četvrtak, 28.08.2008.

Alessandro Costacurta protiv Ševčenkova dolaska

Photobucket
Alessandro Costacurta nosio je dres Milana punih 20 godina (1987.-2007.), pa je zanimljivo čuti da je klupska legenda nezadovoljna povratkom Andrija Ševčenka na San Siro...

Ševčenko se, podsjetimo, vratio u Milan u kojem je igrao od 1999. do 2006. godine, da bi zatim prešao u redove londonskog Chelseaja. Nakon dvije neuspješne sezone, ponovno je među milanskim crveno-crnima.

Navijači i nogometaši Milana oduševljeni su njegovim povratkom, no njihovu sreću ne dijeli nekad pouzdani stup obrane tog kluba.

- Osobno ga ne bih nikada doveo. U klubu već imamo dva sjajna napadača, Pata i Borriellija, pa bi njegov dolazak mogao unijeti nemir. To nije dobar potez i da se mene pita, ne bih dopustio da ponovno postane član Milana - jasan i odrješit bio je Costacurta.


23:05 | Komentari (0) | Print | ^ |

Oddo iz Milana u Bayern München

Photobucket
Prema pisanju njemačkih medija, talijanski 32-godišnji nogometaš Massimo Oddo igrat će sljedeće sezone za Bayern München...

Iako je Oddo karijeru trebao nastaviti u francuskom Lyonu, takva mu se opcija nije svidjela i odbio je transfer. Za prelazak u Bayern je zainteresiran i čini se da će novu sezonu provesti u bavarskom klubu na posudbi.

Bayern u Oddu vidi zamjenu za Marcella Jensena koji je prešao u redove Olićevog HSV-a.

- Mislimo da je Oddo igrač koji nam jako puno pomoći i želimo ga u našoj momčadi – izjavio je generalni menadžer Bayerna Uli Höneß.

Oddo bi za novu momčad mogao debitirati već u nedjelju kada Bayern u trećem kolu Bundeslige dočekuje Herthu iz Berlina.


23:00 | Komentari (0) | Print | ^ |

Boban nije oduševljen Ševčenkovim povratkom u Milan

Photobucket
Bivši kapetan hrvatske nogometne reprezentacije, Zvonimir Boban, osvrnuo se na povratak ukrajinskog napadača Andrija Ševčenka u redove Milana...

Boban i Ševčenko igrali su zajedno u dresu “rossonera” između 1999. i 2001. godine i novinari talijanskog Sky Sporta zamolili su ga za komentar transfera ukrajinskog napadača iz Chelseaja u Milan.

Podsjetimo, Ševčenko je od 1999. do 2006. godine predvodio Milan i bio njegov najbolji strijelac, a potom je protekle dvije godine boravio u Chelseaju gdje se nije previše naigrao. Sada se ponovo vratio u “staro jato”.

- Mislim da će se Ševa dobro osjećati na San Siru. U Milanovom je dresu uvijek dobro igrao. Ali ja nisam baš oduševljen tom Milanovom kupnjom. Ja volim vruće, a ne podgrijane juhe,izjavio je Boban.


22:54 | Komentari (0) | Print | ^ |

Obrambeni problemi Milana i Intera


Na otvaranju nove sezone talijanskog nogometnog prvenstva, oba milanska kluba imaju velikih problema u obrani...

Aktualni prvak Inter u subotu gostuje kod Sampdorije, a trener “nerazzurra” Jose Mourinho neće u tom susretu moći računati na Ivana Cordobu, Cristiana Chivua, Nicolasa Burdissa i Nelsona Rivasa.

Walter Samuel i Marco Materazzi također nisu potpuno spremni, ali bi ih Mourinho u nedostatku adekvatnih zamjena trebao uvrstiti u sastav.

Milan na otvaranju nove sezone dočekuje Bolognu, a trener Carlo Ancelotti kao i Mourinho ima problema pri sastavljanju momčadi. Kaka i Marco Boriello definitivno će propustiti susret prvog kola zbog problema s koljenom, dok su nastupi Paola Maldinija, Kakhe Kaladzea i Alessandra Neste upitni. Talijanski mediji pišu da bi Ronaldinho i Andrij Ševčenko mogli krenuti u početnih jedanaest.


