20.08.2006. / nedjelja

Bullet For My Valentine

kome se da neka cita........






Matthew Tuck - Vocals,Guitars
Michael Padget - Guitars
Jason James – Bass,vocal
Michael Thomas - Drums



BFMV dolazi iz Walesa (VB).Bend je osnovan 2003.,oni sebe svrstavaju u NEW WAVE OF BRITHISH HEAVY METAL kombiniran sa Melodic Metalom,sa cool refrenovima i Dark Romantic textovima Matthew Tuck-a.
Rekli su da vole metal glazbu i da njihova glazba dolazi iz srca.Glazbeni uzori su im Iron Maiden,Motorhead,Judas Priest,Saxon (UK) i Metallica,Pantera,Machine Head,Testament,Nuclear Assault (US).

Bend je zajedno od dječačkih dana bio pod imenom Jeff Killed John (tad su bili nu-metal) i kada su trebali snimiti album napušta ih bassist...
U band dolazi novi bassist (Jason James) te mjenjaju ime u Bullet For My Valentine-obično se kaže flowers for my valentine,njima se to činilo glupim,pa su cvijeće zamjenili metkom-ime je vezano sa Dark Romantic textovima....
Odlučili su stvoriti nešto veliko,potpisuju ugovor sa London Visible Noise te objavljuju self-titled (ep) album nazvan ''Bullet For My Valentine'' 2004.
2005. izdaju prvi službeni album ''The Poison'' te osvajaju Kerrang-Nagradu za najbolji britanski newcomer band.



Čudan put je ovaj album prošao da bi iz rodnog im Walesa došao do ostatka svijeta. Za područje Velike Britanije izašao je još prošle godine, nedugo nakon izlaska njihovog mini albuma kojim su se predstavili publici. Sada, nakon preslušavanja albuma, jedino što se može zaključiti je da su Britanci jako sretan narod koji je nekoliko mjeseci duže od nas uživao u pjesmama mladih metalaca. Dopustite da vas upoznam, za kompjuterom ste vi, a pred vama je odlični, osvježavajući i žestoki Bullet For My Valentine!

Nakon njihovog prvog singla "Hand Of Blood" i spota "Suffocating Under Words Of Sorrow" kritičari su im zalijepili pečat novih nasljednika Metallice, što im je moglo i pomoći, ali i donijeti dodatni teret kojeg su morali opravdati. Nisu ga samo opravdali, već su snimili najbolji metal album 2005. godine.

Metalcore, melodic trash, nu-metal, emo-core? Ne! Nego čisti beskompromisni metal kakav se i priliči ovom novom dobu! Vjerojatno su u navali svakojakih stilova sami sebe zapitali 'Pa dobro, gdje su nestali ti rifovi?' i snimili svoj album obilježen odličnim zvukom, melodijama, rifovima i brzinom. Pomalo staromodni instrumentalni intro s orkestrom bez ikakvog upozorenja uveo nas je u album. I to kakav album!



"Her Voice Resides" i "4 Words" pokazuju zrele rifove, agresivne bubnjeve i odlični vokal koji kombinira emo, normalno pjevanje na refrenu i metal-core stav. Rijetko koji bend je, pogotovo u zadnje vrijeme, uspio ovako uspješno predstaviti rifove koji pjesmama ipak nisu oduzeli ni malo melodičnosti, koja se u velikoj mjeri vidi u sporijoj, glasnoj i tužnoj "Tears Don't Fall". Kitica s normalnim pjevanjem, odlični refreni i onda eksplozija brzine na bridgeu i solu koji strukturu pjesme odvode prema Metallici kakvu smo voljeli.

Slično njoj se predstavio i novi singl "All These Things I Hate" koji akustičnim gitarama prelazi u njihovu najkomercijalniju i najslušljiviju pjesmu s jednim od najboljih refrena koji vas vraća u dane kada ste pomoću pjesme pokušavali odletjeti u nebo. Ipak, osim činjenice da bi se ova pjesma trebala naći na bilo kakvoj metal kompilaciji, ona je i veliki kandidat za jedinu pjesmu koja bi mogla dosaditi. Svejedno, odlična stvar koja potvrđuje da je ovdje neke svijetle točke teško izabrati, jer je ovo album koji je zbilja napravljen na principu 'All killer – no filler'.



Ostatak albuma, sve do kraja potvrđuje da je BFMV jedan od rijetkih uspio povezati Metallicu, Iron Maiden, moderni metal, emo i ovo tisućljeće u cjelinu koja bi se trebala svidjeti svima. Svakog nostalgičnog starog metalca tjera da kaže: 'Ajde, napokon jedan mladi bend koji ne zvuči isforsirano i šminkerski!' To potvrđuju do kraja zadnje "The End" u stilu 'sentiš za kraj' koja iz sentiša prerasta u gnjevnu stvarčugu i tjera nas da jednostavno opet stisnemo play.

