Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/volimslatko

Marketing

Krafne punjene sirom

Desert



Baš je vrijeme od krafni, al isto tako i vrijeme kad se drži dijeta ;-) ........evo jednih tradicionalno Švicarskih, originalan naziv: Ziegerkrapfen, punjene su sirom, te bademima i zamirisane koricom agruma, uz neodoljiv cimet. Navodno su izum časnih sestara iz klostera. Postoje različiti nacini pripreme, ovo je varijanta sa sirom.
Recept je od unikatice sa coolinarike



SASTOJCI;

200g mekog brašna
125g hladnom maslaca
prstohvat soli
1 žličica šećera
200g svježeg sira

U prosijano brašno dodati šećer i sol te hladan maslac narezan na listiće. Izmrviti rukama pa dodati 200g svježeg sira. Napraviti kuglu, zamotati je u prozirnu foliju i staviti na hlađenje 2 sata. Razvaljati tijesto na pobrašnjenoj podlozi i preklapati kao za lisnato tijesto. Proces preklapanja ponoviti 3-4 puta.



PUNJENJE;

150 grama svježeg sira
75 grama badema
100 grama šećera
ribana korica pola limuna
1 zlicica cimeta


Sjedinite sve sastojke, ako je jako suh dodajte malo mlijeka(to se zna desiti kod domaćeg dobro ocijeđenog sira, ovaj kupljen je poprilično mokar). Nadjev mora biti čvrst da ne iscuri prilikom pečenja.



ZA UVALJATI KRAFNICE

Šećer i cimet


Tijesto razvaljati u pravokutnik i režite na kocke veličine 10x 10. U sredinu svake kocke stavite malo nadjeva, namažite rubove vodom ili bjelanjkom, preklopite u trokut te stisnite krajeve prstom i vilicom.



Pecite ih na umjereno laganoj vatri u ulju par minuta s jedne i druge strane. Izvadite na papirnati ubrus da popiju višak masnoće i uvaljajte ih u mješavinu šećera i cimeta.
Od ove mase sam dobila 16 komada.

Trokutiće isto tako možete peći u pečnici.

Ako zamijenite slatki nadjev slanim ( svježi sir, jaje, sol) dobit ćete odlične slane guštalice. Moji klinci ih jako vole i slane i slatke i često im budu marenda u školi. Također možete staviti marmeladu koja nije jako tečna.

Post je objavljen 04.02.2016. u 15:51 sati.