22:34 | Komentari (2) | Print | ^ |

srijeda, 27.08.2008.

Svaki Ševčenkov gol košta pet milijuna funti

Photobucket
Andrij Ševčenko prošao je liječnički pregled i vratio se u Milan, a u isto vrijeme engleski novinari izruguju se vodstvu Chelseaja zbog milijuna funti bačenih u vjetar.

Kada je Andrij Ševčenko stigao 2006. u Chelsea, londonski premijerligaš to je zadovoljstvo skupo platio. Milan je na ime odštete zaradio čak 30 milijuna funti, a i ukrajinski napadač nije imao razloga za nezadovoljstvo jer je zarađivao 130 tisuća funti tjedno.

Ipak, dolazak Ševčenka na Otok postao je najveći promašaj u engleskoj nogometnoj povijesti. Zapravo, nitko u svijetu nije potrošio tolik novac za napadača koji zauzvrat nije ponudio ništa. Engleski statističari zbrojili su odštetu i plaću Ševčenka i stigli do brojke od 45 milijuna funti koliko je Chelsea u dvije sezone potrošio na Ukrajinca. On im je uzvratio sa samo devet golova, što znači kako je svaki pogodak Ševčenka, vodstvo sa Stamford Bridgea koštao pet milijuna funti.

Nije ni čudo što su engleski novinari taj transfer proglasili najvećim promašajem u povijesti. Chelsea je bacio lovu, Ševčenko se nije naigrao, ni nazabijao, a najbolje u cijelom priči je izgleda prošao Milan. Prvo su 'rossoneri' Ukrajinca skupo prodali, a sada jeftino vratili.


21:45 | Komentari (1) | Print | ^ |

Ultimatum Ancelottiju: Moraš osvojiti Scudetto

Photobucket
Sveprisutni potpredsjednik nogometaša Milana Adriano Galliani poručio je treneru Carlu Ancelottiju da s ovakvom momčadi mora osvojiti talijansko nogometno prvenstvo...

- S pojačanjima koja je dobio i momčadi kojom vlada on to jednostavno mora napraviti. To je naš cilj i moja poruka njemu. Tek toliko da zna kojim putem mora ići - jasan je bio Galliani.

- On je svjestan snage nogometaša s kojima će to morati napraviti. Naravno, to ne znači da ne smije izgubiti niti jednu utakmicu, no znači da mora ostati u borbi za naslov sve do posljednjeg kola - poručio je preko La Gazzetta dello Sporta Galliani treneru kluba.


20:41 | Komentari (0) | Print | ^ |

Galliani: Ronaldo ide u Manchester City

">Photobucket

Potpredsjednik nogometaša Milana Adriano Galliani izjavio je za Sky Sports Italia da će brazilski napadač Ronaldo karijeru nastaviti u Manchester Cityju...

Engleski Daily Telegraph je lansirao vijest kako je Manchester City već sada u pregovorima s Ronaldom i njegovim menadžerom.

Brazilac se još uvijek oporavlja od teške ozljede koljena koju je zadobio tijekom veljače, na utakmici njegovog Milana i Livorna, a krajem lipnja postao je slobodan igrač.

- Ronaldo u Manchester Cityju? Sve je to istina. Moj vrlo dobar prijatelj koji je vrstan poznavatelj brazilskih nogometaša potvrdio mi je tu vijest – izjavio je Galliani.

- Što se tiče Massima Odda mogu potvrditi da je Lyon zainteresiran za njegovo dovođenje, ali možda ipak ostane – dodao je Milanov potpredsjednik.



20:34 | Komentari (0) | Print | ^ |

Milan poslao Paloschija u Parmu

Photobucket
Dio prava na jednoga od najtalentiranijih napadača u Italiji, 18-godišnjeg Alberta Paloschija, AC Milan je prodao novom drugligašu Parmi, koja se smjesta želi vratiti u prvoligaško društvo...