Vokal nije unikatan, ali ima kalibra da otpjeva što god želi i kako god želi, a drži se teme koju vidimo i na dizajnu albuma. To su tamne crno-crvene slike žene koja leži u krvi i time objašnjava ime i stav benda. Ne znam je li upucana (ime benda) ili otrovana (ime albuma), ali to je žena čiju su ljubav, mržnju i laži dečki opjevali u stilu: "I hate you, so go die bitch!" ili "This is my last goodbye".



Objavili su 5 spotova...ja mislim...Hand Of Blood,All The Things I Hate, Tears Don't Fall,4 words (to choke upon) i Suffocating Under The Words Of Sorrow (What Can I Do)
...
Kod snimanja prvog spota ''Hand Of Blood'' ugledali su se na film ''Blade'' kad krv šprica iz onih cjevi po ljudima...
Za spot su okupili 150 fanova i iznajmili jedan klub...

Pratili su Rob Zombie-a i Chimaira-u na turnejama..
Preradili su neku Panterinu pjesmu...surađivali su s Apocalypticom, S Apocalypticom su napisali glazbu za pjesmu Intro...i sad nedavno su snimili pjesmu REPRESSED (Apocalyptica feat. Max Cavalera & MATT TUCK),pjesma je odlična
Ne mogu ih usporediti ni sa kim.Jer su nekako jedinstveni...

Teško je nekom metal albumu nalijepiti puno epiteta bez popratne dobre prodaje diljem svijeta, ali ovaj album je definitivno ono za čime danas metalci pate. Nisu pokušali biti revolucionari, ali se nisu ni utopili u prošlosti. Odsvirali su uvjereno i moćno. Ako dečki slijedećim albumom uspiju nadmašiti ovaj, onda jao si ga svim ostalim metalcima s kojima će se naći na top listama. Ali, nadmašiti ovakav album, trebat će im čudo!

- 19:57 - Komentari (36) - Isprintaj - #

18.08.2006. / petak

malo o bendu koji ne slusam....

nakon sta sam pogledala par blogova o anti tokio bordelovcima dobila sam i ja inspiraciju da napisem nekaj o njima......

ne znam dali postoji netko tko ima vise od 10 god a da je zaluden tokio hotelom.....ovo je jedan post velike obozavateljice tokio bordela......ja sam umirala od smijeha dok sam ga citala.....

nemam snage za pisati post...nisam nista jela,nisam nista spavala..
mozda sat vremena..
sta da vam kazem..
bila sam im tako jebeno blizu da nemogu ni sama vjerovati...
bill je...tom je...gustav je..georg je...
oni su tako jeb+++ savrseni..
vi to nemozete ni zamisliti,kada odete na konc znat cete sto ja govorim..
OBECAVAM VAM VELIKI POST KAD SMOGNEM SNAGE,
JER MI JE CAK I STARA REKLA,I TO JE ISTINA(!!)DA IMAM OSTECENJE SLUHA..
JAKO MI SVE NEKAK ZUJI U GLAVI..UZAS..I DEHIDRIRALA SAM..
ALI VRIJEDI!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
NE POSTOJI LJEPSE BICE OD BILLA.,..
NE POSTOJI...
TAKO BLIZU SAM IM BILA..
OPET IDEM NA NJIHOV KONCERT,UPOZNALA SAM SLOVENKU,
KAZE DA CE BIT U SLOVENIJI..JAVI MI KAD,PA JA VAMA JAVIM..
SLIKALA SAM..
STAVIM VAM..
TAKO SAM UMORNA,UZAS..
ALI JA SAM TAKO NESTO NEVJEROJATNO DOZIVJELA,NISAM NIKOM
REKLA,JER MI NE BI POVJEROVALI..
VAMA CU RECI,ALI SAMO SE MOGU NADATI DA ME NECETE ISMIJATI
I RECI DA IZMISLJAM,DA SAM LUDA,DA LAZEM...
ULOVILA SAM NJIHOVE POGLEDE NA SEBI..BILA SAM UZASNO VISOKA,
NAJJACE VRISTALA,OD SAMOG POCETKA..ZNACI SAT I DESET MIN.INTENZIVNOG VRISTANJA..NEMOGU GOVORITI=-))))SAMO NE GEORGOV POGLED..OD B,T,I G DA..
PA SAD ZNAMM DA MISLITE DA LAZEM,AL TO MI ISKRENO,NISTA NE ZNACI..
OSTVARILA SAM SVOJ SAN..A SADA...MA BAS ME BRIGA ZA OSTALE I
NJIHOVA MISLJENJA.....NEMORATE VJEROVAT,KAKO VAM KAZEM,BOLI ME ONA STVAR.
NAPISAT CU JOS JEDAN POST NA OVU TEMU...
BTW.POTROSILA SAM RAVNO 95 EURA NA FAN STVARI..
POZZ SVIMA..
IDEM SPAVATI..

