22.05.2010., subota

Krčke "ŠURLICE"

Krčke "ŠURLICE"

subota , 22.05.2010.
Danas nebumo rušili državu,...nju bumo ostavili za neki drugi put.
Ma mislim zapravo na Vladajuće, kaj će mi zrušena država,
ma zaprav, ovi vladajući je ruše, ma ...........
Danas bumo kuhali, ali po krčki.

I tak sam ja to gledal davno na Tiviju i tak mi se svidilo,
kak su bakice to vrtile, no zaboravih naziv,





sve dok ih jednog dana nije spomenul naš Neverin.

I ajd, da i ja probam.


Je, malo nespretno, no kaj klinac, ja to prvi put.
Da ja to radim sedam stoljeća i uz put pišem po Jurandvorskoj ploči,
ono kinesko pismo, to bi bil gastro do jaja.
S toga, nemoj da se netko smije.
To se tiče i Vas sa Kvarnera, a i Istrijana,
nemoj da vidim "h" od hahahahahaha.


-600 gr. glatkog brašna
-1 cijelo jaje i jedan žumanjak
-mala ž. soli
-cca60 ml maslinovog ulja
-tople vode po potrebi

Tijesto da bude malo tvrđe.





Napraviti kuglice i razvaljati u palačinku.
Šurlice bi trebale biti nekih 6-8 cm, no
moje su bile po 20 cm i ondak sam ih cvakal škarama.
E tu je zajeb. Kad ih cvakneš, ondak ih i zatvoriš, slijepiš,
a po meni se to ne smije, jer budući saft mora utrčati unutra u rupu.








ova pari na Afriku

I ondak, štapić, pletaća igla, nekaj i rolaj Bato











Skuhat u puno slane i nauljene vode, ocijediti i nek čeka.

E sad, esade, esade.....dvije biljke, dva kralja biljnog svijeta.
Češnjak i Bosiljak.
cakcakcakcak.











Pa malo Vlasca






Pa zagrijati maslinovo ulje, smaknuti sa vatre i u to vruće ulje
ubaciti sjeckani češnjak, bosiljak i vlasac,
mješati i preliti prek Šurlica, pa to laganini zmješat,
pa servirati presuto parmezanom.





a može i neki prilog, konkretno carsko, akcija 16 KN.






E sade, može i malo mirisa tartufa.
Ak nikada niste jeli tartufe, a zanima vas kakvog je okusa,
ovo maslinovo ulje vam može dočarati njegov okus.
Cca 50 ćuna. Ulje se zagrijava na 80 Nives Celzijusa i tartuf
ostavlja svoju aromu u njemu. Takve izrabljene tartufe,
morete isto nabaviti u malim staklenkama po dučkasima.






- 20:00 - gukni (24) - štampaj - #

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.

< svibanj, 2010 >
P U S Č P S N
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31            

Travanj 2023 (1)
Ožujak 2023 (3)
Veljača 2023 (1)
Kolovoz 2022 (2)
Veljača 2022 (1)
Travanj 2021 (1)
Studeni 2020 (1)
Lipanj 2020 (1)
Ožujak 2020 (1)
Veljača 2020 (1)
Siječanj 2020 (3)
Prosinac 2019 (1)
Studeni 2019 (2)
Kolovoz 2019 (8)
Srpanj 2019 (1)
Svibanj 2019 (1)
Travanj 2019 (2)
Ožujak 2019 (2)
Veljača 2019 (5)
Siječanj 2019 (4)
Studeni 2018 (2)
Listopad 2018 (3)
Travanj 2018 (2)
Veljača 2018 (3)
Siječanj 2018 (1)
Listopad 2017 (1)
Rujan 2017 (4)
Kolovoz 2017 (1)
Srpanj 2017 (7)
Lipanj 2017 (4)
Svibanj 2017 (2)
Travanj 2017 (5)
Ožujak 2017 (6)
Veljača 2017 (3)
Siječanj 2017 (5)
Listopad 2016 (3)
Rujan 2016 (1)
Srpanj 2016 (2)
Lipanj 2016 (6)
Svibanj 2016 (1)
Travanj 2016 (2)
Veljača 2016 (7)
Siječanj 2016 (9)
Prosinac 2015 (3)
Studeni 2015 (1)
Listopad 2015 (12)
Rujan 2015 (6)
Kolovoz 2015 (9)

Komentari On/Off

Box2