novi korisnik

kreiraj blog!

registriraj me!

cool

Isključi prikazivanje slika

13

sri

06/18

Ipak ide nabavka

crnasvjetlost.blog.hr

Zadnjih tjedan dana sam dao malo popraviti neka dva stara kompjutera koja imam kod kuće. I sa kojima sam se pokušao nekako koristiti zadnjih godina. I oba su nekako osposobljena toliko da ih dalje mogu koristiti. Ali ipak na kraju krajeva moram pod hitno da si nabavim jedan novi i bolji kompjuter. Jer sa ovima mi više nema smisla se gnjaviti i mučiti. A za prvu silu sam si nabavio neko tablet računalo, preko jednog operatera i u nekoj opciji u kojoj ću ga otplaćivati kako ću plaćati pretplatu. I tako ću ga pokušati otplatiti u idućih dvije godine. Na žalost nije baš neko savršeno i odlično rješenje, ali je privremeno. I kupnja novog je ovako nekako odgođena, dok ne riješim neke financijske probleme. I kupnja novog kompjutera je definitivna, samo je pitanje kada ću krenuti u realizaciju.

Jedna dobra stvar je možda u tome što ću sada se bar malo morati usavršiti i naučiti raditi sa ovim novim kompjuterom. Jer sa njime sam dobio i novi Windows program. Onaj Windows 10 program. Koji je tako napredan da sam odletio u budućnost, u doba zvjezdanih staza. Što me je iznenadilo ugodno. Jer sada bar imam prilike da se sa njime kod kuće naučim raditi, ukoliko će mi trebati za posao. I opet se je pokazalo da mi treba da si nađem neki tečaj i program u sklopu kojeg ću se moći usavršiti u radu sa novim i naprednijim programima i IT tehnologijom. Pa sam pomalo u nekoj potrazi i za njima i kako da ih financiram. Jer oni koštaju, a i sami znate kakve su nam financije. Pa će to biti teško izvedivo.

I dalje sam stajališta i mišljenja da je educiranje i usavršavanje u znanju iz područja IT tehnologije danas vrlo važno, jer ako danas želiš opstati u poslu, moraš se stalno učiti.

Jučer sam si pokušao speći oni prvu uzgojenu tikvicu na vrtu. Bio je to dobar pokušaj za prvi puta sa ovim receptom. I sve je bilo jestivo i za sada nemam neke ozbiljnije zdravstvene probleme. Još sam živ po tom pitanju. Ali ipak morati ću idućih dana, kako će mi rasti te tikvice učiti se dalje u njihovoj pripremi. I tražiti neke recepte po kojima ću ih pokušati pripremati. Jer s obzirom koliko sam ih posadio i koliko su izrasle te biljke na kojima rastu te tikvice, moguće je da ću imati dobar urod. Pa ću se ih ove godine ih i najesti.

Toliko od mene u ovom postu, čitamo se...

Lijep pozdrav i hvala na posjeti

Crna svjetlost

11

pon

06/18

Gotov je

crnasvjetlost.blog.hr

Danas je konačno gotov taj stari prijenosni kompjuter. Ali je i dalje u katastrofalnom stanju. I ipak si moram nabaviti neki novi. Za prvu silu imam jednu opciju. Koju ću idućih dana pokušati ostvariti. A za nešto bolje moram srediti financije. Jer danas ne možeš više bez IT tehnologije. Barem ja koji sam postao ovisan o njoj. A i mrežom svih mreža. Dobro, jednim dobrim dijelom sam postao ovisan o njoj. Ali, ipak bez nje ne možeš danas funkcionirati. Jer ipak neki poslovi, kako privatni, tako i poslovni, moraš biti ovisan o njoj.

