utorak, 07.10.2008.

Ševčenko: U Londonu sam patio za Serijom A

Photobucket
Ukrajinski nogometaš Andrij Ševčenko dočekao je i prvi pogodak nakon povratka u dres Milana, te i dalje ne može skriti oduševljenje koje osjeća u starom klubu...

Njegovim pogotkom je Milan i drugi put pobijedio Zürich u Kupu UEFA-e, nakon domaće pobjede 3-1, u uzvratu je bilo 1-0.

- Dane prije tog ogleda sam osjećao kako baš svi žele da postignem pogodak i to me guralo naprijed. Nakon pogotka i same utakmice osjećao sam oduševljenje od strane svih ljudi oko sebe, suigrača, predsjednika i trenera. Stvarno je užitak ponovno biti dio obitelji Milana - u dahu je prepričavao Ševčenko i nastavio:

- Dvije godine me nije bilo ovdje i moram priznati kako sam patio. U Londonu i Chelseaju valjda nije bilo dana da nisam pomislio na talijanski nogomet i na Milan. Ne mogu niti opisati sreću koju doživljavam što sam ponovno ovdje - rekao je Ukrajinac i završio:

- Nikada u karijeri nisam više želio osvajati naslove nego sada!


20:27 | Komentari (0) | Print | ^ |

Kaladzeu prijeti duga stanka?

Photobucket
Koliko će Kaka Kaladze izbivati s travnjaka zbog ozljede zadobivene u utakmici protiv Züricha još se ne zna, no u Milanu strahuju da bi njegov oporavak mogao biti dug...

Kaladze se ozlijedio na uzvratnoj utakmici prvog kola Kupa UEFA-e nakon samo tridesetak minuta igre. Na travnjak je tada poslan Paolo Maldini, a gruzijski nogometaš dan je nastavio na liječničkom pregledu.
“Nakon što je zbog ozljede napustio travnjak u prvom poluvremenu, Milanova je liječnička služba ustanovila ozljedu ligamenta u njegovom lijevom koljenu. Više o ozljedi znat će se za nekoliko sati”, priopćili su iz Milana putem službene internetske stranice.

U momčad, za nedjeljni susret 6. kola Serije A protiv Cagliarija, bi trebao uskočiti Daniele Bonera.


20:25 | Komentari (0) | Print | ^ |

Galliani: Ibrahimović je praktički već bio naš

Photobucket
Milanov potpredsjednik Adriano Galliani otkriva kako je njegov klub prije dvije godine bio vrlo blizu potpisivanja Zlatana Ibrahimovića...

U ljeto 2006. bilo je jasno da će Ibrahimović napustiti Juventus zbog afere ''Calciopoli'', odnosno, degradacije ''Stare dame'' u Seriju B. Galliani je u izjavi za Sky Sport Italiju otkrio da je Milan praktički već sve dogovorio s Ibrahimovićem, te da je samo splet različitih okolnosti na kraju švedskog napadača ipak usmjerio prema gradskom rivalu Interu:

- Ibrahimović je s nama već postigao dogovor i sve je praktički bilo gotovo. Ipak, zbog raznovrsnih razloga na kraju nismo uspjeli završiti taj posao. Tada, u ljeto 2006. još nismo znali hoćemo li igrati u Ligi prvaka i zbog toga je transfer propao.


20:16 | Komentari (0) | Print | ^ |

Kaka: Ronaldinho je šampion

Photobucket
Milanov Brazilac Kaka dao je izjavu za Sky Sports Italija u kojoj veliča svog suigrača i sunarodnjaka Ronaldinha, junaka nedjeljnog gradskog derbija protiv Intera...

Milan je nastupu u Seriji A započeo s dva poraza, protiv Bologne i Genoe. Međutim, nakon toga je momčad trenera Carla Ancelottija ostvarila tri uzastopne pobjede u prvenstvu, te još jednu u prvoj utakmici 1. kola Kupa UEFA-e, 3-1 protiv Züricha na San Siru. Dakako, najviše je odjeka imao nedjeljni trijumf 1-0 protiv gradskog rivala Intera u 5. kolu.

- Nakon što smo napokon dobili priliku da treniramo i igrati svi zajedno, u kompletnom sasavu, stigli su i pravi rezultati – kaže Kaka, najbolji nogometaš svijeta u prošloj godini u izboru FIFA-e.

