ponedjeljak, 29.09.2008.

Ancelotti: Ova nas je pobjeda izliječila

Nogometaši Milana su pobjedom 1-0 u gradskom derbiju protiv Intera počeli dokazivati da njihova forma ide u pravom smjeru. Bljedunjavost u igri i rezultatima nestaje, rezime je misli trenera Carla Ancelottija...

- Mislim da smo izliječeni. Premda su mnogi bili spremni ustvrditi kako se nalazimo u ranoj fazi natjecanja, istina je da smo išli u krivom smjeru. U desetak dana smo preokrenuli situaciju u našu korist - smatra Ancelotti, kojem je ovo bila druga pobjeda u isto toliko ogleda protiv Mourinha.

Naime, ova su se dva trenera susrela 2003. godine u utakmici Superkupa, kada je Milan slavio 1-0.

- Nisam ovu utakmicu gledao na takav način, mnogo je bila važnija od našeg sučeljavanja. Približili smo se vrhu ljestvice, svladali sjajnu momčad i barem u teoriji pobjedama protiv Lazija i Intera okončali period loših rezultata. To je nama predstavljala ova utakmica - zaključio je trener Milana.

Mourinho, pak, tvrdi kako bi pobjeda njegovog sastava u potpunosti bilo zaslužena, a između redaka dao je naslutiti kako nije zadovoljan sudačkim odlukama:

- Vidio sam dvije momčadi od kojih niti jedna nije zaslužila pobjedu više od druge. O pogotku i crvenom kartonu ne želim razgovarati, budući da ne želim biti suspendiran. Bolje je izgubiti utakmicu, nego se plašiti igrati nogomet. A, mi smo igrali.

Također, Mourinho se nije libio dotaći lidera prvenstva - Lazija:

- Kada pogledam na ljestvicu, uz svo dužno poštovanje, ne gledam Lazio, Napoli i Cataniju, vidim da smo mi ispred Rome, Juventusa i Milana i to je ono što mi je važno.


22:13 | Komentari (0) | Print | ^ |

Ronaldinho: Gol posvećujem navijačima i predsjedniku!

Ronaldinho je prvijenac u Milanovom dresu posvetio navijačima i predsjedniku kluba Silviju Berlusconiju:

Brazilac Ronaldinho, koji je svojim pogotkom odlučio gradski derbi između Milana i Intera, izjavio je da se u Milanu osjeća jednako dobro kao kod kuće...

Fantastičnim pogotkom glavom nakon centaršuta sunarodnjaka Kake u 36. minuti, Ronaldinho je Milanu donio sva tri boda u gradskom derbiju 5. kola talijanskog nogometnog prvenstva, u kojem je Milan slavio s 1-0. ''Rossoneri'' su, tako, nakon početna dva poraza u prvenstvu ostvarili i treću uzastopnu pobjedu.


- Ovo je sjajan osjećaj, nadao sam se da ću zabiti gol! Fantastično se osjećam u Milanu, kao kod kuće. Zapravo, svaki dan sve bolje i bolje. U našoj momčadi svi igraju s velikim veseljem, u tome i jest poanta Milana. Sretan sam što sam svojim pogotkom razveselio suigrače, navijače i svakoga u klubu. Gol posvećujem navijačima i predsjedniku Berlusconiju, dan uoči njegovog rođendana – rekao je Ronaldinho.

Berlusconiju se, dakako, takav dar itekako dopao:

- Ronaldinho je zabio fantastičan pogodak, u svom stilu. Rekao je da je taj gol darovao meni za rođendan, kao i cijela momčad. Moram reći da sam jako zadovoljan s takvim poklonom! Naša je momčad pokazala svoju snagu, odlučnost i borbenost u kombinaciji s visokom tehnikom. Sve to donijelo nam je odličan rezultat – zaključio je Berlusconi.


22:09 | Komentari (0) | Print | ^ |

ITA: Ronaldinho presudio Interu, trijumfi Lazija, Rome i Fiorentine

Nogometaši Milana svladali su Inter 1-0 u gradskom derbiju Milana, u sklopu 5. kola talijanskog nogometnog prvenstva. Gol odluke, svoj prvi za Milan, postigao je Ronaldinho u 36. minuti utakmice...

Derbi della Madonnina jedan je od najvećih gradskih derbija na nogometnoj karti svijeta, a svoj prvi, trener Intera, Jose Mourinho neće pamtiti po dobrome.

Do ovog kola najuvjerljivija talijanska momčad izašla je na San Siro s namjerom još jednom dokazati moć, no presudio im je sjajan udarac Brazilca u posljednjih desetak minuta prvog poluvremena. Ipak, čini se da je pogodak nakon dvostrukog dodavanja s reprezentativnim suigračem Kakom postignut iz zaleđa kojeg sudačka trojka nije svirala.
Utakmicu je Inter, kojem je ovo prvi poraz u sezoni, završio s deset igrača, nakon što je Burdisso u 77. minuti drugi puta požutio, a isključujući karton dobio je i Materazzi čija se dobacivanja s klupe nisu sviđala sucu.

Jedinu gostujuću pobjedu u nedjeljno poslijepodne upisao je Lazio svladavši Torino 3-1...

Do uvodne prednosti Lazio je došao u 30. minuti pogotkom makedonskog reprezentativca Gorana Pandeva, a dvama pogocima (jedan s bijele točke) u drugom dijelu Zarate rješava pitanje pobjednika. Počasni pogodak djelo je Amorusa u sudačkoj nadoknadi utakmice, također iz najstrože kazne.

U pet odigranih utakmica Zarate predvodi listu strijelaca u talijanskom nogometnom prvenstvu s postignutih pet pogodaka. Miccolli koji je u 51. minuti riješio pitanje pobjednika u utakmici Palerma i Reggine proslavio je četvrti gol u sezoni, a toliko ima i Lazijev Goran Pandev i Genoin Diego Milito.

U talijanskoj nogometnoj ligi su 5. kolo otvorili Sampdorija i Juventus. Završilo je i bez pobjednika i bez pogodaka na stadionu u Đenovi...

U ne previše kvalitetnoj utakmici najveće opasnosti su dolazile iz slobodnih udaraca, pa je tako s jedne strane prijetio Cassano, a s druge Del Piero.

