advanced web statistics

WSA Hrvatska

Dobrodošli na blog WSA Hrvatska! :-)

Opis bloga
Blog o aktivnostima vezanim uz WSA Hrvatska nagradu. Ujedno i rasadnik novih ideja i prijedloga...

Uključite se kao...

WSA kategorije


26.04.2005., utorak

Broadband naš svagdašnji...

BBC je objavio jedan zanimljiv tekst danas, prenosim jedan manji dio:

Istraživanje korištenja širokopojasne veze u Velikoj Britaniji pokazuje da su područja s najvišim postotkom kućanstava koja koriste širokopojasnu vezu napučena predgrađa gdje živi srednja klasa, osobito gdje su dostupni i broadband i DSL. Istraživanje također pokazuje da se broj širokopojasnih veza u nekom području povećava kada postoji više načina za njeno dobivanje.

Tim Johnson, utemeljitelj Point Topic, veli da značaj ovih rezultata ne leži samo u činjenici da otkrivaju nacionalne razlike u preuzimanju širokopojasne veze. Oni također sugeriraju da net ističe šire društveno-ekonomske razlike. Brojke pokazuju značajno usporavanje tempa kojim kućanstva usvajaju Internet.

U suprotnosti s time, broj pretplata na širokopojasnu vezu skočio je od gotovo niti jedne do sedam milijuna linija u svega nekoliko godina. G. Johnson veli da ovaj podatak sugerira da postojeći korisnici interneta nadograđuju svoj pristup Internetu kako bi od njega dobili što više, dok je malo vjerojatno da će se novi korisnik odmah pretplatiti na brzu vezu.

G. Johnson kaže da podaci pokazuju da u UK postoji značajna digitalna podjela. „Shvatili smo iz ovog istraživanja da se ne radi o zemljopisnoj podjeli, koja predstavlja rješivi problem, nego da se radi o društvenoj podjeli. Više od 40% kućanstava nema Internet.“

On smatra da za razliku od mnogih drugih indikatora neimaštine, net je nešto što ljudi ili imaju ili nemaju. Stoga je vrlo bitno promijeniti ekonomiju pristupa i doista povećati korištenje Interneta u Velikoj Britaniji.

Ovdje je kompletan tekst. Meni je isto tako zanimljivo da su se promjenili indikatori mjerenja pristupa Internetu sa onih koji imaju na one koji nemaju.


- 14:50 - Komentari (10) - Isprintaj - #


22.04.2005., petak

El Presidente

:-) Znam da nije način da se post počinje s cerekom, ali kad je sveprisutan :-) Dočekalo nas pismo u sandučiću koje je izmamilo osmijeh. Predsjednik Republike Hrvatske gospodin Stjepan Mesić prihvatio je pokroviteljstvo nad globalnom WSA nagradom. Jupijeeeee. Ovom mu se prilikom iskreno zahvaljujem jer vjerujem da je to sjajna poruka koju ćemo s ponosom isticati. Time je RH uključio u skupinu zemalja koje su prepoznale mogućnosti i dosege WSIS-a, a uz to vjerujem da je to jedan veeeliki plus za naš međunarodni image. Za još jedan se kanimo mi potruditi u Tunisu. :-) Ovo je popis visokih pokrovitelja WSA nagrade:

Romano Prodi - Bivši Predsjednik Europske komisije
Wolfgang Schüssel - Federalni kancelar Republike Austrije
Néstor Carlos Kirchner - Predsjednik Argentine
Begum Khaleda Zia - Premijer Narodne Republike Bangladesh
Gerard Latortue - Premijer Haitija
Aleksander Kwasniewski - Predsjednik Poljske
Ion Iliescu - Bivši Predsjednik Rumunjske
Abdoulaye Wade - Predsjednik Senegala
Zine El Abidine Ben Ali - Predsjednik Republike Tunis
Stjepan Mesić – Predsjednik Republike Hrvatske

- 23:23 - Komentari (3) - Isprintaj - #


19.04.2005., utorak

VIDIm - ne VIDIm

Evo malo industrijske špijunaže, danas je to in. Australija je izabrala finaliste za svoju AIMIA nagradu. Sveukupno postoji 19 kategorija od kojih je osam usklađeno sa WSA. Čisto da naši projekti vide sa čime će se tući ove godine u Bahrainu. Australci generalno nisu loši, ali Kanada je ta koja drobi u svim kategorijama. Većina prošlogodišnjih nagrada je završila u Kanadi. Upravo sam vidio da postoji www.wsa.ca, ali je zanimljivo da je to stranica posvećena rodeu. Analogija je tu... :-) No, ono što mi je zapelo za oko kod AIMIA nagrade je da su u kategoriji e-Zabava nagradu dodijelili svojem zlatnom sponzoru. Koliko VIDIm sindrom se proširio planetom... :-X