imam samo jedan komentar za obozavateljice tokio bordela.....

kaj ti fakat ovako izgleda ljubav tvog jadnog i kratkog zivota?????

- 12:03 - Komentari (21) - Isprintaj - #

16.08.2006. / srijeda

par rijeci i o legendarnim Zeppelinima....

Led Zeppelin nastao je iz grupe “The Yardbirds” čiji su članovi bili Keith Relf, Eric Clapton, Chris Dreja,Paul Samwell-Smith i Jim McCarty. Možda se pitate kakve veze ovi ljudi imaju sa Zeppelinima. Pa ukratko priča ide ovako. Grupa The Yardbirds je u svojim korijenima bila blues grupa. Zbog mijenjanja stila grupu je odlučio napustiti Clapton (ipak je on blues gitarist te se priključuje Johnu Mayallu) koga zamjenjuje Jeff Beck. Sljedeći član koji je napustio grupu bio je Paul Samwell-Smith nakon čega grupi pristupa Jimmy Page. Page je svirao ritam-gitaru sve do bolesti Becka. Kada se Beck oporavio oba su gitarista svirala solo-gitaru (no ubrzo nakon toga i Beck napušta grupu). 1968. godine grupa se raspada. Relf i McCarty osnivaju grupu Renaissance, Dreja se povlači iz glazbe, dok Pageu ostaje pravo na ime grupe te osniva New Yardbirds. To je početak Led Zeppelina. Zapravo New Yardbirds je Led Zeppelin, ali ime Yardbirds ostaje iz razloga što je grupa trebala do kraja ispuniti svoj ugovor. Tako je iz grupe koja je po meni postavila neke temelje heavymetal glazbe nastao Led Zeppelin.




Prvi album pod nazivom Led Zeppelin snimljen je za 30-ak sati. Dosta davno sam pročitala da se na tom albumu ima dosta sličnosti s Beckovim albumom “Truth” (između ostalog na oba se albuma nalazi pjesma “You Shook Me”). Beckov album nisam imala prilike preslušati u cijelosti, a ono što se tiče onoga što sam čula…pa moglo bi se reći da neke sličnosti postoje. Kaj se tiče stila, Zeppelini su ono kaj su uzeli iz bluesa potpuno obradili i stvorili nekaj novo, nekaj svoje. Zanimljivo je još spomenuti da su u početku Zeppelini koristili neke od pjesama Yardbirdsa. Ja osobno znam za “Dazed And Confused” (koju doduše Yardbirdsi nikada nisu snimili, ali su je izvodili na koncertima). S tog albuma poznate su još pjesme poput “Good Times Bad Times”, “Communication Breakdown” i “Babe I'm Gonna Leave You”. 1969. godine izdaju Led Zeppelin II. I taj je album postigao veliki uspjeh. “Whole Lotta Love” postala je heavymetal himna. Na albumu se između ostalih pjesama nalaze “Heartbreaker”, “Ramble On” i “Moby Bick”. Nakon prva dva albuma Led Zeppelin postao je vrlo popularan i u Velikoj Britaniji i SAD-u, a njegova popularnost još je rasla. 1970. godine objavljuju i Led Zeppelin III na kojem se nalaze “Immigrant Song” i “Celebration Day”. To je album koji malo razlikuje u stilu od svoja dva prethodnika i zapravo je temelj za ono što će Zeppelini napraviti.



Došli smo do 1971. godine. Zeppelini izdaju svoj četvrti album, izdaju Led Zeppelin IV. Kada se govori o stilu i o najvećim i najboljim postignućima Zeppelina onda se najčešće govori o ovom albumu. Na ovom se albumu osjeti onaj toliko spominjan misticizam Zeppelina pomiješan sa teškim rockom. Na albumu se nalazi osam pjesama od kojih mi je teško izdvojiti samo tri ili četiri,ali kada bi izdvajala izdvojila bih “Black Dog”, “The Battle Of Evermore”, “Four Sticks” i naravno neizbježni “Stairway To Heaven” zato kaj smatram da kada ih poslušate koliko toliko možete stvoriti nekakav dojam o kakvom je albumu riječ. Ovo je definitivno jedan od onih albuma kojeg se isplati imati u svojoj kolekciji.