Mladi će nogometaš sljedeću sezonu ili više njih odraditi u klubu iz Emilije-Romagne, gdje će primati plaću kao Parmin nogometaš.

Riječ je o praksi uobičajenoj za Italiju, gdje su igrači često u formalnom “vlasništvu” dvaju klubova. U takvom je statusu prošle sezone Marco Borriello, također napadač kojega je Milan ove sezone vratio u klub, igrao u Genoi, za koju je zabio 19 golova u 35 nastupa u Seriji A.

Tinejdžera Paloschija Milan je odlučio dati na kaljenje nakon što su ovog ljeta dovedeni Ronaldinho i Ševčenko, vraćen je Borriello, dok su u momčadi ostali veteran Inzaghi i Paloschijev brazilski vršnjak Alexandre Pato.

Paloschi je imao senzacionalan debitantski nastup za Milan u veljači, kada je zabio protiv Siene iz svog prvog dodira s loptom u Seriji A. U sedam je nastupa skupio dva gola.


19:46 | Komentari (0) | Print | ^ |

Mourinho: Ševčenko mi je došao previše potrošen za “princa”!

Photobucket
Trener nogometaša milanskog Intera Jose Mourinho ispričao je talijanskim medijima da Andrij Ševčenko uopće nije bio njegova želja kad su mu ga doveli na Stamford Bridge...

- Ševčenko je u Milanu bio poput princa. U Chelseaju smo imali drukčiju, demokratsku filozofiju: nije bilo prinčeva i svi su morali raditi jednako, pod istim tretmanom, da bi dokazali d zaslužuju igrati – izjavio je portugalski trener nastavivši:

- Bio je i previše potrošen za poseban status. Mislim da je s vremenom izgubio samopouzdanje. Malo-pomalo i oni najbolji krenu u pogrešnom smjeru.

Ševčenko je u Chelsea stigao na inzistiranje Romana Abramoviča u ljetu 2006. godine za rekordni klupski transfer od 30 milijuna funti. To Mourinho, barem vlastitim ponašanjem, nikad nije skrivao.

- Nije bio moja prva opcija, no klub mi ga je doveo kao rezervnu. Nadam se da će u budućnosti opet igrati izniman nogomet. Istina je da s njim nikad nisam imao ni najmanji problem. Želim mu svako dobro – kazao je Mourinho.

Ševčenko je ranije izjavio da niti on nema ništa protiv Mourinha.

- Nadam se da će i u Interu napraviti rezultat kao što ga je napravio svugdje. On je trener koji zna što hoće.


14:55 | Komentari (0) | Print | ^ |

Kaka: Sretan sam u Milanu i ostajem!

Photobucket
Iako je prije nekoliko dana engleski dnevnik Daily Star objavio kako će brazilski nogometaš Milana Kaka sljedećeg ljeta karijeru nastaviti u Chelseaju za nevjerojatnih 100 milijuna eura, sam igrač to je opovrgnuo...

- Odlazak u Chelsea? Ostajem “rossonero”. Želim s Milanom osvojiti puno trofeja i ove sezone i u budućnosti. Momčad se ove godine dobro pojačala, a Ševčenko će se ponovo uklopiti bez problema – izjavio je Kaka za Gazzettu dello Sport.

- Ne znam zašto se pričalo i pisalo da sam obećan Abramoviču. Ja svakako nisam ništa takvoga obećao. Uvijek sam govorio da sam sretan u Milanu i sve dok su moji i klupski ciljevi isti ostat ću ovdje. Moj cilj je pobjeđivati, kao i Milanov. Sve dok je tako ostajem na San Siru.


14:43 | Komentari (1) | Print | ^ |

ponedjeljak, 25.08.2008.

Ševčenko prošao liječnički i priključio se Milanu

Photobucket
U ponedjeljak navečer je ukrajinski nogometaš Andrij Ševčenko prošao liječničke testove, te se definitivno priključio svom starom klubu - Milanu...

Od 1999. do 2006. godine Ševčenko je predvodio Milan i bio njegov najbolji strijelac, a potom je protekle dvije godine boravio u Chelseaju. No, daleko je više sjedio na klupi nego što je igrao u londonskom klubu.

