utorak, 07.10.2008.

Berlusconi: Postavu za Milan odredio je samo Bersluc...ups, Ancelotti!

Photobucket
Javno je predsjednik Milana zaželio poklon za 72. rođendan - pobjedu u gradskom derbiju! Iza kulisa, kako 22 godine funkcionira veliki klub u njegovoj eri, Silvio Berlusconi poželio je u napadu trio Kaka - Pato - Ronaldinho. Pitanje svih pitanja, koje mu je nakon utakmice postavio i reporter Sky sporta Italia, jest je li Berlusconi sugerirao (pobjedničku) postavu Ancelottiju...

- Kao i uvijek prošlih godina postavu je određivao samo jedan čovjek, Silvio Bersluc...ups, Carlo Ancelotti! - lapsus je koji će idućih dana sigurno biti temom analiza.

Iznimno veseli predsjednik Milana brzo se nadopunio u općem metežu novinara i tjelohranitelja pri ulasku u blindirani auto u utrobi Meazze.

- Nikad se nisam miješao u sastavljanje momčad svojim trenerim, nikad!
Berlusconi se nije miješao, ali bi tu i tamo, kad je osjetio da stvari ne idu željenim (njegovim) tijekom, u medijima osvanulo:

- Nadam se da će u napadu igrati tri brazilska talenta, mi ih imamo u momčadi, a drugi ne, šteta ih je držati na klupi.

Nakon ovakve izjave bilo je jasno da će Ancelotti trio Ka-Pa-Ro, na opće iznenađenje, postaviti u momčad protiv Intera. Da Ancelotti ne blefira dva dana prije meča kad je govorio da mu se Ronaldinho nameće potvrđivalo je uigravanje Seedorfa na Pirlovoj poziciji centralnog veznog. Neovisno o dojmovima izvorišta taktičke ideje, Ancelotti je pogodio sve!

Seedorf, čije je žrtvovanje u igri oda njegovoj veličini, bio je igrač utakmice, Ronaldinho je zabio za tri boda, Kaka i Pato su bili ključni detonatori Milanovog novog uzleta.

- Milan je izašao iz krizne situacije. Tri pobjede zaredom, protiv Lazija, Reggine i Intera su kompenzacija razočaranju protiv Bologne i Genoe. Ta dva poraza, i u svjetlu ovih rezultata, potvrđuju da moramo motiviranije igrati protiv tzv. slabijih momčadi - likovao je Ancelotti nakon utakmice, svjestan da je ovom pobjedom njegova pozicija, a i ambicija Milana u ovoj sezoni definitivno uspravljena.

Svjedoči tome i ponašanje Berlusconija u svečanoj loži. Osim što je neuobičajeno temperamentno pratio sve akcije, poslije sučevog završnog zvižduka zagrlio je Gallianija, čvrsto stisnutim šakama prema skupini navijača odao je sreću, a kad je zagrlio i poljubio ministra (za unutarnje poslove) Roberta Maronija (osvjedočeni navijač rossonera), drugog čovjeka Sjeverne lige, bilo je jasno da Berlusconiju itekako, i dalje, znače dosezi kluba.

- Ronaldinho je fantastičan igrač i hvala mu na posveti za moj rođendan. Obećao je gol i dao ga je. Kad bude 100% spreman njegove će čarolije usrećiti navijače Milana i sve poklonike nogometa.


19:47 | Komentari (0) | Print | ^ |

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.