Komentari

freshcayg.blog.hr

Dodaj komentar (112)

Marketing


  • FreshCaYg

    Pogledaj u moje oči
    Zašto skrivaš pogled taj

    avatar

    27.05.2018. (10:09)    -   -   -   -  

  • shadow-of-soul

    hvala Bogu, da je taj narod odlučio nešto što će pomoći svim ženama

    avatar

    27.05.2018. (10:23)    -   -   -   -  

  • geomir

    Referendumi su za odraslu dicu
    kojima mama i tata ne govoru ča triba da radu ilitiga radidu!! :-)))

    avatar

    27.05.2018. (10:24)    -   -   -   -  

  • FreshCaYg

    Neće baš svima Shadow samo onima koje žele abortirat, te neće više morat ić priko granice na abortus, nego će ga moć radit doma, u svakom slučaju narod je odlučio :))

    avatar

    27.05.2018. (10:34)    -   -   -   -  

  • FreshCaYg

    Misliš za one koji ne moraju ić u komitet po mišljenje a Geo :))
    Jesi li ti za ili kontra :)))

    avatar

    27.05.2018. (10:35)    -   -   -   -  

  • shadow-of-soul

    @Fresh, na to sam i mislila, ispravno je da žena sama odlučuje, a ne da netko drugi odlučuje o njenom tijelu

    avatar

    27.05.2018. (10:40)    -   -   -   -  

  • golden age

    direktnu demokraciju po švicarskom modelu teško je preslikati u bilo koju drugu državu, jer su se švicarski glasači odrekli majorizacije i u tom modelu, ne želeći preuzeti uloge parlamenta, sudstva i slično;
    oni su zadovoljni svojim referendumima koji obično daju realnu sliku raspoloženja naroda u odnosu na priče za šankom, političke kuloare ili jeftine portale;
    Austrijanci imaju osim referenduma (obvezujući za politiku) i Volksbefragung (svojevrsna anketa koja nije obvezujuća ali je političari znaju uvažiti)
    diferenciranje bitnih tema koje utječu na život većine ili su vezi s ključnim zajedničkim vrijednostima u nekoj državi, od onih perifernih, partikularnih bi trebalo odrediti u kojem bi se opsegu provodio referendum o svemu bitnome za nekoga u RH

    avatar

    27.05.2018. (10:42)    -   -   -   -  

  • FreshCaYg

    Ja mislim da je ispravno da žena koja ne želi dijete, ne ostane trudna, naime trudnoća nije bolest koja napada a ne pita, potrebna je točno određena specifična radnja, naravno da se izuzimaju trudnoće koje su plod kaznenog djela kao što je silovanje incest i ostalo, sve ostalo bi prije svega trebala bit odgovornost a ne pravo.

    avatar

    27.05.2018. (10:51)    -   -   -   -  

  • My net Soul

    kaže Shadow: hvala Bogu, da je taj narod odlučio nešto što će pomoći svim ženama (misleć na....ubijati nerođenu djecu)

    koliko su meni poznati crkveni zakoni, po Božjoj nakani, upravo oni koji ubijaju nerođenu djecu (žene i liječnici) čine najteži grijeh protiv Boga i njegovog djela: djeteta. zato se ne može u istoj rečenici spomenuti Bog i abortus, ma koliko to Shadow htjela. svaka vjernica dobro će razmisliti o tome koliko je čvrsta njena vjera, kad se usudi suprotstaviti Bogu i njegovu djelu. upravo je smiješno od takvih čitati povremene hvalospjeve svecima i gledati svetačke sličice na njihovim blogovima, a kad je riječ o crkvenim zakonima, onda ih krše prvom prilikom. dvolično... licemjerno do Neba...

