ze(le)na macka

24.02.2007., subota

Kupujmo hrvatsko!!!


Odlučila sam napraviti rižoto od liganja za ručak i otisla u Kaufland po lignje koje bi trebale biti ono glavno!
Što je i logično ako radim rižoto od liganja.
I onda sam jedno pola sata prekopavala po frižiderima sa smrznutom ribom u nadi da ću naći naše domaće lignje ili makar lignjune ilitiga totnje koji su puno jeftiniji .
Mislim nije stvar u cijeni nego u onom da želim kupiti domaći, izvorni hrvatski proizvod.
... i tako kopam, kopam i konačno ugledam poznati Ledov logotip i osmjeh mi ozari lice hihi međutim to je bilo kratkog vijeka jer su i one ulovljene u dalekim stranjskim morima.
Nemalo sam se iznenadila jer je izbor liganja zapravo vrlo širok, od Indonezije pa Novog zelanda, Amerike, Španjolske i ne znam koje još ne...lignje svih mora svijeta ujedinite se!!! I jesu u Kauflandovoj škrinji!!!! Samo hrvatskih naravno nema, one su na krivom mjestu u krivo vrijeme.
I što onda???
Da kupim američke lignje- jednostavno ne dolazi u obzir! ( tek kada budu za sporazum iz Kyota!! I to možda...)
Španjolska mi je u sjećanju ostala užasno prljava, a Inonezija...ma ne znam ..nekako im ne vjerujem! Ostao je dakle Novi Zeland, a osim toga to je jedna od destinacija koja me užasno privlači i gdje bih voljela jednog dana otići, osim toga i Gospodar prstenova je snimljen tamo i priroda ( makar ona na filmu ) je prekrasna!
Evo kako jedna domaćica kupuje lignje! J)

Popržila sam na malo DOMAĆEG maslinovog ulja (Trenton) malo kapulice( koju sam dobila i za koju pouzdano znam da je rasla u karlovačkom vrtu) te dodala bijelog luka ilitiga češnjaka koji je uvezen iz KINE. Pa zalila s malo TALIJANSKOG vina i dodala papar koji je uvezen iz VIJETNAMA!!, zatim sam stavila malo pasiranog pomidora tj rajčice i to Podravkine, ali na žalost sam otkrila da ni to nije izvorni hrvatski proizvod jer za Podravku to proizvodi TALIJANSKA firma.
Riža je bila isto TALIJANSKA, to ne treba ni spominjati.
I rižot je bio gotov, dakle maslinovo ulje i kapula su jedini domaći proizvodi na mom stolu. Cool!
Pa kupujmo onda hrvatsko! Odnosno kupujmo onda strane proizvode zapakirane u hrvatsku ambalažu i ime!
Dobar tek!



22.02.2007., četvrtak

pusti me....

Biometeorološka prognoza za Hrvatsku za 22. veljače
Zagreb, 22.02.2007. 00:00
Biometeorološke će prilike biti razmjerno nepovoljne. Meteoropati bi mogli patiti od glavobolje, slabijeg raspoloženja i manjka koncentracije. Kod reumatičara su mogući bolovi, a manje tegobe uzrokovane vremenom mogu se javiti i kod ostalih kroničnih bolesnika.


Sto reći ja sam meteoropat! Odavno to znam i osjećam to...
I to onaj najgore vrste, i kad vidim ove oblake vani ,osjećam kako mi ulaze u glavu i moje vesele i pozitivne misli pretvaraju u dim koji zatim nestaje ...vjerovatno kroz uši.

Cijeli dan vodim borbe sa kamencom u kupaoni koji se u ovom gradu nakuplja brzinom svjetlosti i taloži i bode me u oči svaki put kada uđem u kupaonicu, i smije se u lice s tih pločica i špina odnosno pipa kako to već ovdje zovu. Pipa!

I otkrila CILIT bang koji zaista otklanja tvrdokorne naslage kamenca u jednoj sekundi i pločice, umivaonici i špine odnosno pipe blješte onako da pri ulasku stavljaš naocale. Pipe!
Zlatna medalja za djelotvornost! Cilitu , ne meni.

