Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/alexxl

Marketing

Creme Brulee i ostale điđe

Fuuu, evo me!
Drugarica došla sa posla.
Vidim, nekaj ne štima!
-Kae starka?
- ma,......umrla nam mlada žena, majka troje djece.
najmlađe 9 mjeseci.
Mislim, horor. Kak da te se ne dojmi.
Ono, baš danas. Pasmater i životu.

Zato, zato,......Vam, Nam, zdravlja želim.
Jebeš sve ostalo.

Ja sam danas kuhal doma i zajebaval se sa sinovima.
Nemreš bilivit. Tak dobra vibra u kući, da ni normalno.
Falila mi ženka.

Kaj sam delal.

Oooooooo, da kaj, našel tata bakalara, zmrznute filete.
Pa lignje.
Po prvi put u životu tata delal bakalara.
Jel ga jesam, naravno, ali delal nikada. Onaj suhi? Mislim da ni nebum.
Preskupo da bi se s tim zajebaval i experimentiral.

Ljudi, mrak, m r a k, MRAK, M R A K!!!!!!

















Krompir, lignje, bakalar, sol, maslinovo, bijeli biber, bijelog vina, c, luk,
češnjaka (5 režnjeva), lovor, ružmarin.
Sve zmešal, pa u vatrostalnu, pa u rernu, poklopljeno, alu folijom.
Po ure, pa maknul alu, pa još po ure, onak na laganici, cca 160 NC.







Ljudi moji, ne da sam se ja najel, već mi se duša i srce najelo, a i djeca,
a i Zmaj, sad, kad je došla doma.

E a ondak,

Creme Brulee

Šest žutanjaka, šest žlica šećera, pa zmutiti pjenačom,







Pa slatko vrhnje 7 dcl i na šporet i u njega Vanilij mahuna.





Apropo mahune Vanilije, tog predivnog ploda orhideje.
Ispričavam se budućim kupcima u Konzumu.
Naime kaj je?

Nemojte kupovati od firme Nadalina, jer su sve Vanilije, njih dvijestotinjak polomljene.
Nije mi namjera bila biti zločest.
Ja sam samo bio uporan.
Sviježa i normalna Vanlija-mahuna, mora biti gibljiva.
Mora se savijati.
Ja sam samo tražio sviježu.
Na žalost, svi 200-tinjak komada je popucalo..

Sva sreća, pa je bilo pravo pakiranih u epruvetama, od Dr. Oetker's a.
Ovi krmci iz Nadaline prodaju 1 kom. za 16 čuna-smeće, naravno,
a Doktor, 2 mahune za 18 kuna, sviježeeeeeeeee.
Eto, zato ne kupujem hrvatsko.

Kaj još?
Upotrijebil sam mahunu i pol. Raspolovil, pa sastrugal "smolu" iz nutra.
Kore i onu polovicu, hitil u pixu sa šećerom i eto meni Vanila šećera.

Jedne godine sam kupil 15 komada Vanila mahuna i puknul u 1 kg šećera.
E to se zove Vanilij šećer, maspater! TO!





Ondak, malo vrućeg vrhnja uliti u jaja i miješati pjenačom, pa to uliti u
onaj ostatak vrhnja, malkice zakuhati i suk u posudice.
Pizdeki, kaj ih svaka mrva smeta, bi to procijedili..
Stvori se pjena gore. Nju uništiš Blowtorcherom-plamenom.





pa na protvan, okolo malo vode pa na nekih 150, na po ure u rernu,
zapeć.
E, tu sam malo zajebal. Trebalo je kraće.

Zvlekel van, ohladil, pa gore smeđeg šećera i
vužgi ga Blaž!









Bem mu mater, nemam tih posudica. Fale mi. Trebam ih kupiti.
To ti je tak kad imaš čopor dece kaj brzo rastu, pa im funkcije udova dolaze u disfunkciju. Stalno neki lom po kuhinji.

E, ondak sam delal slanutka na šalatu sa bučinim uljem.



Njega, c. luka, sitno kosanog, soli, octa, buća, ili buča-ulje, vrag si ga znal.



I normalno, jebeš ....., ak nema francuske.







To, valjda znate.
To, da francuska salata ne postoji.
Ona postoji jedino u glavama Hrvata!
U Francuskoj se zove ruska salata.
U Rusiji se zove salata Olivier, po famoznom francuskom kuharu u
moskovskom hotelu Ermitraž, tam, neke 1860 gdine.

Kaj ti misliš, ono ,jastozi, škampe, teleći jezik, kurac, palac i
ondak spejšli dresing, alla, majoneza.

Ova danas, to ni ni "S", od sjene, one salate.
Ni dan danas, nitko nezna recept.
Ukraden je, definitivno, ali samo dio,
a vele, da je salata bila mrakača.


Eto!

Sretno i berićetno, svima, pa slavili Vi, ili ne.
Velim,.....ZDRAVLJA Vam želim.
Jebeš sve ostalo.
I Djeda Mraz postoji!!!!
Vjerujte mi!!!!!!


Jooooj da!!!!!
Još malo i odojak je pečen!
Za sutra normalno.
Sutra sam zakuham juhicu, pileću i mlince za prilog.

Pura nam se zgadila.
Mislim, dobra je ona, ali, kaj ne pojedeš u prvom šusu,
ostalo moreš hititi.
Trešće, jelovo.

Update

Građanke i građani, prošla polnoćka.
Svaka Vam čast svima, klincima naročito!
Ja petarde čul nisam.
Tak treba!
Spokojno i mirno!
Živjeli


Post je objavljen 24.12.2011. u 23:00 sati.