Natječaj Coca Cola Bloggers Network Adria

23.11.2014.

Ne znam da li je netko uopće primjetio da me nema mjesec-dva ali za one kojima sam nedostajala samo da se javim i napišem da sam dobro i da je jedini razlog nepojavljivanju mala stanka od bloganja ... i ništa više. Doduše, mislim da će stanka još jedno vrijeme potrajati (a možda se javim već idući tjedan novim postom jer kako sam počela da tipkam ovo jutro počeli su prsti da me svrbe i traže da pišem).

Međutim, nisam htjela da propustim da vam objavim natječaj Coca.Cola Bloggers Adria, koji će možda privući pažnju nekog od blogera. Neću puno objašnjavati, sve stoji u tekstu koji sam iskopirala a na kraju teksta stoji i originalni link gdje se može sve pročitati. Pozdravljam vas i obećavam da ću se uskoro javiti.



Konkurs za učešće blogera u nastavku projekta Coca-Cola Bloggers Network Adria

21. novembar 2014

Cilj društveno odgovorne akcije Bloggers Network je podizanje tržišta oglašavanja na blogovima odnosno podizanje kapaciteta tržišta blogova.

U Coca-Cola Sistemu prepoznali smo da je blogerima potrebna određena finansijska sigurnost kako bi svoj hobi pretvorili u profesiju, zato smo tokom 2014. g. sponzorisali ukupno devet blogera iz Srbije, Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Crne Gore i Makedonije, sredstvima u visini prosečne minimalne plate.

Tokom trajanja projekta većina blogera se profesionalizovala, obezbeđujući dodatna sredstva od svojih blogova oglašavanjem drugih kompanija. Bilo je zaista puno induvidalnih uspeha vrednih pomena, a ovom prilikom izdvajamo samo činjenicu da je londonski Guardian objavio tekst blogerke Marije Petrović.

U 2015. godini želimo da damo šansu novim blogerima. Za razliku od ove godine, sledeće ćemo imati jednu glavnu temu za vreme trajanja ugovora sa blogerima, koju će novi blogeri obrađivati u svakom svom tekstu, a to je radost koja nas ispunjava kada vodimo aktivan život. Ovim raspisujemo konkurs za blogere koji žele da obrađuju tu temu - ne odnosi se na profesionalne sportiste, već na sve blogere koji žele da pišu o značaju fizičke aktivnosti.

Da biste prijavili svoj blog potrebno je samo da postujete link ka blog postu sa vašeg bloga na temu aktivnog života sa hashtagom #CCBNA (Coca-Cola Bloggers Network Adria) na Twitter ili Facebook (zbog problema koji se javljaju sa korišćenjem hashtagova na Facebook-u savetujemo Twitter), ili da nam na bilo koji drugi način pošaljete link ka vašem blog tekstu. Blog post ne mora nužno biti pisan za ovu priliku već može biti jedan od vaših starijih tekstova.

Kriterijumi za izbor novih blogera:

Kvalitet sadržaja koji će ocenjivati komisija sastavljena od dosadašnjih učesnika u projektu i predstavnika Coca-Cola Sistema. (70%)
Osobine blogera koje će se ocenjivati u odnosu na njihov dosadašnji angažman na svom blogu i društvenim mrežama. (30%)

Coca-Cola Bloggers Network AdriaKao i u slučaju izbora prve grupe blogera u projektu Coca-Cola Bloggers Network Adria u novembru 2013. g., Coca-Cola Sistem izdvaja sledeće karakteristike ličnosti osoba koje angažuje kao blogere:

LEADERSHIP: Hrabrost za samostalno određivanje i uticanje na svoju budućnost (The courage to shape a better future);
COLLABORATION: Mogućnost angažovanja i napredovanja u različitim grupama/zajednicama (Leveraging our collective genius);
INTEGRITY: Visok integritet ličnosti – čvrsti, realni stavovi i odbrana istih (Being real);
ACCOUNTABILITY: Merljivost rezultata koje osoba samostalno postiže (Recognizing that if it is to be, it’s up to me);
PASSION: Strast za oblastima koje su tema bloga (Showing commitment in heart and mind);
DIVERSITY: Raznolikost interesovanja (Being as inclusive as our brands);
QUALITY: Kvalitetni online sadržaji (Ensuring what we do, we do well).


Raspored otvorenih pozicija za blogere po zemljama:

Srbija – 4 blogera

Hrvatska – 2 blogera

BIH – 1 bloger

Makedonija – 1 bloger

Crna Gora – 1 bloger


Šta blogeri mogu da očekuju od učestvovanja u ovom projektu?

Mesečnu finansijsku nadoknadu u iznosu od 200 EUR (u Hrvatskoj 300 EUR) za period od godinu dana.
Veću vidljivost – promociju blog postova koji su deo projekta.
Poboljšanje kvaliteta sadržaja kroz saradnju sa drugim blogerima u projektu.


Šta očekujemo od blogera?

Jedan tekst mesečno na temu značaja aktivnog života.
Transparentnost – postavljanje banera koji označava da je bloger deo projekta i dodatno rečenicu koja označava sponzorisani tekst na kraju svakog takvog blog posta.
Dobru saradnju sa ostalim blogerima koji participiraju u projektu.

Konkurs za nove blogere u projektu Coca-Cola Bloggers Network Adria traje do 25. decembra 2014. g.
15. januara 2015. g. će biti objavljeno koji blogeri ulaze u projekat za 2015. g.

Ukoliko ne budete izabrani među devet blogera za 2015 u ovom projektu, ne odustajte – pišite jer je veoma verovatno će se ovaj projekat nastaviti i u budućnosti.


Evo i linka
http://www.bloggersnetwork.org.rs/

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.