Dok traje ta borba misli su mi na krpi koja brise i cijeli smisao mog zivota postaje samo ukloniti taj kamenac i nečistoću, sve druge brige nestaju...nema ih..nikada ih nije ni bilo..praznina.
Postojimo samo ja i on.
Ja s krpom i Ciltom, a on bespomoćno puše , stenje i gleda , njegov smjeh postaje sve tisi i tiši sve dok ne utihne , a moja kupaona zabljesne u punom sjaju.

Zatim sam svoje podrucje djelovanja prebacila na dnevnu sobu i spavaću, uništila svako zrnce prašine sa multipower usisivačem od 2200 w kojeg sam pretvorila u svog najboljeg prijatelja Waltera.
Walter je kod nas već mjesec dana, a prihvatili smo ga onog trena kada ga je ON prenio preko praga i postao je naš obiteljski prijatelj i ostat će tako ...osim ako jedne noći u svojim mnogobrojnim posjetama wc-u ne zapnem za njega i ne udarim palac. Što se uopće ne mora dogoditi, ali i može s obzirom da je njegovo omiljeno mjesto u hodniku na pola puta baš to tog wc-a i ne želi biti nigdje drugdje i ne može sve i da hoće jer nam je stan taman toliki da mora biti baš tu, gdje je.
Neizmjerno smo mu zahvalni ,iako to bas ne pokazujemo jer se trudimo biti cool.
A pokazivati osjecaje danas nije cool jer se to moze protumaciti kao slabost, A tko je slab??? JA ne...nitko nije slab!

U Billi sam kupila mesinu i napravila ručak , šnicle, pire i salatu, ali s obzirom na to da sam morala djelovati i dalje, napravila sam i tiramisu tortu.
Koja ovaj put nije procurila, niti se je šlag pretvorio u putar ...sve je kako treba, vladam situacijom. Gospodarim.
Dobila sam masažu koja me je malo opustila i pomogla da blokiram svoje misli koje su i dalje pokušavale isplesti mrežu, ali je i mreža bivala sve tanja i tanja...i to je to.
The end


Nadam se da će vrijeme sutra biti ljepše, a prilike povoljnije jer bi se moglo desiti da ja i Walter prošetamo po stepeništu naše zgrade i dolje do portuna, tj ulaza sa poštanskim sandučićima kako god da to ovdje zovu, samo ne portun. Vidjela sam danas kada sam se vraćala iz Bille da ima dosta materijala za usisavanje i paučine jako puno, ona teta kojoj uredno plaćamo svaki mjesec se pravi kao da to nije dio naše zgrade...e pa ja ću joj slijedeći mjesec nježno reći da je !
Joooj!

Dosta! Dosta Dosta!


The end

jos samo Doorsi za kraj i onda stvarno je kraj the end,


This is the end
Beautiful friend
This is the end
My only friend, the end

Of our elaborate plans, the end
Of everything that stands, the end
No safety or surprise, the end
Ill never look into your eyes...again

Can you picture what will be
So limitless and free
Desperately in need...of some...strangers hand
In a...desperate land

Lost in a roman...wilderness of pain
And all the children are insane
All the children are insane
Waiting for the summer rain, yeah

Theres danger on the edge of town
Ride the kings highway, baby
Weird scenes inside the gold mine
Ride the highway west, baby

Ride the snake, ride the snake
To the lake, the ancient lake, baby
The snake is long, seven miles
Ride the snake...hes old, and his skin is cold

The west is the best
The west is the best
Get here, and well do the rest

The blue bus is callin us
The blue bus is callin us
Driver, where you taken us

The killer awoke before dawn, he put his boots on
He took a face from the ancient gallery
And he walked on down the hall
He went into the room where his sister lived, and...then he
Paid a visit to his brother, and then he
He walked on down the hall, and
And he came to a door...and he looked inside
Father, yes son, I want to kill you
Mother...i want to...fuck you