Nakon tog albuma Zeppelini su definitivno osvojili svijet. Započeli su veliku turneju po SAD-u. Oborili su sve rekorde u prodaji ulaznica (koje su da tada držali Beatlesi). Naletjela sam na jedan zanimljiv podatak. Peter Grant (njihov menadžer) je izjavio da su Zeppelini 1973. godine od turneja zaradili 30 milijuna dolara. Ja sam imala prilike poslušati snimku koncerta iz 1972. godine iz LA-a. Riječ je o izvrsnom trostrukom CD-u. Puno je improvizacija i solaža…što je očito iz činjenica da poneke pjesme traju malo duže od studijskih snimaka (Dazed And Confused traje 25 minuta, Whole Lotta Love 23 minute, Moby Dick 19…)

tnx onima koji ostavljaju komentare.......

- 12:04 - Komentari (19) - Isprintaj - #

14.08.2006. / ponedjeljak

Autobiografija Anthonya Kiedisa

18.07. iz tiska izlazi knjiga "Ožiljci" – autobiografija pjevača Red Hot Chili Peppersa, u izdanju IBS-a, kao druga knjiga u biblioteci "Knjigafon" kojoj su autori sam Anthony Kiedis i iskusni američki novinar Larry Sloman. Biblioteka će objavljivati interesantne naslove iz prošlosti i sadašnjosti rock and rolla i svega onoga što bi se moglo svrstati pod zajednički nazivnik pojma pop kultura, a tiče se glazbe i njenih mitova i legendi dvadesetog stoljeća.



Red Hot Chili Peppers su jedna od grupa najprepoznatljivijeg zvuka, koja objedinjuje najraznovrsnije glazbene stilove – rock, funk, punk, rap – a postoje već dvadeset i jednu godinu. Grupa je mijenjala nekoliko postava, a od samog početka članovi grupe su Michael Balzary, poznatiji kao Flea, na bas gitari te pjevač Anthony Kiedis, autor ove zanimljive i provokativne knjige, koja govori o njegovom odrastanju s ocem - krijumčarom i preprodavačem droga na razuzdanoj holivudskoj sceni sedamdesetih godina, o njegovim ljubavima te o prvim počecima RHCP-a i njihovom putu prema uspjehu, na kojem su izgubili originalnog gitaristu Hillela Slovaka, koji je umro od predoziranja heroinom, što je nekoliko puta zamalo stajalo života i samog Kiedisa. Isti problemi pratili su i Johna Frusciantea, po mnogima najboljeg živućeg rock gitarista današnjice, koji je s Peppersima snimio četiri albuma (Mother’s Milk, Blood Sugar Sex Magik, Californication, By the Way), a Kiedis se na mnogim mjestima u knjizi prisjeća njihovih zajedničkih pustolovina i kreativnih trenutaka. Knjiga obiluje pričama s turneja, susretima s drugim poznatim osobama te mnogim zanimljivim detaljima iz svijeta glazbene industrije, ispričanim iz prve ruke. Također, bitna strana Kiedisove priče jest njegovo odvikavanje od droge, koje je trajalo praktički koliko postoji i sama grupa, da bi, nakon konačnog otriježnjenja, napisao svoju intimnu ispovijest "Ožiljci", koja je u Americi objavljena u jesen 2004, povodom dvadesete godišnjice postojanja grupe Red Hot Chili Peppers. Kiedis je polovicu svog života proveo u grupi, koja je tako postala dio njegove svakodnevice, a njeni ostali članovi njegovi najbliži prijatelji. Kako RHCP još uvijek sviraju i, zapravo, još uvijek idu uzlaznom putanjom na ljestvici svoje planetarne popularnosti, IBS predstavlja ovu izuzetnu knjigu kao šokantno svjedočanstvo o najpopularnijem živućem bendu na svijetu, koji i kod nas drži istovjetan status. Kiedisu je u pripremi knjige za izdavanje pomogao novinar i pisac Larry Sloman, koji je, između drugih brojnih radova o američkoj rock sceni, napisao i knjigu o Bobu Dylanu. Predstavljanje autobiografije Anthonyja Kiedisa, pjevača Red Hot Chili Peppersa, podržala je diskografska kuća Dancing Bear, koja će u svojim CD-shopovima zajedno s IBS-om ponuditi knjigu "Ožiljci" u kompletu s CD-om Red Hot Chili Peppersa "Greatest Hits" po izuzetno pristupačnoj cijeni. Time IBS i Dancing Bear predstavljaju nov način putem kojeg publika može doći do svoje omiljene knjige "Ožiljci" i CD-a "Greatest Hits" Red Hot Chili Peppersa.


