|
učiteljica Ivana Sedak rođena je 23.11.1984. u Zagrebu. Maturirala je XI. gimnaziju nakon čega je diplomirala na učiteljskom fakultetu u Zagrebu. Predavala je informatiku u OŠ Brestje, a sada je učiteljica razredne nastave. Trenira funkcionalni fitness u Elite fitu u Sesvetama. 2015. udala se za Maria Čičaka, ima sina Luku, starog 9 mjeseci. Zagrebačke mažoretkinje upisala je 1996. godine, u 1A juniorski prešla je 1998. a u 1A seniorski 2000. u 1. formaciju je ušla 2002, a iz tima otišla 2006. Kao juniorka osvojila je 2 državna prvenstva i jednom je bila državna viceprvakinja, te je dva puta bila prvakinja Europe. 4 puta je bila seniorska prvakinja države i jednom viceprvakinja, te je iste medalje osvojila i na Europskom. Najdraži nastup u Zagrebačkim mažoretkinjama: ima i jako puno, ali nekako mi je ostao onaj iz HNK najviše u srcu. Kada zaplešeš u nacionalnom kazalištu, vrhu kulture, onda znaš da ste tvoj tim i ti uspjeli! Najljepši događaj u Zagrebačkim mažoretkinjama: onaj osjećaj sreće i ponosa kad te proglase prvacima Najatraktivnije putovanje sa Zagrebačkim mažoretkinjama: Karibi, definitivno Najdraži nastup Zagrebačkih mažoretkinja: bilo ih je mnogo, ali bih izdvojila plesanje na Karibima i festivalima po Francuskoj Interesantan događaj ili anegdota u Zagrebačkim mažoretkinjama: Naša spavanja po podu u autobusu dok bi putovale. Ta slika mi dođe pred oči svaki put kada uđem u neki autobus Kako su mažoretkinje utjecale na njen budući život: Naučile su me kako funkcionirati u timu i prilagođavati se različitim situacijama, kako se ophoditi s različitim tipovima ljudi, što mi je jako važno u mom današnjem zvanju. I dalje sa Zagrebačkim mažoretkinjama: - Ivana je imala sestru Tamaru koja je do nedavno bila u timu, tako da je i dalje pratila tim Poruka Zagrebačkim mažoretkinjama: Cure, ovo vam je najljepše doba života! Iskoristite to, družite se, uživajte, zabavljajte se, putujte… jer kad jednom napustite mažoretkinje, htjele to vi ili ne, život, posao, obiteljske obveze učine svoje i druženja postaju sve rjeđa… Ostaju samo prekrasne uspomene na lijepo provedeni dio života. Ivana je prva desno ŠTO SVE IMAMO U SKLADIŠTIMA Zagrebačke mažoretkinje imaju 5 skladišta. U dva podrumska skladišta imamo: - sav alat - veče logističke objekte kao što su podiji za dodjelu medalja, baza za jarbole za dizanje zastava, montažne ograde, koplja i stative za zastave... - potrošni materijal kao što su kutije, boje, okovi... U vanjskom skladištu imamo: - montažne stolove - bubnjeve - jarbol za dizanje zastava - staru maskotu Manje unutarnje skladište skriva: - štapove - suvenire - majce, kape isl. - potrošni uredski materijal Veliko unutarnje skladište skriva: - sve zastave svijeta - ploče sa natpisima zemalja - jastuke za dodjelu medalja - stare uniforme - uniforme orkestra - ostatke tkanina od šivanja - medicinski materijal Naglašavam da nisam ni nutricionista, ni liječnik, potpuni sam laik. Samo sam pročitao brdo knjiga o zdravijem načinu života, razmislio o tome što sam pročitao, probao sam mnogo toga od onog što sam pročitao i eto našao recept koji je uspio. No, ovo su samo moja opažanja i moje iskustvo i ni na koji način nisu vam popovanje, naputak ili recept za mršavljenje ili zdravstvene probleme. Ovdje samo prenosim u knjigama objavljene stavove pojedinih