novi korisnik

kreiraj blog!

registriraj me!

cool

Isključi prikazivanje slika

16

pet

02/18

* Genijalci među nama

ottogrunt.blog.hr

Tko je kao genijalac, a tko blefer,
slutite li, ili možda čak i pouzdano znate?


Možda je to glupo, ili više-manje pretenciozno,
ali sve mi se manje upliće i govori,
posebno "pametno" ;)

14

sri

02/18

* Usnuli budnom ne vjeruje!

ottogrunt.blog.hr

Ponekada, buđenje više sliči noćnoj mori :)))


Snovi su svakako potrebni, a često i ugodni, ali ipak,
nije li zbog njih šteta prespavati baš cijeli život ;)

11

ned

02/18

Koliko su napredovale kamere u mobitelima?

toco1980foto.blog.hr

Prvi masovno dostupni mobiteli s kamerama pojavili su se 2000. godine, i snimali su u rezolucijama od "čak" 0.1 ili 0.3 megapixela. Kvaliteta takvih fotografija je i za ondašnje pojmove bila katastrofalno loša, praktički u kategoriji "tek toliko da se vidi što je na slici".

Danas, 18 godina kasnije, moderni "pametni telefoni", opremljeni kamerama imaju ugrađene kamere koje brojem megapixela nadmašuju i prave fotoaparate aparate od prije nekoliko godina, a kvalitetom slike su im se dobrano približili.

Evo samo jedne usporedbe koliko su se kamere na smartphone mobitelima poboljšale unatrag zadnjih 5 godina...

This is How Smartphone Cameras Have Improved in the Past 5 Years

Taking smartphone cameras to the next level

06

uto

02/18

Preobrazba starog kruha

nachtfresser.blog.hrZadivljuje kako dobar kolač može nastati od već praktično propalog kruha. Zanimljivo na što ja mogu utrošiti pola sata, pred automatom za izradu europske kartice zdravstvenog osiguranja, automat koji je i napravljen da sve ide munjevito. Problem je s nama koji čitamo i poslušni smo, jedna teta i ja. Kaže uguraj karicu osiguranja, nakon vijećanja smo zaključili da je to zdravstvena, koja je kod mene usput potrgana, pokušam ja ubaciti, ne ide, pokuša ona, ne ide ni njoj. Drugi dio upute je da se nakon toga ukuca oib ili JMBG, ja se predajem jer za razliku od žene ne znam ni oib. Čekamo, dolazi mlada cura, ništa ne čita na automatu, ukucava JMBG bez ikakvog guranja kartice i istog trena joj izbacuje novu. Vireći sam shvatio da je ono što piše identifikacijski broj na staroj iskaznici u stvari JMBG, ukucao sam i izbacilo mi novu iskaznicu, što mi baš puno ne znači jer ću morati doći još jednom po drugaričinu. Kaže žena, nemojte ići, ajmo polako zajedno i za moju. Ona cura je možda već bila na drugom kraju grada.
Danas na Korzu i nije tako modno dosadno kao zadnjih dana, s tim da su u principu nešto starije dame zanimljivije. Stari jeftini fotić opako zeza s okidanjem, tako da je nakon dužeg vremena skretao pozornost u mojim rukama, a i baterije svako malo lažu da su potrošene.

29

pon

01/18

* Gukni golube

ottogrunt.blog.hr

Između redaka, piše štošta,
ali tako često zapravo i baš ništa ;)


Nekada su se pisma i upute pisale ručno,
danas imaš mail, menadžer, spin, ...
a ni "golubova" ne fali :)))

25

čet

01/18

* Investicije i njihov povrat

ottogrunt.blog.hr

Da, lako za auto,
ma kako nam važan bio.

Hm, vježbao sam oko pola sata,
prošle godine, sredinom ljeta,
ali zdravlje mi nije savršeno.

Pitam se zapravo zašto?


Eto, toliko o pameti!

O brzom, jeftinom i stručnom
ću neki drugi puta, a možda i ne ;)

24

sri

01/18

* Mogućnosti

ottogrunt.blog.hr

I priroda, i ljudi, strojevi, ...
sve ima neke svoje granice.
Ima li smisla zanemariti svoje ;)

Novi design

freshcayg.blog.hr

Vidijo san ja svi imaju te neke mudrolije po blogu pa san i ja stavijo izreku od Mate Baturine i moje pokojne babe Luce, razumiš ti mene, nećemo ni mi zaostajat za tin Bjukovskin, Rumijima, i Đokon Balašovićon, tija san metit i nešto od Vuce ali mi nije stalo.

Prije san minja design, bilo je od one Evil Kenivel, ti designova kolko Oćeš, a sad to ne mogu nać, a baš bi volija metit nako neki pičkasti design, ono djevojka koja pruža ruke suncu, malo da sve to nekako okekša, vako sve pari ka zapisnik sa ovršnog postupka.

Od svi debila najveći debili su nounari, prvo su niki dan srali da su propali neki organi jer nije radija aerodrom, onda su se uzjebali zato šta je Mile Fontana dobija zamjenski Mercedes. Drama je zato šta je dobija skupocjeni mercedes kako oni kažu od četristo iljada kuna, to šta onaj koji je na servisu vridi petsto, to nema veze, vidi se da su debili sa politologije izašli, jedino osu ona govna s filozofskog gora.

Eno profesorica s politologije, Mirjana Kasapović, koja je poznata po tome šta je bila članica CKSkh sa Vilijon Matulon, i koja tvrdi da
Su komunistički pokolji opravdani, je zaključila da za rat u devedesetima nisu krivi Srbi nego Slovenci, koji nas po njoj eto sto godina mrze za razliku od Srba koji su nam braća i ono s tenkovima in se samo Zalomilo.

Eno i oni Cvetković šta trenira rukometaše kaže da smo mi i Srbi braća, nemoj brate da budemo braća, Ajde da budemo susjedi i prijatelji mi to možemo stotinama godina smo mogli, a onda su nas krenili bratit, pa od tada gledamo samo di će ko koga priklat.

Evo sa Slovencima nikad nismo bili braća pa ćemo se opet u miru dogovorit, Bože kad se sitin kako mi je Annaboni a i druge blogerice i Blogeri s viškom ženski hormona bili uznemireni, oko te situacije u Sloveniji, samo šta nisu nosili postere sa likom i djelom Danila Latina, a sad više nikoga ne boli kurac šta je sa Slovenijom.

Nije samo ova lažljiva krmača sa politologije problem, ima ih još masu, recimo Josipović kojemu je ustavni sud sve zakone srušio, a on profesor na pravu, ili Besna Pusić koja je ka ministar vanjski poslova radila protiv svoje zemlje, ti se zovu kvislingi i nji se strelja, ili recimo profesor Pupovac koji je šef etnički čiste stranke, ja mislin da ni narodna partija Kurda nije etnički čista ka Pupijeva partija.

Dobro oće li meni neko reć di je ona Evil Kenivel da prominin design a??

22

pon

01/18

* Ima li koga?

ottogrunt.blog.hr

Pod povećalom i nitko i ništa izgledaju veće ;)


Hoću reći, kada ne nađemo što tražimo,
lako nam se učini da nema ništa.

Statistika

Zadnja 24h

9 kreiranih blogova

293 postova

546 komentara

279 logiranih korisnika

Trenutno

8 blogera piše komentar

25 blogera piše post

Blog.hr

Uvjeti korištenja

impressum

Blog.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice Blog.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice Blog.hr kliknite na gumb "Slažem se".Slažem se