KREŠENTI





Sastojci:

TIJESTO:
-350 g mekog brašna
-200 g masti ili maslaca
-150 g šećera
- 1 jaje
- 2 žutanjka
- korica limuna, prstohvat soli
- 2 vanilin šećera
- 2 žlice ruma
-150 g mljevenih badema ili oraha
- 2 bjelanjka


GLAZURA:
-100 g čokolade za kuhanje
- 40 g maslaca


PRIPREMA:

1)Miješati mast, šećer, vanilin šećer, jaje, žutanjke, koricu limuna, dodati brašno i rum. Zamijesiti tijesto i ostaviti u hladnjaku bar jedan sat.


2)Od tijesta oblikovati kuglice veličine trešnje, umočiti ih u bjelanjke.


3)Uvaljati ih u mljevene bademe ili orahe.


4)Složiti ih na lim obložen papirom za pečenje. Peći 20 minuta na 180°C.


5)Na pari rastopiti čokoladu sa maslacem, spajati ih i spremiti u kutiju.


njami

02.12.2012. u 12:36 | 0 Komentara | Print | # | ^

PARFE KOCKE





TIJESTO : 4 jaja
6 žlica brašna
6 žlica šećera
2 žlice ulja
2 žlice mlake vode


PRIPREMA : Umutiti žumanjke sa šećerom,uljem i vodom,te lagano umiješati brašno i snijeg od bjelanjaka. Pečeni biskvit staviti na podlogu za posluživanje torte,oko njega namjestiti prsten oblika željenog kalupa i uliti pripremljenu kremu.Ukrasti tučenim slatkim vrhnjem.

KREMA : 1 dl mlijeka
5 žumanjaka
15 dag šećera
1 vanilin šećer
2 dag želatine
6 dl slatkog vrhnja


PRIPREMA : Želatinu namočiti u mlako mlijeko i ostaviti da nabubri. Žumanjke,šećer i vanilin šećer umutiti i kuhati na pari dok smjesa ne udvostruči volumen.U vruće dodati želatinu.Smjesau hladiti i u ohlađenu lagano umiješati tučeno slatko vrhnje.

01.12.2012. u 08:34 | 0 Komentara | Print | # | ^

SACHER TORTA



BISKVIT: 15 dag maslaca
10 dag šećera
1 vanilin-šećer
8 žumanjaka
15 dag čokolade
15 dag brašna
1/2 praška za pecivo
8 bjelanjaka
marmelada od marelice


GLAZURA : 15 dag čokolade
15 dag maslaca


Maslac,dio šećera i vanilin-šećer miješajte dok se ne zapjeni i dodaj te jedan po jedan žumanjak. U smjesu umiješajte rastopljenu čokoladu,snijeg od bjelanjaka istučen s preostalim šećerom i na kraju brašno prosijano s praškom za pecivo.
Tijesto stavite u namazan kalup za torte i lagano pecite.Kada se ohladi,tortu razrežite na dva dijela i spojite marmeladom.Kad se torta ohladi,prelijte je glazurom.


GLAZURA -POSTUPAK : Lagano rastopite čokoladu i umiješajte maslac

VRIJEME : 1 sat 10 minuta

30.11.2012. u 18:56 | 0 Komentara | Print | # | ^

ŠAUMROLE






TIJESTO : 1 paket lisnatog tijesta


PRIPREMA : Lisnato tijesto razvaljati i rezati na uske dugačke trake širine 2,5 cm. Kalupe za izradu šaumrola umotati jednom trakom tijesta od vrha do dna,tako da se preklapaju dvije trake jedna preko druge i pri dnu ljepiti s malo bjelanjaka. Premazati žumanjkom razmućenim s malo mlijeka.Peći na 220 stupnjeva oko 15 minuta .


NADJEV : 4 bjelanjka
20 dag šećera
sok od pola limuna 1/2 dl vode



PRIPREMA : Bjelanjke istući u čvrsti snijeg sa 10 dag šećera.Posebno kuhati 10 dag šećera sa 1/2 dl vode u gust sirup. Tući i dalje bjelanjke nalijevajući posve polagano vruću šećernu otopinu u snijeg,sve dok smjesa ne postane posve gusta i sjajna. Pri kraju umiksati i sok od limuna.


POSTUPAK : Pečene šaumrole još vruće skidati s kalupa i puniti pripremljenim nadjevom,i to pomoću vrećice za ukrašavanje.Gotove posipati šećerom u prahu.