Evo popisa:

e-Poduzetništvo
Spin New Media: Windsor Smith e-commerce Website

e-Kultura
ABC New Media & Digital Services: Strange Attractors

e-Zabava
Massive Interactive, BigPond & Chief Entertainment: V8 Supercars 2004 season

e-Vlada
QANTM Studio: Brisbane City Council Green Home
(site im je trenutno down dok ovo pišem...)

e-Zdravlje
Dataworks Australia Pty Ltd and Jennie Swain: Underworld

e-Uključenost
ABC New Media & Digital Services: Radio Australia Online

e-Učenje
Ricci Swart Multimedia: Mission Voices

e-Znanost
ABC New Media & Digital Services: The ExperiMENTALS

Još samo jedna sitnica za danas... puknut ću ako vam makar ne natuknem. Svi oni koji su se prijavili za WSA promotore, zaključno sa prošlim četvrtkom, nek' prelistaju novi BUG kad izađe. :-)

- 01:56 - Komentari (0) - Isprintaj - #


17.04.2005., nedjelja

WSA svijet

Malo sam tražio na netu da vidim koje sve zemlje imaju svoj lokalni WSA site. Moram priznat da sam očekivao znatno veći broj od deset. To mi se od mogućih 168 čini prilično malo, pa čak i uz činjenicu da je dosta njih tek ove godine startalo sa lokalnom nagradom. No, veseli činjenica da smo mi među tih deset. :-) Prema WSA pravilima je moguće da WSA stručnjak sam obavlja selekciju radova za svoju zemlju, tako da vjerujem da je za dosta malih zemalja to i slučaj.

Evo popisa:
Australija
Austria
Bahrain
Finska
Hrvatska
Italija
Japan
Nizozemska
Njemačka
Norveška

Meni se osobno sajt od WSA Bahrain (osim, naravno, našeg) nekako ističe ispred ostalih koji su ili konfekcijski ili nedorečeni. Valjda je to u skladu s onom narodnom da šuster uvijek ima najgore cipele... :-)

- 23:29 - Komentari (2) - Isprintaj - #


15.04.2005., petak

Skribomani zbor...

Međunarodni natječaj za radove u 2005.
o međunarodnim digitalnim knjižnicama, tehnološkom napretku i napretku u informacijskoj znanosti u zemljama u razvoju

Više informacija na ovoj adresi.

Američko društvo za informacijsku znanost i tehnologiju [American Society for Information Science and Technology – ASIST] i Međunarodna interesna grupa za pitanja informacija [International Information Issues Special Interest Group - SIG-III] najavljuju svoj šesti natječaj za radove povodom Godišnje skupštine 2005. koja će se održati u gradu Charlotte, Sjeverna Karolina od 28. listopada do 2. studenoga 2005. godine.
Tema natječaja je "Ujediniti istraživanje i praksu – perspektiva svijeta u razvoju" .
Rad se može baviti nacionalnim ili regionalnim pitanjima, može raspravljati pitanja, politiku ili praktične slučajeve u svezi specifičnih aspekata teme, kao što su na primjer:
Društvena, etička, politička, pravna, gospodarska ili kulturna pitanja: pitanja vezana uz ulogu informacije u društvu, kao što su informacijska politika, dostupnost, sigurnost, privatnost, intelektualno vlasništvo, kao i društvena upotreba i zloupotreba informacijskih tehnologija kao što su Internet i World Wide Web u zbližavanju ili otuđivanju društava.
Organizacija, upravljanje, dostupnost i pristup informacijama.
Traženje i korištenje informacija: uloga informacije u profesionalnom i svakodnevnom životu, korištenje različitih tipova informacijskih tehnologija, i društveni kontekst potrage za informacijama.
Informacijska tehnologija, društvena jednakost i razvoj: IT i uprava, IT i nova ekonomija, uključujući budućnost rada i implikacije tehnološkog razvoja hardwarea i softwarea, uloga informacijskih i komunikacijskih tehnologija u upravljanju konfliktom i sl.

