Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/wsa

Marketing

Skribomani zbor...

Međunarodni natječaj za radove u 2005.
o međunarodnim digitalnim knjižnicama, tehnološkom napretku i napretku u informacijskoj znanosti u zemljama u razvoju

Više informacija na ovoj adresi.

Američko društvo za informacijsku znanost i tehnologiju [American Society for Information Science and Technology – ASIST] i Međunarodna interesna grupa za pitanja informacija [International Information Issues Special Interest Group - SIG-III] najavljuju svoj šesti natječaj za radove povodom Godišnje skupštine 2005. koja će se održati u gradu Charlotte, Sjeverna Karolina od 28. listopada do 2. studenoga 2005. godine.
Tema natječaja je "Ujediniti istraživanje i praksu – perspektiva svijeta u razvoju" .
Rad se može baviti nacionalnim ili regionalnim pitanjima, može raspravljati pitanja, politiku ili praktične slučajeve u svezi specifičnih aspekata teme, kao što su na primjer:
Društvena, etička, politička, pravna, gospodarska ili kulturna pitanja: pitanja vezana uz ulogu informacije u društvu, kao što su informacijska politika, dostupnost, sigurnost, privatnost, intelektualno vlasništvo, kao i društvena upotreba i zloupotreba informacijskih tehnologija kao što su Internet i World Wide Web u zbližavanju ili otuđivanju društava.
Organizacija, upravljanje, dostupnost i pristup informacijama.
Traženje i korištenje informacija: uloga informacije u profesionalnom i svakodnevnom životu, korištenje različitih tipova informacijskih tehnologija, i društveni kontekst potrage za informacijama.
Informacijska tehnologija, društvena jednakost i razvoj: IT i uprava, IT i nova ekonomija, uključujući budućnost rada i implikacije tehnološkog razvoja hardwarea i softwarea, uloga informacijskih i komunikacijskih tehnologija u upravljanju konfliktom i sl.

Natječaj će imati šest pobjednika. Njih će odabrati Žiri u kojem će biti Liwen Vaughan (voditelj), Yunfei Du, Yin Zhang, Duncan Omole, Merlyna Lim, Julian Warner, and Nathalie Leroy.
Nagrada za svakog od pobjednika je dvogodišnje članstvo u ASIST-u. U slučaju višestrukog autorstva, članstvo se dodjeljuje glavnom autoru. Ujedno, u zavisnosti od sredstava koje će SIG III prikupiti ove godine, pobjednik kojemu se dodijeli prvo mjesto ujedno dobiva najmanje 1000 USD za troškove puta, registracije i smještaja kako bi mogao sudjelovati na ASIST Godišnjoj skupštini.

Prilika za objavu radova
Prijavljeni radovi biti će uzeti u obzir za objavu na SIG III stranicama te za uključivanje u posebno izdanje International Information and Library Review, prema uobičajenom postupku procjene.

Informacija za autore
Prijaviti se mogu samo radovi kojih je glavni autor građanin i stanovnik zemlje u razvoju. Pobjednici natjecanja iz 2000., 2001., 2002., 2003. ili 2004. godine ne mogu prijaviti radove. Radovi se predaju na engleskom jeziku, originalni i neobjavljeni. Osobito potičemo prijave radova knjižničara, specijalista za informacije i umreženost, te osoba uključenih u stvaranje, prezentiranje, održavanje, razmjenu, pronalaženje, i korištenje digitalnih informacija.

ASIST Copyright Policy
ASIST će imati ne-ekskluzivno pravo objave bilo kojeg od prijavljenih radova na svojim internet stranicama, ili u tisku, dok vlasništvo i sva ostala prava zadržava sam autor.

Rok za predaju radova

Pozivaju se autori da rukopise [do 5000 riječi] predaju Duncanu Omole [e-mail: domole@worldbank.org] do 30. lipnja 2005. godine.


Za više informacija o SIG III Međunarodnom natječaju radova posjetite http://www.asis.org/SIG/SIGIII/ gdje možete naći odgovore na često postavljana pitanja, prethodne pobjednike i radove, kao i njihove uspješne priče.

Stil i format radova
Od ove godine ASIST traži da znanstveni radovi slijede Chicago Publication Style. Preporučuje se korištenje Microsoft (MS) Word za formatiranje. Za detaljne informacije posjetite stranice International Information and Library Review, [vodič za autore].
Radovi trebaju biti dužine do 5000 riječi i pisani na engleskom jeziku. Radovi trebaju imati široke margine, dvostruki razmak među redovima, stranice veličine A4. Ime autora i titula autora, kao i naslov rada trebaju biti jasno navedeni. Također treba navesti adresu za korespondenciju.
Svaki rad mora uključiti sažetak od otprilike 200 riječi. Ilustracije i dijagrami trebaju biti na zasebnim stranicama. Reference trebaju biti citirane u tekstu koristeći bilješke [fusnote] u brojčanom poretku citiranja. Ove fusnote trebaju biti ispisane na dnu stranice na kojoj se pojavljuje citat u slijedećim formatima:
Journal Articles
Kaegbein, P. (1982) On the role of libraries in the process of education. International Library Review, 14(3), pp. 335-341.
Books
Moire, N. (1987) How to do research, 2nd Edition. London. Library Association Publishing Ltd.
Contributions in Collected Works
Ramachandran, R. (1987) The Librarian, bookseller and publisher relationship in the context of the changing environment. In A. Thuraisingham (Ed.) The new information professionals. Aldershot. Gower.

Mala napomena
Svi koji se javljaju na gore navedeni natječaj, neka nam nakon završetka izbornog procesa pošalju svoje radove kojima su sudjelovali, rado bismo ih sve zajedno objavili na jednom mjestu na stranicama našeg Instituta.


Držim fige i javljajte kako je prošlo. Ako netko uspije dobiti nagradu, obavezno se javite, pokušat ćemo organizirati i neke dodatne priloge u to ime. :-)

Post je objavljen 15.04.2005. u 22:40 sati.