ali to nije sve!
Prvih deset čitatelja ovoga posta, dobivaju na poklon,
još jedan recept,
piletina u umaku od kopra.
Jeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee!!!!!!
Za samo 0 čuna!
Piceka sam raskasapil.
Kosti i dio sitniša s grincajgom u juhicu, a batke, izfiletirana prsa,
speć u tavici na šparetu.
Zmaj se odlučila za pirre, kao prilog + krastavci na salatu.
Kopar i krastavci idu, hehehehe.
Umak!
Na malo suncokretovog i maslinovog ulja, "ustakliti" sitnosjeckanog luka,
glavica.
Dvije žlice brašna prek toga, pa zaprška na svijetlo.
Poslije podliti juhicom, ubaciti:
-1 lovorov list
-2 klinčeka i krčkati 10tak minuta, podlijevajući juhicom
-žličicu vegete
Maknuti lovor i klinčiće
Zmixati štapnim blenderom
Sve se stigne ak su dječica dobra.
Nađe deda njima posla.
U to 2 dcl kis. vrhnja, pol scjeđenog limuna
isto razmutiti blenderom
ukuhavati do gustoga
paaaa kopar
Po meni taj limun nutra, on diže kiselost, tak da umak otvara apetit.
Jako dobro se slaže sa piletinom.
Da deca vole, bila bi i kuhana piletina s tom omakom čist O.K..
U slast!
|