Ronaldinhov gol protiv Intera još uvijek je tema:

- Cijela momčad trenutno igra dobro, a Ronaldinho je šampion! Nadam se da će i nastaviti u tom stilu. Radi se o velikom igraču, a vidjeli ste i kolika je njegova strast za igrom – podvukao je Kaka.


20:09 | Komentari (0) | Print | ^ |

Cafu: Moglo bi se dogoditi da u siječnju zaključim karijeru

Photobucket
Marcos Evangelista Cafu (38) jedan od najboljih desnih bekova zadnja dva desetljeća, sasvim je blizu okončanja velike nogometne karijere...

Cafu je još uvijek igrač talijanskog Milana, a posljednjih mjeseci je primio nekoliko poziva iz Brazila. Najuporniji da ga u poznim godinama dovedu u svoj klub bili su čelnici Santosa, no po riječima Cafua najizgledniji je oproštaj od nogometa. Možda već u siječnju.

- Još ništa nisam odlučio, ali realna je opcija da u siječnju kažem zbogom nogometu. Imam ponude iz brazilskog prvenstva, ali sumnjam kako ću prihvatiti bilo što - rekao je Cafu i vratio se mislima u prošlost.

- Moj najveći trenutak u karijeri je bilo Svjetsko prvenstvo u Japanu i Južnoj Koreji 2002. godine gdje smo osvojili prvo mjesto. Bilo je mnogo lijepih treunutaka u dugoj karijeri i stvarno nemam pravo žaliti za bilo čim. Napravio sam, zapravo, sve - rekao je igrač koji je u karijeri igrao za Sao Paulo, Juventude, Zaragozu, Palmeiras, Romu i Milan.

U brazilskoj reprezentaciji je odigrao 156 utakmica, te je postigao pet pogodaka.


20:05 | Komentari (0) | Print | ^ |

Kaladze: Ševčenko će uskoro opet biti onaj stari

Photobucket
Branič Milana i gruzijske nogometne reprezentacije Kakha Kaladze uvjeren je da će se njegov klupski suigrač Andrij Ševčenko uskoro vratiti u vrhunsku formu...

Nakon jako slabih igara u dresu Chelseaja u protekle dvije godine (devet golova u 47 premierligaških utakmica), Ševčenko se ovoga ljeta ponovo priključio svojem bivšem klubu Milanu, u čijem je dresu 2004. ponio epitet najboljeg europskog igrača godine.

- U protekle dvije godine u Chelseaju Ševa je imao dosta problema s ozljedama i s trenerima, tako da u Milanu imamo puno strpljenja za njega. Ševa se vratio u svoj stari klub, ponovo je sretan kao prije i ubrzo će biti u top fizičkoj kondiciji. Uskoro će biti onaj stari – rekao je Kaladze, koji se osvrnuo i na nedjeljni gradski derbi protiv Intera (pobjeda 1-0).

- Protiv Intera pokazali smo da ćemo se boriti za “scudetto”. Nakon dva početna poraza upisali smo četiri pobjede (uključujući Kup Uefa) i pobjeda protiv Intera bila je jako važna za nas na psihološkom planu.


20:02 | Komentari (0) | Print | ^ |

Berlusconi: Pobjedama potvrđujemo da je Milan najbolji na svijetu

Photobucket
Milanov predsjednik Silvio Berlusconi djeluje euforično kada priča o svom klubu, pa stoga ne treba čuditi što prognozira ponovni uzlet Milana na vrh nogometne karte svijeta...

Oduševljenje nakon pobjede 1-0 Milana protiv Intera u gradskom derbiju nije splasnulo, pa nošen euforijom koja vlada u klubu Berlusconi kazuje:

- Od kada sam ja ovdje cilj kluba se nije mijenjao, što znači da uvijek želimo na travnjaku dokazati da smo najbolji u ovoj igri. Želimo pobjedama potvrditi da je Milan najbolji svjetski klub.

- Izuzetno sam zadovoljan pobjedom protiv Intera. Igrači su odigrali dobru utakmicu za koju su nagrađeni pobjedom - nastavio je Berlusconi i otklonio svaku pomisao da se petlja u vođenje momčadi:

- Trener Ancelotti zna svoj posao.