Ima ljudi koji bježe od nje. I tu su u pravu. I lijepo je kada ne moraš u svemu ovisiti o njoj. I ne zavidim tim ljudima koji bježe od njih. A meni je užasno bilo ovih dana bez kompjutera. I nisam znao kuda bih sa sobom. Ali sam bar pokušao da se odmorim od nje. I pokušam se malo odviknuti od nje. I bilo je teško. Ali uspio sam nekako izdržati.

Na vrtu ima posla na pretek. I dalje se hrvam sa korovom i njegovim čupanjem. A danas me je neugodno iznenadio jedan posjetitelj među krumpirom. Od kojeg sam se užasavao cijelo vrijeme. A to je krumpirova zlatica. Primijetio sam i uništio prve dvije bube. Ne volim ubijati životinje, ma koje god da su u pitanju. Ali njih sam sa užitkom uništio, jer ako želim uživati u krumpiru moram je uništavati. Tako da mi ovo ljeto slijedi borba sa tom zlaticom. A kako će ta borba i bitka završiti, vidjet ćemo.


Ali barem me je prva tikvica obradovala. Naime, ovih dana je dozrela prva tikvica. I sutra slijedi pokušaj njezine pripreme. A uskoro će i ostale nadam se dozreti. Pa ću i ove godine uživati u konzumiranju tih proizvoda. A i samo je pitanje dana kada ću i prvi paradajz pobrati. A i papriku i feferon. Tako da uskoro mi polako slijede i prve berbe u tim proizvodima. Samo još moram da vidim kako najbolje spremiti feferone i čili papriku. Jer i oni će valjda uskoro krenuti sa prvim plodovima. A ovih dana mi je i neka vrsta bundeve počela nicati. Naime, prije jedno desetak dana sam si nabavio neko sjeme bundeve zucca. I konačno je ovih dana počela nicati mi iz mojeg primitivnog klijališta. Pa jedva čekam da vidim kako će i koliko izrasti. A i kako nju pripremati. Tako da ove godine ću se morati početi više učiti kuhati.

Jedna od lijepih stvari bavljenja vrtom i uzgojem povrća jest u tome da ću se morati učiti polako sve više i u pripremi tih plodova i kuhanju. Što je dobro, jer bar mi ne će biti dosadno. I naći ču si neku novu zanimaciju. A i neku temu za pisanje ovog bloga. Jer ću pokušati da i o tim mojim kuharskim doživljajima i avanturama pisati ovdje. Još bi bilo ljepše da si nađem jednu vrtlaricu sa kojom bih mogao dijeliti tu ljubav prema vrtlarstvu, uzgoju povrća i njegovoj pripremi. I na tome bih morao dobrano da poradim. Mačak Garfild mi i dalje pravi društvo na vrtu. I svojim vratolomijama i vragolijama mi pravi društvo.


Toliko od mene u ovom postu, čitamo se...

Lijep pozdrav i hvala na posjeti

Crna svjetlost

10

ned

06/18

inovativnost

kakotikupus.blog.hr

po jednoj definiciji, a ima ih više sa istim ili sličnim varijacijama na temu, inovativnost je: 'sposobnost činjenja nečega na novi način. u poslovanju je to spontan ili sustavan postupak ostvarivanja unapređenja koja vode korisnim pozitivnim promjenama i povećanju vrijednosti rada.' iz čega se lako da izvući zaključak da, ako želiš riješiti problem moraš mu pristupiti na novi, ne konvencionalni način jer će se tako u najkraćem roku polučiti maksimalni učinak.

dakle, meni se prije nekoliko godina pokvarija lift u zgradi i to na način da ko god ga je koristija i na na koji god kat on iša lift se uvik vrača na moj kat i lupa vratima koja nisu mogla da se zatvore, ali ako uključiš stop ona se otvore i tako ostanu, ne lupajući. dodatni problem je bija da san ja na drugom katu i ako zakočin lift, šta san i činija oni dole, šta živi na desetom, vidi da je na drugom, popne se do lifta, ode do desetog kata i lift se opet vrati na moj kat sa lupom vrata. priko dana se to još moglo i podnosit jer se lupa stopila sa okolnom bukom, ali priko noći kad ova mlađarija u dvi -tri ure počne dolazit doma više nemoš spavat, za nevolju potrefija se još i vikend.