- 08:56 - Komentari (31) - Isprintaj - #

13.08.2006. / nedjelja

Nije Highway....ali je ulica AC/DC

Tko jos ne zna za AC/DC?

Mislim da takav ne postoji,a ako i postoji srdacno mu preporucam da se zakopa dva metra u zemlju....ako po nicemu drugome,svi bi trebali znati za AC/DC barem po rock himni Highway To Hell.

za one koji ne znaju ovo su rijeci te legendarne pjesme......



AC/DC-Highway To Hell

Living easy
living free
season ticket on a one way ride
askin' nothing
leave me be
taking everything in my stride
don't need reason
don't need rhyme
there ain't nothin' that I'd rather do
going down
party time
my friends are gonna be there too
I'm on the highway to hell
highway to hell
I'm on the highway to hell
I'm on the highway to hell

no stop sign
speed limit
nobody gonna slow us down
like a wheel
gonna spin it
nobody gonna mess me around
hey satan
payin' my dues
playing in a rocking band
hey mumma
just look at me
I'm on the way to the promised land
I'm on the highway to hell
highway to hell
on the highway to hell
I'm on the highway to hell
don't stop me

I'm on the highway to hell
I'm on the highway to hell
I'm on the highway to hell
on the highway to hell
highway to hell
I'm on the highway to hell
I'm on the highway to hell
I'm on the highway to hell
and I'm goin' down
all the way, way down
I'm on the highway to hell


A sada cete ih moci znati i po njihovoj ulici.Naime,u Melbournu je jedna ulica dobila ime po ovom rock bendu.

"Kazem vam da je ovo ulica prema raju.Let us rock." rekao je John So,gradski otac kada je podigao znak.Gajde su svirale Long Way To The Top,veliki hit ove grupe.

A zasto je uopce doslo do toga?

AC/DC su svojedobno snimili spot u obliznjoj ulici,a uvijek su govorili da su u Melbournu kod kuce,doma.I tako su gradske vlasti odlucile potegnuti jedan ovakav potez....gradske vlasti su takoder napravile i par kopija oznaka ulice za slucaj da dode do krade sa strane fanova,ali su i dobro ucvrstili znakove....kazu da je potrebna poprilicna oprema kako biste uspijeli ukrasti taj znak.



tnx svima na komentarima......

- 23:31 - Komentari (3) - Isprintaj - #

12.08.2006. / subota

Welcome To the Jungle

Prva pjesma na albumu "Appetite for Destruction",i sam naziv govori previse....Welcome to the jungle....To zapravo moze znaciti par stvari.Dobro dosli u New York,jako mocan i elektrican grad,u kojem je svaka nova sekunda posebna i uzbudljiva.Dobro dosli u fantastican svijet rock 'n' rolla,jer ono,tko nije poslusao pravi rock nema pojma kaj je muzika.A pod rijec "muzika" ne mislim na one pjesmice koje se vrte po mtv-u,tipa...I wont you and only you....I love you....pinki svijet sa umisljenim pjevacicama(necu nabrajat kojima jer ih ima fakat previse).Pod rijec "muzika" mislim ono pravo....na onaj osjecaj kad recimo cujes svoju omiljenu pjesmu koja je tak dobra da ti trnci prolaze po cijelom tijelu(npr. Slashev solo u pjesmi Don't Cry),cim ju cujes odmah se sjetis genijalnog solo nastupa gitarista ili uzvika publike.To je za mene muzika,a ne ova sranja koja su danas sve popularnija i popularnija.Uglavnom.....malo sam skrenula sa teme.....O cemu sam ono pricala,tj. pisala...aha da,Welcome to the jungle.....naslov moze znaciti i dobro dosli u okrutan svijet u kojem je svaka minuta borba za opstanak,jer ipak treba bit faca pa se ne nafiksat dok to rade svi zivi oko tebe.

Jedna je stvar sto posto tocna....Welcome to the jungle znaci dobro dosli u najvjerojatne gunse i njihovu glazbu,jer koliko god su oni sranja radili(bilo ih je jako jako jaaako puno),izdali su 4 originalna albuma koja su bila mega popularna.Vjerujem da ne postoji covjek od oko 20-30 god a da nije cuo za gunse.Nema sanse da ga nadete(osim ako je turbo zaluden narodnjacima....)

I da jos stavim par slikica.....


