KREŠENTI





Sastojci:

TIJESTO:
-350 g mekog brašna
-200 g masti ili maslaca
-150 g šećera
- 1 jaje
- 2 žutanjka
- korica limuna, prstohvat soli
- 2 vanilin šećera
- 2 žlice ruma
-150 g mljevenih badema ili oraha
- 2 bjelanjka


GLAZURA:
-100 g čokolade za kuhanje
- 40 g maslaca


PRIPREMA:

1)Miješati mast, šećer, vanilin šećer, jaje, žutanjke, koricu limuna, dodati brašno i rum. Zamijesiti tijesto i ostaviti u hladnjaku bar jedan sat.


2)Od tijesta oblikovati kuglice veličine trešnje, umočiti ih u bjelanjke.


3)Uvaljati ih u mljevene bademe ili orahe.


4)Složiti ih na lim obložen papirom za pečenje. Peći 20 minuta na 180°C.


5)Na pari rastopiti čokoladu sa maslacem, spajati ih i spremiti u kutiju.


njami

02.12.2012. u 12:36 | 0 Komentara | Print | # | ^

PARFE KOCKE





TIJESTO : 4 jaja
6 žlica brašna
6 žlica šećera
2 žlice ulja
2 žlice mlake vode


PRIPREMA : Umutiti žumanjke sa šećerom,uljem i vodom,te lagano umiješati brašno i snijeg od bjelanjaka. Pečeni biskvit staviti na podlogu za posluživanje torte,oko njega namjestiti prsten oblika željenog kalupa i uliti pripremljenu kremu.Ukrasti tučenim slatkim vrhnjem.

KREMA : 1 dl mlijeka
5 žumanjaka
15 dag šećera
1 vanilin šećer
2 dag želatine
6 dl slatkog vrhnja


PRIPREMA : Želatinu namočiti u mlako mlijeko i ostaviti da nabubri. Žumanjke,šećer i vanilin šećer umutiti i kuhati na pari dok smjesa ne udvostruči volumen.U vruće dodati želatinu.Smjesau hladiti i u ohlađenu lagano umiješati tučeno slatko vrhnje.

01.12.2012. u 08:34 | 0 Komentara | Print | # | ^

SACHER TORTA



BISKVIT: 15 dag maslaca
10 dag šećera
1 vanilin-šećer
8 žumanjaka
15 dag čokolade
15 dag brašna
1/2 praška za pecivo
8 bjelanjaka
marmelada od marelice


GLAZURA : 15 dag čokolade
15 dag maslaca


Maslac,dio šećera i vanilin-šećer miješajte dok se ne zapjeni i dodaj te jedan po jedan žumanjak. U smjesu umiješajte rastopljenu čokoladu,snijeg od bjelanjaka istučen s preostalim šećerom i na kraju brašno prosijano s praškom za pecivo.
Tijesto stavite u namazan kalup za torte i lagano pecite.Kada se ohladi,tortu razrežite na dva dijela i spojite marmeladom.Kad se torta ohladi,prelijte je glazurom.


GLAZURA -POSTUPAK : Lagano rastopite čokoladu i umiješajte maslac

VRIJEME : 1 sat 10 minuta

30.11.2012. u 18:56 | 0 Komentara | Print | # | ^

ŠAUMROLE






TIJESTO : 1 paket lisnatog tijesta


PRIPREMA : Lisnato tijesto razvaljati i rezati na uske dugačke trake širine 2,5 cm. Kalupe za izradu šaumrola umotati jednom trakom tijesta od vrha do dna,tako da se preklapaju dvije trake jedna preko druge i pri dnu ljepiti s malo bjelanjaka. Premazati žumanjkom razmućenim s malo mlijeka.Peći na 220 stupnjeva oko 15 minuta .


NADJEV : 4 bjelanjka
20 dag šećera
sok od pola limuna 1/2 dl vode



PRIPREMA : Bjelanjke istući u čvrsti snijeg sa 10 dag šećera.Posebno kuhati 10 dag šećera sa 1/2 dl vode u gust sirup. Tući i dalje bjelanjke nalijevajući posve polagano vruću šećernu otopinu u snijeg,sve dok smjesa ne postane posve gusta i sjajna. Pri kraju umiksati i sok od limuna.


POSTUPAK : Pečene šaumrole još vruće skidati s kalupa i puniti pripremljenim nadjevom,i to pomoću vrećice za ukrašavanje.Gotove posipati šećerom u prahu.