Početkom drugog poluvremena Cassano je sjajno izveo slobodan udarac s tridesetak metara, a lopta je fijuknula pored desne stative. Najbolju priliku je za goste imao Del Piero u 20. minuti. U lijepu priliku ga je gurnuo Sissoko, a Del Piero je s desetak metara pogodio stativu.

Za goste nije branio Buffon, a odlična zamjena je bio Austrijanac Manninger koji je imao nekoliko zapaženih intervencija.

Nogometaši Fiorentine upisali su drugu pobjedu u 5. kolu talijanske Serije A, a do tri boda su ponovno došli uz minimalnu pobjedu 1-0...

Jedina pobjeda im je dosad bio uspjeh protiv Bologne na Artemio Franchiju, a sa istih 1-0 su u subotu svladali Genou. Strijelac jedinog pogotka (61. minuta) bio je ovoljetno pojačanje Gilardino što mu je treći pogodak ove sezone u prvenstvu.

U utakmici s malo prilika za goste je u 40. minuti u igru ušao hrvatski nogometaš Ivan Jurić.

Serie A, 5. kolo:

Milan - Inter 1-0 (Ronaldinho 36)
Roma - Atalanta 2-0 (Panucci 17, Vučinić 31)
Bologna - Napoli 0-1 (Denis 87)
Catania - Chievo 1-0 (Paolucci 16)
Lecce - Cagliari 2-0 (Giacomazzi 34, Castillo 61)
Palermo - Reggina 1-0 (Miccolli 51)
Torino - Lazio 1-3 (Amoruso 11 m – 90+2 / Pandev 30, Zarate 63, 83 - 11m)
Udinese - Siena 2-1 (Quagliarella 22, Pepe 29 / Kharja 38)
Sampdoria - Juventus 0-0
Fiorentina - Genoa 1-0 (Gilardino 61).


22:06 | Komentari (0) | Print | ^ |

nedjelja, 28.09.2008.

Najava: Milan domaćin Interu u gradskom derbiju


Peto kolo talijanske Serie A donosi veliki gradski derbi između Intera i Milana. Popularni 'derbi della Madonnina' jedan je od najpopularnijih gradskih derbija na svijetu, jedna od utakmica u kojoj navijači gotovo nikada nisu bili razočarani prikazanim na terenu.

Inter ovu utakmicu dočekuje kao lider sa 10 osvojenih bodova, dok probuđeni Milan traži treću uzastopnu pobjedu u Serie A, četvrtu ukupno, s obzirom da su u Kupu UEFA savladali ekipu Zuricha.

Rossoneri bi pobjedom došli na svega bod zaostatka za aktualnim prvakom Italije i sigurno je da motiva neće nedostajati. Inter u ovu utakmicu ulazi bez ozlijeđenog Luisa Jimeneza, Waltera Samuela, Maxwella, te Luisa Figa, dok je Sulley Muntari suspendiran.
S druge strane, ni Milan u derbi neće biti u mogućnosti istrčati u najjačem sastavu, s obzirom da su ključni igrači, poput Alessandra Neste, Andrea Pirla, Filippa Inzaghija, te u posljednje vrijeme sjajnog Marca Boriella, povrijeđeni. Trener sa najdužim stažem u Serie A, Carlo Ancelotti, neće moći računati ni na novopridošlog švicarskog reprezentativca Philippa Senderosa.

Igrači na koje treba obratiti pažnju su svakako tek oporavljeni Brazilac Kaká s jedne strane i Zlatan Ibrahimović s druge. Međutim, u momčad Milana vratio se i Andriy Shevchenko, igrač koji je u prošlosti bio više nego koban za Internazionale, a motiv više će mu predstavljati i Jose Mourinho, kod kojeg je bio u nemilosti dok je igrao u dresu Chelsea. Mlada zvijezda Milana Alexandre Pato nalazi se u sjajnoj formi i vjerovatno će početi utakmicu od prve minute. Zlatan Ibrahimović i Julio Cruz zadavali su probleme Milanovoj odbrani proteklih sezona, a ovo je utakmica u kojoj je i Marco Materazzi uvijek igrao na vrhunskom nivou.

Carlo Ancelotti je na subotnjoj pres konferenciji objavio da će sasvim sigurno na teren istrčati sljedećih osam igrača: Abbiati, Zambrotta, Maldini, Kaladze, Jankulovski, Gattuso i Kakŕ, dok je Jose Mourinho odbio otkriti formaciju za derbi, ali je govorio o Andriyu Shevchenku i Ricardu Kaki: "Sjećam se da sam upoznao Kaku u Monte Carlu kada je tek došao u Milan, ali nije još uvijek dobijao priliku za igru. Upoznao nas je Rivaldo. Od tog dana Kaká je strašno napredovao, te je osvojio i Zlatnu loptu. Kaká je igrač kojem se divim, Milan je ekipa koju izuzetno poštujem, iako sam se suočio sa njima svega par puta kao trener. Radi se o uzajamnom poštovanju. Andriy Shevchenko je jedan od najboljih igrača na svijetu, osvojio je Zlatnu loptu i ima strašnu napadačku statistiku iza sebe i u Italiji i u Europi. U Engleskoj se uz tri različita trenera nije uspio snaći, na Otoku mu je falilo nešto što ima samo Milan. Vidio sam ga i mislim da će se vratiti u onu staru formu, u Milanu je definitivno nešto što ga čini sretnim. Mislim da će se vratiti onaj veliki Andriy Shevchenko kojem smo se svi divili godinama prije dolaska u Chelsea."

Carlo Ancelotti je također dao kratak komentar o situaciji u Interu i Joseu Mourinhu: "Mourinho je sposoban trener, koji je za kratko vrijeme u Interu pokazao svoje kvalitete. Ne smatram da je iritantna osoba. Interova snaga leži u Zlatanu Ibrahimoviću, ovo nije Inter Roberta Mancinija, nogometna filozofija se promjenila dolaskom Portugalca."


22:55 | Komentari (6) | Print | ^ |

Ancelotti: Napast ćemo Inter i pobijediti ga

Trener nogometaša Milana Carlo Ancelotti najavio je pobjedu u nedjeljnom gradskom derbiju protiv velikog rivala Intera...

Nakon četiri dosad odigrana kola Inter je vodeća momčad na prvenstvenoj ljestvici s 10 osvojenih bodova, dok je Milan trenutno na devetoj poziciji s četiri boda manje.
- Protiv Intera ćemo igrati na pobjedu. Napast ćemo ga i vjerujem da ćemo jedan pogodak postići nakon kornera. Mislim da će to biti naša utakmica – izjavio je Ancelotti.

