Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/vilenjak

Marketing

Na izborima

Politički vođa stranke (još) na vlasti je prizemni populist, koji nema nikakav prezentan ekonomski program, poštuje Gotovinu ali je submisivan Haagu, a u slučaju ostanka na vlasti obećava boljitak i pravdu. Iako je zašao u srednje godine, u životu nije radio 'normalan' posao od kojeg stanovnik Hrvatske prihoduje za kruh, režije i rate kredita.

Politički vođa oporbe (još večeras) je prizemni populist, koji nema nikakav prezentan ekonomski program, poštuje Gotovinu ali respektira i Haag, a u slučaju dolaska na vlast obećava boljitak i pravdu. Iako je zašao u srednje godine, u životu nije radio 'normalan' posao od kojeg stanovnik Hrvatske prihoduje za kruh, režije i rate kredita.

Drugi politički vođa oporbe, lider manje od dvije velike stranke koje nisu na vlasti, prizemni je populist, koji nema nikakav prezentan ekonomski program, poštuje Gotovinu ali respetira i Haag, a u slučaju dolaska na vlast obećava boljitak i pravdu. Iako je zašao u srednje godine, 'normalan' posao od kojeg stanovnik Hrvatske prihoduje za kruh, režije i rate kredita je radio ne duže od 5 godina.

Kandidat za premijera konzervativno-desne stranke je starovremenski šminker, autor prostačkih stihoklepanja, čiji je 'claim to fame' to što je izručio generala u Haag.

Kandidat za premijera socijalističko-ljevičarske stranke je Hercegovac koji se hvali ustaškim korijenima, a njegov 'claim to fame' je borba protiv burze i najava povratka centralno-planskoj ekonomiji i reindustrijalizaciji.

Zašto u Hrvatskoj nema dobre satire? Zato, jer je stvarnost preapsurdna i ne ostavlja prostora za nju.

Post je objavljen 25.11.2007. u 18:21 sati.