doktora i nutricionista, koji nisu moji stavovi, ali su se meni pokazali uspješnima. Za ozbiljne savjete morate se obratiti nutricionistu, liječniku ili specijalistu za dijete. PILETINA, PURETINA I RIBA, A NE SVINJETINA I JANJETINA Treba izbjegavati masno i crveno meso. Janjetina, svinjetina i patka su na popisu loših mesa. Daleko bolja je piletina, puretina i riba, posebno bijela riba. Teletina, govedina, junetina, ždrjebetina i konjetina svakako su bolji odabir od svinjetine i janjetine. Iznutrice su dobar odabir. Mozak i fileki su ekstremno masni i vrlo neprihvatljivi. Sušeno meso i roštilj su nezdravi Sušeno meso je nezdravo i daleko lošije od toplinski tretiranog ili sirovog. Iako je sušeno meso vrlo ukusno, i nikako nije za očekivati da ćete ga potpuno izbaciti iz svoje prehrane, ipak treba smanjiti količinu sušenog mesa. Neka to bude povremena poslastica, a ne svakodnevna hrana. Najlošiji oblik tretiranja mesa je roštilj. On je vrlo štetan za vaš kolesterol, ali ima i niz drugih štetnih posljedica. Kao i kod suhog mesa roštilj si priuštite povremeno, ali neka Vam ne bude prečesta poslastica, posebno ako često odlazite u restorane. Ima daleko ukusnijih i zdravijih obroka od „miješanog mesa“. Riba i soja daleko bolji od mesa Riba je odličan izbor, te se preporuča što više ribe, a najmanje dva riblja obrok tjedno. Bijela riba (orada, kovač, oslić, škarpina, zubatac, bakalar, pastrva, šaran, divlji losos …) je bitno bolja od plave (srdela, haringa, skuša, tuna, palamida, papalini…). Bijela riba ima samo 70 kalorija na 100 grama težine, no i plava riba jest dobra za vas. Sve ribe su odličan izvor bjelančevina, vitamina i minerala, ali i zdravih omega 3 masnih kiselina. Soja je dobar izvor proteina i odlična zamjena za meso. ------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------ ŽELITE LI KOMENTIRATI OVAJ POST UČINITE TO OVDJE: 1. pritisnite natpis "komentiraj" 2. kada vam se otvori novi prozor pritisnite kružić pokraj "anonimac" 3. upišite svoj nadimak 4. napišite komentar 5. pritisnite tipku "POŠALJI" Ovaj blog će bez izuzetka brisat sve komentare koji sadrže uvrjedljive riječi, nekulturnu komunikaciju, laži ili klevete bez obzira na ostatak sadržaja komentara. Osnove kućnog odgoja i osnovni bonton je minimum komunikacije na ovom blogu. Demokracija nije anarhija, a uvrede ili klevete ne mogu se „opravdati“ slobodom izražavanja! |
|
|
|
Dva trenera Zagrebačkih mažoretkinja danas lete za Crnu Goru gdje u Kotoru drže seminar za stotinjak mažoretkinja. Već prvi sat je danas navečer, a treneri se vračaju u ponedjeljak. |
|
apsolventica Ekonomskog fakulteta Maja je rođena 27. travnja 1990. u Zagrebu. Osnovnu školu je završila na Borongaju, a maturirala je na Prvoj ekonomskoj školi u Zagrebu. Nakon završenog prediplomskog studija Poslovne ekonomije Ekonomskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu upisala je diplomski studij Računovodstvo i revizije na kojem joj je ostao još samo diplomski rad. Dvije godine je radila u Weitnauer-Chanel promociji, potom u administraciji Vip-a, da bi od listopada ove godine radila u poreznom odjelu E&Y Savjetovanja. Tijekom školovanja je trenirala košarku. 