Alx u spotu za pjesmu Welcome to the jungle




jedna zajednicka....




nije Slash tak strasan.....


e da,da ne zaboravim......madgirl rodena sam 10.5.,a kaj se tice onih slika,skuzila sam maloprije da prelaze preko posta pa sam ih maknula....
tnx na komentarima

- 17:03 - Komentari (23) - Isprintaj - #

da nabacim i par slikica.....

skuzila sam kak se stavljaju slike.....pa da stavim nekoliko.....one thanks na pomoci

prve slike gunsa




"Live like a suicide" izlazi 1986.god.


originalna omotnica albuma "Appetite for Destruction"(ova je verzija povucena iz prodaje)


nova verzija albuma "Appetite for Destruction"


- 00:08 - Komentari (8) - Isprintaj - #

11.08.2006. / petak

nastavak prijasnjeg posta.....

Nakon izlaska albuma "Appetite for Destruction" gunsi idu na turneju,i pocinju prokupljati pozornost,ali napredovali su polako tako da nitko nije mislio da ce postici toliku slavu.Napravili su par novih hitova,snimili spot za pjesmu "Welcome to the jungle"(meni jednu od najboljih).Cesto su otvarali velike koncerte kao naprimjer Alice Cooper i Iron Maiden.Stvari su isle jako dobro za gunse,ali jos uvijek skoro nitko nije znao za njih.Kad su napravili mega hit "Sweet Child O'Mine" njihova popularnost je eksplodirala.Album "Appetite for Destruction" je brzo skocio na top-10 ljestvice i dugo se tamo zadrzao.Prodavali su milijune i milijune primjeraka.U drugoj polovici 1988. kad su postali poznati,krenuli su na turneju sa Aerosmithom i mnogo je bendova htjelo nastupiti na otvaranju .Aerosmith je bio iznenaden sto je "Appetite" dozivio toliki uspijeh.Album je cak srusio tadasnji rekord za najbolje prodani album svih vremena.

Od tog trenutka Guns N' Rosesi su postali rock legende,bili su svugdje,njihovi hitovi su se vrtili po MTV-u,stalno su bili na naslovnicama skoro svih magazina,a i bili u najzesci band kaj se nastupa tice.Na traju 1988. izdali su mali album na kojem su bile 4 pjesme izdane na albumu "Live like a suicide" i jos 4 nove akusticne pjesme:Patience,Used To Love Her,You're Crazy i One In A Million.Taj se album odmah prodao u preko milijun primjeraka i gunsi su tada postali jedini bend na listi top-5 najprodavanijih albuma(ponovo su dospijeli na tu listu 1991.).

Ali opet,malo sranja....Axl je upotrijebio rijeci "nigger" i "faggots" u pjesmi "One In A Million" kaj je uzrokovalo jos mnogo loseg publiciteta,ali u rocku nema "loseg publiciteta".Gunse su neki voljeli,a neki mrzili,ali svi su obracali pozornost na njih zbog cega su se album jos bolje prodavali.

Tada je dosla 1989.,kada se bend skoro raspao.Te godine gunsi su zavrsili sa turnejama i odlucili malo poraditi na novom albumu.Ali stvari su se otele kontroli,clanovi benda su uzimali jako velike kolicine droga i alkohola.Slash se navukao na heroin i postao ovisan o njemu,Steven takoder.Duff i Izzy su duboko zaglavili u svim vrstama droga i alkohola.Snimanje i probe su bile grozne,a Axl se zelio izolirati od ostalih clanova benda.Sredinom 1989. ponudili su im da otvore 4 koncerta od Rolling Stonesa u Los Angelesu.To se skoro pretvorilo u dramu kad je Axl na prvom koncertu rekao da je ovo zadnji koncert na kojem sviraju Guns N' Rosesi,bunio se na veliko konzumiranje druga unutar grupe.Poslije se smirio i gunsi su ipak odsvirali ostala 3 koncerta.

1990. nije bila puno bolja,nije bilo javnih nastupa(osim jednom na frestivalu),nije bilo albuma.Bili su spremni izdati album "Use Your Illusion" ali nisu bili zadovoljni Stevenovim nastupom pa su ga izbacili iz grupe zbog velikih problema sa drogom.Zamijenio ga je Matt Sorum koji je odlucio napustiti grupu u kojoj je tada svirao "The Cult" i odlucio okusiti malo slave tada velikih i jako popularnih gunsa.Jos je jedan clan dosao u bend,to je bio Dizzy Reed,stari prijatelj gunsa i svirao je keyboard.Ova nova postava benda prvi put je nastupila u pocetku 1991. na "Rock in Rio II" festivalu.Svirali su dvije noci ispred 145 tisuca ljudi.

