Na izborima

nedjelja , 25.11.2007.

Politički vođa stranke (još) na vlasti je prizemni populist, koji nema nikakav prezentan ekonomski program, poštuje Gotovinu ali je submisivan Haagu, a u slučaju ostanka na vlasti obećava boljitak i pravdu. Iako je zašao u srednje godine, u životu nije radio 'normalan' posao od kojeg stanovnik Hrvatske prihoduje za kruh, režije i rate kredita.

Politički vođa oporbe (još večeras) je prizemni populist, koji nema nikakav prezentan ekonomski program, poštuje Gotovinu ali respektira i Haag, a u slučaju dolaska na vlast obećava boljitak i pravdu. Iako je zašao u srednje godine, u životu nije radio 'normalan' posao od kojeg stanovnik Hrvatske prihoduje za kruh, režije i rate kredita.

Drugi politički vođa oporbe, lider manje od dvije velike stranke koje nisu na vlasti, prizemni je populist, koji nema nikakav prezentan ekonomski program, poštuje Gotovinu ali respetira i Haag, a u slučaju dolaska na vlast obećava boljitak i pravdu. Iako je zašao u srednje godine, 'normalan' posao od kojeg stanovnik Hrvatske prihoduje za kruh, režije i rate kredita je radio ne duže od 5 godina.

Kandidat za premijera konzervativno-desne stranke je starovremenski šminker, autor prostačkih stihoklepanja, čiji je 'claim to fame' to što je izručio generala u Haag.

Kandidat za premijera socijalističko-ljevičarske stranke je Hercegovac koji se hvali ustaškim korijenima, a njegov 'claim to fame' je borba protiv burze i najava povratka centralno-planskoj ekonomiji i reindustrijalizaciji.

Zašto u Hrvatskoj nema dobre satire? Zato, jer je stvarnost preapsurdna i ne ostavlja prostora za nju.

Svi na izbore!

petak , 23.11.2007.

Na bijelom planetu

četvrtak , 22.11.2007.

- Što ti je? Odsutan si duhom.
- Pročitao sam mit koji mi je zaokupio misli.
- Mit?
- Tehnomit. Znaš da se mitovi mijenjaju... vatrene kočije postaju svemirski brodovi, Vilenjaci i Patuljci razne rase aliena, itd.
- Ali to su besmislice.
- Ne, to je sadržaj kolektivnog nesvjesnog.
......
- I o čemu se radi?
- O ljudima koji su nakon inicijalnih kontakata službenika vlade SAD sa vanzemaljcima volontirali za sudjelovanje u programu razmjene.
- Programu razmjene?
- Da, njih 12 je otišlo na planet Serpo.
- I što su tamo sreli? Flasha Gordona ili imperatora Minga? Ili Paju patka?
- Pročitaj.
......
- Ali to je SF. Dobra priča.
- U tome i jeste stvar. Ima nešto u toj priči, bila izmišljena ili ne, što hrani maštu. Inače nisam NLO vjernik, dapače, to mi je smiješno. Ali ta priča...
- Šta ti se najviše sviđa u njoj?
- Bijeli planet, blještava svjetlost, vanzemaljci - anarhični znanstvenici... To negdje postoji. U vanjskom ili unutarnjem svijetu. Negdje.
- Siguran?
- Niti malo. Ali da. Shvati to kako želiš.

Prednost

subota , 17.11.2007.

-Dobro nam ide.
-Uvijek sve bolje. O čemu smo kao o nadi govorili prije dvije godine, sad je polazna točka.

-Nego...
-Reci.
-Misliš li da imamo neku prednost?
-Kako to misliš?
-Pa u odnosu na sve ljude koji su nesretni i nezadovoljni.
-Da, to što se ne identificiramo sa uspjehom niti sa svojom pozicijom u društvu. Čim se identificiraš, gotov si.

-Misliš na blokadu energija?
-Dijelom na to, a više na gaženje ljudi. Ako se identificiraš sa pozicijom, nikad ti nije dosta. Da dobiješ više, gaziš druge. A oni nas okružuju, i prije ili kasnije ih opet srećeš. Kad padneš, oni preko kojih si se popeo će te pridržati ili ne. Ako si ih na putu zgazio, pustit će te da padneš ravno do dna. A tamo iscipelariti.

Moj drug Kilowat

srijeda , 14.11.2007.



Anđeo

utorak , 13.11.2007.

- Šta ti je? Pomjereniji si nego obično.
- Pogodilo me ovo dvoje.
- ...
- Prije mjesec i pol smo Ivan i ja spasili Darka i Draženu od gušenja ugljen monoksidom.
- Znam. To je veliko. Pomogli ste im da prođu kroz to.
- Ali umalo nismo. Da ih nisam ozbiljno shvatio, sad bi bili mrtvi.
- Ništa ne razumijem.

- Gušenje ugljen monoksidom je zajebano jer kad te stegne počinješ halucinirati. Nema mirisa, nema okusa, samo osjećaj da nešto nije u redu.
- A kako se ugljen monoksid razvija?
- U novim a jeftinim stanovima. Novi prozori, za razliku od starih, efikasno zatvaraju cirkulaciju zraka. Ako ne otvaraš dan-dva, a napa je uključena i stvara podtlak, postoji šansa da jeftin bojler procuri i eto smrti.

- Ali Darko te je nazvao...
- Da, ali bio je sasvim nesuvisao. Mislio sam da je napušen ili nešto.
- Ali ipak si došao...
- U zadnji čas. Već su se bili ukočili.

- A šta je drugo?
- Željka. Bila je bolesna i u groznici, a nije htjela doktoru. Znaš nju. Tek je peti dan pristala, kad je izmjerila temperaturu i vidjela da cijeli dan kuri 40,3. Došli smo na Hitnu, sa Hitne u Zaraznu, gdje su je zadržali. Prva dijagnoza: upala bubrega, druga dijagnoza: sepsa. Da je izdržala još jedan dan trpeći bolove u uvjerenju da ima virozu, kolapsirala bi i možda umrla, ako joj netko ne bi pomogao. A ja ne bih, jer sam cijeli dan na poslu.

- Ali dobro, pomogao si i Darku i Draženi i Željki. Šta te tu muči?
- Bio sam u blizini Anđela Smrti dva puta u dva mjeseca. Tu, u mirnom dobu. Bio je kraj svo troje. Podiže mi se PTSP. Ne znam šta ću.

- I što ćeš?
- Ne znam. Dišem.

Izašlo!

četvrtak , 08.11.2007.

http://www.bestselermali.bloger.hr/

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>