2006. godine upisala se u početni seniorski sastav Zagrebačkih mažoretkinja, 2009. je ušla u Seniorski 1A, a 2011. je otišla iz tima. Osvojila je 2 puta regionalno i županijsko prvenstvo, 2 puta je bila prvakinja Hrvatske i dva puta Europe. Najdraži nastup u Zagrebačkim mažoretkinjama: Turneja u Chalon sur Saone (Francuska) gdje smo plesale u prepunoj dvorani i kad je cijela dvorana ustala na noge, pljeskala i doslovno vrištala tijekom koreografije. Najatraktivnije putovanje sa Zagrebačkim mažoretkinjama: Tajvan Interesantan događaj ili anegdota u Zagrebačkim mažoretkinjama: Stajale smo na startu za defile na državnom prvenstvu u Oroslavju. Čekale samo da tim ispred nas završi i da nas predstave. U tom trenutku je netko primijetio da Kukolja nam coflek na jednoj čizmi. Što ćemo sad? Kad ono Kukolja otrgne drugi coflek sa čizme da joj budu iste, jer kao što svi znamo predvodnica može biti različita od ostatka formacije. Kako su mažoretkinje utjecale na njen budući život: Izuzetno pozitivno! Jedna od najvažnijih stvari je da se naučiš nositi sa pritiskom. Dobro mi je došlo na faksu kada sam morala nešto prezentirati, ali i sad na poslu jer su rokovi svakodnevno prisutni. Naučiš komunicirati sa ljudima, kako biti dobar timski igrač, ali i s druge strane voditi ako je potrebno. Naučiš se odgovornosti i nositi se s obvezama kao vrlo mlada osoba. To sam čak spomenula u razgovoru za posao za trenutnu firmu. Pitali su me kako ću moći raditi kod njih s obzirom da imam puno aktivnosti (radila sa za Weitnauer i bila demonstrator na Katedri za informatiku), a ja sam odgovorila da sam u Zagrebačkim mažoretkinjama naučila nositi se s time i da mi je ta osobina ostala i nakon što sam otišla. I dalje sa Zagrebačkim mažoretkinjama: - Maja pomaže timu kada god je potrebna, još uvijek povremeno odradi neki protokol i ceremonijal - redovno odlazi na prvenstva kao kompjuterski operater Poruka Zagrebačkim mažoretkinjama: Budite uporne i trudite se. Nikada ne odustajte od svog cilja. Bit će dana da će vam biti teško i naporno, čak i ići na živce, ali ne odustajte jer uspomene i prijateljstva koje stvorite u ovom timu su prijateljstva za cijeli život KOLIKO SATI I KILOMETARA NAPRAVE CURE ZA TRENINGE I NASTUPE U Seniorskom 1A imamo mažoretkinja apsolutno iz svih dijelova Zagreba, ali i iz okolnih gradova. Trenutno najdalje putuju 1. Natalija Agić* iz Bregane 2. Klobučar Monika iz B.Pisarovinske 3. Valerija Gašparec* iz Dugog Sela 4. Larisa Pintar iz Pisarovine 5. Kristina Koledić iz Sesveta Iako studira i živi u Zagrebu, mažoretkinja koja ima najdalje boravište je Ana Perković, koja je iz Tomislavgrada, BiH. U S1A najviše je mažoretkinja iz Vrapča (4), Kustošije (3), Svete Klare (3) i Malešnice (2), Trokuta (2), dok su ostale iz Trnave, Trešnjevke, Dubca, Medveščaka, Laništa, Gračana, Petruševca, Ferenčice, Retkovca, Sesveta, Borongaja, Svetica, Svetog Duha, Markuševca, Borovja, Lučkog i Cvjetnog naselja Da bi došle na trening i sa treninga kući mažoretkinje S1A svaki puta naprave 920 km. Uračunamo li sve redovne treninge, intenzivne i izvanredne treninge, nastupe, te team-buildinge, odlaske na prvenstvo, kolegije i sastanke naše mažoretkinje naprave 169.210 km godišnje unutar Zagreba (bez turneja i putovanja izvan Zagreba). što je više nego da 4 puta obiđu zemaljsku kuglu!!!! Naglašavam da nisam ni nutricionista, ni liječnik, potpuni sam laik. Samo sam pročitao brdo knjiga o zdravijem načinu života, razmislio o tome