Albumu "Use Your Illusion" je trebalo dosta vremena da izade i obozavatelji su jedva docekali da ga cuju.Bend je imao toliko pjesama da su odlucili izdati dva albuma umjesto samo jednog.Bend je isao na svoju prvu veliku turneju u svibnju 1991. iako albumi jos nisu bili u potpunosti gotovi.Svirali su na stadionima i arenama u SAD-u,a svi se koncerti bili unaprijed rasprodani.

U srpnju 1991. dogodio se poznati incident na St-Louis koncertu.Axl Rose nije bio zadovoljan zastitarima i tijekom izvodenja pjesme "Rocket Queen" zatrazio je da uzmu kameru obozavatelju koji je stajao u prvom redu.Zastitari nisu nista napravili pa je Axl rekao:"Onda cu je uzeti sam!".Skocio je u publiku da rijesi problem i da udari obozavatelja.Onda se vratio na pozornicu,zatrazio od benda da prestane svirati i rekao publici:"Pa,hvala na nikakim zastitarima.Ja idem kuci!" i koncert je zavrsio.Brdo fanova koji su bili na koncertu su privedeni jer su izbile masovne tucnjave i jako puno javnih nereda.

U kolovozu 1991. su u Los Angelesu odsvirali svoj najduzi koncert.Mjesec dana kasnije albumi "Use Your Illusion I" i "Use Your Illusion II" su se ponovo nasli vrhu svih mogucih top ljestvica.Fanovi gunsa kupovali su milijune primjeraka tih albuma.Gunsi su u to vrijeme bili na turneji po Europi.

Tada je Izzy Stradlin,koji se uspio otrijezniti i skinuti sa droga,odlucio da vise ne zeli biti clan grupe.Na njegovo mjesto je dosao Gilby Clarke na gitari,bend je takoder uzeo svirace orkestra i pratece vokale za koncerte.Bili su na turneji vise od godine dana bez pauze.

1992. popularnost im je toliko narasla da je vise nisu mogli kontrolirati.Bili su najveci bend na planeti.Bili su tako popularni da nije bilo dovoljno velikih stadiona za njihove koncerte.Krenuli su na turneju po SAd-u,Japanu,Meksiku,Europi,Juznoj Americi i Australiji.Bili su i na kratkoj turneji sa Metallicom.Koristili su slobodne dane za snimanje razlicitih punk pjesama za novi album koji izlazi 1993.,a zove se "The Spaghetti Incident?"

Njihovi najveci hitovi u 90-ima su Civil War,You Could Be Mine,Don't Cry,November Rain i Estranged.Spotovi za zadnja tri hita su bili ekstremno skupi.

U ozujku 1993. se se vratili se turneje sa jos vecim bendom(imali su pratece vokale i orkestar) i krenuli na turneju po SAD-u,Europi i Juznoj Americi.Zadnji koncert koji je ikad vise odrzan je 17.srpnja 1993.godine.Poslije toga planirali su dvije godine uzeti pauzu i poceti raditi na novom albumu,ali zapravo nikad nisu radili u studiju i bend se polako raspadao.

Album "The Spaghetti Incident" nije imao niti jednu original pjesmu i njegova prodaja nije bila tako dobra kao prijasnji albumi.1994. su snimili podlogu "Sympathy for the Devil" za film "Interview with a vampire".

Malo poslije toga,stvari su krenule nizbrdo.Bend u stvarnosti nikad nije radio na novom albumu.Axl je dobivao sve vise i vise kritika.Slash je odlucio zapoceti privremenu solo karijeru koju je nazvao "Slash's Snakepit"(Matt Sorum,Gilby Clarke i Dizzy Reed su mu se isto pridruzili).Snakepitsi su izdali jedan album i isli su na turneju 1995.Nakon toga Slash se vraca gunsima da rade na novom albumu,ali pod vodstvom Axela vise nije mogao raditi pa odustaje od toga i 1996. sluzbeno napusta grupu.Duff i Matt Sorum su isto odmah napustili bend,a na kraju odlazi i Gilby.

Od tada Axl Rose navodno radi na "novom albumu" ali jos uvijek nije bilo nikakvih rezultata(mnogo puta je navodio datume izdavanja novog cd-a,ali niti jedan datum nije bio tocan).2000. i 2001. nastupao je na dva koncerta sa bendom na kojem je jos uvijek inzistirao da se zovu "Guns N' Roses" iako je on bio jedini originalni clan.Svirali su vecinu starijih GNR hitova i par novih pjesama koje su bile skroz razlicite od prijasnjih pjesama i ni blizu tako dobre.2002. Bend je bio na kratkoj turneji pa SAD-u,a publika je bila jako razocarana njihovim nastupima,cesto su fanovi odlazili usred koncerata.Vodeci giratist u bendu u to vrijeme je bio nepoznat decko nazvan "Buckethead" koji malo odskace od slike...ako ste ga vidjeli znati cete o cemu pricam.