30.11.2012. u 18:27 | 0 Komentara | Print | # | ^

IŠLERI KAO ŠEŠIRIĆI







TIJESTO: 14 dag margarina
20 dag bršna
7 dag šećera u prahu
3 žlica kakaa
1 žumanjak


PRIPREMA : U brašno razmrviti margarin,dodati orahe,šećer u prahu i žumanjke. Tijesto ostaviti pola sata,razvaljati ga i rezati krugove-jedan veliki i dva mala. Peći na laganoj vatri.

KREMA :3 jaja
15 dag šećera u prahu
10 dag margarina
1 vanilin šećer



PRIPREMA : Jaja,vanilin šećer i šećer pjenasto umutiti,kuhati na pari,te u ohlađeno dodati pjenasto izrađen margarin.


GLAZURA : 10 dag čokolade
10 dag margarina


PRIPREMA : Čokoladu i margarin otopiti na pari.


POSTUPAK : Kremom ljepiti krugove. Najprije slijepiti dva mala zajedno,a zatim njih na jedan veliki kako bi se dobio oblik šeširića.Ostaviti u hladioniku sat vremena da se krema stegne.Šeširiće umočiti cijele u čokoladnu glazuru,kada se stegne vrećicom za ukrašavanje iscrtati obod šeširića i ukrasiti listićima i cvjetićima od marcipana.

30.11.2012. u 17:04 | 1 Komentara | Print | # | ^

MONTE KOLAČ



Za ovaj kolač nisu vam potrebne neki specijalni sastojci. Treba vam dobra volja i sastojci koje uvijek imamo u frizideru…
sretan

Vrijeme pripreme:90 min

Sastojci:
-1 lmlijeka
-12 žlica gustina
-8 žlica šećera
-20 dag margarina
-1/2 l slatkog vrhnja
-30 dag čokolade za kuhanje
-petit keks


Priprema:
1)BIJELA KREMA:
-Za bijelu kremu pomiješati 2 dcl mlijeka,12 žlica gustina,
8 žlica šećera sipati u 8 dcl uzavrelog mlijeka
i u ohlađeno umiješati 20 dag margarina.

2)CRNA KREMA:
-Za crnu kremu otopiti 30 dag čokolade za kuhanje
u 1/2 l slatkoga vrhnja(ne ga miksati),ne smije prokuhati.


3)PRIPREMA:U dublji lim složiti petit kekse (poškropiti ih sa mlijekom) na njih staviti bijelu kremu, a preko preliti crnu kremu.Ostaviti preko
noći u hladnjaku.

thumbup

29.11.2012. u 12:52 | 0 Komentara | Print | # | ^

Kinder milch schnitte



SASTOJCI

Potrebno:
5 jaja
5 žlica brašna
1 žlica vanili šećera
2 velike pune žlice kakaa
na vrh noža prašak za pecivo
5 žlica šećera

Krema:
250 ml vrhnja za šlag
1 šlagfix (učvrščivač za šlag)
2 velike žlice tekućeg meda
1 vanili šećer ili limun šećer

PRIPREMAze=5>PRIPREMAze=5>PRIPREMAze=4>PRIPREMA

1. Bjelanjke istuci u snijeg.Žutanjke izmutit s šećerom,dodati brašno,kakao i prašak,i miješati dok se dobije glatka smjesa.Dodadti 3 žlice snijega od bjelanjka i lagano miješati da se dobije lijepa smjesa,zatm sve izliti u ostatak bjelanjka i još lagano miješati dok smjesa bude jednolična.

2. Izliti na papir za pečenje koji se stavi na veliki pleh (onaj iz pećnice).Ravnomjerno razmazati i peći na 180°C 10 minuta.Ostaviti da se hladi i prerezati na pola.Znači biskvit se peče u velikom plehu da bude tanak i onda se prereže da se dobiju 2 komada.Ne rezati kao za tortu po sredini!

3. Vrhnje s šlagfixom istući u čvrsti šlag dodati van šećer i med.Kremom premazati biskvit i poklopiti drugim,staviti u hladnjak na 2-3 sata.Rezati u obliku onih pravih.Bidkvit je tanak,krema je u tankom sloju.Po želji se može peći u manjem plehu,onda biskvit rezati po sredini biskvita (kao za tortu) i staviti veću količinu šlaga,da budu deblje.

