06.01.2012., petak

osveta se servira hladna

osveta se servira hladna

petak , 06.01.2012.
Cold dishes.
Treba biti zlopamtilo.
Godina je krenula ful, turbo.
Prošla loša vremena, prisjećanja na neke firme i institucije,
tipa Vip mobilne telefonije, Zabe, i ostalih tlačitelja i lihvara.
E sad bu tata tu nekaj sčejnđal.

Bil jučer velečasni. Suk mu 50 kuna.
-Sorry stari, tek sam počel delati.
Sin stariji, Indy i ja sami doma.
-A ostali ukućani?
-Zmaj dela, a Luka na skijanju u Sloveniji
Namjerno sam se prosral, hehehe, dete je na kondicionom, klub plaća.
I onda, aminus, dominus i to, pa nas išprica.
Čak se i ono lijeno pseto diglo i sjelo pored nas.
Valjda je osetil neku čudnu vibru.
I ode.

Prekjučer došla kći.

E ja bi danas kuhala ručka.
Pa kuhaj zlato tatino.

Mahune na čušpajz.
Skroz na skroz zaboravih na svoje sušene vrganje, te neke druge,
pa puknem unutra, "crnih trubača" i nekaj vrganja.

Opal sam na rit, kad sam vidil u Konzumu, pokaj su.
86 kuna 50 grama, znači 172 kune 100 gr., znači,
kila 1.720 kuna.



Fotka i nije nekaj, stari mobitel.
E da mi je neki gadget poput ovoga.



-pa od kud ti pare sine?
-pa radim
Prasac, stažira i počel dobivati plaću i nikaj, ....ono, tati gajbu pive.
Cccccccc

Sad me obuzel konzumerizam.
Ja radim,....svašta bi si kupil, no Zmaj mi veli:
-e očeš malo kurca

Popizdil sam na svoj Vip.
Ono, svi živi plaćaju minutu, prema van mreže, oko 1 kunu, a ja,
2,52 sa PDV-om.
Zovem, halo Vip, kako?
-e, vi ste na tom i tom modelu, a imate novi model,....... po 1 kn,
van mreže, bla, bla,..................
-pa 16-17 godina sam vam klijent, pa kaj nisam zavrijedil da me obavijestite, pa kaj, moram visiti non stop na vašem portalu, da bi bil IN.
Pa malo oca, a i gospođu majku, pa ja ode sa Vipa.
Za sada, u svoju pičku materinu, no kad dobim plaćicu, ondak, ili
onoj crnoj ofci, ili paradajzu, maspater.
Bil sam dobar kad sam plaćal za tri mobača nekih 500 tinjak kuna mijesečno.
E, malo kurca više!



Crne trubače sam osušil, pa samljel u mlinčeku za kavu.
Koristim ih kao dodatak jelima, onak da ih aromatiziram.
A onda malo vrganjof.



A ondak malo telećih medaljonof u umaku od vrhnja, gorgonzole i
šanpinjona.
I tu sam interveniral s vrganjima.

Mislim, dete je to kuhalo, ja sam samo dodaval gljiva.
Stavljal točku na I
Mmmmmmmmmmmmmmm





Eto tak.



- 09:57 - gukni (18) - štampaj - #

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.

< siječanj, 2012 >
P U S Č P S N
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31          

Travanj 2023 (1)
Ožujak 2023 (3)
Veljača 2023 (1)
Kolovoz 2022 (2)
Veljača 2022 (1)
Travanj 2021 (1)
Studeni 2020 (1)
Lipanj 2020 (1)
Ožujak 2020 (1)
Veljača 2020 (1)
Siječanj 2020 (3)
Prosinac 2019 (1)
Studeni 2019 (2)
Kolovoz 2019 (8)
Srpanj 2019 (1)
Svibanj 2019 (1)
Travanj 2019 (2)
Ožujak 2019 (2)
Veljača 2019 (5)
Siječanj 2019 (4)
Studeni 2018 (2)
Listopad 2018 (3)
Travanj 2018 (2)
Veljača 2018 (3)
Siječanj 2018 (1)
Listopad 2017 (1)
Rujan 2017 (4)
Kolovoz 2017 (1)
Srpanj 2017 (7)
Lipanj 2017 (4)
Svibanj 2017 (2)
Travanj 2017 (5)
Ožujak 2017 (6)
Veljača 2017 (3)
Siječanj 2017 (5)
Listopad 2016 (3)
Rujan 2016 (1)
Srpanj 2016 (2)
Lipanj 2016 (6)
Svibanj 2016 (1)
Travanj 2016 (2)
Veljača 2016 (7)
Siječanj 2016 (9)
Prosinac 2015 (3)
Studeni 2015 (1)
Listopad 2015 (12)
Rujan 2015 (6)
Kolovoz 2015 (9)

Komentari On/Off

Box2