    avatar

    27.05.2018. (10:55)    -   -   -   -  

  • FreshCaYg

    Naravno Golden da je teško doseći švicarski model, ali bi bilo svakako relaksirajuće da se neke teme koje opterećuju hrvatsko društvo provuku kroz referendum i da se na taj način svi skupa riješimo jada, ja vjerujem u hrvatske građane, recimo da bi se sa zadovoljstvom odrekli na referendumu bilo kakvih totalitarnih simbola i režima koje baštine u svojoj povijesti, i na taj način zatvorili jednu mučnu diskusiju u kojoj se svi slažemo da je fašizam bio zlo, a neki bolesnici tvrde da komunizam to nije bio.

    avatar

    27.05.2018. (10:58)    -   -   -   -  

  • moj-tajni-svijet

    hajde, @My net Soul - smiri hormončeke (odgovaram ti sa drugog bloga) - smiješan si sa tim kritiziranjem tuđih komentara, reci nešto o postu, a ne o tome što je netko rekao o nekom tekstu; post je tema, a nije tema moj komentarić, zar ne?

    avatar

    27.05.2018. (10:59)    -   -   -   -  

  • shadow-of-soul

    evo, vratila sam se svom nicku, naravno @My net Soul - ... pa da čujemo tebe o ovoj temi koju je @Fresh postavio??? što ti imaš reći o abortusima, a da ne spomeneš moj nick? :)

    avatar

    27.05.2018. (11:01)    -   -   -   -  

  • My net Soul

    s postom se slažem u potpunosti, što i freš zna (gotovo nikad se ne razilazimo u mišljenju).. pa ću ja i dalje komentirati ono što želim i ukazivati na dvoličnost tamo gdje je vidim. to je samo iz razloga da ti ukažem na nešto što ti sama ne vidiš...prilično si prevrtljiva, moram priznati...danas jedno... sutra drugo...

    avatar

    27.05.2018. (11:03)    -   -   -   -  

  • shadow-of-soul

    @My net Soul - ti nemaš pojma o nikome, posebno ne o meni, to što stavljam "svetačke sličice" - to, dušo draga, nije tvoj problemčić, a ti si zadnja osoba, od još nekih ovdje, koja će "mi ukazati" na bilo što ... zato, ne hvataj se za mene i moje komentariće, već komentiraj post i odgovori na temu posta.... pusti ti mene i moje pisanje i moje sličice, ako ti smetaju - a ti preskoči ... :)

    ok? :) mislim da smo se razumjeli :)

    avatar

    27.05.2018. (11:05)    -   -   -   -  

  • FreshCaYg

    Majnetsoul

    Ako ćemo gledat iz perspektive vjernika, svi oni koji se prema vjeri ponašaju prema kvizu u kojem biraš iz izloga broj tri ono što im se sviđa su loši vjernici, a većina nas je takvih da vjeru u većoj ili manjoj mjeri konzumiramo kako nam paše a ne živimo što bi bilo ispravno, slažem se s tobom sa je licemjerno nazivat se katolikom i bezrezervno podržavat pobačaj, koji je da se ne lažemo atak na život i ništa drugo.

    Što se tiče naše kolegice Shadow ona kao i svi mi ostali ima pravo na svoje razmišljanje, kao što i ti imaš pravo reći što misliš o tom načinu razmišljanja, u tome i je sva ljepota demokracije, da se možemo razgovarat, jer bismo belosvetski lijevo liberalni hohštapleri ni domaći izdajnici koji bi i demokraciju zauzdali.

    avatar

    27.05.2018. (11:07)    -   -   -   -  

  • shadow-of-soul

    @Fresh - ma glupavo mi je uopće objašnjavati nekaj kao "crkveni zakoni" "vjera", ovo ono - ja uvijek podržavam ono što će svaka žena odlučiti, jer se radi o njenom tijelu: zamisli sad: mlada cura, 16 ili 17 godina, zaboravila se zaštititi i puf! - eto ti trudnoće! što će ona sada? nahodavati od popa do popa tražiti savjet, roditelji npr. strogi, ona još u srednjoj školi, ima planove za svoj život, ali eto - curka se zaboravila, bilo joj lijepo, dogodila se trudnoća - i kaj sad?
    svaka pametna će abortirati, naravno - a o tome što je život, što nije život, znamo svi, vrapci na grani pjevaju i o crkvenim i o ljudskim zakonima, ali da se to meni dogodilo u toj dobi - bez razmišljanja bih abortirala!