- Moramo posebno paziti na Interove kontranapade jer su Ibrahimović i Mancini posebno opasni u takvim situacijama. Najveća borba vodit će se u sredini terena i moji igrači moraju biti spremni iskoristiti svaku priliku koja im se ukaže – dodao je Milanov trener.


22:53 | Komentari (0) | Print | ^ |

Kaka: Motivacijom do pobjede u gradskom derbiju

U nedjelju će Serie A ponuditi gradski derbi i ljepoticu talijanskog nogometnog prvenstva kroz sraz Milana i Intera. Kaka je uvjeren da će slaviti njegova momčad...

Milanov genijalni nogometaš zna i kako doći do pobjede u utakmici koja nije presudna za rasplet “scudetta”, ali i njemu i njegovim suigračima donijela priključak s sastavom koji pod vodstvom Josea Mourinha još uvijek nije upisao poraz.
- Motivacija, ona će biti presudna u ovoj utakmici. Derbi utakmica nije susret kao i svaki druga, teško je to objasniti. Bilo bi lijepo upisati pobjedu - kaže Kaka, te nastavlja najavu derbija s nekoliko misli o Mourinhu i Zlatanu Ibrahimoviću:

- Mourinho zna kako voditi momčad. Svi koji su u prošlosti surađivali s njim hvale ga, samo Ševčenko ne misli tako. Što se Ibrahimovića tiče, on im je izuzetno važan igrač, rekao bih presudan za njihovu igru. Mislim da će biti proglašen najboljim nogometašem svijeta za godinu - dvije. Ove sezone ta nagrada pripada Cristianu Ronaldu.


22:51 | Komentari (0) | Print | ^ |

Milan opovrgnuo potpis ugovora s "novim Messijem"

Iako se kazivalo da je Milan nadigrao Barcelonu u utrci za devetogodišnjim čudom od djeteta, Meksikancem Edgardom Obregonom, talijanski klub opovrgnuo je ta nagađanja...

Edgardo “Gato” Obregon bio je na probi u Milanu, no čelnici kluba preko službenih internetskih stranica opovrgavaju da je s vižljastim dječakom sklopljen ikakav ugovor.

“Nogometni klub Milan negira potpisivanje ugovora s mladim meksičkim igračem Edgardom Obregonom”, stoji u priopćenju.

Obregona, kojeg već nazivaju novim Lionelom Messijem, iz Milana su zvali na probu, nakon što je mladić koji nosi nadimak “Mačak” odradio nekoliko vježbi i u Barceloni.

Inače, nastupa u mladoj momčadi Chivas iz Guadalajare. Treneri ga obično stavljaju na poziciju ofenzivnog veznjaka na kojoj impresionira skaute svojim nogometnim vještinama, driblingom i vizijom, odnosno “nosom” za pogodak.


22:48 | Komentari (0) | Print | ^ |

Maicon: Podsjetit ću Ronaldinha da mi je nosio kolače

Interov desni bek, Maicon, našalio se pred nedjeljni nogometni derbi u kojem njegova momčad igra protiv Milana, izjavom da će Ronaldinha podsjetiti na dane kada mu je u Gremiu nosio hranu i piće...
Maicon i Ronaldinho su dijelili svlačionicu u brazilskom klubu u danima kada je, danas ponajbolji nogometaš svijeta, bio mlad i nogometno nedorečen. Maicon je bio stariji i “gazda” u svlačionici, pa se sada pred derbi na San Siru prijeti Ronaldinhu prijeti prošlošću.

- Kada ga vidim u nedjelju podsjetit pitat ću ga sjeća li se dana kada smo igrali zajedno u mladoj momčadi Gremija i trenutaka kada mi je donosio kolače i Coca Colu - našalio se Maicon, a zatim ozbiljno dodao:

- Bili smo još djeca, no već tada je bio iznimno jak.


22:46 | Komentari (0) | Print | ^ |

Serie A: Ronaldinho protiv Ševčenka za mjesto u napadu

U nedjeljnome gradskom derbiju petog kola talijanske nogometne lige domaćin Milan dočekuje gostujući Inter...

Da se Marco Borriello nije ozlijedio nakon što je u srijedu zabio gol protiv Reggine, Ronaldinho Gaucho i Andrij Ševčenko i treću bi utakmicu zaredom počeli na klupi za pričuve. Ovako bi se jedan od njih dvojice mogao naći na travnjaku od prve minute, kreirajući napadački tercet s Kakom i Patom, strijelcem triju golova u posljednje tri utakmice.
Kako s druge strane čeka Jose Mourinho i njegov Inter, moguće će se Ancelotti čak opredijeliti za Pata usamljenog u napadu i Kaku iza njega.

Borriello se priključio dugačkoj listi ozlijeđenih Milaneza (Nesta, Senderos, Pirlo i Inzaghi).

Portugalski trener Intera neće za derbi pak moći računati s Gancem Sullyjem Muntarijem, koji će odraditi treću, posljednju utakmicu suspenzije zbog crvenog dobivenog u srazu drugog kola protiv Catanije. Zbog ozljede je Mourinhu nedostupan čileanski veznjak Luis Jimenez, a iz istog su razloga upitni Brazilac Maxwell (list) i Portugalac Luis Figo (stopalo).


22:44 | Komentari (0) | Print | ^ |

Seedorf: Ronaldinho mi nije konkurencija

Nizozemski veznjak Milana Clarence Seedorf izjavio je da se ne natječe s Ronaldinhom za mjesto u početnom sastavu...

Još od samog dolaska Ronaldinha u Milan ovog ljeta pisalo se o animozitetu i velikom rivalitetu između njega i Seedorfa, a obojica su to cijelo vrijeme pokušavali opovrgnuti.

Seedorf je Ronaldinu navodno odbio ustupiti dres s brojem deset na leđima, te je Brazilac po dolasku prisvojio dres s brojem 80, što označava godinu njegova rođenja (1980.).

- Nema nikakvog rivaliteta između Ronaldinha i mene. Ja igram u veznom redu, dok on igra više ofenzivnije u drugačijoj ulozi. Trenutno su njegovi konkurenti za prvi sastav Kaka i napadači, a ne ja izjavio je Seedorf, koji je nakon vodećeg pogotka Laziju u trećem kolu Serie A (pobjeda 4-1) pohitao upravo Brazilcu u zagrljaj.