Za Chelsea je u te dvije godine odigrao samo 47 utakmica i postigao devet pogodaka. Forma 31-godišnjeg Ukrajinca je u engleskom Premiershipu pala na najnižu razinu, pa je tako sve češće sjedio na klupi i kada bi došao na utakmice reprezentacije.

Povratak u Milan je njegov novi pokušaj da oživi sjajne igre koje je prezentirao prije nekoliko godina.

Iz kluba sa San Sira su samo izjavili kako je Ševčenko sve testove prošao bez problema i kako će biti u konkurenciji za prvu utakmicu nove sezone Serije A (u nedjelju) kada Milan dočekuje povratnika u prvu ligu Bolognu.


23:36 | Komentari (2) | Print | ^ |

Mourinho: Sretno Ševčenko, ali ne presretno

Photobucket
Andrij Ševčenko vratio se na mjesto svoje nogomete sreće, a jedan od prvih koji su mu zaželjeli dobrodošlicu bio je Jose Mourinho, trener Intera, i bivši Ukrajinčev strateg u Chelseaju...

- Andrij sigurno nije bio sretan u Londonu, gdje je u dvije godine promijenio tri trenera - kazao je Mourinho, koji je Ševčenku davao upute za igru više od godinu dana.

- Povratak u Milan sigurno sa sobom donosi veliku motivaciju. Ne mogu reći da mu želim sve najbolje, jer Milan nam je suparnik u borbi, no neka osvoji Kup Uefe.

Ševčenko je igrao u Milanu od 1999. do 2006. godine i u 208 utakmica postigao 127 pogodaka, osvojivši, među ostalim, dva naslova u Ligi prvaka i jedan Scudetto. Najboljim europskim igračem proglašen je 2004. godine


23:35 | Komentari (0) | Print | ^ |

Gđa. Ševčenko: Dušo, pa mi smo napokon doma

Photobucket
Kristen Ševečenko, supruga nekada jednog od najboljih svjetskih napadača Andrija, oduševljeno je govorila pred novinarima nakon što se bračni par vratio u Milan...

- Što sam mu rekla kada smo došli? Dušo, pogledaj nas, doma smo. Milano shvaćam kao dom, Andrij također i oduševljena sam - rekla je Kristen i nastavila:

- Sretna sam jer vidim Andrija sretnog. Imam dojam kako se nije u zadnje dvije godine nasmijao u Londonu kao što se nasmijao kada smo došli u Milano. Sve će krenuti na bolje sada.

U ponedjeljak bi Ševčenko trebao proći liječnički pregled i bude li po tom pitanju sve u redu za Milan bi mogao zaigrati već na startu sezone, 31. kolovoza protiv Bologne na San Siru.


23:34 | Komentari (0) | Print | ^ |

Ševčenko: Ovo je za mene kao da sam osvojio Ligu prvaka

Andrij Ševčenko u subotu je, na službenoj internetskoj stranici Milana, priznao da je iznimno sretan što se riješio noćne more u Chelseaju i napokon vratio među "rossonere"...

Posao je već dogovoren i još samo preostaje liječnički pregled. Višemjesečna nagađanja o povratku Ševčenka na San Siro sad napokon dobijaju i potvrdu.

- Sretan sam. Nadao sam se povratku, a petak sam i počeo vjerovati da bi pregovori konačno mogli dobro završiti. Ovo je za mene kao da sam osvojio Ligu prvaka! Bilo je nekih poteškoća, ali sad kad je sve riješeno, stvarno sam sretan - istaknuo je Ševčenko.

U ponedjeljak bi trebao proći liječnički pregled i bude li po tom pitanju sve u redu, za Milan bi trebao zaigrati već na startu sezone, 31. kolovoza protiv Bologne na San Siru.

Ni Chelsea niti Milan nisu u javnost htjeli iznositi detalje vezane uz ovaj posao, ali mediji su još ranije isticali da će konačni dogovor vjerojatno podrazumijevati odlazak Ševčenka u Milan na jednogodišnju posudbu.


