To da sam izumljivač sira,
to vam je valjda jasno!
Maspater i švici, oni bu meni, onaj s rupicama.
Mam sam ih provalil i to davno.
Na fotka!
je šugava, neznam zakaj, no dobra.
I sad ti Talijaneri!
Jebala vas Mozzzarella.
Ja to napravim sad pa sad.
-4 litre mlijeka, ha jebiga, pasterizirano, homogenizirano,
ono, totalno, mater u piljku, pa ti siri.
-citric acid, žličica i po
-toplomjer, umočiš pa do 35
-pa kad bude na 35, šikneš "sirilo" žličicu,.....................
začepiš poklopcem i dvaest minuta.
ITD!!!!
Nikaj! Proba, mikrovalana, ide i mikrovalna, ali najlijepše sa vrućom vodom.
Mešaj sestro!
Ide to!
No, jebe mlijeko!
Naručismo za neđelju domaće, pa bumo vidili,
ali,
mozzarella je niki drugi kurac, do kuhani, pa kuhani zagrebački sir.
Zagrebački sir?
Prirodno fermentiran na 48 h iznad 24 NC,
ili kuhan iznad 35 NC.
I ispade na kraju mozzarrellaa.
U foliju pa u friđ
Kad se ohladi, super je.
No,velim, da je domaćeg mlijeka, bila bi druga spika.
|