Natječaj će imati šest pobjednika. Njih će odabrati Žiri u kojem će biti Liwen Vaughan (voditelj), Yunfei Du, Yin Zhang, Duncan Omole, Merlyna Lim, Julian Warner, and Nathalie Leroy.
Nagrada za svakog od pobjednika je dvogodišnje članstvo u ASIST-u. U slučaju višestrukog autorstva, članstvo se dodjeljuje glavnom autoru. Ujedno, u zavisnosti od sredstava koje će SIG III prikupiti ove godine, pobjednik kojemu se dodijeli prvo mjesto ujedno dobiva najmanje 1000 USD za troškove puta, registracije i smještaja kako bi mogao sudjelovati na ASIST Godišnjoj skupštini.

Prilika za objavu radova
Prijavljeni radovi biti će uzeti u obzir za objavu na SIG III stranicama te za uključivanje u posebno izdanje International Information and Library Review, prema uobičajenom postupku procjene.

Informacija za autore
Prijaviti se mogu samo radovi kojih je glavni autor građanin i stanovnik zemlje u razvoju. Pobjednici natjecanja iz 2000., 2001., 2002., 2003. ili 2004. godine ne mogu prijaviti radove. Radovi se predaju na engleskom jeziku, originalni i neobjavljeni. Osobito potičemo prijave radova knjižničara, specijalista za informacije i umreženost, te osoba uključenih u stvaranje, prezentiranje, održavanje, razmjenu, pronalaženje, i korištenje digitalnih informacija.

ASIST Copyright Policy
ASIST će imati ne-ekskluzivno pravo objave bilo kojeg od prijavljenih radova na svojim internet stranicama, ili u tisku, dok vlasništvo i sva ostala prava zadržava sam autor.

Rok za predaju radova
Pozivaju se autori da rukopise [do 5000 riječi] predaju Duncanu Omole [e-mail: domole@worldbank.org] do 30. lipnja 2005. godine.


Za više informacija o SIG III Međunarodnom natječaju radova posjetite http://www.asis.org/SIG/SIGIII/ gdje možete naći odgovore na često postavljana pitanja, prethodne pobjednike i radove, kao i njihove uspješne priče.

Stil i format radova
Od ove godine ASIST traži da znanstveni radovi slijede Chicago Publication Style. Preporučuje se korištenje Microsoft (MS) Word za formatiranje. Za detaljne informacije posjetite stranice International Information and Library Review, [vodič za autore].
Radovi trebaju biti dužine do 5000 riječi i pisani na engleskom jeziku. Radovi trebaju imati široke margine, dvostruki razmak među redovima, stranice veličine A4. Ime autora i titula autora, kao i naslov rada trebaju biti jasno navedeni. Također treba navesti adresu za korespondenciju.
Svaki rad mora uključiti sažetak od otprilike 200 riječi. Ilustracije i dijagrami trebaju biti na zasebnim stranicama. Reference trebaju biti citirane u tekstu koristeći bilješke [fusnote] u brojčanom poretku citiranja. Ove fusnote trebaju biti ispisane na dnu stranice na kojoj se pojavljuje citat u slijedećim formatima:
Journal Articles
Kaegbein, P. (1982) On the role of libraries in the process of education. International Library Review, 14(3), pp. 335-341.
Books
Moire, N. (1987) How to do research, 2nd Edition. London. Library Association Publishing Ltd.
Contributions in Collected Works
Ramachandran, R. (1987) The Librarian, bookseller and publisher relationship in the context of the changing environment. In A. Thuraisingham (Ed.) The new information professionals. Aldershot. Gower.

Mala napomena
Svi koji se javljaju na gore navedeni natječaj, neka nam nakon završetka izbornog procesa pošalju svoje radove kojima su sudjelovali, rado bismo ih sve zajedno objavili na jednom mjestu na stranicama našeg Instituta.