22:41 | Komentari (0) | Print | ^ |

Galliani: Borriello je bolji od Adebayora

Potpredsjednik nogometaša Milana Adriano Galliani hvalio je napadača Marca Boriella nakon pobjede Milana na gostovanju kod Reggine 2-1...

Boriello je zabio prvi pogodak za “rossonere” u tom susretu, te je bio jedan od boljih pojedinaca na travnjaku.

Milan je tijekom ljetnog prijelaznog roka bio u velikoj potrazi za napadačima, a jedna od glavnih meta bio je Arsenalov Emmanuel Adebayor. Međutim Arsenal je odbio prodati togoanskog napadača i Milan je iz Genoe sa posudbe vratio Borriella.

- Nije mi žao što nismo kupili Adebayora. Direktor Ariedo Braida rekao mi je da je Boriello bolji od Adebayora i zato smo se odlučili na takvu opciju - izjavio je Galliani.


22:32 | Komentari (0) | Print | ^ |

četvrtak, 25.09.2008.

Ancelotti: Ronaldinho će biti naš ključni igrač

Photobucket
Milanov trener Carlo Ancelotti kaže da će Ronaldinho i Andrij Ševčenko zaraditi svoje mjesto u prvom sastavu ''rossonera'' kada fizički budu potpuno spremni...
Milan je novo prvenstvo otvorio s dva poraza, protiv Bologne i Genoe, a u obje utakmice je u prvih 11 Milana bio Ronaldinho. Uslijedile su dvije pobjede, protiv Lazija i Reggine, a Ronaldinho je ta dva dvoboja započeo na klupi. Protiv Lazija je ušao u drugom poluvremenu, dok je protiv Reggine prosjedio cijelu utakmicu. Stutas prvotimca nema niti povratnik Andrij Ševčenko.

Međutim, dvije Milanove zvijezde mogu se nadati nastupu u gradskom derbiju protiv Intera u nedjelju. Naime, Marco Borriello, strijelac vodećeg gola za Milan u susretu protiv Reggine, zadobio je ozljedu bedrenog mišića u toj utakmici. Igru je napustio u 59. minuti, a zamijenio ga je upravo Ševčenko...

- Ronaldinho i Ševčenko nisu bili u prvoj postavi samo zbog njihovog trenutnog fizičkog stanja. Ronaldinho će biti ključni igrač Milana kada se vrati u top formu – izjavio je Ancelotti.


20:18 | Komentari (0) | Print | ^ |

Ancelotti: Mirno čekam derbi protiv Intera

Photobucket
Nakon dva vezana poraza na otvorenju prvenstva (Bologna i Genoa), nogometaši Milana su upisali tri pobjede zaredom uoči derbija u Seriji A protiv Intera...

Nakon pobjede protiv Züricha u Kupu Uefe, nogometaši Carla Ancelottija su svladali Lazio na svom terenu i u srijedu Regginu u gostima (2-1). No, tijekom te dvije utakmice su se ozlijedila dva igrača - Gattuso protiv Lazija i Borriello protiv Reggine, koji je inače postigao prvi pogodak u tom ogledu.

- Vidjet ćemo kroz narednih nekoliko godina što se točno dogodilo Borriello koji se žalio na bolove u bedru - rekao je trener Ancelotti, a tog igrača je u srijedu stavio u prvu momčad umjesto Andrija Ševčenka.

- Mirno čekamo derbi, a mirnoću smo dobili s dvije pobjede u prvenstvu. Ne bojimo se Intera, niti shvaćamo dramatično neke ozljede koje su nam se dogodilo, jer u ovom trenutku imamo i jaku klupu i kvalitetne igrače koji mogu uskočiti.

Osim što je Ševčenko ušao u igri tijekom utakmice kod Reggine, tako je Ronaldinho cijeli ogled gledao s klupe.

- Imam dvadeset jako kvalitetnih igrača. Milan je moćan ove sezone i spremni smo to pokazati u nedjelju.


20:10 | Komentari (0) | Print | ^ |

Serie A: Milito potopio Romu, pobjede Intera i Milana

Photobucket
U 4. kolu talijanskog nogometnog prvenstva Inter je ostvario i treću pobjedu makar se momčad Jose Mourinha prilično mučila protiv Leccea na San Siru...

Odahnuti su mogli tek u 79. minuti kada je pričuva Julio Cruz svladao Benussija i donio Interu novu pobjedu. Ovo je bila prva utakmica argentinskog napadača nakon što se nogometu vratio nakon ozljede.

Aktualni doprvak Roma je odigrala novu slabu utakmicu, a to su iskoristili igrači Genoe i njihov sjajni nogometaš Diego Milito. Ovoljetno pojačanje kluba je ukupno postigao četiri od šest pogodaka ove sezone, a na ljestvici strijelaca je sada na vrhu izjednačen sa Zaraetom iz Lazija (oba po četiri pogotka).

Genoa je pobijedila Romu 3-1, a Milito je postao dva pogotka u drugom poluvremenu koja su odlučila pobjednika. Hrvatski nogometaš Ivan Jurić je odigrao svih 90 minuta za domaćina uz tradicionalni žuti karton (tijekom nastavka). U drugom poluvremenu je Roma ostala bez Danielea de Rossija koji je 69. minuti dobio crveni karton.

Milan je ostvario treću pobjedu zaredom. Nakon Züricha (Kup Uefe) i Lazija bili su uspješni na gostovanju kod Reggine. Pogodak odluke je postigao Pato u 73. minuti. Ancelotti je počeo s Kakom, Patom i Borriellom, a u nastavku je ušao Ševčenko, dok je Ronaldinho cijelu utakmicu odgledao s klupe.

Juventus je uhvatio samo jedan bod na svom terenu protiv Catanije, dok je Fiorentina doživjela brodolom kod Lazija u Rimu.