što sam pročitao, probao sam mnogo toga od onog što sam pročitao i eto našao recept koji je uspio. No, ovo su samo moja opažanja i moje iskustvo i ni na koji način nisu vam popovanje, naputak ili recept za mršavljenje ili zdravstvene probleme. Ovdje samo prenosim u knjigama objavljene stavove pojedinih doktora i nutricionista, koji nisu moji stavovi, ali su se meni pokazali uspješnima. Za ozbiljne savjete morate se obratiti nutricionistu, liječniku ili specijalistu za dijete. VIŠE JOGURTA - MANJE PUNOMASNOG KRAVLJEG MLIJEKA I VRHNJA Kravlje mlijeko je vrlo masno i puno je kazeina koji organizam teško probavlja. Stoga upotrebljavajte manje punomasnog kravljeg mlijeka (2,8% i više). Radije koristite nemasno mlijeko (sa 0,9% mliječnih masti i manje). Dovoljno je ukusno, a u kavi nećete niti osjetiti razliku. Još bolje je koristiti kozje (vrlo zdravo), sojino, rižino, kokosovo ili zobenom mlijeko. Što manje vrhnja i sira! Vrhnje je vrlo loše, deblja i nije zdravo, pa ga izbjegavajte što više. U svakom slučaju koristite vrhnja sa manje masnoća, nisu baš previše zdrava ni ona, ali su bar manje nezdrava. Sir je također prepun masnoćama i treba ga ozbiljno izbjegavati. Ukoliko ne možete bez sira koristite nemasni sir, a posebno preporučam posni sir koji ima smanjenu količinu masnoća. Svježi posni sir (ima nekoliko proizvođača u Hrvatskoj) uz dodataka crvene paprike (ako volite ljuto svakako koristite nju), sitno narezanog luka i češnjaka, te nemasne šunke (sa 2% masti) odlična je poslastica i namirit će vam potrebu za sirom. Jogurt je vrlo zdrav! Jogurt je odličan za dijete i općenito za zdravlje, jer smanjuje kalcitrol u tijelu, čime brže sagorijeva postojeću mast u tijelu, a istovremeno se i masnoće slabije pohranjuju. Probiotici u jogurtu pomažu održavanju balansa dobrih bakterija u crijevima. Stoga je vrlo važno piti veće količine jogurta posebno ako pijete antibiotike i druge lijekove koji ubijaju crijevnu floru. Kako jogurt ima proteina, B vitamina, kalcija, kalija i magnezija vrlo je preporučljiv kao zdrava prehrana. Jogurt sa manje masnoća je jednako ukusan kao i punomasni, ali je neusporedivo zdraviji. Treba se samo naviknuti. Probajte par dana i zaboraviti ćete onaj stari, masni, manje zdrav. Onaj od 0,9% je bolji od „normalnog“, ali onaj sa 0,1% je još bolji, njega koristite, a razlika u okusu je neprimjetna. Nemasno mlijeko i nemasni jogurt proizvodi Vindija, Megle i S-budget. Meni Megle 0,05% nikako nije pasao, dapače nisam ga mogao uopće koristiti, niti na silu, dok mi je ona Vindijin odličan. Jednostavno Megle je drugačiji, previše vodenast, ali probajte. O ukusima se ne raspravlja. Svakako probajte sve pa vidite koji vam je bolji, al neki će vam bit bolji od onog punomasnog. ------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------ ŽELITE LI KOMENTIRATI OVAJ POST UČINITE TO OVDJE: 1. pritisnite natpis "komentiraj" 2. kada vam se otvori novi prozor pritisnite kružić pokraj "anonimac" 3. upišite svoj nadimak 4. napišite komentar 5. pritisnite tipku "POŠALJI" Ovaj blog će bez izuzetka brisat sve komentare koji sadrže uvrjedljive riječi, nekulturnu komunikaciju, laži ili klevete bez obzira na ostatak sadržaja komentara. Osnove kućnog odgoja i osnovni bonton je minimum komunikacije na ovom blogu. Demokracija nije anarhija, a uvrede ili klevete ne mogu se „opravdati“ slobodom izražavanja! |