Držim fige i javljajte kako je prošlo. Ako netko uspije dobiti nagradu, obavezno se javite, pokušat ćemo organizirati i neke dodatne priloge u to ime. :-)

- 22:40 - Komentari (0) - Isprintaj - #


13.04.2005., srijeda

Šamari iz zaleta

Hojla! Malo dobrih vijesti u ovom pospanom danu. Mirko Ilić je prihvatio članstvo u žiriju WSA Hrvatska. Jupi jeee. Za one koji ne znaju, radi se o svjetski priznatom i poznatom ilustratoru i designeru koji ima studio u New Yorku (www.mirkoilic.com). Autor je brojnih naslovnica za časopis Times, a njegove ste špice imali prilike gledati u filmovima You’ve got mail i Scout's Honor. Ono što se meni osobno kod njega najviše dopada je činjenica da mu je design totalno promišljen i da sa svojim radovima ne podilazi k'o velika većina designera. Evo jedan izvadak iz njegovog intervjua u knjizi Inside the Business of Graphic Design:

Beskompromisan! To je Mirko Ilić u jednoj riječi. Da nije tako domišljat, dosjetljiv, svjetovan, dobro informiran i najčešće u pravu, vjerojatno bi već odavno bio zbačen s vrha. No, on nastavlja izdavati radove koji izazivaju instinktivnu reakciju - ne samo kod klijenata, kolega i ocjenjivača u natjecanjima, nego ponekad i kod njega samog.

Njegova reputacija zločestog dečka nije dobra za posao. Postoje trenuci u kojima se pita kako će preživjeti – i ured i njegova kreativnost. "Na svijetu ima puno klijenata." - kaže – "Sve što imam je moja kreativnost. Kako bih mogao objasniti loš rad u svom portfoliu?"

Osim toga, on vjeruje da je njegova konačna odgovornost usmjerena prema korisnicima, a ne klijentima. Beskompromisan stav je radi zaštite ljudi koji će doista gledati i koristiti design. On želi dati poslu i klijentima maksimum ali bez varanja ili laganja javnosti. Ilić želi napraviti posao pošteno, a da bi to postigao nastoji raditi s ljudima. No, "Da bih prihvatio neki posao jedna od tri stvari moraju biti osigurane: puno vremena, puno slobode ili puno novaca. Jedno mora postojati, ako imaš dvoje - to je nevjerojatno. Imati sve troje – to je svijet iz snova."


Uz to je totalno nekonvencionalan u nastupima, a njegov intervju u Novom listu sa sintagmom „Šamari iz zaleta“ je za krepat:

Da, ali zar niste i osoba koja voli »zatalasati«?!
Volim zatalasati kad imam razloga. Volim se igrati s taštinama onih koji imaju vlast i moć, no nije mi cilj dirati dno piramide i poigravati se s onima koji imaju manje vlasti od mene. Najljepše je udariti nekome šamar ako morate pritom skočiti da biste mu mogli dosegnuti lice. To su lijepi šamari, šamari iz zaleta.


Da ga nema trebalo bi ga izmislit! :-)

- 12:39 - Komentari (3) - Isprintaj - #


11.04.2005., ponedjeljak

Prvi mačići

Da da, dobili smo prve blogerske mačiće. :-) Prijavili su se danci.blog.hr za e-zabavu i hauba.mojblog.hr za e-uključenost. Sve pristigle prijave možete vidjeti na www.wsa.hr. Haj'te sad kad je led probijen, okuražite se malo i prijavite svoj blog u jednoj od kategorija.

Jedan mi je bloger jučer skrenuo pažnju da ljudi ne znaju kako staviti banner na svoj blog. Pa onda evo mala škola stavljanja logotipa. Potrebno je u administraciji bloga pod DIZAJN otvoriti "HTML kod predloška". Zatim se pozicionirate na mjesto gdje biste željeli da se logo nalazi (obično iza ili ispred boxeva koji se nalaze između oznaka -- Treci box -- i -- Kraj --). Dakle iza linije -- Kraj -- u novom redu ubacite ovaj kod:


I to je sve. Ukoliko trebate dodatnu asistenciju vezano na gornju temu, slobodno se javite.

- 21:52 - Komentari (1) - Isprintaj - #


10.04.2005., nedjelja

Mjesto pod suncem

Danas sam natrčao na zanimljivu vijest za one koji posvećuju više vremena izgledu svog bloga:
Six Apart, (www.sixapart.com) tvrtka orijentirana na weblogging softver i usluge i Adobe (www.adobe.com) surađuju na izradi kompleta vizualnih alata koji će dizajnerima omogućiti izravno kreiranje i ažuriranje Movable Type i TypePad predložaka iz GoLive aplikacije. Alati koji omogućuju dizajnerima izradu TypePad i Movable Type predložaka sastavni su dio GoLive CS2 s namjerom da se olakša izrada kvalitetnih i privlačnih blogova i sajtova. Time se pojednostavljuje proces i smanjuje količina ručnog rada potrebnog za izradu složenijih blogova. Nadalje, navedeni su alati dizajnirani na način da podržavaju mobilni bloging poput postanja teksta ili fotografija sa mobilnog telefona na blog.