Serie A, 4. kolo:

Inter - Lecce 1-0 (Julio Cruz 79)

Lazio - Fiorentina 3-0 (Mauri 51, Pandev 55, Siviglia 59)

Reggina - Milan 1-2 (Corradi 59 / Borriello 24, Pato 73)

Genoa - Roma 3-1 (Sculli 4, Milito 61, 88 / De Rossi 28)

Juventus - Catania 1-1 (Amauri 16 / Plasmati 68)

Atalanta - Cagliari 1-0 (Floccari 79)

Bologna - Udinese 0-3 (D'Agostino 13, Floro Flores 20, Pepe 73)

Napoli - Palermo 2-1 (Hamšik 14, Zalayeta 75 / Miccoli 83-11m)

Chievo - Torino 1-1 (Marcolini 50 / Bianchi 40-11m)

Siena - Sampdoria 0-0


19:56 | Komentari (0) | Print | ^ |

ponedjeljak, 22.09.2008.

Galliani: Bili smo strpljivi s Ancolettijem i pogodili

Photobucket
Nakon pobjede protiv Züricha (3-1) u četvrtak, u sklopu 1. kola Kupa Uefe, Milan je došao i do prve prvenstvene pobjede slavljem protiv Lazija 4-1 na San Siru...

Premda su utakmicu počeli bez dva najveća pojačanja preko ljeta, Ronaldinha i Ševčenka, Milan je na krilima svojih dosadašnjih zvijezda (Kake, Seedorfa, Pata...) svladao dotad vodeću momčad Serije A.

Tijekom prošlog tjedna glasno se na San Siru pričalo o mogućem otkazu treneru Carlu Ancelottiju, no smjena se nije dogodila.

- U sportu je strpljivost jedna od najvećih odlika. Primjerice, mogli smo napraviti zamjenu i sada bi o tom novom treneru govorili kao o geniju. Pobijedio bi Zürich i Lazio i sve bi bilo dobro. No, ovako je još bolje jer je Ancelotti još uvijek s nama - rekao je dopredsjednik Milana Adriano Galliani i nastavio:

- Ancelotti je čovjek u kojeg imamo potpuno povjerenje. Ovo je njegova osma sezona s nama i naravno da je bilo uspona ili padova. Ali, mi mu vjerujemo i ovo je Milan kojeg volimo. Ovakva igra garantira puno lijepih trenutaka i ove sezone.

Talijanski premijer Silvio Berlusconi i predsjednik kluba je samo spomenuo:

- Ancelotti je bio genijalan nogometaš. Isti takav je i kao trener, jako korektan čovjek i prijatelj. On je naša obitelj.


21:10 | Komentari (0) | Print | ^ |

Berlusconi: Neka mi igrači za rođendan poklone pobjedu u derbiju

Photobucket
Pobjeda protiv Lazija 4-1 bila je sasvim dovoljna da unutar Milana nastane gotovo euforična atmosfera. Nitko više ne govori o krizi, smjenjivanju Ancelottija, te loše odabranim pojačanjima tijekom ljeta...

Posebno veselo je bilo u restoranu unutar San Siro stadiona nakon utakmice gdje su se za atmosferu brinuli Silvio Berlusconi, talijanski premijer i predsjednik kluba, te Milanov dopredsjednik Adriano Galliani.

- Eh, sada želim od igrača neka se potrude i poklone mi najljepši dar, a to bi bila pobjeda protiv Intera u derbiju sljedeće nedjelje - rekao je Berlusconi koji će dan kasnije, u ponedjeljak, proslaviti 72. rođendan.

- Ali to će biti malo. Ne kao poklon, već kao ambicije kluba. Moramo osvojiti talijansko prvenstvo i Kup Uefe. Prošle godine smo ostali bez svega i ovo je vrijeme kada nadoknađujemo propušteno.

Novinari su pitali što zna i kako vidi novog trenera Intera Josea Mourinha.

- Čujem kako svi pričaju o njemu, ali ja ništa ne znam. Ne čitam novine, pa nisam ništa saznao. Znam samo da je bio u Chelseaju i da je sada u Interu. Nazvat ću ga, pitat ću što me zanima - uz šalu je završio Silvio Berlusconi.


20:53 | Komentari (0) | Print | ^ |

srijeda, 17.09.2008.

Berlusconi: Milan me ne zanima

Photobucket
Talijanski premijer Silvio Berlusconi, valjda po prvi put u povijesti, nema stav o aktualnoj krizi AC Milana. Kaže da ima važnijih briga od nogometa...

- Moja je zadaća baviti se samo i isključivo Italijom. Što se tiče AC Milana, više nisam čak ni predsjednik kluba – izjavio je premijer na upit novinara što kaže na početak nove sezone svoje najdraže igračke, koja je pod vodstvom Carla Ancelottija već uspjela spojiti dva poraza.

U Milanellu su u ponedjeljak poslijepodne vijećali doslovno svi najbitniji uposlenici u klubu. Na summitu su bili treneri, liječnici igrači i vodstvo kluba. Serija sastanaka rezultirala je, tvrde Ancelotti i dopredsjednik Galliani, pozitivnim zaključcima.

Zasad Ancelotti ostaje na klupi.


15:58 | Komentari (0) | Print | ^ |

U AC Milanu odradili sastanak ujedinjenja

Photobucket
Nakon katastrofalnog ulaska u sezonu, vodstvo milanskoga nogometnog kluba sastalo se u ponedjeljak poslijepodne na kolektivnom “team-buildingu”...

Najprije su u klupskim prostorijama više od dva sata razgovarali trener momčadi Carlo Ancelotti i prvi operativac kluba, dopredsjednik Adriano Galliani. Prije no što su se razišli kućama, novinarima su izjavili da su sastanci realizirani na svim klupskim razinama.

- Imali smo sastanak s momčadi, članovima stručnog stožera i liječnicima da bismo locirali uzroke problema i pokušali pronaći rješenja. Svi skupa proteklo je pozitivno – izjavio je Galliani.

Sastanku Gallianija i Ancelottija također su nazočili sportski direktor Ariedo Braida, tehnički direktor Leonardo, šef liječničke službe Jean Pierre Meersseman i kondicijski trener Daniele Tognaccini.

U prva su dva kola Milanezi dvaput izgubili: na San Siru od Bologne 2-1 i u Đenovi kod Genoe 2-0.


15:50 | Komentari (0) | Print | ^ |

Claudio Ranieri: Čudi me slab start Milana u sezonu

Photobucket
Juventusov trener Claudio Ranieri, začuđen je krizom koja vlada u momčadi Milana i pun hvale na način igre nogometaša Intera...

