24.12.2011., subota

Creme Brulee i ostale điđe

Creme Brulee i ostale điđe

subota , 24.12.2011.
Fuuu, evo me!
Drugarica došla sa posla.
Vidim, nekaj ne štima!
-Kae starka?
- ma,......umrla nam mlada žena, majka troje djece.
najmlađe 9 mjeseci.
Mislim, horor. Kak da te se ne dojmi.
Ono, baš danas. Pasmater i životu.

Zato, zato,......Vam, Nam, zdravlja želim.
Jebeš sve ostalo.

Ja sam danas kuhal doma i zajebaval se sa sinovima.
Nemreš bilivit. Tak dobra vibra u kući, da ni normalno.
Falila mi ženka.

Kaj sam delal.

Oooooooo, da kaj, našel tata bakalara, zmrznute filete.
Pa lignje.
Po prvi put u životu tata delal bakalara.
Jel ga jesam, naravno, ali delal nikada. Onaj suhi? Mislim da ni nebum.
Preskupo da bi se s tim zajebaval i experimentiral.

Ljudi, mrak, m r a k, MRAK, M R A K!!!!!!

















Krompir, lignje, bakalar, sol, maslinovo, bijeli biber, bijelog vina, c, luk,
češnjaka (5 režnjeva), lovor, ružmarin.
Sve zmešal, pa u vatrostalnu, pa u rernu, poklopljeno, alu folijom.
Po ure, pa maknul alu, pa još po ure, onak na laganici, cca 160 NC.







Ljudi moji, ne da sam se ja najel, već mi se duša i srce najelo, a i djeca,
a i Zmaj, sad, kad je došla doma.

E a ondak,

Creme Brulee

Šest žutanjaka, šest žlica šećera, pa zmutiti pjenačom,







Pa slatko vrhnje 7 dcl i na šporet i u njega Vanilij mahuna.





Apropo mahune Vanilije, tog predivnog ploda orhideje.
Ispričavam se budućim kupcima u Konzumu.
Naime kaj je?

Nemojte kupovati od firme Nadalina, jer su sve Vanilije, njih dvijestotinjak polomljene.
Nije mi namjera bila biti zločest.
Ja sam samo bio uporan.
Sviježa i normalna Vanlija-mahuna, mora biti gibljiva.
Mora se savijati.
Ja sam samo tražio sviježu.
Na žalost, svi 200-tinjak komada je popucalo..

Sva sreća, pa je bilo pravo pakiranih u epruvetama, od Dr. Oetker's a.
Ovi krmci iz Nadaline prodaju 1 kom. za 16 čuna-smeće, naravno,
a Doktor, 2 mahune za 18 kuna, sviježeeeeeeeee.
Eto, zato ne kupujem hrvatsko.

Kaj još?
Upotrijebil sam mahunu i pol. Raspolovil, pa sastrugal "smolu" iz nutra.
Kore i onu polovicu, hitil u pixu sa šećerom i eto meni Vanila šećera.

Jedne godine sam kupil 15 komada Vanila mahuna i puknul u 1 kg šećera.
E to se zove Vanilij šećer, maspater! TO!





Ondak, malo vrućeg vrhnja uliti u jaja i miješati pjenačom, pa to uliti u
onaj ostatak vrhnja, malkice zakuhati i suk u posudice.
Pizdeki, kaj ih svaka mrva smeta, bi to procijedili..
Stvori se pjena gore. Nju uništiš Blowtorcherom-plamenom.





pa na protvan, okolo malo vode pa na nekih 150, na po ure u rernu,
zapeć.
E, tu sam malo zajebal. Trebalo je kraće.

Zvlekel van, ohladil, pa gore smeđeg šećera i
vužgi ga Blaž!









Bem mu mater, nemam tih posudica. Fale mi. Trebam ih kupiti.
To ti je tak kad imaš čopor dece kaj brzo rastu, pa im funkcije udova dolaze u disfunkciju. Stalno neki lom po kuhinji.

E, ondak sam delal slanutka na šalatu sa bučinim uljem.



Njega, c. luka, sitno kosanog, soli, octa, buća, ili buča-ulje, vrag si ga znal.



I normalno, jebeš ....., ak nema francuske.







To, valjda znate.
To, da francuska salata ne postoji.
Ona postoji jedino u glavama Hrvata!
U Francuskoj se zove ruska salata.
U Rusiji se zove salata Olivier, po famoznom francuskom kuharu u
moskovskom hotelu Ermitraž, tam, neke 1860 gdine.

Kaj ti misliš, ono ,jastozi, škampe, teleći jezik, kurac, palac i
ondak spejšli dresing, alla, majoneza.

Ova danas, to ni ni "S", od sjene, one salate.
Ni dan danas, nitko nezna recept.
Ukraden je, definitivno, ali samo dio,
a vele, da je salata bila mrakača.


Eto!

Sretno i berićetno, svima, pa slavili Vi, ili ne.
Velim,.....ZDRAVLJA Vam želim.
Jebeš sve ostalo.
I Djeda Mraz postoji!!!!
Vjerujte mi!!!!!!


Jooooj da!!!!!
Još malo i odojak je pečen!
Za sutra normalno.
Sutra sam zakuham juhicu, pileću i mlince za prilog.

Pura nam se zgadila.
Mislim, dobra je ona, ali, kaj ne pojedeš u prvom šusu,
ostalo moreš hititi.
Trešće, jelovo.

Update

Građanke i građani, prošla polnoćka.
Svaka Vam čast svima, klincima naročito!
Ja petarde čul nisam.
Tak treba!
Spokojno i mirno!
Živjeli

- 23:00 - gukni (10) - štampaj - #

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.

< prosinac, 2011 >
P U S Č P S N
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31  

Travanj 2023 (1)
Ožujak 2023 (3)
Veljača 2023 (1)
Kolovoz 2022 (2)
Veljača 2022 (1)
Travanj 2021 (1)
Studeni 2020 (1)
Lipanj 2020 (1)
Ožujak 2020 (1)
Veljača 2020 (1)
Siječanj 2020 (3)
Prosinac 2019 (1)
Studeni 2019 (2)
Kolovoz 2019 (8)
Srpanj 2019 (1)
Svibanj 2019 (1)
Travanj 2019 (2)
Ožujak 2019 (2)
Veljača 2019 (5)
Siječanj 2019 (4)
Studeni 2018 (2)
Listopad 2018 (3)
Travanj 2018 (2)
Veljača 2018 (3)
Siječanj 2018 (1)
Listopad 2017 (1)
Rujan 2017 (4)
Kolovoz 2017 (1)
Srpanj 2017 (7)
Lipanj 2017 (4)
Svibanj 2017 (2)
Travanj 2017 (5)
Ožujak 2017 (6)
Veljača 2017 (3)
Siječanj 2017 (5)
Listopad 2016 (3)
Rujan 2016 (1)
Srpanj 2016 (2)
Lipanj 2016 (6)
Svibanj 2016 (1)
Travanj 2016 (2)
Veljača 2016 (7)
Siječanj 2016 (9)
Prosinac 2015 (3)
Studeni 2015 (1)
Listopad 2015 (12)
Rujan 2015 (6)
Kolovoz 2015 (9)

Komentari On/Off

Box2