30.11.2012. u 18:27 | 0 Komentara | Print | # | ^

IŠLERI KAO ŠEŠIRIĆI







TIJESTO: 14 dag margarina
20 dag bršna
7 dag šećera u prahu
3 žlica kakaa
1 žumanjak


PRIPREMA : U brašno razmrviti margarin,dodati orahe,šećer u prahu i žumanjke. Tijesto ostaviti pola sata,razvaljati ga i rezati krugove-jedan veliki i dva mala. Peći na laganoj vatri.

KREMA :3 jaja
15 dag šećera u prahu
10 dag margarina
1 vanilin šećer



PRIPREMA : Jaja,vanilin šećer i šećer pjenasto umutiti,kuhati na pari,te u ohlađeno dodati pjenasto izrađen margarin.


GLAZURA : 10 dag čokolade
10 dag margarina


PRIPREMA : Čokoladu i margarin otopiti na pari.


POSTUPAK : Kremom ljepiti krugove. Najprije slijepiti dva mala zajedno,a zatim njih na jedan veliki kako bi se dobio oblik šeširića.Ostaviti u hladioniku sat vremena da se krema stegne.Šeširiće umočiti cijele u čokoladnu glazuru,kada se stegne vrećicom za ukrašavanje iscrtati obod šeširića i ukrasiti listićima i cvjetićima od marcipana.

30.11.2012. u 17:04 | 1 Komentara | Print | # | ^

MONTE KOLAČ



Za ovaj kolač nisu vam potrebne neki specijalni sastojci. Treba vam dobra volja i sastojci koje uvijek imamo u frizideru…
sretan

Vrijeme pripreme:90 min

Sastojci:
-1 lmlijeka
-12 žlica gustina
-8 žlica šećera
-20 dag margarina
-1/2 l slatkog vrhnja
-30 dag čokolade za kuhanje
-petit keks


Priprema:
1)BIJELA KREMA:
-Za bijelu kremu pomiješati 2 dcl mlijeka,12 žlica gustina,
8 žlica šećera sipati u 8 dcl uzavrelog mlijeka
i u ohlađeno umiješati 20 dag margarina.

2)CRNA KREMA:
-Za crnu kremu otopiti 30 dag čokolade za kuhanje
u 1/2 l slatkoga vrhnja(ne ga miksati),ne smije prokuhati.


3)PRIPREMA:U dublji lim složiti petit kekse (poškropiti ih sa mlijekom) na njih staviti bijelu kremu, a preko preliti crnu kremu.Ostaviti preko
noći u hladnjaku.

thumbup

29.11.2012. u 12:52 | 0 Komentara | Print | # | ^

Kinder milch schnitte



SASTOJCI

Potrebno:
5 jaja
5 žlica brašna
1 žlica vanili šećera
2 velike pune žlice kakaa
na vrh noža prašak za pecivo
5 žlica šećera

Krema:
250 ml vrhnja za šlag
1 šlagfix (učvrščivač za šlag)
2 velike žlice tekućeg meda
1 vanili šećer ili limun šećer

PRIPREMAze=5>PRIPREMAze=5>PRIPREMAze=4>PRIPREMA

1. Bjelanjke istuci u snijeg.Žutanjke izmutit s šećerom,dodati brašno,kakao i prašak,i miješati dok se dobije glatka smjesa.Dodadti 3 žlice snijega od bjelanjka i lagano miješati da se dobije lijepa smjesa,zatm sve izliti u ostatak bjelanjka i još lagano miješati dok smjesa bude jednolična.

2. Izliti na papir za pečenje koji se stavi na veliki pleh (onaj iz pećnice).Ravnomjerno razmazati i peći na 180°C 10 minuta.Ostaviti da se hladi i prerezati na pola.Znači biskvit se peče u velikom plehu da bude tanak i onda se prereže da se dobiju 2 komada.Ne rezati kao za tortu po sredini!

3. Vrhnje s šlagfixom istući u čvrsti šlag dodati van šećer i med.Kremom premazati biskvit i poklopiti drugim,staviti u hladnjak na 2-3 sata.Rezati u obliku onih pravih.Bidkvit je tanak,krema je u tankom sloju.Po želji se može peći u manjem plehu,onda biskvit rezati po sredini biskvita (kao za tortu) i staviti veću količinu šlaga,da budu deblje.