Inter je, baš poput Juventusa, u uvodna dva kola osvojio četiri boda, nogometaši Milana, unatoč velikom broju zvijezda, za sada imaju dva poraza.

Mnogo je onih koji se čude takvom startu Milana u Seriji A, Ranieri je tek jedan u nizu.

- Priznajem nisam to od njih očekivao. Ali, jednako tako mora se reći da Genoa nije momčad za podcjenjivanje i da od takvog sastava nije sramota izgubiti - kazuje Ranieri nakon 2-0 poraza Milana i okreće se drugom velikom takmacu u borbi za osvajanje “scudetta”:

- Interova igra drugačija je nego prošle godine. Igraju slično Chelseaju, samo s jednim isturenim napadačem. Kada se u potpunosti uigraju bit će ih gotovo nemoguće pobijediti - misli Juventusov trener.


15:45 | Komentari (0) | Print | ^ |

Carlo Ancelotti: Ostajem trener Milana

Slab ulazak u sezonu nogometaša Milana, još nije zaljuljao klupu trenera Carla Ancelottija, no nakon dva poraza u dvije utakmice, poručeno mu je da zaustavi gubitnički niz...

- Ne možemo biti sretni pogledom na ljestvicu, no imamo vremena nadoknaditi propušteno i siguran sam da ćemo to i napraviti - tvrdi Ancelotti, za kojeg talijanski mediji smatraju da broji posljednje dane na klupi Milana.

Navodno, Frank Rijkaard samo čeka poziv.

- Još uvijek sam trener Milana u sjajnim odnosima s vodstvom kluba i igračima. Ono što piše u novinama me uopće ne zanima - dodao je.

Da je tako, potvrđuje i potpredsjednik kluba Adriano Galliani:

- Ancelotti nije u opasnosti iako smo i danas poraženi. Ali, mora stati na kraj tome. Od srpnja smo odigrali osam utakmica i u sedam doživjeli poraz. To tako ne može dalje. Ipak, on je osmu sezonu već s nama, a mi ne želimo svako malo mijenjati trenere. U Engleskoj oni dugo traju, kao primjerice Wenger u Arsenalu ili Ferguson u Manchester Unitedu. Tako i mi pokušavamo raditi. Ponavljam, klupa mu se ne trese, ali mora početi pobjeđivati


15:43 | Komentari (0) | Print | ^ |

Ancelotti će odletjeti s klupe Milana ne pobijedi li Genovu u nedjelju

Photobucket
Trener Milana Carlo Ancelotti vrlo bi lako mogao dobiti otkaz ne pobijedi li u nedjelju Genovu na gostovanju. Prema pisanju talijanskih medija, vodstvo milanskog kluba je izgubilo strpljenje, a direktor Adriano Galliani je izjavio da je možda došlo vrijeme za promjene.

Milan je prošle sezone završio na petom mjestu Serije A i tako ostao bez Lige prvaka, no Ancelotti je nakon toga uspio sačuvati mjesto na klupi. Tijekom prijelaznog roka doveli su nekoliko pojačanja među kojima Ronaldinha, Mathieua Flaminija i Gianlucu Zambrottu, ali su jako loše počeli sezonu. U prvom kolu su kod kuće iznenađujuće poraženi 2:1 od Bologne.

Nakon toga ih je rezultatom 2:0 porazio i drugoligaš Lugano u prijateljskoj utakmici pa je utakmica s Genovom za Ancelottija "biti ili ne biti".

Kao zamjene za Ancelottija spominju se Roberto Donadoni i Frank Rijkaard. Donadoni je otišao s kormila talijanske reprezentacije nakon Eura, a bio je u kombinacijama za trenera West Hama, no na klupu engleskog kluba je sjeo Gianfranco Zola. Rijkaard je također trenutno nezaposlen, a prošlu sezonu je trenirao Barcelonu.


15:29 | Komentari (0) | Print | ^ |

Kaka': "Nema govora o prelasku u Manchester City!"

Photobucket

Playmaker Milana i brazilske reprezentacije Kaka odbacio je medijske špekulacije o tome kako bi mogao napustiti Milan i preseliti u Manchester City ukoliko taj klub, predvođen novim bogatim arapskim vlasnicima, pošalje astronomsku ponudu.

26-godišnji nogometaš je rekao kako neće slijediti primjer svog mlađeg sunarodnjaka Robinha, nego je još jednom ponovio kako Milan može napustiti samo ako ga klub više ne bude želio.

"Ranije se spominjao Real, a sada je Engleska u modi. Tržište igrača je takvo, jednako kao što Milan šalje ponude drugim klubovima, i drugi klubovi šalju ponude Milanu. Ali, ja nikada neću zatražiti odlazak. Uvijek su me čelnici kluba tretirali na dobar način i moj odnos s njima je odličan."

"Možda oni jednog dana promijene svoj pristup prema meni, ali ne vjerujem da će se to dogoditi. Otići ću iz Milana samo ako me klub odlučio prodati ili možda ako jednog dana ne budemo imali iste ciljeve, ali ne vidim da taj dan dolazi. Milan je napravio dobar posao na tržištu igrača, klub i dalje želi pobjeđivati i biti konkurentan, a to su i moji ciljevi." rekao je Kaka.

Kaka sa Milanom ima ugovor do kraja sezone 2012./2013.


15:19 | Komentari (0) | Print | ^ |

Kaka: Želim “scudetto”, Kup Uefa i stoti gol za Milan

Photobucket

Brazilski i Milanov nogometaš, Kaka, postavio je visoke klupske i osobne ciljeve u ovoj sezoni. Klubu predviđa osvajanje “scudetta” i Kupa Uefe, a sebi priželjkuje stoti pogodak u Milana...

Kaka je većinu ljeta provodio oporavljajući se od ozljede koljena, no ona je sada stvar prošlosti.

- "Scudetto" je primarni cilj ove sezone, no bilo bi je sjajno kada bismo i u Kupu Uefe otišli do kraja. Neće biti isto kao igrati u Ligi prvaka, no riječ je o trofeju koji nam nedostaje - rekao je lani najbolji svjetski nogometaš i dodao:

- Želio bih ove sezone postići stoti pogodak u dresu Milana. Sada sam na 79 golova, nadam se da ću uspjeti.


15:09 | Komentari (0) | Print | ^ |

Wenger glavni kandidat za preuzimanje Milana?