|
|
diplomirala na Zdravstvenom veleučičištu Lina je rođena 10. travnja 1988. u Zagrebu. Diplomirala je na Zdravstvenom veleučilištu u Zagrebu, smjer sestrinstvo, a kreće sa postiplomskim studijem sestrinstva na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu. Ostala su joj još dva ispita na Pedagoško-psihološkom obrazovanju na Učiteljskom fakultetu. 9 godina se školovala na dopunskoj albanskoj školi (1995-2004) gdje se školovala za komunikaciju na albanskom i engleskom jeziku. Radila je u KBC Rebro (Koronarna intenzivna jedinica),KBC Šalati (intenzivna ortopedija), a sada radi na KBC Jordanovac gdje je na poziciji zamjenice glavne sestre. Već je 19 godina aktivna u Albanskom kulturnom društvu „Shkendija“ gdje je koreograf i voditeljica plesne sekcije zadnjih 8 godina, te u Albanskom dramskom društvu „Mergimtari“. Članica je kulba albanskih studenata u Zagrebu, Mreže albanske mladeži u Hrvatskoj, te ima četverogodišnji mandat u Vijeću albanske nacionalne manjine u Hrvatskoj. Tijekom školovanja bavila se i odbojkom. Aktivno svira def i flautu. Zagrebačke mažoretkinje upisala je 2000. u juniorskom sastavu. 2004. dolazi u Seniorski 1A, 2007. je postala razvodnica. 2007. je bila asistentica trenera, Trenersku školu završava 2008. Otišla je iz tima 2010. godine, no i nakon toga je nekoliko puta bila član zdravstvene službe stručnog stožera na natjecanjima. Osvojila je 3 zlatne medalje na državnim prvenstvima, te dvije zlatne i jednu srebrnu na Europskom prvenstvu. Najljepši događaj u Zagrebačkim mažoretkinjama: Trenutak kada sam ušla u 1. formaciju Seniorskog 1A. Taj dan sam toliko bila sretna da sam htjela cijelom svijetu reći da ću sada i ja predstavljati Zagreb na državnim i europskim prvenstvima. Doslovce sam svim svojim prijateljima i familiji rekla, a to ne bi bilo to da nisam i na društvenim mrežama objavila tu sreću :-) Najdraži nastup u Zagrebačkim mažoretkinjama: svaki nastup je bio na svoj način lijep i drag, ali su mi nastupi na turnejama uvijek bili nekako posebni i opuštajući Najatraktivnije putovanje sa Zagrebačkim mažoretkinjama: Sve turneje su bile odlične, ali Španjolska i Crna Gora su bile najbolje Interesantan događaj ili anegdota u Zagrebačkim mažoretkinjama: Nikad neću zaboraviti Europsko prvenstvo u Crnoj Gori, 2008. kada je na početku samog defilea na prvom lanseu s okretom Tei Jahić pao štap na nos. To je i mene zaboljelo i skoro sam stala i htjela joj pomoć, jer je bila blizu mene i čulo se kao da se nešto slomilo, ali ona je sa suzama u očima i najvećim osmjehom na licu završila defile do kraja. Ne moram vam reći da je nos, naravno, bio slomljen, i da je odmah nakon nastupa dobila prvu pomoć. Kako su mažoretkinje utjecale na njen budući život: Mažoretkinje su obilježile najveći dio mog života. Svoju mladost sam provela upravo na najljepši način. One zahtijevaju upornost, volju i želju da se postigne najviše, ali tu su i najdraža putovanja, upoznavanja, druženje, sreća… Prijateljstvo koje se stekne u timu i dan danas se nastavlja, i ne može se usporediti ni sa čime, jer smo povremeno jedna drugoj morale biti i brati, i sestra, i mama… Postale smo jedna obitelj na čelu sa glavnim i odgovornim Alenom, koji nas je tako i učio. Takav odnos i poštovanje se nastavilo i u mom