Sastojki po personi!
-3 fete pršuta
-šnicl, file pureći, rastučen na tanko, posoljen u "tragovima" i popapren
-cca 50 gr. Gaude, sira, naribanog
-malo razmočenih suhih vrganja, ili nekih drugih, radi arome
Ostalo:
-alu folije za zamotati
-maslinovog ulja
- maslaca za prepeć na tavi
Prilog:
-pire
- zelena salata
Za pire:
-malo kuhane mrkve
-list celera i peršina + malkice češnjaka, sitno sjeckanog
-m. ulje
Sve stračkati u ulju, pa prek pirea
Kad solite šnicle-SAMO MALO-OPREZZZZ, jer je pršut, a i sir,
dovoljno slan!!!!!
Tak zarolano u alu foliju puknuti u kipuću vodu, slanu (da ne vuče sol kroz "pore" van iz "bonbona") iiiiiiiiii
kuhati ravno 7 (sedaš) minuta, pa van, pa čekati da možeš prstima odmotati vruću foliju, pa u tavu sa predhodno zagrijanim maslacem, putrom.
Pri tome pjevati:
-....jajca i krompiraaa,..... sira, putra, moj ti nutra, paaaaa buuuuš
viiiiidiiiiil beli Zabreg grad!!!!!
Umak za pirre
Odfikariti krajeve, jerbo bu stajali na tim krajevima, OKOMITO,
radi serviranja
i
presjeć na pola pod kutem od 45 stupnjeva
ITD
|