4. U kremu i biskvit se može staviti limun šećer umjesto vanili šećer (ili za kremu pola vrećice limun šećera,pola vanili).

wave

29.11.2012. u 08:39 | 1 Komentara | Print | # | ^

Japanska pita


SASTOJCI:

Biskvit:
5 kom bjelanjaka
4 kom žutanjaka
5 žlica šećera
6 žlica brašna
3 žlice kakaa
2 žlice ulja (nije obavezno)
1/2 praska za pecivo
1 dcl ruma
2 dcl vode
8 žlice šećera


Krema:
5 dcl mlijeka
5 žlica brašna
5 žlica secera
1 žutanjak
15 dkg margarina
1 vanili šećer
3 - 4 dcl slatkog vrhnja
ribana čokolada



PRIPREMA:

1) Skuhati kremu u 5 dcl mlijeka, sa brašnom, šećerom i 1 žutanjkom

2)Ohladiti. Miksati margarin i vanilin šećer i dodati ga u kremu.

3)Izmiksati bjelanjke. Miksati žutanjke sa šećerom, dodati sve ostalo, pomješati i ispeci biskvit.

4)Zakipiti vodu, rum i šećer i zaliti pečeni biskvit.

5)Prohladiti, i na to staviti gotovu kremu.

6)Izmiksati slatko vrhnje i šlagom prekriti kremu.

7)Na slag nastrugati dosta cokolade za kuhanje.

28.11.2012. u 16:49 | 1 Komentara | Print | # | ^

MAFINSI





TIJESTO : 6 jaja
30 dag margarina
30 dag šećera
1 vanilin šećer
30 dg brašna
1 prašak za pecivo
2 žlice mljevenog cimeta
30 dag badema
20 dag čokolade
40 dag višnja iz kompota
g višnja iz kompota


PRIPREMA : Pjenasto umutiti jaja,margarin,šećer,i vanilin šećer. Postupno dodavati brašno pomiješano s praškom za pecivo i cimetom.Miješati dok tijesto ne postane glatko.Dodati sjeckane bademe,ribanu čokoladu i na kraju umiješati višnje.Tijestom puniti 2/3 papirnatih kalupa za izradu mafinsa i peći 25-30 minuta na 180 stupnjeva.Pečene mafinse ostaviti hladiti 5-10 minuta i potom glazirati čokoladnom glazurom.Još toplo ukrasiti višnjama.

GLAZURA : 20 dag čokolade
8 dag margarina
24 višnje za ukrašavanje


PRIPREMA : Čokoladu i margarin rastopiti na pari.

28.11.2012. u 16:21 | 0 Komentara | Print | # | ^

K0LAČ NA METRE




TIJESTO : 4 žumanjke
25 dag šećera
25 dag brašna
1 dl mlijeka
1 prašak za pecivo
snijeg od 4 bjelanjka
1 žlica kaka


PRIPREMA : Žumanjke pjenasto umutiti sa šećerom postupno dodajući mlijeko. Lagano miješati brašno pomiješano s praškom za pecivo i snijeg od bjelanjaka. Smjesu podijeliti napola i u polovicu umiješati kakao. Peći u dva duga rebrasta kalupa,i to u jednom žuti a u drugom tamni biskvit.


KREMA :
9 dl mlijeka
6 žlica šećera
2 pudinga od vanilije
2 žumanjka
10 dag šećera
25 dag margarina


PRIPREMA : Puding sa 6 žlica šećera ukuhati u mlijeko i dodati žumanjke pjenasto izrađene s preostalim šećerom . U ohlađeno dodati pjenasto izrađen margarin. Sve dobro izraditi.

GLAZURA : 15 dag čokolade
3 žlice šećera
3 žlice mlijeka
5 kapi ulja


PRIPREMA : Čokoladu,šećer i mlijeko otopiti na pari i na kraju dodati ulje .

POSTUPAK : Pečene biskvite rezati na kriške.Svaku krišku premazati kremom i slagati naizmjenice žutu s crnom jednu do druge. Tako se dobiva kolač u velikoj dužini. Ostatkom kreme premazati kolač izvana i preliti ga glazurom od čokolade.Kolač rezati na kose trake. zati na kose trake.

28.11.2012. u 15:57 | 0 Komentara | Print | # | ^

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.

< prosinac, 2012  
P U S Č P S N
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31            

Prosinac 2012 (2)
Studeni 2012 (12)

Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv

Opis bloga

Pozdrav wave
Ovaj blog rade 4 učenice osmog razreda kao zadatak iz informatike,no naravno ovdje možete naći brojne ukusne recepte kolača koje odabiremo za vas sretan

Linkovi