Ako je netko ovo isprobao, nek javi utiske, baš me zanima. Blog je definitivno našao svoje mjesto pod suncem kad su ga i veliki igrači prihvatili kao činjenicu. U WSA 03 nije među nominacijama bio niti jedan blog, ako me sjećanje ne vara. Vjerujem da će u ovom krugu stvar biti bitno drukčija i da će se prijaviti dobri blogovi. Obzirom da se WSA fokusira na sadržaj a ne na tehnologiju, siguran sam da mogu stati uz bok drugim „velikim“ projektima. Stoga, ako tema koju pokrivate na svom blogu potpada u jednu od osam kategorija i ako vjerujete da je to globalno zanimljivo, slobodno prijavite svoj blog na WSA.

- 18:39 - Komentari (0) - Isprintaj - #


08.04.2005., petak

Tyrekickers

Zanimljivo je vući paralele. Paralele između stvari koje nas sačinjavaju iznutra i onih koje se dešavaju van našeg domašaja, uglavnom izvana. Uvijek su u ravnoteži iako ju je kao takvu teško striktno definirati. Ali je prisutna a da niti sami koji put ne znate kako. Eto, tako smo mi krenuli s ovim blogom onda kad su naši guverneri u Saboru raspravljali o čerespetoj. I njenim utjecajima na bitak i dobitak. I ko koga i čime i ko pod koga i ko ne bi s kime. Osim što se da primijetiti da je to što se tamo u SabIrnici dešavalo vizionarstvo očišćeno od samog sebe, vjerujem da je ovo u što mi ovdje ulažemo napor naš civilizacijski odgovor na te duhove prošlosti koje su i nakon cijelog jednog ljudskog vijeka još uvijek među nama. Toliko o paralelama...
A sada zapravo jedan totalno različit post. Malkice neočekivan. Posvećen isključivo Njima. S veliko Nj. Sigurno ste ih viđali, rukovali se s njima, pili kavu... i sve je na prvi pogled sasvim u redu. Ni po čemu ne bi mogli zaključiti da su to baš oni. Baš ti. Baš ti ti. Moram priznati da nisam nikada uspio dokučiti čime je ponukan a niti kada u razvojnom ciklusu nastaje taj famozni klik kojim netko postaje - Tyrekicker. I ostaje. Dugo dugo u noć. I nikad ga ne pusti. Mali Tyrekicker čuči duboko duboko i odjednom izroni i nastavlja misiju cijeli svoj životni vijek. Ostaje nejasno da li taj uzajamni odnos potpada pod simbiozu ili više vuče na parazitizam. A ako još uvijek ne znate o čemu ja tu, evo i opisa. Mislim na one koji dođu do auta i onda onako cipelom lupaju u gumu i nakon toga zaključe da li je tutač dobar ili loš. A vrlo je vjerojatno, pače više nego sigurno, da o autu pojma nemaju. I što je najbolje od svega, niti ih je ikada istinski zanimao, a kamoli da će ih zanimati. Osim površinski. Na razini guma. Eventualno.

- 23:55 - Komentari (6) - Isprintaj - #


07.04.2005., četvrtak

Poziv Blogosferi...

WSA Hrvatska poziva blogersku zajednicu da se, kao i uvijek, iskaže u promociji kvalitetne inicijative. Pozivamo svakog blogera ponaosob da postane WSA promotor. Sve što je potrebno učiniti je objaviti jedan od WSA bannera na svom blogu, te se nakon toga prijaviti na WSA stranicama kao promotor. Popis svih promotora nalazi se na službenom WSA sajtu na ovoj stranici, a svatko tko objavi WSA banner naći će svoje ime na popisu. Ujedno su svi blogeri pozvani da prošire glas u svojoj stvarnoj ili virtualnoj okolini da je u tijeku prijava nominacija za projekte i proizvode za nagradu WSA Hrvatska 05. Pravila natječaja pročitajte ovdje.

Budi kreativan. Budi cool. Budi WSA.