4. U kremu i biskvit se može staviti limun šećer umjesto vanili šećer (ili za kremu pola vrećice limun šećera,pola vanili).

wave

29.11.2012. u 08:39 | 1 Komentara | Print | # | ^

Japanska pita


SASTOJCI:

Biskvit:
5 kom bjelanjaka
4 kom žutanjaka
5 žlica šećera
6 žlica brašna
3 žlice kakaa
2 žlice ulja (nije obavezno)
1/2 praska za pecivo
1 dcl ruma
2 dcl vode
8 žlice šećera


Krema:
5 dcl mlijeka
5 žlica brašna
5 žlica secera
1 žutanjak
15 dkg margarina
1 vanili šećer
3 - 4 dcl slatkog vrhnja
ribana čokolada



PRIPREMA:

1) Skuhati kremu u 5 dcl mlijeka, sa brašnom, šećerom i 1 žutanjkom

2)Ohladiti. Miksati margarin i vanilin šećer i dodati ga u kremu.

3)Izmiksati bjelanjke. Miksati žutanjke sa šećerom, dodati sve ostalo, pomješati i ispeci biskvit.

4)Zakipiti vodu, rum i šećer i zaliti pečeni biskvit.

5)Prohladiti, i na to staviti gotovu kremu.

6)Izmiksati slatko vrhnje i šlagom prekriti kremu.

7)Na slag nastrugati dosta cokolade za kuhanje.

28.11.2012. u 16:49 | 1 Komentara | Print | # | ^

MAFINSI





TIJESTO : 6 jaja
30 dag margarina
30 dag šećera
1 vanilin šećer
30 dg brašna
1 prašak za pecivo
2 žlice mljevenog cimeta
30 dag badema
20 dag čokolade
40 dag višnja iz kompota
g višnja iz kompota


PRIPREMA : Pjenasto umutiti jaja,margarin,šećer,i vanilin šećer. Postupno dodavati brašno pomiješano s praškom za pecivo i cimetom.Miješati dok tijesto ne postane glatko.Dodati sjeckane bademe,ribanu čokoladu i na kraju umiješati višnje.Tijestom puniti 2/3 papirnatih kalupa za izradu mafinsa i peći 25-30 minuta na 180 stupnjeva.Pečene mafinse ostaviti hladiti 5-10 minuta i potom glazirati čokoladnom glazurom.Još toplo ukrasiti višnjama.

GLAZURA : 20 dag čokolade
8 dag margarina
24 višnje za ukrašavanje


PRIPREMA : Čokoladu i margarin rastopiti na pari.

28.11.2012. u 16:21 | 0 Komentara | Print | # | ^

K0LAČ NA METRE




TIJESTO : 4 žumanjke
25 dag šećera
25 dag brašna
1 dl mlijeka
1 prašak za pecivo
snijeg od 4 bjelanjka
1 žlica kaka


PRIPREMA : Žumanjke pjenasto umutiti sa šećerom postupno dodajući mlijeko. Lagano miješati brašno pomiješano s praškom za pecivo i snijeg od bjelanjaka. Smjesu podijeliti napola i u polovicu umiješati kakao. Peći u dva duga rebrasta kalupa,i to u jednom žuti a u drugom tamni biskvit.


KREMA :
9 dl mlijeka
6 žlica šećera
2 pudinga od vanilije
2 žumanjka
10 dag šećera
25 dag margarina


PRIPREMA : Puding sa 6 žlica šećera ukuhati u mlijeko i dodati žumanjke pjenasto izrađene s preostalim šećerom . U ohlađeno dodati pjenasto izrađen margarin. Sve dobro izraditi.

GLAZURA : 15 dag čokolade
3 žlice šećera
3 žlice mlijeka
5 kapi ulja


PRIPREMA : Čokoladu,šećer i mlijeko otopiti na pari i na kraju dodati ulje .

POSTUPAK : Pečene biskvite rezati na kriške.Svaku krišku premazati kremom i slagati naizmjenice žutu s crnom jednu do druge. Tako se dobiva kolač u velikoj dužini. Ostatkom kreme premazati kolač izvana i preliti ga glazurom od čokolade.Kolač rezati na kose trake. zati na kose trake.

28.11.2012. u 15:57 | 0 Komentara | Print | # | ^

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.

< prosinac, 2012  
P U S Č P S N
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31            

Prosinac 2012 (2)
Studeni 2012 (12)

Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
OYO.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv

Opis bloga

Pozdrav wave
Ovaj blog rade 4 učenice osmog razreda kao zadatak iz informatike,no naravno ovdje možete naći brojne ukusne recepte kolača koje odabiremo za vas sretan

Linkovi

Blog.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice Blog.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice Blog.hr kliknite na gumb "Slažem se".Slažem se