dva

< prosinac, 2005 >
P U S Č P S N
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31  

Srpanj 2010 (3)
Veljača 2010 (1)
Svibanj 2009 (1)
Travanj 2009 (4)
Ožujak 2009 (3)
Veljača 2009 (4)
Siječanj 2009 (5)
Prosinac 2008 (2)
Studeni 2008 (1)
Listopad 2008 (3)
Rujan 2008 (2)
Kolovoz 2008 (6)
Srpanj 2008 (3)
Lipanj 2008 (7)
Svibanj 2008 (2)
Veljača 2008 (1)
Siječanj 2008 (4)
Prosinac 2007 (5)
Studeni 2007 (11)
Listopad 2007 (9)
Kolovoz 2007 (2)
Srpanj 2007 (31)
Lipanj 2007 (5)
Svibanj 2007 (6)
Travanj 2007 (4)
Ožujak 2007 (8)
Veljača 2007 (7)
Siječanj 2007 (14)
Prosinac 2006 (10)
Studeni 2006 (4)
Listopad 2006 (12)
Rujan 2006 (11)
Kolovoz 2006 (5)
Srpanj 2006 (17)
Lipanj 2006 (3)
Svibanj 2006 (9)
Travanj 2006 (11)
Ožujak 2006 (5)
Veljača 2006 (6)
Siječanj 2006 (6)
Prosinac 2005 (12)
Studeni 2005 (20)
Listopad 2005 (16)
Rujan 2005 (21)
Kolovoz 2005 (11)
Srpanj 2005 (15)
Lipanj 2005 (10)
Svibanj 2005 (8)

Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv

Komentari On/Off



Linkovi



Adwocatus

Auzmiš

Decy

dr Luka

Franc

Freestyler

Goldeneye

Kenguur

Kljun

Koki

Koraljka

Marchelina

Maslačkica

MišicaNL

MonoperajAnka

Neni iz bajke

Pjesma o jednoj mladosti

Sepia

Slatkogrkinja

Šampsica

Šarli

Tip koji sjedi

Trilliana

Uštekana mama

Zlatna djeva

Bajna djeva

emajliranu poštu primam na dvasina@gmail.com

ali rijetko provjeram poštu, pa ako vam je bitno/hitno da pročitam što ste mi napisali, javite mi u komentarima da imam mail ;)

22.12.2005., četvrtak

BOSANSKI JASTUK ili kako spasiti obraz kad se biskvit ne da istresti iz tepsije


Prema narudžbi dragog mi "zeme" RATNIKA PAORSKOG (graničarskog) SRCA i za sve one kojima ne uspije kolač ;))



Bisvit od cca 4 jaja, najnormalniji, s brašnom, šećerom i možda malo praška za pecivo, mlijeka ili ulja ili vode
- ispeče se, izreže na male kockice 1X1 cm, ili kako vam drago, možete i nakidati ga na komadiće
- višnje bez koštica, mogu biti one iz kompota, ili domaće, zamrznute od ljetos ili kupovne, od Leda ( treba ih biti oko 1 litra, to je manje od 1kg!)
- ovo dalje je verzija za smrznute i nepošećerene, a ne iz kompota:
- višnje se stave u oko 1 lit vode i zagrijavaju na štednjaku, zato da otpuste sok, ne moraju provrijati
- višnje se povade van iz posude, i još se odvoji malo tog soka (oko 2 dcl), ostatak ostaviti da zavrije (zakuha, proključa...)
- u tih cca 2 dcl se stavi 10 žlica šećera i 5 žlica Gustina, izmješa se da nema grudica i ukuha u ostatak koji vrije ( isti princip kao kad kuhate puding)
- kuhati dok ne postane gusto ( to će se jako brzo dogoditi) i dok se ne skuha Gustin ( za to treba malo duže, probajte malom žličicom, ne smije se osjetiti okus kao na brašno, ak osjetite, treba još kuhati). Skroz morate miješati.
- u neku lijepu zdjelu posložite (čitaj: nabacate) red kockica biskvita, preko toga staviti višnje, biskvit će se namočiti od višanja, preliti dijelom guste crvene smjese koju ste skuhali ( ne treba se ohladiti! može odmah sa štednjaka u zdjelu, al pazite da vam zdjela ne pukne!)
na to opet nabaciti biskvitnih kockica, na njih višnje, pa preljev i tako dok ima materijala. završiti sa preljevom. Kad se ohladi, odogor staviti malo tučenog slatkog vrhnja. "Hole" od 200ml je sasvim dovoljan
- nadam se da vam se ne čini komplicirano, jer zaista nije. Iz zdjele se vadi sa nekom širokom žlicom, za one koji vole osvježavajući okus višanja ovo je prava poslastica.

- verzija sa višnjama iz kompota je različita po količini šećera, treba upola manje, jer je već i kompot sladak. A sok iz kompota nadopunite vodom do otprilike 1 litre, i višnje iz kompota nije potrebno zagrijavati




- 10:57 - Komentari (9) - Isprintaj - #

<< Arhiva >>