nedjelja, 28.09.2008.

Najava: Milan domaćin Interu u gradskom derbiju


Peto kolo talijanske Serie A donosi veliki gradski derbi između Intera i Milana. Popularni 'derbi della Madonnina' jedan je od najpopularnijih gradskih derbija na svijetu, jedna od utakmica u kojoj navijači gotovo nikada nisu bili razočarani prikazanim na terenu.

Inter ovu utakmicu dočekuje kao lider sa 10 osvojenih bodova, dok probuđeni Milan traži treću uzastopnu pobjedu u Serie A, četvrtu ukupno, s obzirom da su u Kupu UEFA savladali ekipu Zuricha.

Rossoneri bi pobjedom došli na svega bod zaostatka za aktualnim prvakom Italije i sigurno je da motiva neće nedostajati. Inter u ovu utakmicu ulazi bez ozlijeđenog Luisa Jimeneza, Waltera Samuela, Maxwella, te Luisa Figa, dok je Sulley Muntari suspendiran.
S druge strane, ni Milan u derbi neće biti u mogućnosti istrčati u najjačem sastavu, s obzirom da su ključni igrači, poput Alessandra Neste, Andrea Pirla, Filippa Inzaghija, te u posljednje vrijeme sjajnog Marca Boriella, povrijeđeni. Trener sa najdužim stažem u Serie A, Carlo Ancelotti, neće moći računati ni na novopridošlog švicarskog reprezentativca Philippa Senderosa.

Igrači na koje treba obratiti pažnju su svakako tek oporavljeni Brazilac Kaká s jedne strane i Zlatan Ibrahimović s druge. Međutim, u momčad Milana vratio se i Andriy Shevchenko, igrač koji je u prošlosti bio više nego koban za Internazionale, a motiv više će mu predstavljati i Jose Mourinho, kod kojeg je bio u nemilosti dok je igrao u dresu Chelsea. Mlada zvijezda Milana Alexandre Pato nalazi se u sjajnoj formi i vjerovatno će početi utakmicu od prve minute. Zlatan Ibrahimović i Julio Cruz zadavali su probleme Milanovoj odbrani proteklih sezona, a ovo je utakmica u kojoj je i Marco Materazzi uvijek igrao na vrhunskom nivou.

Carlo Ancelotti je na subotnjoj pres konferenciji objavio da će sasvim sigurno na teren istrčati sljedećih osam igrača: Abbiati, Zambrotta, Maldini, Kaladze, Jankulovski, Gattuso i Kakŕ, dok je Jose Mourinho odbio otkriti formaciju za derbi, ali je govorio o Andriyu Shevchenku i Ricardu Kaki: "Sjećam se da sam upoznao Kaku u Monte Carlu kada je tek došao u Milan, ali nije još uvijek dobijao priliku za igru. Upoznao nas je Rivaldo. Od tog dana Kaká je strašno napredovao, te je osvojio i Zlatnu loptu. Kaká je igrač kojem se divim, Milan je ekipa koju izuzetno poštujem, iako sam se suočio sa njima svega par puta kao trener. Radi se o uzajamnom poštovanju. Andriy Shevchenko je jedan od najboljih igrača na svijetu, osvojio je Zlatnu loptu i ima strašnu napadačku statistiku iza sebe i u Italiji i u Europi. U Engleskoj se uz tri različita trenera nije uspio snaći, na Otoku mu je falilo nešto što ima samo Milan. Vidio sam ga i mislim da će se vratiti u onu staru formu, u Milanu je definitivno nešto što ga čini sretnim. Mislim da će se vratiti onaj veliki Andriy Shevchenko kojem smo se svi divili godinama prije dolaska u Chelsea."

Carlo Ancelotti je također dao kratak komentar o situaciji u Interu i Joseu Mourinhu: "Mourinho je sposoban trener, koji je za kratko vrijeme u Interu pokazao svoje kvalitete. Ne smatram da je iritantna osoba. Interova snaga leži u Zlatanu Ibrahimoviću, ovo nije Inter Roberta Mancinija, nogometna filozofija se promjenila dolaskom Portugalca."


22:55 | Komentari (6) | Print | ^ |

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.