Cmon baby, take a chance with us
Cmon baby, take a chance with us
Cmon baby, take a chance with us
And meet me at the back of the blue bus
Doin a blue rock
On a blue bus
Doin a blue rock
Cmon, yeah

Kill, kill, kill, kill, kill, kill

This is the end
Beautiful friend
This is the end
My only friend, the end

It hurts to set you free
But youll never follow me
The end of laughter and soft lies
The end of nights we tried to die

This is the end



Kraj
konec
finito


14.02.2007., srijeda

Valentinovo

Prekjucer sam sa Penelope C krenula u potragu za zavjesama...više informativno škicanje ponude u našem gradu nego potraga, ali nema veze.
Onako btw tražila sam poklon za dragoga, neku sitnicu jer je prvobitna zamisao bila fenomenalni, romantični valentinovski ručak ( kuhanje mi ide puno bolje od kolača) pa sam gledala poklone tipa isfuranih crvenih boxerica, šalica i sl.
Nesto vise simbolično... sve dok nismo ušle u parfumeriju koja je imala jaaaako dobre akcije za Valentinovo, e tamo sam se ukopala u rupu i njuškala i njuškala poput psa tartufara i konačno našla..tuuuuuruuu:




I šta reći nego : Mmmmmmmmmm!!!!!! KAKAV MUSKAAARAC!

Toplo ga preporučam.
Naravno da taj miris nije bio na akciji i da sam platila puno više od planiranoga, nije da sam škrtica ,ali ovaj mjesec moram platiti i fax.
Jako mi je drago da sam kupila baš taj jer sam se već zabrinula za sebe kako obzirno raspolažem novcem i kako više impulzivno ne kupujem.
Ma vraga ne kupujem, samo sam se malo pritajila....!!!
Uglavnom, digla sam se noćas dok je dragi spavao i spremila mu slatki paketić u torbu s laptopom tako da prva stvar ujutro,kada dođe u ured i izvadi pakleni stroj na stol otkrije i moje slatko iznenađenjeeeeee!!!
Da mu uljepšam dan, da ga razveselim, i iznenadim.
Iznenadila sam ga , ooooo da!
Tako da me je odmah nazvao i počeo kukat kako on meni ništa nije kupio i ne znam što još, jer sam spavala još uvijek pa pola toga i nije doprijelo do mog uspavanog centra za razumijevanje...ali samo znam da je on sve krivo shvatio...i da ga nisam baš razveselila nego više izbedirala jer on meni nije kupio ništa.
Morat ću ga za fenomenalnim,romantičnim valentinovskim ručkom prisjetiti naših putovanja na drugi kraj svijeta , gdje me je sve vodio dok sam sam se vukla bez prebijene i gdje je sve ON plaćao.
Trebalo bi mu biti lakše.
Pa nije stvar u poklonima, ali skužit će on već.
A sada idem u nabavku namirnica za frvr.


