Volim Slatko https://blog.dnevnik.hr/volimslatko

četvrtak, 04.02.2016.

Fritulice

Desert



Fine, slatke, neodoljive, i klinci ih mogu pripremati uz vašu malu pomoć



TIjesto
2 jaja
3 žlice šećera
1 burbon vanili šećer.
1 prašak za pecivo
1 čvrsti jogurt
2,5 (čaše od jogurta) brašna
prstohvat soli
korica limuna,naranče
ćep ruma

Jaja tući sa šećerom, dodati burbon vanili šećer te prosijane suhe sastojke, jogurt i rum. Također naribajte malo korice limuna ili naranđe (pazite da je eko). Bolje je da je tijesto pinkicu gušće nego prerijetko jer u protivnom popiju puno ulja.
Ostavite smjesu pola sata da odmori.




Ugrijati ulje, ne smije biti prevruće, onda vam naglo potamne,a unutra ostanu sirove,znači ulje na srednjoj vatri,trebale bi se same prevrtati, ali ih prevrnite po potrebi.

Uvaljajte ih u šećer ili mješavinu šećera i cimeta ili ih pospite šećerom u prahu.

Oznake: fritule, maškare, poklade, uštipci, Dalmacija

04.02.2016. u 18:44 • 13 KomentaraPrint#^

Krafne punjene sirom

Desert



Baš je vrijeme od krafni, al isto tako i vrijeme kad se drži dijeta ;-) ........evo jednih tradicionalno Švicarskih, originalan naziv: Ziegerkrapfen, punjene su sirom, te bademima i zamirisane koricom agruma, uz neodoljiv cimet. Navodno su izum časnih sestara iz klostera. Postoje različiti nacini pripreme, ovo je varijanta sa sirom.
Recept je od unikatice sa coolinarike



SASTOJCI;

200g mekog brašna
125g hladnom maslaca
prstohvat soli
1 žličica šećera
200g svježeg sira

U prosijano brašno dodati šećer i sol te hladan maslac narezan na listiće. Izmrviti rukama pa dodati 200g svježeg sira. Napraviti kuglu, zamotati je u prozirnu foliju i staviti na hlađenje 2 sata. Razvaljati tijesto na pobrašnjenoj podlozi i preklapati kao za lisnato tijesto. Proces preklapanja ponoviti 3-4 puta.



PUNJENJE;

150 grama svježeg sira
75 grama badema
100 grama šećera
ribana korica pola limuna
1 zlicica cimeta


Sjedinite sve sastojke, ako je jako suh dodajte malo mlijeka(to se zna desiti kod domaćeg dobro ocijeđenog sira, ovaj kupljen je poprilično mokar). Nadjev mora biti čvrst da ne iscuri prilikom pečenja.



ZA UVALJATI KRAFNICE

Šećer i cimet


Tijesto razvaljati u pravokutnik i režite na kocke veličine 10x 10. U sredinu svake kocke stavite malo nadjeva, namažite rubove vodom ili bjelanjkom, preklopite u trokut te stisnite krajeve prstom i vilicom.



Pecite ih na umjereno laganoj vatri u ulju par minuta s jedne i druge strane. Izvadite na papirnati ubrus da popiju višak masnoće i uvaljajte ih u mješavinu šećera i cimeta.
Od ove mase sam dobila 16 komada.

Trokutiće isto tako možete peći u pečnici.

Ako zamijenite slatki nadjev slanim ( svježi sir, jaje, sol) dobit ćete odlične slane guštalice. Moji klinci ih jako vole i slane i slatke i često im budu marenda u školi. Također možete staviti marmeladu koja nije jako tečna.

Oznake: krafne, maškare, poklade, slatko

04.02.2016. u 15:51 • 1 KomentaraPrint#^

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.

< veljača, 2020  
P U S Č P S N
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29  

Veljača 2020 (2)
Travanj 2018 (1)
Veljača 2018 (2)
Siječanj 2018 (1)
Prosinac 2017 (1)
Studeni 2017 (2)
Svibanj 2017 (2)
Travanj 2017 (3)
Ožujak 2017 (4)
Veljača 2017 (4)
Siječanj 2017 (5)
Studeni 2016 (3)
Listopad 2016 (1)
Lipanj 2016 (2)
Svibanj 2016 (3)
Travanj 2016 (5)
Ožujak 2016 (4)
Veljača 2016 (6)
Ožujak 2012 (2)
Studeni 2011 (2)
Listopad 2011 (3)

Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv

Linkovi


Instagram



Facebook Volim slatko


Cool chef mjeseca 07/2015 na Coolinarici


Linkovi

DORUČAK
Zobeno čokoladna kaša sa lješnjacima
Domaća granola sa orašastim plodovima


Predjela
Čašice sa avokadom i dimljenim lososom/tunom
ČVARCI
Rolana punjena salama

Juhe i variva
Leća sa batatom
Varivo sa mesnim okruglicama
Domaća krem juha od gljiva


Glavna jela
QUICHE
Quiche sa sirom i tikvicama

MLJEVENO MESO
BBQ BOMBICE OD LUKA I MLJEVENOG MESA

RIBA
Riba na šalši
Bakalar na crveno
Pljeskavice od srdela


Salate

DIJETNI DESERTI
Kuglice od zobene kaše

SIROVI DESERTI, RAW
Sirove energetske pločice
Raw triple chocolate truffle cake ili sirova trostruko čokoladna torta
Energetske raw kuglice od suhog voća
Sirovi avokado kolač sa jagodama

PITE
Medena Kata
Pita od sira sa višnjama
Pita od limuna i badema

KEKSI
Homemade Grancereale
Orah vanili kiflice
Krašuljci
Zagrebački poljupci
Keksi punjeni orasima i nutelom
Prutići od kave (Caffe-stangen)
Božićni keksi
Štangice od lješnjaka
Walkers shortbread cookies
Keksi od sira


DESERTI
Lisnata štrudla sa jabukama
Jednostavna pita od jabuka
Pohana bazga u umaku od jagoda
Najbolje londonerice
TIRAMISU




EXTRA DESERTI
Tart mousse
Limun kolačić
Orah krempite

TORTE
Lagana limun torta


MUFINI
Čokoladni mufin
Avokado mufini

KRAFNE
Donuts
Fritulice
Krafne punjene sirom

ROLADE
Rolada od oraha i kiselog vrhnja


SOKOVI I SIRUPI
Sirup od bazge


DŽEMOVI
Džem od jagode i chia sjemenki
USKRS
Jaja bojana crnim vinom
PUTOVANJA
Rim
Rt Ploča

Kontakt

https://www.facebook.com/volim.slatko.9/

lilusic@inet.hr
098-166 4008

Trogir