23:31 | Komentari (0) | Print | ^ |

Galliani: Ševčenko je jako pogriješio odlaskom u Chelsea

Potpredsjednik nogometaša Milana Adriano Galliani sretan je zbog vraćanja “sina razmetnog”, Andrija Ševčenka, u redove “rossonera”...

Ševčenko je 2006. godine nakon sedam godina provedenih na San Siru Milan zamijenio Chelseajem u transferu vrijednom 31 milijuna funti, ali u Londonu se nikada nije dokazao.

- Uspjeli smo vratiti igrača koji je u posljednjih 50 godina postigao najviše golova za Milan. Predsjednik Silvio Berlusconi i ja smo sretni, kao i naš trener i vjerujem cijela momčad. Andrij se vratio kući. Kao veliki Milanov navijač vjerujem da je ovo izvrstan potez - izjavio je Galliani.

- Uvjeti ugovora su tajni, ali mogu vam reći da će Andrij vjerojatno već u ponedjeljak ponovo obući Milanov dres. Andrij je jako pogriješio kada je napustio Milan prije dvije godine, ali je shvatio svoju grešku i vratio se. Jedino što je sada bio prisiljen financijski se žrtvovati - dodao je Milanov potpredsjednik.


23:29 | Komentari (0) | Print | ^ |

Ronaldinho: Milan će osvojiti scudetto

Photobucket
Nakon osvojene brončane medalje na Olimpijskim igrama i ne baš dojmljive igre Ronaldinho ispred sebe ima novo dokazivanje, u Milanu...

Makar u Pekingu u dresu brazilske reprezentacije nije pokazao zavidnu fizičku spremnost, Ronaldinho je uvjeren kako je potpuno fit za početak talijanskog prvenstva. Start je narednog vikenda, a prva utakmica Milana je domaćinstvo protiv Bologne.

-Potpuno sam spreman i želim igrati protiv Bologne - izjavio je Ronaldinho za Corriere dello Sport i dodao:

- Kaka, Pato i mnogi drugi garantiraju lijepe dane za Milan. Imamo veliki potencijal i mislim da samo to moramo prenijeti na teren. Možemo osvojiti i osvojit ćemo Scudetto - glasno je najavio Brazilac.


23:28 | Komentari (1) | Print | ^ |

Kaka propušta početak novog prvenstva

Photobucket
Brazilac Kaka, najbolji nogometaš svijeta za prošlu godinu u Fifinom izboru, propustit će početak nove sezone u Seriji A, budući da još uvijek ima poteškoća s problematičnim koljenom...

Kaka ovoga mjeseca još nije trenirao sa svojim suigračima u Milanu zbog bolova u lijevom koljenu, kojeg je operirao u lipnju nakon problema s ozljedom iz prošle sezone.
Nakon što je u petak obavio novi detaljni pregled kod specijaliste za koljeno, testovi su pokazali da će mu trebati još 15 dana tretmana za oporavak, priopćio je Milan na svojoj službenoj web stranici.

Nakon što su u prošloj sezoni osvojili razočaravajuće peto mjesto u Seriji A, te nisu izborili plasman u Ligu prvaka, ''rossoneri'' će novo prvenstvo započeti utakmicom protiv povratnika u prvu ligu, momčadi Bologne, 31. kolovoza na San Siru.


23:25 | Komentari (0) | Print | ^ |

Daily Star: Milan će prodati Kaku sljedećeg ljeta!

Photobucket
Ako je vjerovati napisima engleskog Daily Stara onda je Milan spreman na megalomansku ponudu Chelseaja za najboljeg svjetskog nogometaša - Kaku...

Cijelo ljeto se moglo slušati kako londonski klub povećava cijenu za Kaku, no u Milanu su, činilo se, bili prilično jasni oko svog stava, odnosno oko neprodavanja brazilskog veznog igrača.

Cijena koju je Chelsea nudio najčešće se kretala oko 100 milijuna engleskih funti, no u jednom trenutku je čak porasla i na 150 milijuna, ako je vjerovati velikom dijelu engleskih medija.