Photobucket

Prema pisanju talijanskog Il Giorna, menadžer nogometaša Arsenala Arsene Wenger glavni je kandidat za preuzimanje trenerske klupe Milana od sljedeće sezone...

Talijanski dnevnik navodi da će Carlu Ancelottiju ova sezona biti vrlo vjerojatno posljednja na Milanovoj klupi, te da je Wenger jedna od glavnih želja uprave kluba sa San Sira. Bivši igrači creveno-crnih poput Mrca van Bastena i Franka Rijkaarda također se spominju kao kandidati.

Milan i Arsenal u dobrim su odnosima, čemu svjedoče i transferi igrača poput Mathieua Flaminija i Phillipea Senderosa s Emiratesa na San Siro.

Pitanje je kako bi na Milanovu ponudu regirao sam Wenger, koji je “starosjedioc” londonskog kluba, budući da je na kormilu “topnika” još od 1996. godine.


15:04 | Komentari (0) | Print | ^ |

Kaka nema ništa protiv odlaska u Manchester City

Photobucket

Novci Abu Dhabi United Group očito su zaludjeli i navijače Manchester Cityja, ali i mnoge druge nogometaše koji su na njihovoj listi želja...

Dosad su milijarderi iz Ujedinjenih Arapskih Emirata doveli Brazilca Robinha, ali očigledno je kako će tijekom siječnja i narednog ljeta krenuti u još žešću kupovinu.

Cristiano Ronaldo, Kaka, Gerrard, Fernando Torres, Buffon i mnogi drugi su na njihovom popisu mogućih pojačanja, a svima njima bi Manchester City omogućio ugovore života.

Brazilac Kaka, i dalje službeno najbolji svjetski nogometaš, nema ništa protiv dolaska u Manchester City. Već je drugu godinu Kaka na izlaznim vratima Milana, ali odolijeva ponudama koje je dosad dobivao od Real Madrida, Barcelone i Chelseaja.

- Kaka nema ništa protiv Manchester Cityja, no postoji uvjet po kojem se ta momčad mora potvrditi. Ako sezonu završe iza četvrtog mjesta u Premiershipu i ako se ne plasiraju u Ligu prvaka onda mislim da Kaka neće previše dvojiti. Bez obzira na ponudu i bez obzira na bilo što drugo - rekao je Diogo Kotscho, agent Kake i dodao:

- Moj igrač želi samo igrati u najboljim klubovima Europe. To je prvi uvjet i razmislit ćemo o Manchester Cityju kada dođe vrijeme za to.



14:59 | Komentari (0) | Print | ^ |

Leonardo: Pato mora naporno raditi na svakom treningu

Photobucket

Legenda Milana Brazilac Leonardo upozorio je svog mladog sunarodnjaka Alexandrea Pata kako se nikada neće probiti do standardnog mjesta u početnoj postavi ne bude li naporno radio na svakom treningu.

18-godišnji nogometaš je u Milan došao kao senzacija iz brazilskog Internacionala u transferu vrijednom 15 milijuna eura, no razočarao je svojim igrama na Olimpijskim igrama i u prijateljskim utakmicama pred početak ove sezone.

"On ima sve predispozicije da postane pravi šampion, ali mora shvatiti da u talijanskom nogometu, ako želite trajati barem deset godina, morate svakog dana davati 100% od sebe. Mora trčati, boriti se, znojiti se na treninzima i pozorno slušati savjete trenera i suigrača." rekao je Leonardo.

Zabrinutost je izazvala Patova loša kondicija na početku sezone, ali Leonardo tvrdi da se radi samo o problemu sa formom: "On nema fizičkih problema, a ni psihičkih. Zadovoljan je u momčadi i radi naporno. Direktori su mu uvijek na raspolaganju, bilo da se radi o sportskoj karijeri ili o privatnom životu. Pato je vrijedan član momčadi i u njega imamo potpuno povjerenje."

Pata ove sezone čeka puno jača konkurencija u momčadi nego prošle, budući da se za mjesto u napadu sada bore još i Andriy Shevchenko, Marco Borriello, pa i Ronaldinho.

"Mislim da će to biti dobro za njega, jednako kao što će dodatno motivirati i ostale napadače. Nemamo previše napadača, jer Carlo Ancelotti zna kako treba postupati s njima. Zahvaljujući široj momčadi moći ćemo zabavljati navijače i ostvariti velike rezultate." dodao je Leonardo.


14:52 | Komentari (0) | Print | ^ |

Altafini: Ševa je nepotreban Milanu, a Poulsen prosječan igrač

Photobucket

Niti brazilskoj nogometnoj legendi Joseu Altafiniju nisu pretjerano sjela dva ljetna pojačana koja su sletjela u Milan, odnosno Juventus. Altafini smatra da je klub sa San Sira previše utukao u ovosezonska pojačanja što po njemu neće dati adekvatan rezultat.

"Milan je previše kupio. Povratak Ševčeka je bio potpuno nepotreban. Milan ga više ne treba, rekao je Altafini za talijanske medije.

Bivši talijanski i brazilski reprezentativac nema ništa bolje mišljenje niti o danskom reprezentativcu Christianu Poulsenu za kojeg kaže da je samo prosječan.

"I Juventus je promašio s Poulsenom. Radi se samo o prosječnom igraču", objašnjava Altafini koji ipak smatra da su neka pojačanja pogođena.

"Ronaldinho daje snagu svima oko sebe, Quaresma je točno ono što je falilo Interu, dok je Riise vrlo bitan kotačić za Romu."

Altafini je jedan do najvećih Brazilaca koji je ikada nastupao u Seriji A. U 248 utakmica za Milan u razdoblju od 1958. do 1965. zabio je nevjerojatnih 168 golova. Kasnije je još nastupao za Napoli i Juventus.


14:42 | Komentari (0) | Print | ^ |

ponedjeljak, 01.09.2008.

Ronaldinho: Čeka nas puno posla

Photobucket
Brazilac Ronaldinho bio je najbolji pojedinac Milanove momčadi u domaćem porazu od Bologne 2-1 u prvom kolu Serie A, ali u toj utakmici bilo je očito da “rossoneri” nisu još uigrani...

Jedini Milanov pogodak na utakmici zabio je Massimo Amrosini upravo na asistenciju Ronaldinha. Bilo bi pogodaka u Bologninoj mreži i više da su Milanovi napadači Inzaghi i Ševčenko bili prisebniji.

