02.01.2011., nedjelja

Punjene lignje

Punjene lignje

nedjelja , 02.01.2011.
Tak sam se osijećal eventualno, ko Dock Holiday.
Pogledal sam je ledeno plavim pogledom i prozborio:
- jebala te francuska, jebala te sarma i jebal te odojak!

Kada se ljut barutni dim razišel i prašina slegla,
ostala je jedna bezimena humka.

Međimurka jedna.
To se hrane hiče da sam ponoril i navek isto.
E neš majci svojoj više.

Rekoh lignje,.... i to punjene, eto,....ja hoću to!
-tata, a jel može onda i meni salata od hobotnice?
-si ti Međimurac?
-nisam
-pa naravno, sine da može

I ode ja u šoping, a cijene,.......ajooooooj.
O.K. nađem malu hobotnicu, naravno, uvoz iz Indonezije,
ali jeftina. Ko šaka velika. Samo za tajinu sinčinu.




I agregatno stanje



II agregatno stanje

IV agr. sranje - plazma



a kajje, jaje,......
isjeckati, luk crveni, češnjak, kvasine, co,
u vodi di se kurvala, list lorbera,
+ pluteni čep neke butelje,.....vele da zvleče i pokupi gorčinu (??????)
malkice bibera, maslinovog ulja i nek prenoći u friđu.
Malo sam preteral sa točom, no lako se procijedi.

E sad, esade, esade, onaj Dalmoš, onaj kaj mi je nekog ženskog,
nekad davno, sprčil u mojoj familiji, pa osijećam te genetske odklone,
to anti zagorsko, devijantno ponašanje, filinge,..........
to mi govori, da ova hobotnica i ni baš nekaj, naspram ove naše domaće
Jadranske.

A sve skupoooooo!!!!
Gledam lignje, ajoooooj, košta u pilju Ljiljinu.

I normalno, odmak skužim da se nisu sam Dalmoši najebali moga gnijezda, već da su tu Škoti i Židovi isto tak nekaj poprčili,
ili oni vražji Bračani i to izgleda Bracanina dva.
Kak to genetski mam skužiš, čim trebaš dati neku pinku.

I sad veli taj Škot i taj Židov, a i taj Bracanin u meni:
-ma daj, jebeš lignje, pogotovo Jadranske,....pa i ovi lignjuni iz
džungli Patagonije, nisu tak loše.
I kupim.
Sad malo logike. Pa, ak sam ih kupil, valjda sam ih i očistil!!!!!





E sad za punjenje,....sad šou nastupa,.....SVE
-krakovi, riža, prezle, pršut, češnjak, masline i ulje njezino, peršin,
parmezan + ribani ementaler, sve bez soli.
Prvo češnjak na suncokretovom ulju, pa na to kraci, pa njih van i sasijeckati,
a u saft riža pa pirjati, dolijevati sa vodom, a i bijelim vinom,
pa nakon nekih 15 min. vratiti sasijeckane krake, pa pršut i masline.
Pustit to da se ohladi i dodati parmezan i sir, malo maslinovog ulja i malo prezli (krušnu mu mrvu jebem).













Napuniti smijesom, blokirati čačkalicom, staviti u vatrostalnu, nauljenu, zdijelu, garnirati nasoljenim krompirim, zaliti maslinovim uljem i vinom,
te peći poklopljeno, cca po ure, poslije odklopiti i dopeći,
da porumeni.





Kaj još????, nikaj, to je to, vaš kuhar "A je to"







Meni ukusno, znači,....može i bez kavijara

I ništ se hitilo nije, sve su pozobali do zadnje bobe,
sarmu ti jebem, da ti jebem.
- 06:00 - gukni (12) - štampaj - #

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.

< siječanj, 2011 >
P U S Č P S N
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31            

Travanj 2023 (1)
Ožujak 2023 (3)
Veljača 2023 (1)
Kolovoz 2022 (2)
Veljača 2022 (1)
Travanj 2021 (1)
Studeni 2020 (1)
Lipanj 2020 (1)
Ožujak 2020 (1)
Veljača 2020 (1)
Siječanj 2020 (3)
Prosinac 2019 (1)
Studeni 2019 (2)
Kolovoz 2019 (8)
Srpanj 2019 (1)
Svibanj 2019 (1)
Travanj 2019 (2)
Ožujak 2019 (2)
Veljača 2019 (5)
Siječanj 2019 (4)
Studeni 2018 (2)
Listopad 2018 (3)
Travanj 2018 (2)
Veljača 2018 (3)
Siječanj 2018 (1)
Listopad 2017 (1)
Rujan 2017 (4)
Kolovoz 2017 (1)
Srpanj 2017 (7)
Lipanj 2017 (4)
Svibanj 2017 (2)
Travanj 2017 (5)
Ožujak 2017 (6)
Veljača 2017 (3)
Siječanj 2017 (5)
Listopad 2016 (3)
Rujan 2016 (1)
Srpanj 2016 (2)
Lipanj 2016 (6)
Svibanj 2016 (1)
Travanj 2016 (2)
Veljača 2016 (7)
Siječanj 2016 (9)
Prosinac 2015 (3)
Studeni 2015 (1)
Listopad 2015 (12)
Rujan 2015 (6)
Kolovoz 2015 (9)

Komentari On/Off

Box2