    što se tiče vjere, u taj prostor nikome ne ulazim, to je ionako osobna stvar svakog čovjeka: vjeruje li ili ne, koliko vjeruje, koliko što poštuje, to je (što se mene tiče) strogo osobna stvar svakog pojedinca

    avatar

    27.05.2018. (11:11)    -   -   -   -  

  • toma juda

    ''Ja sam za demokraciju, za to sam da na referendumu odlučujemo o pravu na pobačaj, istanbulskoj konvenciji i svim drugim međunarodnim ugovorima koji mijenjaju ustav, Vatikanskim ugovorima, ćirilici na tablama, izbornom zakonu, vjeronauku u školama, sekularnosti, pitanjima manjina, i svemu ostalom jer narod zna najbolje.''

    lol ... Pa tko ti to brani?

    avatar

    27.05.2018. (11:18)    -   -   -   -  

  • toma juda

    Složio bih se i s @geomirom, ''refrendumi su za ''odrasle'' ljude ... :-D

    avatar

    27.05.2018. (11:19)    -   -   -   -  

  • FreshCaYg

    Shadow zamisli da mlada šesnaestogidišnjakinja malo se zaigra znaš ono alkohol trava, uzme sačmaricu i ubije pasa, spada li to u njeno pravo ili bi je ti kaznila zbog toga.

    avatar

    27.05.2018. (11:21)    -   -   -   -  

  • Dinaja

    aktualnost tvojih postova me fascinira... :)

    avatar

    27.05.2018. (11:22)    -   -   -   -  

  • My net Soul

    u ovom slučaju žena ne odlučuje o svom tijelu, već o tijelu bebe. ženinom tijelu se neće ništa dogoditi učinila abortus ili rodila, ostat će manje više isto. za razliku od tijela bebe koje će u prvom slučaju biti raskomadano, a u drugom će postati dvadesetogodišnjak na fakultetu. kužiš razliku, ili si preglupa za to?

    avatar

    27.05.2018. (11:23)    -   -   -   -  

  • shadow-of-soul

    @My net Soul - ne, uopće ne kužim tvoj glupavi komentar, jer je za mene izuzetno preglup i presebičan...
    hajde, otkači se od mene i piši o temi, a daj da ti ja budem - nevidljiva, ok? :)
    nekako se previše kačiš za moje komentare - te ovo ti smeta te ono ti smeta - pa kaj te briga kaj to ja pišem? :)

    odgovaraj autoru posta, a ne meni :)

    avatar

    27.05.2018. (11:25)    -   -   -   -  

  • shadow-of-soul

    @Fresh - takve su ubijale i odrasle ljude, zar ne? takvima se sudi u našim i u inozemnim zatvorima, primjer je onaj klinac što je upucao starce u potiljak, likvidirao ih kao pse! teško je reći to "kao pse", to je stari izraz, ali taj lik je likvidirao žive ljude, svoje roditelje koji su ga donijeli na svijet, sve su mu dali, a on ih je smaknuo kao u logoru!

    i sad, njega je mati željela svim svojim srcem i rodila ga, da bi je on upucao!!! ne možemo znati što će tko napraviti u životu, o čemu pričamo? rekla sam sve o toj temi, podržavam da svaka žena odluči što će napraviti

    avatar

    27.05.2018. (11:27)    -   -   -   -  

  • My net Soul

    a jel podržavaš da svaka beba odluči što će napraviti, il bebe nemaju pravo glasa, kao ni psi?

    avatar

    27.05.2018. (11:32)    -   -   -   -  

  • My net Soul

    (ovi bi ubijali nejačad...a kako tek ne bi ljude ili životinje..)
    rekoh si u brk...

    avatar

    27.05.2018. (11:34)    -   -   -   -  

učitavam...