Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/acmilancroatia

Marketing

Ancelotti: Ova nas je pobjeda izliječila

Nogometaši Milana su pobjedom 1-0 u gradskom derbiju protiv Intera počeli dokazivati da njihova forma ide u pravom smjeru. Bljedunjavost u igri i rezultatima nestaje, rezime je misli trenera Carla Ancelottija...

- Mislim da smo izliječeni. Premda su mnogi bili spremni ustvrditi kako se nalazimo u ranoj fazi natjecanja, istina je da smo išli u krivom smjeru. U desetak dana smo preokrenuli situaciju u našu korist - smatra Ancelotti, kojem je ovo bila druga pobjeda u isto toliko ogleda protiv Mourinha.

Naime, ova su se dva trenera susrela 2003. godine u utakmici Superkupa, kada je Milan slavio 1-0.

- Nisam ovu utakmicu gledao na takav način, mnogo je bila važnija od našeg sučeljavanja. Približili smo se vrhu ljestvice, svladali sjajnu momčad i barem u teoriji pobjedama protiv Lazija i Intera okončali period loših rezultata. To je nama predstavljala ova utakmica - zaključio je trener Milana.

Mourinho, pak, tvrdi kako bi pobjeda njegovog sastava u potpunosti bilo zaslužena, a između redaka dao je naslutiti kako nije zadovoljan sudačkim odlukama:

- Vidio sam dvije momčadi od kojih niti jedna nije zaslužila pobjedu više od druge. O pogotku i crvenom kartonu ne želim razgovarati, budući da ne želim biti suspendiran. Bolje je izgubiti utakmicu, nego se plašiti igrati nogomet. A, mi smo igrali.

Također, Mourinho se nije libio dotaći lidera prvenstva - Lazija:

- Kada pogledam na ljestvicu, uz svo dužno poštovanje, ne gledam Lazio, Napoli i Cataniju, vidim da smo mi ispred Rome, Juventusa i Milana i to je ono što mi je važno.


Post je objavljen 29.09.2008. u 22:13 sati.