utorak, 17.02.2009.

remember those dreams

I'm not in this scene I think I'm falling asleep
But then all that it means is I'll always be dreaming of you


Snovi, moćno oruđe naše podsvijesti. Znakovi na koje nam ukazuje naša podsvjest. Odgovori na pitanja koje ne želimo postaviti. Pokazivači smjera u kojem trebamo ići.

Proganja li Vas ikad prošlost u snovima? Proganja li Vas ikad budućnost u snovima? Proganja li Vas sadašnjost u snovima?

Proganja me prošlost, proganja me sadašnjost, proganja me budućnost. Proganja me ono što sam mogla drugačije napraviti, proganja me nemogućnost razmišljanja u trenutku, proganja me ono što mogu drugačije napraviti. Proganja me ono što sam trpila, ono što trpim, ono što bih mogla trpiti.

Previše sam se mučila, mučim se, mogla bih se mučiti, razmišljajući o sebi, o drugima, gdje sam pogriješila. Zato i imam konstantne migrene. Kažu da sam kvalitetna osoba. Jesam. Zvuči li ovo egoistično? Zasigurno.

Opet sanjam Te snove. Čudne snove s nekom porukom.

You say that I'm a dreamer I say you're a non-believer.

Štogod odlučila znam da ću uvijek razmišljati o tome. Makar i na sekundu. Trebam očistiti misli. Trebam se pronaći. Pronaći svoje mjesto na Zemlji iako sam mislima galaksijama odavde. Odlučila sam gledati pozitivnu stranu svega. Samo pozitivnu. Živjeti sa osmijehom na licu. Ne ograničavati se. Ne ograničavati druge.

Iako iznutra umirem. Iako sam iznutra živija nego ikad.
Iako se osjećam crno. Iako svjetlost blješti iz mene.
Iako još nisam pronašla ravnotežu. Ravnotežu u sebi.

Vidjet ću kako će mi to uspijevati.

Baptized in the river I've seen a vision of my life

- 13:47 - Komentari (17) - Isprintaj - #

srijeda, 04.02.2009.

uzaludno se nadam

Je li moguće izgubiti vjeru u život? Izgubiti nadu da će se sve popraviti i krenuti na bolje? Kažu da se s vremenom stvari poboljšaju. Da treba biti strpljiv. Ali ja nemam vremena. Imam samo ovaj trenutak. I trenutke koji slijede. Svaki je gori od prethodnog.

Ponekad mi se čini da sjekira nesreće visi nad mojim postojanjem. Sjekira,koja se poput Sizifa i njegovog kamena, polako približava mojoj glavi ali nikad ne padne na nju. Zašto? Drugi ljudi se zamaraju takvim sitnicama u životu, sitnicama koje su zanemarive. Takvi se deklariraju nesretnima na ruganje ljudima koji su zapravo nesretni, a deklariraju se sretnima.

Čemu sad svo ovo pisanje? Život je težak. Meni je težak. Oduvijek. Od malih nogu. Kao što kaže jedan stih nije život posuo sa ružama sva moja sjećanja. Ne pretjerujem. Nimalo. Objektivna sam osoba. Mnogi nikad ne pitaju zašto sam ovakva kakva jesam. Jednostavno kažu "Ma to je još jedna curica odjevena u crno". Većina ih se ni ne zamara time. Ali ja nisam curica. Psihički sam mnogo starija od svojih vršnjaka i nevršnjaka. Prezrela sam za svoje godine, odvijek sam i bila. Prebrzo sam morala odrasti. Prerano sam bila bačena među vukove. Voljela bih da se mogu osjećati bolje u odjeći vedrih boja negoli u crnoj odjeći. Stvarno bih voljela. Ali ne mogu. Nije mi dozvoljeno. Taman kad se oporavim od jednog udarca slijedi drugi, jači. I tako kroz cijelu godinu. Punih 20 godina. A rane ostaju. Ne zacijeljuju potpuno. Možda jednom i budu, ali tada će biti prekasno jer ću propustiti cijeli život.

...Sama protiv svih na kraju vremena...

- 20:38 - Komentari (8) - Isprintaj - #

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>