ponedjeljak, 30.01.2017.


Moć muzeja i Start '17 :-))

Za početak, m je ispalo k'o tipfeler, ali mi se svidjelo pa ostavih :-)).

Priznajem da nisam baš zadovoljna sobom, premalo sam pogledala. Na Gornji grad nisam ni kročila, propustila nekaj kaj sam planirala. No, kaj sad. Radije da uživam u viđenom :-)).

Zapravo neću nabrajati gdje sam sve bila, nego ću onome što me dojmilo. Skoro na početku obilaženja, stara Džamija i dvije izložbe: Jovana Popić i Anton Franz Höger. Zove na još jednom.

MUO, Orašar, slatki, balerinasti, već sam počela na prstima skakutati kad na izlazu iz Orašara, Matko Vekić: ORIJENTAlizaCIJA. Uskličnik. Šok. Taman se uspavah u bajkovitom svijetu kad me sustigne stvarnost. Današnjica. Uh. Nakon jednog od Relija po galerijama, jedna od organizatorica ustvrdila je da umjetnost mora šokirati. Prije bih rekla dirnuti, potresti, protresti. Ovo je bilo baš to. Prodrmalo me. I pokazalo, dokazalo kako akt ne mora biti ni erotika ni pornjava ni nekaj slično. Protest. Još jednom uh.

Ostala bez smajlića :-)). Zato ću spomenuti jučer, kako je Hrvatska i Zagreb po prvi puta sudjelovala u Međunarodnoj proslavi suvremene skulpture Start '17, u Galeriji Događanja Centra kulture na Peščenici.

Kiparica Marina Bauer je predstavila svoje "Mjesto", pričala nam o sculpture networku, obožavam slušati kad pričaju o onome što vole :-)). Ovogodišnja tema je umjetnost u javnom prostoru, jučer je u 11 sati sudjelovalo 70 galerija, muzeja, umjetničkih studija, akademija, skulpturskih parkova i još ponegdje 21 zemlje širom svijeta :-)).

Prekrasan način provođenja nedjeljnog prijepodneva, koliko god hladno bilo :-)).

Noć ima svoju moć ... :-))
I dan isto ... :-))
Kad umjetnici govore ... :-))

- 10:41 - Komentari (9) - Isprintajte - #



četvrtak, 26.01.2017.


Kad krene oflajn :-))

Najčešće pišem o netu. Onlajn je moj omiljen odabir. Chat na prvom mjestu. Ali chatova više nema. Nema i nema i šmrcam i tulim i želim i fali i opet bih :-)).
Ali, nema.

Tako da, vjerovali ili ne okrećem se oflajnu. Koji li čušpajz za okorjelu chattericu :-)). No, tu i tamo se dogode tipične chat situacije licem u lice, umjesto tipkama u tipke.

Moj višedesetljetni frend, oflajn narafski, tad nije bilo neta u ovom ni onom bivšem chatterskom obliku ima svoje provale. Inače izuzetno dragi, divan, krasan s ponekom manom. Povjerila bih mu, bez da trepnem, uvalila drito u ruke prvorođenca, milijun dolara. Ali, ključeve, papire i takve nebitne sitnice, no čens :-)).

Baš neki dan zove me ili u Pevec u šoping pa na kavu ili samo na kavu bez Peveca :-)). Odaberem šoping pa kavu. Dođe po mene i počne spika. Odgovorno tvrdim da kad ubijem nekog, hladnim ili toplim oružjem, oružje ću zapakirati i dati mu riječima: Molim te, pričuvaj mi, to mi je jako bitno. Nitko to nikad više neće naći i izvuči ću se neosuđena, corpus delicti nestao netragom :-)).

Na kaj frend veli da bum ostala zvezana u autu, a on će u šoping :-)). Fakat se ne mrem sama odvezati :-)). Smiluje se i odveže me, čak mi kupi probirštift, veći. Navodno volim velike :-)). Da, duše i srca :-)).

Digresija: Novi probirštift mi hitno treba, starom je vrisnula lampica koju sam promijenila, a nije predviđena za zamjenu. Tako da kad svijetli ima struje, kad ne svijetli, ne znači da nema struje :-)). Izuzetno zanimljivo dok popravljam peglu u 1 ujutro :-)).

Odemo na kavu, opet se ne mrem odvezati, bez obzira kaj sam mu dala da me zveže, morti to krivo radim :-)). Kaže da će mi donijeti kavu :-)). Ipak me odveže :-)).

Da, taj frend i njegova vozila :-)). Na polu mu već mjesecima ne radi bravica na vozačevim vratima. Već sam navikla da frend izađe, ja zaključam njegova vrata pa onda svoja :-)).