Poslije Guns N' Rosesa clanovi benda su imali neke svoje projekte:

Izzy izdaje svoj prvi album 1992.,svirao je sa mnogim glazbenicima od kad je napustio gunse.Svirao je na manjih koncertima.Ponekad bi se pojavio sa Slashem na uzivo nastupima ali ostao je pri svojoj solo karijeri.

Duff pocinje solo projekt tijekom velikog GNR perioda.Nakon kaj je otisao iz gunsa vratio se na faks,svirao je u bendu koji se zvao Ten Minute Warning i napokon se pridruzio Slashu i Mattu u Velvet Revolverima

Steven Adler isto jos svira.Ima bend koji se zove "Steven'n Appetite".Sviraju u malim klubovima mnogo hitova od legendarnih gunsa.

Gilby Clarke takoder izdaje par solo albuma.Axl Rose je 1999. bio na jednom njegovom koncertu i svirao i pjevao sa njim.

Slash ima par bendova iza sebe:Snakepit 94.-95. god.,Blues Ball 96.-98. god.,novi Snakepit od 1999. do 2001. i Velvet Revolver koji jos uvijek postoji.

- 19:13 - Komentari (10) - Isprintaj - #

Guns N' Roses je sluzbeno formiran 1985.god kada su clanovi dva benda odlucili osnovati novu grupu.Ime Guns N' Roses dolazi od imena prijasnjih bendova:Hollywood Rose je bio bend u kojem su bili Axl Rose i Izzy Stradlin.1985-e Tracii Guns iz L.A.-a pridruzuju se i GNR su rodeni.Malo poslije toga,Tracii Guns su napustili bend,Duff se pridruzio gunsima,a uskoro dolaze i Slash i Steven Adler.Album Appetite for Destruction je prvi dokaz da gunsi sviraju od polovice 85-e godine.

U pocetku gunsima nije islo tako dobro.Njihova prva turneja u Seattleu nije dozivjela uspijeh.U Los Angelesu su dijelili jako mali apartman koji su zvali "paklena kuca".Tada nisu imali novac ali su imali inspiraciju.Tada su napisali vecinu svojih velikih hitova,ukljucujuci Don't Cry i Welcome To The Jungle.Postajali su sve popularniji i popularniji,svirali su u klubovima Troubandour i Roxy u kasnoj 85-oj i ranoj 86-oj godini.

Nakon nekog vremena htjeli su snimiti prvi album,obratili su se raznim izdavackim kucama,ali im nitko nije htio biti izdavac jer su bili jako poznati po konzumiranju velikih kolicina droga i alkohola na razlicitim partijima.Ali u proljece 86-e Geffen Records daje im sansu za ugovor.Axl,Slash,Izzy,Duff i Steven pocinju snimati materijal za prvi album.Na kraju godina prodali su 10 tisuca primjereka albuma kojeg su nazvali "Live like a suicide".Na tom albumu su bile 4 pjesme:Reckless life,Nice Boys,Move to the city i Mama Kin.Album nisu nikad svirali uzivo,ali su u studiju dodali glasove publike da zvuci kao da je snimano uzivo.Taj cd je jako popularan medu kolekcionarima albuma i trebat cete potrositi mnogo novaca da nabavite taj cd.

Na ljeto 87-e godine Guns N' Rosesi izdaju novi album "Appetite For Destruction",za one koji ne znaju engleski to bi u prijevodu znacilo zelja za unistenjem.Slike koja je bila na omotnici albuma je bila ko fol uvrijedljiva pa mnogi prodavaci nisu htjeli prodavati album.Geffen(izdavac) je odlucio promijeniti omotnicu albuma u kriz sa crnom pozadinom(taj je znak kopija Axelove tetovaze,sa te tetovaze je poslije trazio da se makne slika Slasha).I ovaj je album jako rijedak i jako ga je tesko nabaviti.

- 14:16 - Komentari (0) - Isprintaj - #

helou helou

bok svima.evo i mene malo na blogovima.budem pisala o svemu pomalo,ako vas nesto posebno zanima,recite pa cu se potrudit napisat par rijeci i o tome.ovo je samo uvodan post,poslije budem stavila nesto o gunsima i ostaloj glazbi koju slusam.bye bye

- 11:27 - Komentari (3) - Isprintaj - #

Sljedeći mjesec >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.