daljem privatnom životu. Ne odustajem od ničega, trudim se, poštujem druge, i napredujem u svim segmentima života, a sve to zahvaljujući i Zagrebačkim mažoretkinjama. I dalje sa Zagrebačkim mažoretkinjama: - Lina nam je i dalje na dispoziciji kao zdravstvena radnica u Stručnom stožeru Poruka Zagrebačkim mažoretkinjama: Drage cure, budite uporne, sretne, slušajte jedna drugu, budite si potpora i, što je najvažnije, volite to što radite. Plešite iz dubine srca koliko god vam je povremeno teško. Ne zaboravite što ovdje naučite i uživajte u svakom provedenom trenutku. Jer, jednom kad ovo završi, bit će vam žao. Vjerujte, ovo vam je najljepše doba života i želim da vam bude kao što je bilo i meni - PREDIVNO!!! KOLIKA NAM JE ARHIVA U arhivi Zagrebačkih mažoretkinja ima - preko 300 registratora - više od 140.000 stranica dokumenata - 52 beta i ostale vide-kazete sa video-materijalima Naglašavam da nisam ni nutricionista, ni liječnik, potpuni sam laik. Samo sam pročitao brdo knjiga o zdravijem načinu života, razmislio o tome što sam pročitao, probao sam mnogo toga od onog što sam pročitao i eto našao recept koji je uspio. No, ovo su samo moja opažanja i moje iskustvo i ni na koji način nisu vam popovanje, naputak ili recept za mršavljenje ili zdravstvene probleme. Ovdje samo prenosim u knjigama objavljene stavove pojedinih doktora i nutricionista, koji nisu moji stavovi, ali su se meni pokazali uspješnima. Za ozbiljne savjete morate se obratiti nutricionistu, liječniku ili specijalistu za dijete. KRUMPIR TREBA IZBJEGAVATI Krumpir je prepun škroba i ugljikohidrata te ga treba maksimalno izbjegavati. Iako je pire krumpir bolja opcija od pečenog ili pomfrija, gdje u kombinaciji sa uljima stvara još gori efekt po zdravlje, svaka vrsta krumpira je štetna za vas i trebate ga maksimalno izbjegavati. Ako već pržite krumpir činite to u palminom ili nekom drugom zdravijem ulju koje smo naveli gore, te ga nakon pečenja ocjedite i stavite na papir za odmašćivanje (dobre su i one kuhinjske role papira kojeg duplom debljinom stavite na plastičnu plitku posudu ili tacnu, te na njega pomfri) da se ocijedi od ulja. Probajte i ostat ćete iznenađeni kolika količina masnoća se iscijedi sa pomfrija. A većina i usprkos toga ostane i dalje na njemu. Svakako izbjegavajte industrijski pomfri jer on ima malo od pravog krumpira a daleko više štetnih kemijskih dodataka. ------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------ ŽELITE LI KOMENTIRATI OVAJ POST UČINITE TO OVDJE: 1. pritisnite natpis "komentiraj" 2. kada vam se otvori novi prozor pritisnite kružić pokraj "anonimac" 3. upišite svoj nadimak 4. napišite komentar 5. pritisnite tipku "POŠALJI" Ovaj blog će bez izuzetka brisat sve komentare koji sadrže uvrjedljive riječi, nekulturnu komunikaciju, laži ili klevete bez obzira na ostatak sadržaja komentara. Osnove kućnog odgoja i osnovni bonton je minimum komunikacije na ovom blogu. Demokracija nije anarhija, a uvrede ili klevete ne mogu se „opravdati“ slobodom izražavanja! |
|
< | studeni, 2016 | > | ||||
P | U | S | Č | P | S | N |
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | |
7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 |
14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 |
21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 |
28 | 29 | 30 |