jedna nova mama

srijeda, 20.09.2006.

KVARNERIĆ

A,hvala Bogu, počelo je. Koncerti, festivali, e, to me čini sretnom.
A što je najbolje od svega, maknut ću se konačno odavde, tri mjeseca nisam mrdnula dalje od otoka...
I bit će djece.Puuuno.
Inače, "Kvarnerić" je dječji festival, natjecanje u pjesmi i glazbenom stvaralaštvu djece osnovnih škola Kvarnera i kvarnerskih otoka. Održava se već petu godinu za redom, svake godine je brojčano sve jači, i u školama se osim pjesama i druge aktivnosti vežu uz nastup na tom fetivalu, likovne, literarne...Nije rijetkost da glazbu i tekstove rade sami izvođači, dakle osmoškolci.
Glavna mama u svemu tome je gospođa Milka Čakarun-Lenac, žena koja je nekada pjevala na MIK-u, a danas igrom slučaja uživa u radu s djecom.
Dakle, ove godine ima 200-tinjak izvođača, što zborova, što solista, što grupa, plesnih ansambala...jedva čekam!!
Ovi naši, "Mići boduli", nastupaju u revijalnom dijelu, a u natjecateljskom dvije solistice iz zbora, Lena Radivoj i Lucija Kosić...ma, nije OK da spominjem samo njih dvije, ima u zboru stvarno puno kvalitetnih glasova, recimo mala Dajana Dujmović, pa onda Ivona Sidikky, pa jedno malo stvorenjce, sitno, tek krenulo u prvi razred, mala Melisa...kad to dijete zapjeva, kad pusti glas, to se ima što čuti.
Pa je tu i Sara I, pa Sara II.... ma svi su pet, eto.

No, festival je u petak, 22.9. u Dvorani mladosti u Rijeci, a u subotu je drugo veče, koje se održava u Ravnoj gori.
Drago mi je što se ove godine odazvalo jako puno sponzora, reklamira se već danima na lokalnim radio-postajama, lani je to bilo malo bezvučno, no, prošlo je.
Lijepo je na tom događanju to što za svoje predstavnike dolaze navijati njihovi prijatelji, ekipe iz škola, sa transparentima, glasni i razgaljeni. Nema nekog natjecateljskog prepucavanja, sve je koncipirano tako da se djeca druže, lani su ih, recimo, na kraju festivala pozvali svih na pozornicu, plesali su i pjevali do iznemoglosti...ma, bili su super!

A kakva mogu djeca biti nego super?

Još kad bi takvi ostali i kad narastu......


DODATAK U 21:35
Piše tamo da se "poneki" blogovi neće moći otvarati...ili ja nemam sreće pa se ne otvaraju baš oni koje ja hoću, il' je neko nešto za**** što bi rek'o mađarski premijer...u glavnom, pišemo se i čitamo kad...jel'?
Do tada, laku noć, svirači...

- 16:05 - Komentari (19) - Isprintaj - #