Kako piše Daily Star navodno je Milanov dopredsjednik Adriano Galliani pustio zeleno svjetlo za Kaku, odnosno Milan je navodno spreman pustiti Kaku sljedećeg ljeta u London za - 102 milijuna engleskih funti.

Ova priča će, gotovo je sigurno, dobiti nove epizode, no izgleda kako su u Milanu sve mekši glede igrača koji im je donio toliko uspjeha posljednjih godina.


23:11 | Komentari (1) | Print | ^ |

ponedjeljak, 18.08.2008.

Trofej Luigi Berlusconi: Milan - Juventus 4-1

Photobucket
Utakmicu za Berlusconijev trofej odigrali su nogometaši Milana i Juventusa. Nakon devedeset minuta igre semafor je pokazivao uvjerljivih 4-1 za Milan...

Trofej Luigi Berlusconi igra se svake godine a osnovao ga je predsjednik milanskog kluba Silvio Berlusconi u spomen na svog oca Luigija. Redovito se susreću Milan i Juventus, iznimka je bila samo od 1992. do 1994. godine, kada su se Milanu suprotstavljali Inter, Real i Bayern.

Dva pogotka Ambrosinija, te zgoditak Jankulovskog i Inzaghija, povratnika nakon ozljede, bilo je i više nego dovoljno da se razmontira Juventusov stroj. Za torinsku momčad, za koju nije nastupio Dario Knežević, jedini pogodak postigao je Pasquato.

Od ove nedjelje Milan ima deset naslova, Juventus osam.

Trofej Luigi Berlusconi:
Milan – Juventus 4-1 (Jankulovski 21, Ambrosini 25, 79, Inzaghi 52/ Pasquato 70)


19:16 | Komentari (1) | Print | ^ |

petak, 15.08.2008.

Milan se zahvalio Šimiću

Photobucket
Nogometni klub Milan odaslao je i službeno priopćenje povodom odlaska hrvatskog reprezentativca Darija Šimića u Monaco...

Nakon šest godina provedenih na San Siru, 32-godišnji Šimić u srijedu je potpisao dvogodišnji ugovor s Monacom. Tim povodom, Milan se oglasio priopćenjem:

- Dario je u šest godina provedenih s nama proživljavao pobjede, emocije i pokazivao maksimalni profesionalizam. To su vrijednosti po kojima će ostati upamćen zauvijek u našem klubu. Želimo mu sve najbolje u budućnosti.


22:17 | Komentari (1) | Print | ^ |

Ancelotti očekuje skori napredak u igri Milana

Photobucket
Nakon dva uzastopna poraza Milana pripremnim utakmicama za novu sezonu (od Chelseaja 5-0 i Manchester Cityja 1-0), trener Carlo Ancelotti smatra da ne treba dizati paniku...

Unatoč izostanku ponajboljih igrača (Kaka, Ronaldinho, Pato, Kaladze, Inzaghi, Nesta, Borriello), Milan nije klub koji si može priuštiti neuvjerljive igre čak i u pripremnom razdoblju.

Međutim trener Milana Carlo Ancelotti unatoč lošim rezultatima ne vidi sve crno.

- Vidim napredak u igri iako smo još daleko od dobre forme. Puno je bolje da se igrači koncentriraju na predstojeću sezonu nego na prijateljske utakmice - rekao je Ancelotti.

- U posljednjoj utakmici protiv Cityja vidjela se očita razlika u pripremljenosti. Igrači Cityja su trenutno bolje spremljeni jer im uskoro počinje prvenstvo. Milan će biti spreman na vrijeme – poručio je Ancelotti navijačima “rossonera”.

Otvarajuću utakmicu nove sezone talijanskog prvenstva Milan igra 31. kolovoza na San Siru protiv Bologne.


22:15 | Komentari (0) | Print | ^ |

utorak, 05.08.2008.

Chelsea 5-0 Milan: Četiri gola Anelke za potop Milana

Photobucket
U utakmici za treće mjesto međunarodnoga nogometnog turnira Trofej Ruskih željeznica Chelsea je na stadionu Lokomotiva u Moskvi deklasirao Milana s 5-0...

