23.10.2011., nedjelja

gulaš i bihevioristički valjušci

gulaš i bihevioristički valjušci

nedjelja , 23.10.2011.
Ovaj krasni komad junećeg buta smo kupili sam zato kaj je bila akcija.

Inače, nema goreg komada mesa.
Zakaj?
Zato kaj je suh ko jelova fosna.

Meso je postalo sirotinjska hrana.
Da kila povrća košta ko kila mesa, ma nonsens do jaja.







Štel sam napraviti prvo neki juneći saftek, no povleklo je na gulaš.
Za tu igru, da ispadne onak za istač dobro, treba dost c. luka.
Neko pravilo veli, koliko je mesa po obujmu, toliko i luka,
odokativno naritlih.

Pa još, naribani korjen peršina.
Mrkve, komada 4.
Lišće peršina.
Paprikaipo babura vulgaris (zakaj jedna i pol? Zato kaj sam tak imal u friđu
pa da potrošim, eto)
Češnjak 6-7 režanja.
Dva deca bijelog vina- ja stavil 3 deca Ribara. Sa cijenom od 15 čuna,
sasvim O.K. kakvostan.
Koncentrat rajčice.
Co, biber

Papriku, alevu, mljevenu, namjerno nisam štel deti, jer me jebe žgaravica od nje.











Malo maslinovog ulja, ono, ko Ana Ugarković:
-kloklokloklokloklokloklo pa u pilju, po litre
na vrućem ulju zastakliti c, luk, pa na to meso, pa pirjati 10tak min.,
pa dodati sve povrće, pa još pirjati, pa doliti vode i kuhati sat i pol.



Pred kraj uliti vina,....e tu sam gori neg Ana,....to the bottom.
Dodati koncentrat rajčice.

Još malo ukuhati, da se onak reducira.
Glavu obavezno držati iznad lonca i nozdrvama skupljati alkoholna isparenja.
Nema bacanja.

Nekaj mi palo na pamet da bi i mokraću trebalo redestilirati i iskoristiti
taj odbačeni alkohol.
Okus bi se dal popraviti onom malom flašicom koncentrata od Ruma za kolače.

Ondak sam se bacil na njoke, valjuške.
Pol pol ko Pol Pot, ili ti to, Tito.
krompir, brašno
Zmešati i valjati.



Uleti Luka u kuhinju:
-kaj ima za ručak?
-to i to
ode van i čujem ga:
-hihihi, mama, tata je pak napravil jednog specijaliteta za tebe
eto ti Zmaja:
-bedak jedan stari
-stara, ja ti to onak bihevioristički, da znaš kaj te čeka
-joj, daj, sam mi nemoj s tim nekim novim začinima, tim bih...............
čuješ Luku:
-mama, behavior ti znači ponašanje, a ne začin

Kuhanje mora biti i događanje. Kaj ne? A ne puko nakuhavanje
i metanje use, makar filozofija metanja "use, nadse i podse",
ni tak loša.





Kuhati cca 4-5 min..



Još da sam imal po glavice celera, bil bi pun pogodak.

I Blogme, smazali mi to.

Danas za ručak pak odojak i mlinci, ili krompir.
Ooooooo, sirotinjo i Blogu si teška.
Ljudi vide odojka:
-a kaj slavite?
-eeeee 23 kune kila!!!!!!
Kad me vidiš sa grahom i suhim buncekom i rebarcima,
e onda me pitaj
-a kaj slavite?
maspater i slavlju


E, jel ima danas kaka sjednica VLADE????????????????
- 08:54 - gukni (15) - štampaj - #

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.

< listopad, 2011 >
P U S Č P S N
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31            

Travanj 2023 (1)
Ožujak 2023 (3)
Veljača 2023 (1)
Kolovoz 2022 (2)
Veljača 2022 (1)
Travanj 2021 (1)
Studeni 2020 (1)
Lipanj 2020 (1)
Ožujak 2020 (1)
Veljača 2020 (1)
Siječanj 2020 (3)
Prosinac 2019 (1)
Studeni 2019 (2)
Kolovoz 2019 (8)
Srpanj 2019 (1)
Svibanj 2019 (1)
Travanj 2019 (2)
Ožujak 2019 (2)
Veljača 2019 (5)
Siječanj 2019 (4)
Studeni 2018 (2)
Listopad 2018 (3)
Travanj 2018 (2)
Veljača 2018 (3)
Siječanj 2018 (1)
Listopad 2017 (1)
Rujan 2017 (4)
Kolovoz 2017 (1)
Srpanj 2017 (7)
Lipanj 2017 (4)
Svibanj 2017 (2)
Travanj 2017 (5)
Ožujak 2017 (6)
Veljača 2017 (3)
Siječanj 2017 (5)
Listopad 2016 (3)
Rujan 2016 (1)
Srpanj 2016 (2)
Lipanj 2016 (6)
Svibanj 2016 (1)
Travanj 2016 (2)
Veljača 2016 (7)
Siječanj 2016 (9)
Prosinac 2015 (3)
Studeni 2015 (1)
Listopad 2015 (12)
Rujan 2015 (6)
Kolovoz 2015 (9)

Komentari On/Off

Box2