konvencionalni način rješavanja problema bija bi otić do predstavnika stanara i reč da zove ekipu za popravak lifta. but, i knew my people šta oče reč da njizi boli kurac šta tebi lift u subotu u tri sata ujutro lupa vratima, uostalom oni nisu interventni tim ka oni u vodovodu i moš se jebat do ponediljka, ako stignu i tada. dakle, tribalo je poduzet neke nekonvencionalne korake kako ta vrata ne bi lupala. ako staviš kunj da i blokiraš doč će neki kreten i maknit ga uz prateći komentar 'koja je ovo budala metila kunj na vrata' a da se ne zapita jel taj kunj ima neku svrhu možda. od takve ideja sam oma odusta šta je značilo da problemu triba pristupit na sofisticirani način. a sofisticirani način znači da akterima spomenutog događaja tribaš dat mislit. pošto svi od takvog zahtjevnog procesa odustaju nakon tri minute rješenje se nametnulo samo po sebi.

bilo je to vrime prije pametnih mobitela i svak ko je tija dat sebi na važnosti obavijest bi isprinta na list papira jer je tako sve parilo ozbiljnije i službenije, a kako sam ja tada ima printer u boji tako san na komad papira napisa 'pozor......opasnost od strujnog udara' i to prilipija tako da pokrije botune od katova i još kao dodatni razlog za mislit metija jednu crvenu žicu da viri ispod tog lista papira, nako sa strane da ne bude pre napadno al uočljivo i normalno, pritisnija stop.

lift su popravili poslin tri dana dok sam ja u međuvremenu mirno spava.

Tehnički poroblemi

crnasvjetlost.blog.hr

Ovaj tjedan nisam mogao javljati zbog kvara na starom kompjuteru. Ali nadam se da će tijekom idućeg tjedna biti popravljeni i ovaj trenutni na popravku i neki stari kompjuter. Nadam se da ću se uskoro javiti sa nekim tekstom...

Hvala na posjeti i čitamo se...

Lijep pozdrav

Crna svjetlost

03

ned

06/18

Susret Spačekista u Triblju

odazivotu.blog.hr

Koliko bi vas znalo o čemu pišem da sam
naslovila službeni naziv- 2CV Citroen club?
Ja prva ne! (neka se muški rod ne uvrijedi)





Dok iz zvučnika trešti Highway to Hell, naš domaćin,
Zvone iz Osijeka priča o povijesti Spačeka,
godine proizvodnje, od 1948 do 1990.





Zaželjela sam osjetiti dašak povijesti i sjela na vozačevo mjesto dok
su dva kršna muškarca njihajući automobil lijevo-desno u mjestu
dokazivala izvrsne amortizere i opruge.






Nauživajući se "lunaparka", produžila sam dalje fotkati ono što će me naći.
I evo je, kreativna divotica sa osmijehom, tratinčicom u kosi koja
donosi sreću i prihod zadnjih godinu dana.
Organizatori zvali da napravi torbe sa likom njihovih omiljenih Spačeka
što je objeručke prihvatila.
Kaže: "Bit ću jednom i ja vlasnica jednog!"






Uz službeni program, zastavu kluba,
napuštam zaljubljenike ovih simpatičnih oldtimera koji su se ulogorili
uz Tribaljsko jezero te podsjećam na
Svjetsko okupljanje iduće godine u Samoboru.









Statistika

Zadnja 24h

9 kreiranih blogova

293 postova

546 komentara

279 logiranih korisnika

Trenutno

8 blogera piše komentar

25 blogera piše post

Blog.hr

Uvjeti korištenja

Pravila zaštite privatnosti

Politika o kolačićima

impressum