- 17:57 - Komentari (6) - Isprintaj - #


06.04.2005., srijeda

WSA Hrvatska - Izbor najboljeg hrvatskog e-sadržaja

Novi krug izbora najboljeg hrvatskog e-sadržaja i aplikacija – WSA Hrvatska 05 – započeo je 15. ožujka o.g. Natječaj se odvija prema pravilima i u okviru Nagrade Svjetskog summita [WSA] u osam kategorija: e-Učenje, e-Kultura, e-Znanost, e-Vlada, e-Zdravlje, e-Poduzetništvo, e-Zabava, e-Uključenost.

Namjera je ove inicijative povećati svijest o važnosti kvalitetnog elektroničkog sadržaja koji predstavlja jedan od neophodnih uvjeta izgradnje informacijskog društva. Iz tog razloga Nagrada Svjetskog summita [World Summit Award - WSA] ima za cilj promociju kreativnosti u stvaranju i prezentaciji digitalnog sadržaja, a osobitost koja je razlikuje od sličnih inicijativa je naglasak na kulturnoj raznolikosti i identitetu, stvaranju raznovrsnog sadržaja i digitalizaciji obrazovnog, znanstvenog i kulturnog nasljeđa.

U WSA Hrvatska natjecanju mogu sudjelovati privatne ili javne tvrtke i organizacije registrirane u Republici Hrvatskoj, kao i svi građani Republike Hrvatske. Proizvode i/ili projekte za natjecanje prijavljuju vlasnici na adresi www.wsa.hr. Pristigle nominacije ocjenjuje Žiri WSA Hrvatska 05, a pobjednici kategorija postaju hrvatski kandidati za globalnu WSA 05 nagradu.

U prošlom krugu natjecanja između više od 800 nominiranih proizvoda iz 136 zemalja Veliki je žiri WSA 03 proglasio hrvatski projekt Plavi svijet [www.plavi-svijet.org] – jednim od pet najboljih na svijetu u kategoriji e-znanost. Ove se godine u globalno WSA natjecanje uključilo 168 zemalja.

Sve informacije o WSA i WSA Hrvatska mogu se naći na adresi www.wsa.hr.

- 19:44 - Komentari (0) - Isprintaj - #


  travanj, 2005 >
P U S Č P S N
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30  


Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv




Što je WSA?
WSA je kratica za World Summit Award, odnosno Nagradu svjetskog summita. To je globalna inicijativa izbora najboljeg svjetskog e-sadržaja i aplikacija u osam kategorija. Njena je namjera među pojedincima, tvrtkama, vladama i općenito svim društvenim skupinama povećati svijest o važnosti kvalitetnog elektroničkog sadržaja.

Osobitost koja WSA razlikuje od sličnih inicijativa je naglasak na kulturnu raznolikost i identitet, stvaranje raznovrsnog sadržaja i digitalizaciju obrazovnog, znanstvenog i kulturnog nasljeđa.

WSA obuhvaća 168 zemalja i održava se u okviru i u suradnji sa Svjetskim summitom o informacijskom društvu [WSIS].

Što je WSIS?
WSIS je skraćenica za World Summit on the Information Society, tj. Svjetski summit o informacijskom društvu.

Summit okuplja svjetske lidere koji su prepoznali važnost digitalne revolucije za oblikovanje društva budućnosti i ostvarivanje razvojnih ciljeva zadanih Milenijskom deklaracijom. Nastao je kao potreba za globalnom vizijom i dijalogom kako bi se postavio okvir uključivog i pravičnog društva informacija.

Svrha je Summita osigurati pristup prednostima informacijskog društva na globalnoj razini, te u isto vrijeme promicati teme poput e-strategije, e-trgovina, e-vlada, e-zdravlje, obrazovanje, pismenost, kulturna raznolikost, jednakost spolova, održivi razvoj i zaštita okoliša.

Summit se odvija u dvije etape: Prva etapa bio je WSIS u Genevi od 10. do 12. prosinca 2003. , a nastavak je u Tunisu od 16. do 18. studenoga 2005. godine.

SPONZORI:
www.biznet.hr      www.micrososft.com www.mros.hr
MEDIJSKI POKROVITELJI:
www.blog.hr www.bug.hr www.monitor.hr www.novilist.hr www.radiodeejay.hr www.tportal.hr www.vecernji-list.hr
©2005 Internet institut

Free Web Counter
Free Hit Counter