- Čeka nas još puno posla, ali mislim da imamo fantstičnu momčad i izvrsnog trenera. Imamo dosta vremena za uigravanje. Stvorili smo dobre prilike, ali ih nažalost nismo realizirali. Što se moje igre tiče, zadovoljan sam i dobro sam se osjećao na terenu. Već druga utakmica bit će puno kvalitetnija – rekao je Ronaldinho za Gazzettu dello Sport.



18:20 | Komentari (0) | Print | ^ |

Galliani: Ronaldinho je bio fantastičan

Photobucket
Milanov dopredsjednik Adriano Galliani oduševljeno je govorio o Ronaldinhu nakon poraza na premijeri nove sezone. Bologna je, naime, na San Siru šokirala domaćina i pobijedila 2-1...

- Rezultat nije dobar, ali mislim da svaki od naših navijača može biti zadovoljan s igračima koje smo doveli tijekom ljeta. Zambrotta, Flamini i Ronaldinho su bili najbolji na terenu - rekao je Galliani i potom se okrenuo Ronaldinhu:

- Bio je najbolji na terenu. S uživanjem sam ga gledao, mogao je što je htio. Nažalost, mnogo šansi je ostalo nerealizirano i prije svega moramo reći kako nismo imali sreće. Stvarno smo pripremili mnogo šansi, posebno Ronaldinho, ali u nedjelju nas nije išlo pred suparničkim vratima.


18:17 | Komentari (0) | Print | ^ |

Ancelotti: Ne treba dramatizirati zbog poraza

Trener nogometaša Milana Carlo Ancelotti komentirao je poraz svoje momčadi na otvaranju nove sezone Serie A...

Unatoč skupim pojačanjima dovedenim ovoga ljeta, Milan je na domaćem travnjaku u prvoj utakmici sezone pretrpio neugodan poraz od Bologne 2-1.

- Generalno gledajući odigrali smo dobru utakmicu. Mislim da smo fizički pružili svoj maksimum, ali smo mogli biti malo homogeniji kao momčad. Napadali smo svih devedeset minuta i kažnjeni smo za dva propusta u obrani – izjavio je Ancelotti.

- Potrebno je neko vrijeme da se novi igrači uklope u naš stil igre. Ronaldinho je primjerice odigrao zaista dobro i jako sam zadovoljan onime što je pokazao. Ovaj poraz nije smanjio moj optimizam za nastavak sezone. Imajte povjerenja, rezultati će doći - dodao je Milanov strateg.



18:16 | Komentari (0) | Print | ^ |

Ancelotti: Sve osim osvajanja “scudetta” je neuspjeh

Photobucket
Trener nogometaša Milana Carlo Ancelotti izjavio je uoči početka nove sezone Serie A da je primarni cilj njegove momčadi osvajanje “scudetta”...

- Želim odmah na početku sezone izjaviti da je naš glavni cilj u novoj sezoni “scudetto”. Ne želimo završiti na drugom mjestu – rekao je Ancelotti.

- Da li mi to stvara pritisak? Nemam problema s pritiskom, zapravo jedva čekam da sezona krene.

U usporedbi sa prošlom sezonom u kojoj su Milanu nedostajali napadači, ove godine Ancelotti nema takvih problema.
- Imam na raspolaganju sedam napadača i neće biti lako svima dati jednaku minutažu. Međutim svi su oni profesionalci i znaju da će neki morati igrati manje od drugih.

- Ševčenko? On je shvatio neke svoje pogreške i sada se želi ponovo dokazati.

- Ronaldinho? Zna da se od njega puno očekuje, ali mora se postepeno upoznati s načinom na koji momčad igra. Uklopit će se u igru naše momčadi postepeno. Trenutno se vidi da nema još “kemije” između njega i suigrača, ali siguran sam da će se pojaviti uskoro.

Na kraju se Ancelotti osvrnuo i na pitanje vratara i otkrio da će u prvoj utakmici sezone, protiv Bologne u nedjelju na San Siru, braniti Christian Abbiati.

- Sva tri vratara rade jako dobro na treninzima, ali protiv Bologne će startati Abbiati.


18:13 | Komentari (0) | Print | ^ |

Ševčenko: Nikad me u Milanu nisu tretirali kao “princa”

Photobucket
Ukrajinski nogometaš Andrij Ševčenko poručio je treneru Intera Joseu Mourinhu da u Milanu nikada nije imao povlašten status...

Mourinho je više od godinu dana bio Ševčenkov trener u Chelseaju nakon što ga je Roman Abramovič 2006. godine otkupio od Milana za 30 milijuna funti. Ševčenko u Londonu nikada nije pružio ni približno kvalitetne igre kao u Milanu, što je Mourinho objasnio riječima da su ga u Milanu “tretirali kao princa”.

- Nikada u Milanu nisam imao povlašteni status. Svi znaju da sam imao teških trenutaka u klubu, ali da sam ih prebrodio odlučnošću i velikim odricanjima. Sada sam se ponovo vratio u svoj stari klub i s velikim optimizmom gledam prema naprijed – poručio je Ševčenko, koji će u otvarajuću utakmicu sezone za Milan, u nedjelju na San Siru protiv Bologne, vjerojatno ući u igru s klupe.


18:09 | Komentari (0) | Print | ^ |

Galliani: Mnogi mogu biti novi prvaci Italije

Photobucket
Milanov dopredsjednik Adriano Galliani nije želio postaviti stvari prije početka nove sezone Serie A tako da je njegova momčad prvi favorit...

- Svi startamo sa istih pozicija. Ne samo što smo svi još na nuli, nego mislim da su razlike između Intera, Rome, Juventusa, Fiorentine i nas minimalne. Ne slažem se da netko prednjači u tom društvu - rekao je Galliani i dodao:

- Svih pet momčadi mogu biti novi prvaci Italije. Ne bih volio preuzeti mišljenje kako smo mi dolaskom Ronaldinha u prvom planu. Svi su se pojačali, svi imaju odlične momčadi. Ja želim, za početak, da zadovoljimo naših 70.000 navijača koji će doći na premijeru u nedjelju protiv Bologne.

Nova sezona u talijanskom nogometu počinje u subotu. Igraju se dvije utakmice: Sampdoria - Inter i Udinese - Palermo.


17:59 | Komentari (0) | Print | ^ |

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.