Talijane, koji su istrčali u sasvim solidnom sastavu, samo bez ijednog napadača, načeo je Frank Lampard već u trećoj minuti. Uslijedio je šou Nicolasa Anelke. Francuz je Talijanima zabio četiri gola: dva u prvome, dva u drugom poluvremenu.
U sastavu Milana utakmicu je počeo i hrvatski reprezentativac Dario Šimić.

Utakmicu za pobjednika u kasnijem terminu igraju domaćin Lokomotiv i španjolska Sevilla.

Milan: Kalac, Zambrotta, Šimić, Maldini, Favalli, Flamini, Gattuso, Pirlo, Ambrosini, Jankulovski, Bonera.

Chelsea: Čech, Ivanović, Terry, Alex, Cole, Mikel, Lampard, Balalck, Wright-Phillips, Malouda, Anelka.

Trofej Ruskih željeznica, utakmica za treće mjesto:

Chelsea – Milan 5-0 (Lampard 3, Anelca 8, 18, 50, 58).


00:43 | Komentari (0) | Print | ^ |

ponedjeljak, 04.08.2008.

Chat


Get your own Chat Box! Go Large!



15:38 | Komentari (0) | Print | ^ |

petak, 01.08.2008.

Zambrotta: S Ronaldinhom po naslov prvaka

Photobucket

Gianluca Zambrotta ne skriva oduševljenje što će Milanov dres nositi Ronaldinho, suigrač mu iz Barceloninih dana...

- Sretan sam što počinjem veliku pustolovinu u Milanovom dresu. I drago mi je što je Ronaldinho ovdje, njegov dolazak donosi veliko samopouzdanje. Njegov dolazak je dobar znak pred sezonu u kojoj mnogo očekujemo. Milan nije dugo osvojio naslov prvaka i to će nam biti glavni cilj ove sezone - izjavio je Zambrotta.

Nogometaši Milana posljednji su puta bili prvaci Italije u sezoni 2003./04.


20:13 | Komentari (0) | Print | ^ |

Šimić još uvijek na čekanju u Milanu

Photobucket
Hrvatski nogometaš i rekorder po broju nastupa u reprezentativnom dresu, Dario Šimić, još uvijek ne zna što mu donosi budućnost. Od subote je u Milanellu, na pripremama sa starim klubom. No pitanje je hoće li u Milanu i ostati.

Status Darija Šimića u Milanu, nažalost, još je uvijek neizvjestan. Iako se najavom povlačenja legendarnog kapetana Paola Maldinija povećala mogućnost da dobije veću minutažu u Ancelottijevom sastavu, našem igraču sreća se nije osmjehnula do kraja. Maldini je ipak pristao na nastavak suradnje još jednu sezonu, pa je Šimić ostao na čekanju.

A da i njemu ima kraja, potvrdio nam je Marko Naletilić, Šimićev zastupnik, koji je izjavio da se nogometaš od subote nalazi na pripremama u Milanellu, ali i iščekuje kako će se rasplesti situacija s ozljedama Kaladzea i Neste. Ukoliko se na njih dvojicu neće moći računati dulje vrijeme, ostat će u klubu.

'Darijeva je jedina želja igrati. Naravno, najsretniji bi bio da ostane u Milanu, a ako već neće moći izboriti veću minutažu, pronaći ćemo mu drugi klub. U klubu su rekli da će poštovati Darijevu želju', potvrdio nam je Naletilić. Kao opcije se spominju, a sasvim sigurno odgovarale bi i Šimiću, Fiorentina i Monaco.


20:04 | Komentari (0) | Print | ^ |

Milan osvojio Trofej Tim

Photobucket
Juventus, Inter i Milan odigrali su kružni turnir pod nazivom Trofej Tim, a nakon odmjeravanja snaga najviše razloga za zadovoljstvo imao je Milan...

Karakteristika turnira je da se igra svak sa svakim po jedno poluvrijeme.

