< | prosinac, 2005 | > | ||||
P | U | S | Č | P | S | N |
1 | 2 | 3 | 4 | |||
5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 |
12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 |
19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 |
26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 |
Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv
emajliranu poštu primam na dvasina@gmail.com
Prema narudžbi dragog mi "zeme" RATNIKA PAORSKOG (graničarskog) SRCA i za sve one kojima ne uspije kolač ;)) Bisvit od cca 4 jaja, najnormalniji, s brašnom, šećerom i možda malo praška za pecivo, mlijeka ili ulja ili vode - ispeče se, izreže na male kockice 1X1 cm, ili kako vam drago, možete i nakidati ga na komadiće - višnje bez koštica, mogu biti one iz kompota, ili domaće, zamrznute od ljetos ili kupovne, od Leda ( treba ih biti oko 1 litra, to je manje od 1kg!) - ovo dalje je verzija za smrznute i nepošećerene, a ne iz kompota: - višnje se stave u oko 1 lit vode i zagrijavaju na štednjaku, zato da otpuste sok, ne moraju provrijati - višnje se povade van iz posude, i još se odvoji malo tog soka (oko 2 dcl), ostatak ostaviti da zavrije (zakuha, proključa...) - u tih cca 2 dcl se stavi 10 žlica šećera i 5 žlica Gustina, izmješa se da nema grudica i ukuha u ostatak koji vrije ( isti princip kao kad kuhate puding) - kuhati dok ne postane gusto ( to će se jako brzo dogoditi) i dok se ne skuha Gustin ( za to treba malo duže, probajte malom žličicom, ne smije se osjetiti okus kao na brašno, ak osjetite, treba još kuhati). Skroz morate miješati. - u neku lijepu zdjelu posložite (čitaj: nabacate) red kockica biskvita, preko toga staviti višnje, biskvit će se namočiti od višanja, preliti dijelom guste crvene smjese koju ste skuhali ( ne treba se ohladiti! može odmah sa štednjaka u zdjelu, al pazite da vam zdjela ne pukne!) na to opet nabaciti biskvitnih kockica, na njih višnje, pa preljev i tako dok ima materijala. završiti sa preljevom. Kad se ohladi, odogor staviti malo tučenog slatkog vrhnja. "Hole" od 200ml je sasvim dovoljan - nadam se da vam se ne čini komplicirano, jer zaista nije. Iz zdjele se vadi sa nekom širokom žlicom, za one koji vole osvježavajući okus višanja ovo je prava poslastica. - verzija sa višnjama iz kompota je različita po količini šećera, treba upola manje, jer je već i kompot sladak. A sok iz kompota nadopunite vodom do otprilike 1 litre, i višnje iz kompota nije potrebno zagrijavati |