20:00 | Komentari (0) | Print | ^ |

Kaladze: Ne idem u Spartak, u Milanu se osjećam kao kod kuće

Photobucket
Milanov gruzijski branič Kaka Kaladze javno je odbacio mogućnost prelaska u redove moskovskog Spartaka s kojim ga se u posljednje vrijeme često povezuje...

Kaladze je posljednjih nekoliko godina uglavnom bio član početne momčadi Milana, a ozljede Alessandra Neste i Paola Maldinija znalački je koristio. Ipak, dolazak Philippea Senderosa u klub pokrenuo je glasine u kojima se najčešće čuje da će Kaladze promijeniti sredinu i potpisati za klub koji je u nekoliko navrata iskazivao simpatije prema njemu.

- Na tu temu nemam što za reći. Nema potrebe. U Milanu i Italije mi je dobro, toliko dobro da nemam razloga mijenjati zrak koji dišem. Počašćen sam interesom Spartaka, no u Milanu se osjećam kao kod kuće - zaključio je Kaladze, član talijanske momčadi od 2001. godine.


19:57 | Komentari (0) | Print | ^ |

Berlusconi: Postavu za Milan odredio je samo Bersluc...ups, Ancelotti!

Photobucket
Javno je predsjednik Milana zaželio poklon za 72. rođendan - pobjedu u gradskom derbiju! Iza kulisa, kako 22 godine funkcionira veliki klub u njegovoj eri, Silvio Berlusconi poželio je u napadu trio Kaka - Pato - Ronaldinho. Pitanje svih pitanja, koje mu je nakon utakmice postavio i reporter Sky sporta Italia, jest je li Berlusconi sugerirao (pobjedničku) postavu Ancelottiju...

- Kao i uvijek prošlih godina postavu je određivao samo jedan čovjek, Silvio Bersluc...ups, Carlo Ancelotti! - lapsus je koji će idućih dana sigurno biti temom analiza.

Iznimno veseli predsjednik Milana brzo se nadopunio u općem metežu novinara i tjelohranitelja pri ulasku u blindirani auto u utrobi Meazze.

- Nikad se nisam miješao u sastavljanje momčad svojim trenerim, nikad!
Berlusconi se nije miješao, ali bi tu i tamo, kad je osjetio da stvari ne idu željenim (njegovim) tijekom, u medijima osvanulo:

- Nadam se da će u napadu igrati tri brazilska talenta, mi ih imamo u momčadi, a drugi ne, šteta ih je držati na klupi.

Nakon ovakve izjave bilo je jasno da će Ancelotti trio Ka-Pa-Ro, na opće iznenađenje, postaviti u momčad protiv Intera. Da Ancelotti ne blefira dva dana prije meča kad je govorio da mu se Ronaldinho nameće potvrđivalo je uigravanje Seedorfa na Pirlovoj poziciji centralnog veznog. Neovisno o dojmovima izvorišta taktičke ideje, Ancelotti je pogodio sve!

Seedorf, čije je žrtvovanje u igri oda njegovoj veličini, bio je igrač utakmice, Ronaldinho je zabio za tri boda, Kaka i Pato su bili ključni detonatori Milanovog novog uzleta.

- Milan je izašao iz krizne situacije. Tri pobjede zaredom, protiv Lazija, Reggine i Intera su kompenzacija razočaranju protiv Bologne i Genoe. Ta dva poraza, i u svjetlu ovih rezultata, potvrđuju da moramo motiviranije igrati protiv tzv. slabijih momčadi - likovao je Ancelotti nakon utakmice, svjestan da je ovom pobjedom njegova pozicija, a i ambicija Milana u ovoj sezoni definitivno uspravljena.

Svjedoči tome i ponašanje Berlusconija u svečanoj loži. Osim što je neuobičajeno temperamentno pratio sve akcije, poslije sučevog završnog zvižduka zagrlio je Gallianija, čvrsto stisnutim šakama prema skupini navijača odao je sreću, a kad je zagrlio i poljubio ministra (za unutarnje poslove) Roberta Maronija (osvjedočeni navijač rossonera), drugog čovjeka Sjeverne lige, bilo je jasno da Berlusconiju itekako, i dalje, znače dosezi kluba.

- Ronaldinho je fantastičan igrač i hvala mu na posveti za moj rođendan. Obećao je gol i dao ga je. Kad bude 100% spreman njegove će čarolije usrećiti navijače Milana i sve poklonike nogometa.


19:47 | Komentari (0) | Print | ^ |

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.