Odluke

26.12.2013.


Znam da je još malo rano, Božićni blagdani su sve zaokupili i svi žele da o tomu nešto kažu i napišu ali ja hoću da izbacim iz svoje glave i srca: stvari koje sam naumila da ispunim slijedeće 2014. godine. Ok, novine su već pune savjeta kako da se te odluke ispune jer većina koja sebi napravi podsjetnik piše: prestati pušiti, smršaviti, naći novi posao, novog partnera i … ma znate već, jer se te stvari nađu svake godine na spisku svakog od vas i gotovo nikada ne ispune, naravno sa ponekim izuzetkom.

I moje odluke, koje hoću da navedem, su također dosta dugo na spisku ali ove godine, kunem se, ispuniču ih... sigurno!

Dakle da počnem sa donjim rubljem... u slijedećoj godini si želim da uvijek imam jednako donje rublje: dakle grudnjak koji odgovara slipu. Jer, budimo iskreni, to je vrlo važno... nikada se ne zna tko će to vidjeti. Naime, nisi uvijek siguran što će, naprimjer liječnik, koji trenutno pokušava da umjetnim disanjem natjera tvoje srce da počne da kuca, pomisliti kad ugleda tvoje roza gaćice i grudnjak otrovne zelene boje. I hoće li ga to do te mjere omesti da ponovno oživljavanje izvede po svim pravilima a da mu misli ne zaokupi pitanje da li se ove dvije boje slažu?! Ili da se počne glasno smijati čime će ugroziti rad svojih ruku u ritmu: udahni... izdahni...

U istu kategoriju spada i šminkanje prije svakog izlaska iz stana i to tako da ruž i sjenka za oči odgovaraju bluzi ( a sve to, naravno mora odgovarati roza grudnjaku... za svaki slučaj).
Jer Bože moj, nikada se ne zna!

Uredno se počešljati svako jutro! Jeste da prema Marphy-evom zakonu postoji velika vjerovatnoća da ćete, upravo kad izađete, naletiti na muškarca/ženu/psa snova a vi ćete izgledati kao da niste spavali cijelu noć... ali nikada se ne zna … jer može se IPAK dogoditi da, upravo kada sa svježe opranom kosom izađete da izbacite vrećicu sa smećem, naiđe vaš san snova i u istom trenu se zaljubite. Iako, ruku na srce, ne zvući baš vjerovatno. A ja sam još i zaljubljena... u svog Zorana … ali eto... možda naiđe pas snova (žena iz snova ne dolazi u obzir jer kod nas je nedavno dokazana totalna netolerancija prema istospolnoj ljubavi), a pošto sam se nedavno preselila i tražim kućnog ljubimca to bi bilo optimalno.

Treće: neću koristiti pogrdne riječi ako netko uleti na parking na kojem strpljivo čekam već deset minuta da izađe prethodnik koji je već upalio motor i namješta retrovizore. Jer tko zna: možda je taj „idiot koji nema mozga“ neki od činovnika od kojeg ću trebati neku potvrdu. Naravno ako je Marphijev zakon točan.

Ali ako dobro razmislim on skoro da je uvijek u pravu. Mislim Marphy! Naprimjer u stanu trebam imati uvijek papirnate maramice. Jer stvarno bih barem jednom volila da doživim kad je moja "gora polovina" prehlađena, krene onakav jadan na posao i pita za maramice a ja ne kažem: „K vragu, zašto to nisi rekao sinoć kada su prodavnice još bile otvorene?“ nego se nasmješim i pružim mu iz ladice nov-novcat paket maramica.Ili još bolje ...dva!

Još jedna odluka u slijedećoj godini: Ako iz stroja za rublje izađe samo jedna ćarapa odmah je baciti u korpu za otpatke. Moguće je da ću drugi par, nakon što ispraznim kantu za smeće u kontejner, negdje i pronaći, ali svejedno... ovim činom ću sprijećiti povećavanje hrpe veša za koji ne znam gdje pripada.

Kad već pišem o rublju... obavezno nakon sušenja sav veš koji se ne glača, složiti i smjestiti u ormar a ne tek nakon mjesec dana kada je neki komad tražen svuda samo ne tu.

Ne komentirati politiku. Ne komentirati ništa na temu seksa. Najbolje ustvari, ništa ne komentirati.

Sva pisma odmah otvoriti, baciti ili staviti tamo gdje pripadaju. Da se ne dogodi da pismo otvorim nakon tjedan dana i konstatiram da sam propustila neki važan termin.

Biti sretan. Cijelu godinu! Čak i onda kada nijednu od ovih odluka ne provedem.

Svima koji svrate želim sretnu Novu godinu!

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.