12.02.2007., ponedjeljak

TORTA

Ljubav ima rođendan, a prije toga je i Valentinovo.
Kupila sam mu poklon u Croati -lijepe gumbice za manzete,u jednom je razgovoru izrazio zelju da bi to volio imati pa sad ima, zapravo ne još, ali uskoro. Ne zvuči kao neki poklon da padnes na guzicu, ali što da mu kupim kad sve, bas sve ima, jedino što bi došlo u obzir još je tehnika, u što se uopće ne želim upuštati jer znam da što god da bih kupila bilo bi krivo, ali baš krivo!
Smišljam menu za taj dan jer želim da bude poseban i zapinjem na dijelu gdje se pojavljuje torta jer sam totalno ne talentirana slastičarka, jedino od kolača što znam napraviti su princes krafne ( iz kutije s gotovim biskvitom) i isto tako mađaricu ( s kupljenim korama -onda ja skuham puding -namažem i poklopim) i serviram kao svoj uradak!
KOja kuharica!
KAd se samo sjetim prvog i posljednjeg pokušaja da za NG napravim Schwarzwald tortu, ajme meni....ON mi je morao razrezati biskvit jer sam ja shizila u kuhinji totalno bespomoćna i na rubu živaca, ali makar sam ispekla pravi biskvit! koji i nije bio tako loš, jedino što se je raspadao.
Kompot od višanja je bio ok, ali kada sam došla na dio gdje je od slatkog vrhnja trebalo napraviti šlag- totalni fijasko.
Uspjela sam nekim cudom napraviti nešto slično putru samo s puno grudica! što je bilo totalno neupotrebljivo.
A radila sam sve, ali baš sve kako piše...
31/12/05 -18 sati trgovine su bile zatvorene tako da su mi ruke bile vezane, iako mislim i da su trgovine bile otvorene da bih još jednom napravila putar tko zna možda i sir ( škripavac po mogućnosti) .
I onda sam došla na ideju da te trešnjice tj višnjice poklopim s raspadajućim biskvitom i na vrh stavim malo šlag pjene posljednje izdisaje iz šlag spreja koji mi je mjesecima bio trn u oku u frižideru , a nisam ga smjela baciti jer Ljubav je tada pila kavu sa šlagom!

Mislim da niti jedan sprej nisam tako očajnički cijedila kao taj! ali nije pomoglo! Sav zrak sam iz njega iscjedila...
A htjela sam ga likvidirati u kanti za smeće!
Moja schwarzwald torta bila je totalni fijasko, što je mislio moj sladokusac kad je ugledao to čudo od torte hehehehehehe...ali nije mi se smijao ( makar ne u facu) i to cijenim.
I pojeli smo jedan dio biskvitića, višnjica i skorene bijele šlag pjene!
Ne ponovilo se!

Nije mi se smijao niti kada sam za Božić radila lješnjak roščiće pa kada sam napravila smjesu od koje se nije dalo oblikovati ništa, a kamo li nekakve glupe roščiće....pa sam u smjesu dodavala još putra, još mlijeka i sve to zagrijavala u padeli da "omekša" .
Niti kada sam nakon toga raspakirala poklon za malu Mare (plastelin s kalupićima) i u njene plastične kalupe uguravala tu pomalo čudnu smjesu...Samo je u jednom trenu ušao u kuhinju , skenirao zatrpan stol sa svakojakim sastojcima, padelu, dječje plastične kalupiće u boji natrpane smjesom, sat ( 23 i nesto sitno) i onda moju pobjedosnu facu ...uhvatio se za glavu i rekao: " AJME MENI...." što god da je to trebalo značiti!
I čudom taj put sam uspjela napraviti kolačiće , istina ne u obliku roščića, ali su se pojeli i rekao je da su mu baš fini!!!! hehehehe Pobjeda!

I još uvijek ne odustajem nego želim napraviti sama tortu da to bude mojih ruku djelo, lijepo djelo po mogućnosti bez puknutog biskvita i skorene kreme...
Trazim ideje po netu!





11.02.2007., nedjelja

Provela sam tjedan dana bez mobitela i interneta jer sam otisla u Ri bez fucking punjača!!!!

Nisam se mogla družiti sa svima s kojima sam htjela jer samo znam par brojeva napamet, a od tih par jedna je bolesna, druga je malo zapela pa kad joj pričam o svom novom životu buduće majke i trenutne kućanice samo gleda u nevjerici u mene praznim ribljim pogledom poput oslića i puše jer je ostala bez jedne osobe manje s kojom je ispijala vodkice, obilazila rječka „in“ mjesta, proučavala Vogue-British edition i gledala nedostižne torbe, cipele i čizme i naokolo bjesnila.
I tako da sam provela vikend uz TV sa kraljicom majkom koju sam pak ugnjetavala zbog cigareta, iako je svojevoljno izlazila na balkon zapaliti i znam da joj nije bilo teško , vjerujem da je odahnula kada sam otišla.
Kaže da kad god joj ja dođem i kurim klimu na 27 da joj se njeno cvijeće objesi i osuši, a to ne smijemo nikako dozvoliti.
Svima sam popunila porezne prijave, i šogorici sredila poslovne knjige.
Dakle sve sam ih istlačila i shvatila da sam se toliko navikla na svoj Ka dom, da mi ljubav koja je ostala raditi i koju nisam vidjela tjedan dana toliko nedostaje da to nije normalno, i moja kuhinja i naša soba i sve , ali baš sve.
Tko bi rekao da ću se tako brzo priviknuti na novi dom , novi grad.