Zadnji puta je komentirao da me ne vodi na kavu zbog kave, može i sam popiti kavu, nego zbog toga kaj mu zatvaram vrata, to ne može sam :-)). Uostalom samo tri mjeseca vozi novu bravicu u autu, nije još došlo vrijeme da ju zamijeni :-)).

Da uopče ne spomenem kako me friško nazvao jer mu trebaju ključevi njegovog stana koje je po ne znam koji puta zagubio. Kako sam bila na kavi u gradu, dogovaramo se di će me pokupiti da baš se ne gnjavi autom po centru. Lijepo ga pitam di me želi pokupiti. Odgovara da me uopće ne želi pokupiti :-)))))))))))))). Složim se jer ni sama sebe ne bih pokupila da mogu birati pokupiti neku drugu :-)))))))))))))))))))))))))).

Tako to ponekad krene ... :-))
Kad se smijem oflajn ... :-))
K'o da sam onlajn ... :-))

- 15:22 - Komentari (14) - Isprintajte - #



petak, 06.01.2017.


Fejs, ne dajmo se :-))

Upravo sam vidjela na Fejsu, a di drugdje :-)), fotku: Ako Vaša djevojka nakon prekida ne ofarba i ne skrati kosu, žao mi je, niste joj dovoljno sj***ali život.

Nasmijalo me. I počnem razmišljati. Nikad, nikad nisam nakon prekida mijenjala zurku. Mijenam zurku kad mi se mijenja. U vezi, bezveze (razmak po želji :-)) ), kak' mi dođe. Dosadi duga kosa, poželim kratku. Boju, od prvog farbanja u crveno u srednjoj, u 30-toj promijenih u plavu. Nevezano za muškarca/e. Pa su se mijenjale nijanse plave ovisno o bojama (poprilično je iritantno kad proizvođači promijene boju na koju su me navikli) i o frizerkama. Opet, veze s vezom nemaju tu muškarci.

Pokušavam se sjetiti kaj sam sve radila nakon prekida. Suludo se dobro zabavljala :-)). Ponekad pokušavala ustanoviti kako sam za milost svih boginja onlajna i oflajna uopće se sletljala s dotičnim :-)). Uz naglasak na pokušaj učenja, izvlačenja pouka i neponavljanja istih. Nove greške su daleko zanimljivije :-)).

Nakon prekida kaj radim. Zabavljam se, tulim, tupim. Pijem, pušim i tovim se čokoladom. I ovak' i onak' sam debela, nažalost ne lijepa i debela pa mi je linija zadnja briga :-)). Mijenjanje izgleda? Halo, nije me ostavio zbog izgleda mog. Da ide na ljepotu, ne bi uopće bili skupa :-)).

Tijek misli me doveo do: Kaj uopće radim zbog muškarca, kaj se izgleda tiče? Pa sad. Kad sam u fazi "zavođenja" više vodim računa o obleki. Najdonja uključena :-)). Živim u nadi da će mi se posrećiti :-)). Vodim računa o kosi u smislu pranja dotične. I da baš ne hodam s izrastom od pola metra. Narafski, izdepilirana, ispilingirana i tako to :-)). Nazovimo to pažljivijom osnovnom njegom.

Šminka, ah. Ako je imam, lagana je. Obleka, ako pokaže da mu se u nečemu sviđam, onda to nosim češće. Ali nekako mi je praktičnost i nekakvo -to mi dovoljno ok stoji- na prvom mjestu.

Jesam li dosadna :-)). Mislim ono, nikakav trud prije, još manji poslije :-)). Ne vidim smisla u kompletnom mijenjanju sebe. Da, ako mi je baš došlo. Došlo mi je promijeniti sebe, promijeniti muškarca, promijeniti svoj život. Sve odjednom je malo preveć. Korak po korak :-)).

No, kak' god okrenem ni mijenjanje sebe me ne zove na mijenjanje zurke. Promijeniti navike. Od one gomile loših jednu, barem jednu zamijeniti za dobru. Digresija: Pročitala sam da je za stvaranje navike dovoljno mjesec dana. Mogu, valjda mogu nekaj pametno raditi mjesec dana :-)). Ne, tu ne spada mijenjanje zurke :-)).

Mijenjam se ... :-))
Radije se ne dajmo ... :-))
Drugačijim pokretima i navikama ... :-))

- 14:59 - Komentari (16) - Isprintajte - #



<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>

< siječanj, 2017 >
P U S Č P S N
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31          


Komentari ili ne :-))




Blogovi koje volim :-))

Bookeraj
Čuvarica pinkleca
Dinajina sjećanja
KokošjeSljepilo
MadDog
Medo
Mi. Ljudi s rupama
Mkk3
Morska zvijezda
Nema garancije
Priče s ruba
Pustinjska
Reminiscentio
Ribac
SarahBernardht
Semiramida
Smjehotvorine
Šima



Moj majl :-))

nasmijana@gmail.com



QR code :-))

qrcode