Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/acmilancroatia

Marketing

Svaki Ševčenkov gol košta pet milijuna funti

Photobucket
Andrij Ševčenko prošao je liječnički pregled i vratio se u Milan, a u isto vrijeme engleski novinari izruguju se vodstvu Chelseaja zbog milijuna funti bačenih u vjetar.

Kada je Andrij Ševčenko stigao 2006. u Chelsea, londonski premijerligaš to je zadovoljstvo skupo platio. Milan je na ime odštete zaradio čak 30 milijuna funti, a i ukrajinski napadač nije imao razloga za nezadovoljstvo jer je zarađivao 130 tisuća funti tjedno.

Ipak, dolazak Ševčenka na Otok postao je najveći promašaj u engleskoj nogometnoj povijesti. Zapravo, nitko u svijetu nije potrošio tolik novac za napadača koji zauzvrat nije ponudio ništa. Engleski statističari zbrojili su odštetu i plaću Ševčenka i stigli do brojke od 45 milijuna funti koliko je Chelsea u dvije sezone potrošio na Ukrajinca. On im je uzvratio sa samo devet golova, što znači kako je svaki pogodak Ševčenka, vodstvo sa Stamford Bridgea koštao pet milijuna funti.

Nije ni čudo što su engleski novinari taj transfer proglasili najvećim promašajem u povijesti. Chelsea je bacio lovu, Ševčenko se nije naigrao, ni nazabijao, a najbolje u cijelom priči je izgleda prošao Milan. Prvo su 'rossoneri' Ukrajinca skupo prodali, a sada jeftino vratili.


Post je objavljen 27.08.2008. u 21:45 sati.