ponedjeljak, 29.09.2008.

ITA: Ronaldinho presudio Interu, trijumfi Lazija, Rome i Fiorentine

Nogometaši Milana svladali su Inter 1-0 u gradskom derbiju Milana, u sklopu 5. kola talijanskog nogometnog prvenstva. Gol odluke, svoj prvi za Milan, postigao je Ronaldinho u 36. minuti utakmice...

Derbi della Madonnina jedan je od najvećih gradskih derbija na nogometnoj karti svijeta, a svoj prvi, trener Intera, Jose Mourinho neće pamtiti po dobrome.

Do ovog kola najuvjerljivija talijanska momčad izašla je na San Siro s namjerom još jednom dokazati moć, no presudio im je sjajan udarac Brazilca u posljednjih desetak minuta prvog poluvremena. Ipak, čini se da je pogodak nakon dvostrukog dodavanja s reprezentativnim suigračem Kakom postignut iz zaleđa kojeg sudačka trojka nije svirala.
Utakmicu je Inter, kojem je ovo prvi poraz u sezoni, završio s deset igrača, nakon što je Burdisso u 77. minuti drugi puta požutio, a isključujući karton dobio je i Materazzi čija se dobacivanja s klupe nisu sviđala sucu.

Jedinu gostujuću pobjedu u nedjeljno poslijepodne upisao je Lazio svladavši Torino 3-1...

Do uvodne prednosti Lazio je došao u 30. minuti pogotkom makedonskog reprezentativca Gorana Pandeva, a dvama pogocima (jedan s bijele točke) u drugom dijelu Zarate rješava pitanje pobjednika. Počasni pogodak djelo je Amorusa u sudačkoj nadoknadi utakmice, također iz najstrože kazne.

U pet odigranih utakmica Zarate predvodi listu strijelaca u talijanskom nogometnom prvenstvu s postignutih pet pogodaka. Miccolli koji je u 51. minuti riješio pitanje pobjednika u utakmici Palerma i Reggine proslavio je četvrti gol u sezoni, a toliko ima i Lazijev Goran Pandev i Genoin Diego Milito.

U talijanskoj nogometnoj ligi su 5. kolo otvorili Sampdorija i Juventus. Završilo je i bez pobjednika i bez pogodaka na stadionu u Đenovi...

U ne previše kvalitetnoj utakmici najveće opasnosti su dolazile iz slobodnih udaraca, pa je tako s jedne strane prijetio Cassano, a s druge Del Piero.

Početkom drugog poluvremena Cassano je sjajno izveo slobodan udarac s tridesetak metara, a lopta je fijuknula pored desne stative. Najbolju priliku je za goste imao Del Piero u 20. minuti. U lijepu priliku ga je gurnuo Sissoko, a Del Piero je s desetak metara pogodio stativu.

Za goste nije branio Buffon, a odlična zamjena je bio Austrijanac Manninger koji je imao nekoliko zapaženih intervencija.

Nogometaši Fiorentine upisali su drugu pobjedu u 5. kolu talijanske Serije A, a do tri boda su ponovno došli uz minimalnu pobjedu 1-0...

Jedina pobjeda im je dosad bio uspjeh protiv Bologne na Artemio Franchiju, a sa istih 1-0 su u subotu svladali Genou. Strijelac jedinog pogotka (61. minuta) bio je ovoljetno pojačanje Gilardino što mu je treći pogodak ove sezone u prvenstvu.

U utakmici s malo prilika za goste je u 40. minuti u igru ušao hrvatski nogometaš Ivan Jurić.

Serie A, 5. kolo:

Milan - Inter 1-0 (Ronaldinho 36)
Roma - Atalanta 2-0 (Panucci 17, Vučinić 31)
Bologna - Napoli 0-1 (Denis 87)
Catania - Chievo 1-0 (Paolucci 16)
Lecce - Cagliari 2-0 (Giacomazzi 34, Castillo 61)
Palermo - Reggina 1-0 (Miccolli 51)
Torino - Lazio 1-3 (Amoruso 11 m – 90+2 / Pandev 30, Zarate 63, 83 - 11m)
Udinese - Siena 2-1 (Quagliarella 22, Pepe 29 / Kharja 38)
Sampdoria - Juventus 0-0
Fiorentina - Genoa 1-0 (Gilardino 61).


22:06 | Komentari (0) | Print | ^ |

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.