Danas nebumo rušili državu,...nju bumo ostavili za neki drugi put.
Ma mislim zapravo na Vladajuće, kaj će mi zrušena država,
ma zaprav, ovi vladajući je ruše, ma ...........
Danas bumo kuhali, ali po krčki.
I tak sam ja to gledal davno na Tiviju i tak mi se svidilo,
kak su bakice to vrtile, no zaboravih naziv,
sve dok ih jednog dana nije spomenul naš Neverin.
I ajd, da i ja probam.
Je, malo nespretno, no kaj klinac, ja to prvi put.
Da ja to radim sedam stoljeća i uz put pišem po Jurandvorskoj ploči,
ono kinesko pismo, to bi bil gastro do jaja.
S toga, nemoj da se netko smije.
To se tiče i Vas sa Kvarnera, a i Istrijana,
nemoj da vidim "h" od hahahahahaha.
-600 gr. glatkog brašna
-1 cijelo jaje i jedan žumanjak
-mala ž. soli
-cca60 ml maslinovog ulja
-tople vode po potrebi
Tijesto da bude malo tvrđe.
Napraviti kuglice i razvaljati u palačinku.
Šurlice bi trebale biti nekih 6-8 cm, no
moje su bile po 20 cm i ondak sam ih cvakal škarama.
E tu je zajeb. Kad ih cvakneš, ondak ih i zatvoriš, slijepiš,
a po meni se to ne smije, jer budući saft mora utrčati unutra u rupu.
ova pari na Afriku
I ondak, štapić, pletaća igla, nekaj i rolaj Bato
Skuhat u puno slane i nauljene vode, ocijediti i nek čeka.
E sad, esade, esade.....dvije biljke, dva kralja biljnog svijeta.
Češnjak i Bosiljak.
cakcakcakcak.
Pa malo Vlasca
Pa zagrijati maslinovo ulje, smaknuti sa vatre i u to vruće ulje
ubaciti sjeckani češnjak, bosiljak i vlasac,
mješati i preliti prek Šurlica, pa to laganini zmješat,
pa servirati presuto parmezanom.
a može i neki prilog, konkretno carsko, akcija 16 KN.
E sade, može i malo mirisa tartufa.
Ak nikada niste jeli tartufe, a zanima vas kakvog je okusa,
ovo maslinovo ulje vam može dočarati njegov okus.
Cca 50 ćuna. Ulje se zagrijava na 80 Nives Celzijusa i tartuf
ostavlja svoju aromu u njemu. Takve izrabljene tartufe,
morete isto nabaviti u malim staklenkama po dučkasima.
|