Uglavnom htjela sam reći da kraljica majka prima samo hrvatske programe, dakle htv, rtl i novu tv koja povremeno misteriozno nestaje i onda se opet isto tako vraća.
I onda sam shvatila da u toku tjedna prosječni hrvatski gledatelj može pogledati kriminalističku seriju, kriminalističku seriju i kriminalističku seriju i ništa više, kriminal, kriminal, nasilje, nasilje i ubojstva, ubojstva u ogrooomnim količinama.
To nas veseli i opušta, krv i tuđe nevolje!????
Ne kužim!!

Tako gledamo:

-CSI Miami
-CSI Las Vegas ( ne znam u kojoj je Horatio i njegove lijepe djevojke forenzičarke sa žarom u očima i iritantnim glasicima skviiiiiiiiiiiiik)
-Zaboravljen slučaj
-Nestali ( Agentica Mastirani i crnoputa kolegica koje se neustrašivo suprostavljaju zlim i okorljelim kriminalcima)
-Forenzičari
-Novi forenzičari
-FBI istraga
-Tajne sudske medicine
-Kosti ( skviiiiiik)
-Snaga pravde
-Kojak
-Zločinački umovi

I onda se zgražamo i snebivamo na vijesti iz crnih kronika.
Koje licimjerstvo!!!!


I još uvijek ne mogu shvatiti i ne želim, jer inače ne gledam baš tv pa me baš briga!
I tako je proteklo mojih tjedan dana i počinje sve opet iz početka jer matematika od sutra opet na me čeka!
Da, da, da derivacije, intergali, Gauss i ostalo, a tako sam se nadala čudu i minus dvojci!
Završavam TBF-om Ja sam genije čudo prirode


lud

01.02.2007., četvrtak

Begovo Razdolje



Baš sam ponosna na ovu slikicu!

Dakle evo me,
u nedjelju me dragi odveo u Begovo razdo(b)lje – vjerovatno da nadoknadi štetu uzrokovanu prošlog vikenda kada me je odveo u „šetnju“ po Petrovoj Gori.

Pola metra snijega, nadmorska visina od 1078, čist zrak i prekrasna priroda...nakon sat vremena laganini šetnjice osjećala sam se kao krepana mačka i malo mi je falilo da ne počnem cviliti ,ali bila sam preumorna čak i za to...jedva sam sam se dovukla do auta.
Ostatak dana sam dolazila k sebi...zapravo kad bolje razmislim i pola slijedećeg dana...da nisam trudna bilo bi me sram!!!! rolleyes

Zamirisalo mi je kuhano vino i onda sam se prisjetila mojih tretmana kuhanim vinom sa cimetom, klinčićima i narančama na koje su dolazile meni najdraže frendice i kako smo se petkom navečer nakon ubitačnog radnog tjedna znale opustiti i pretresti sve događaje proteklog tjedna , izogovarati šefove, šefice i cijeli muški rod...i onda s ogromnim osmjehom na licu i bez tereta na leđima krenuti u novi vikend...ali bit će toga još.
To me ne brine.

Ponedjeljak i utorak sam otišla doma , u najdraži grad na svijetu, ali bila sam onako incognito nisam se nikom javljala jer u nedjelju idem opet – u ponedjeljak imam ispit iz matematike!
Hehehe hahaha baš smiješno- to me brine.

Odoh na derivacije,
ma ja to mogu, i ja to hoću!
Što je to za mene!
JooooooooooooooooJ!

mah


<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.