novi korisnik

kreiraj blog!

registriraj me!

cool

Isključi prikazivanje slika

13

sri

09/17

Internet kupovina - tipkovnica za laptop i zamjena iste

amateuramaterka.blog.hr

Ponovno jedan ne-recept i ne-putopis post, ali činilo mi se da bi moglo biti korisno pa zašto da ne podijelim svoje iskustvo.
Jučer mi je već nekoliko puta stigla obavijest na laptopu da je ekran uspješno oporavljen. Možda mi polako laptop ,,govori'' da ekran ,,umire''. To me ponukalo da pogledam je li moguće kupiti samo ekran i da si sama (čitaj muž) zamijenim to.
Laptop ima četiri godine, konstantno je uključen i jako se puno koristi pa nije ni čudo da dio po dio crkava. Bitno da mu ,,mozak'' radi, da ne treba unutra ništa još mijenjati i da je poprilično brz. Neki su dijelovi već,,umrli''. Najprije nas je napustio punjač, pokidale se žice, to smo kupili u trgovini jer je bio odmah dostupan. Onda su prošlo ljeto ,,umrla'' neka slova na tipkovnici - A, N i B. Skoro smo godinu dana živjeli bez njih i pisali pomoću dodirne tipkovnice koja se pojavi na zaslonu. Onda sam napokon odlučila da je vrijeme da se tipkovnica zamijeni. Tipkovnica se ne može kupiti u trgovini odmah kao punjač, već se može naručiti, treba mjesec dana da dođe, a cijena nove tipkovnice i ugradnje je 500kn. Što nije baš malo, pa sam ja malo škicnula na Youtube i onda tamo vidjela da to nije neka znanstvena fantastika i da se tipkovnica može naći za malo više od dvjesto kuna na Ebayu. Malo su skuplje tipkovnice prilagođene našim slavenskim jezicima zbog dijakritičkih znakova, dok su engleske inačice jeftinije pa treba pripaziti da se ne naruči kriva.
Dragi je bio malo skeptičan, ali ja sam odlučila riskirati.
Tipkovnicu smo naručili od proizvođača iz Kine KeySource_Lapparts i stigla je u roku od tjedan dana i još su bili tako ljubazni da su paket označili kao poklon u vrijednosti od 10 dolara kako ne bi eventualno platili carinu (a nismo ih to tražili).

I evo i videa (manje od dvije minute) kako je jednostavno zamijeniti tipkovnicu. Vjerujem da je tako i s laptopima drugih marki pa ako se netko susretne sa sličnim problemom ili da mu odumire neki drugi dio računala, neka najprije potraži na Youtubeu može li zamijeniti taj dio i koliko je to komplicirano. Na Ebayu se zamjenski dio lako pronađe i vrlo vjerojatno jeftinije, nego u trgovini, a možda i brže stigne kao u našem slučaju. Ne bih se čudila da i oni specijalizirani za prodaju i zamjenu računalnih dijelova naručuju tako iz Kine.

12

uto

09/17

Prilog broj 1300

nediljkonedic.blog.hr

Samo su tri enigmatska časopisa iz zemalja nastalih raspadom SFRJ dočekala izlazak 1300-toga broja: zagrebačka Džepna križaljka, koja se ugasila s izlaskom broja 1320, zagrebačka Kvizorama koja kroči k 1400-tome broju i beogradska Novosti enigma koja nezaustavljivo hita k broju 2.500.Jubilarac


08

pet

09/17

Enigmatski časopisi u zagonetkama (31) - ZABAVA

nediljkonedic.blog.hr

Dvomjesečnik koji izdaje „M & B-Commerce“ iz Novoga Sada. Prvi broj izašao je u ožujku 2013. Glavni i odgovorni urednik je Mile Janković. Na njegovih 68 stranica same su skandinavke. Pored Srbije „Zabava“ se može nabaviti i u BiH i Crnoj Gori.Križaljčica 6 x 6Vodoravno: 1.) Naziv časopisa iz uvoda, 2.) Ugasli vulkan u Turskoj; Roman Lajosa Zilahyja, 3.) Tatarsko žensko ime (nije Vezira), 4.) Na istome mjestu (lat.), 5.) Mjesto na Z jap. otoka Hokkaida, 6.) Vrsta nervnoga bojnog otrova.
Okomito: 1.) Četvrti smrtni grijeh, 2.) Konj arapske pasmine, 3.) Bazno kamenje (grč.), 4.) Slano jezero u Zapadnoj Sahari, 5.) Koje ima varove, 6.) Kozački vojni poglavica.

Enigmoznalac

06

sri

09/17

03

ned

09/17

Njuškalo

bez-obzira-109.blog.hr

Pripeklo! Žena obnažena tijela zauzela pozu čekanja
sretnog trenutka, što po logici dolazi od nekog njega.
Jedrina na granici pucanja, uzavrela krv izaziva mučninu.
Skače s ležaja, sjeda za računalo i otvara NJUŠKALO.

"Šta ću tražit jadna ti san, auto, frezu, komplet alata...,
da gledam robu i postole nema smisla, to samo ženske
nude...? Odluka je pala, traži polovnu klimu s mogućnošću
ugradnje. Nikad ništa nisam kupovala priko Njuškala pa mi
je procedura nepoznata, tek da se zna da je "klima ugrađena".

Koliko je istine u tomu šta gospođa zbori ne znam, uglavnom san
je viđala doli u Primorju s jednin polovnin gospodinon pod ruku.
Vesela, razdragana, puna života, a na upit ko je "njuška", spremno
odgovara da je prisudila klima. Na zaiteresiranima je da prisude.
Moj zaključak je da su moderne tehnologije čudo, samo ukucaš
željeni pojam i prsten se pojavi na ruci, na izbor nan je.

01

pet

09/17

Tugaljiva....

luki2.blog.hr

Danas sam tugaljiva, jesenja - baš jesenja....Bez razloga, tek tako....Možda je to samo zbog ove kiše; ne volim je ni Goldie ni ja....Sutra će već, sigurna sam, biti bolje....
Obavila nadogradnju na računalu (provjera gramatike i pravopisa za engleski, slovački, češki i njemački). Sretna! Sada zaista mogu ozbiljno početi pisati...
Vole vas L+B+G


Statistika

Zadnja 24h

9 kreiranih blogova

293 postova

546 komentara

279 logiranih korisnika

Trenutno

8 blogera piše komentar

25 blogera piše post

Blog.hr

Uvjeti korištenja

impressum

Blog.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice Blog.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice Blog.hr kliknite na gumb "Slažem se".Slažem se