Najljepšu utakmicu odigrali su Milan i Juventus. Osnovni dio igre završio je 2-2, nakon dva pogotka Seedorfa za Milan i po gol Trezegueta i Marchionni za torisnku momčad, a lutrija kaznenih udaraca potom je pripala Milanu.

Trofej Tim:
Milan – Juventus 3-2
Juventus – Inter 1-0
Milan – Inter 1-0.


19:53 | Komentari (0) | Print | ^ |

Ancelotti pokazao srednji prst navijačima Juventusa

Photobucket

Na Trofeju Tim nastupaju Milan, Inter i Juventus, a svatko sa svakim igra po jedno poluvrijeme. U tim se uvjetima najbolje snašao Milan, koji je pobijedio gradskog rivala 1-0, a Juventus nakon penala. Jedina momčad koja nije nikoga uspjela pobijediti je prvak Inter. Jose Mourinho je debitirao s dva minimalna poraza.

No u prvi plan je ipak izbio trener Milana Carlo Ancelotti. Tijekom dvoboja njegove momčadi protiv Juventusa navijači Torineza su vrijeđali bivšeg trenera svog kluba. Ovaj to nije mogao trpjeti i 'pozdravio' ih je srednjim prstom.
- Da, napravio sam to. To je bio moj odgovor tim glupanima. Čak ni sada, kada razmislim o svemu s distance, ne bi reagirao drugačije - pričao je poslije Ancelotti.

- Nema potrebe da se pregledavaju snimke i traže dokazi da se ovo doista dogodilo. Priznajem da sam to napravio - dodao je.
Neuobičajno žestoki Ancelotti bio je trener Juventusa od 1999. do 2001. godine, no to ga nije spriječilo da reagira na ovakav način.
- Nikada prije nisam napravio ovako nešto, a možda nikada ni neću. Ali nisam više želio trpjeti njihova dobacivanja i vrijeđanja. Toj minornoj skupini ljudi bolje bi bilo da su ostali doma - završio je očito iznervirani Carlo Ancelotti.


19:43 | Komentari (3) | Print | ^ |

Ništa od Ševčenka u Milanu

Photobucket

Nogometni klub Milan napokon je priznao poraz u pokušaja vraćanja Andrija Ševčenka iz Chelseaja. Priča je završena, Ukrajinac se ne vraća...

Mjesečna naklapanja da bi do realizacije ovog posla moglo doći pala su u vodu, a potvrdio je to i dopredsjednik talijanskog kluba Adriano Galliani.

- Ševčenko nije na prodaju. Službeno sam se raspitivao za njega, ali Roman Abramovič je rekao “ne”. Budući da je tako, onda to moramo prihvatiti i početi tražiti druga rješenja - rekao je Galliani.



19:34 | Komentari (2) | Print | ^ |

Capello: Milan je glavni favorit za Scudetto

Photobucket
Izbornik engleske reprezentacije Fabio Capello vjeruje kako je njegov nekadašnji klub Milan prvi favorit za osvajanje naslova prvaka Italije ove sezone, te dodaje kako je Ronaldinho u tom klubu pronašao savršenu sredinu za sebe.

Od predstojeće sezone Serie A očekuje se da donese jedno od najneizvjesnijih natjecanja u posljednjih nekoliko godina, a u konkurenciji za naslov bit će četiri do pet klubova.

Capello Milan vidi kao glavnog favorita, a prokomentirao je i situaciju u ostalim kandidatima za naslov: "Ronaldinho je pronašao idealnu sredinu za novo rođenje. Milan je sada prvi favorit za Scudetto. Fiorentina još nije spremna, ali imaju momčad koja me najviše intrigira i oni mogu završiti blizu vrha lige.

Juventus ima izbalansiranu momčad, jaku u svim dijelovima terena, a Poulsen je sjajno pojačanje. Totti s razlogom govori kako Romi treba još pojačanja, Mutu bi bio savršen za njih. Igrač koji bi ove sezone mogao eksplodirati je Cassano, ali to ovisi o njemu. Mourinhu moramo dati vremena."


17:47 | Komentari (6) | Print | ^ |

Sljedeći mjesec >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.