nedjelja, 22.07.2018.

Ostavka izbornika Zlatka Dalića

Foto Internet

Ostavke i odlasci dolaze nakon neuspjeha i nezadovoljstva, a ne kad se ostvare veliki rezultati i kad je cijela nacija u transu. Slučaj ostavke našeg izbornika je specifičan iz više razloga.

Naime, nakon povijesnog uspjeha kojeg je izbornik Zlatko Dalić ostvario s generacijom koja je na vrhuncu svoje karijere, otvarati priču o njegovom odlasku iz reprezentacije je pomalo neprofesionalno od strane medijskih djelatnika, ali s druge strane, mediji imaju na temelju nečega povući to pitanje.

Zlatko Dalić je preuzeo ovu reprezentaciju prije pola godine, u onom teškom trenutku kada je plasman u Rusiju visio o tankoj niti. U svlačionici je napravio potpuni preokret, stvorivši veliko povjerenje i fantastičnu atmosferu. Reprezentativci nikad nisu bili tako bliski kao sada. U svakoj utakmici vidjeli smo tu srčanost i borbenost koju imaju samo Hrvati.

Hrvatska nikad nije bila bolja, nikad, a za sve je zaslužan samo jedan čovjek. Livanjac s prebivalištem u Varaždinu. Imajući na umu sve što se proteklih mjeseci dogodilo, postavlja se pitanje zašto onda Dalić odlazi ?

Dalić neće otići zbog rezultata, otići će jer ne želi svaki put kad je u kampu gledati preko svog ramena i provjeravati da li su mu leđa sigurna. Dosta je bilo Mamićevog maćehizma u HNS-u, vrijeme je da HNS samostalno odlučuje. Bez Mamića i njegovih jataka.

Iako je Zdravko Mamić u bijegu, iako više nije fizički prisutan, tu su njegov duh i njegovi jataci. To muči našeg heroja i ne daje mu onu potrebnu mirnoću u radu kako bi se ponovo ostvarili veliki rezultati. Bez te mirnoće, stimulansa, teško će naša reprezentacija ostati na pobjedničkoj stazi.

Vjerujem, kao i cijela nacija, u to da izbornik heroj neće okrenuti leđa i pozdraviti se. Taj događaj bi bio pogubniji za naš nogomet, nego li da nam reprezentaciju vodi dijete s ulice.

Odlaskom Dalića, našu reprezentaciju nema tko voditi. Nema trenera na svijetu koji se može prilagoditi našem mentalitetu, našem sustavu. Stoga, ekipa u HNS-u se mora držati svog posla u uredima i ne miješati se u rad izbornika Zlatka Dalića, nametajući svoje "igrače".

U suprotnom, Zlatko Dalić pakira kofere i odlazi.


Video NovaTV

Oznake: Zlatko Dalić, hrvatska nogometna reprezentacija, ostavka, zdravko mamić, HNS

- 09:08 - Komentari (4) - Isprintaj - #

utorak, 17.07.2018.

Srebro zlatnog sjaja

Foto Internet

Završeno je Svjetsko prvenstvo u Rusiji na kojem je naša reprezentacija ostvarila povijesni uspjeh plasmanom u finale i osvajanjem srebrne medalje.

Ova generacija, na svom vrhuncu, je ujedinila cijelu Hrvatsku i sve Hrvate diljem zemaljske kugle kao dr. Franjo Tuđman u ratnim devedesetim. Ovo srebro iz Rusije je svim Hrvatima zlatnog sjaja, a koliko se ponosimo svojom Hrvatskom i našim reprezentativcima je neopisivo.

Prema službenim podacima MUP-a na dočeku Vatrenih u Zagrebu, od zračne luke do centralnog zagrebačkog trga, je bilo ukupno 550 000 hrvatskih navijača. Brojka koja egzaktno dokazuje što su naši reprezentativci napravili proteklog mjeseca u Rusiji.

Dočekali smo ih kao svjetske prvake, s najvišim državničkim počastima. Čim je zrakoplov s reprezentativcima ušao u hrvatski zračni prostor, s Plesa su poletjela dva ratna zrakoplova MiG-21 i dopratili su naše heroje do zračne luke. U zračnoj luci smo vidjeli identičan prizor kao na povratku generala iz Haaga. Ono što je slijedilo nakon slijetanja zrakoplova, onih šest sati vožnje od Plesa do Trga Bana Jelačića, neopisivo. Nešto što se jednom doživi u životu.

Rekoh, ova generacija je podigla letvicu, otišla do kraja i sada joj u leđa gleda legendarna '98-a. Nitko ne može tvrditi da će se nešto slično ponoviti u Kataru za četiri godine, a ni suprotno. Ovo su dani ponosa i slave za naše reprezentativce, za nas i našu domovinu. Zato im skidamo kapu do poda.

Foto Privatni album

Bravo, Vatreni !!!

Oznake: srebro zlatnog sjaja, vatreni, hrvatska nogometna reprezentacija, povijesni uspjeh hrvatske nogometne reprezentacije, doček u Zagrebu, ovo nije normalno, neopisivo, Igraj moja Hrvatska, dani ponosa i slave hrvatskog nogometa

- 01:41 - Komentari (2) - Isprintaj - #

ponedjeljak, 09.07.2018.

Put u raj

Foto screenshot YouTube

Nudili su nam svo blago svijeta, brda i doline, eure i dolare, ali naši se nisu dali. Rekli su da ne žele hodati Rusijom, a ne vidjeti Moskvu i uspjeli su.

Želje su ostvarene, a na putu u raj stoje im samo čajoljupci. Šteta da utakmica nije u 17:00 sati. Mogli bismo već početi slaviti povijesno finale Svjetskog prvenstva, ali kako bi to bilo da tako lagano prođemo dalje. Ne žele naši laganicu, uvjerili su nas u to veoma dobro. Priznali su da oni bez drame ne znaju i ne mogu.

Doći će Zlajo opet u svlačionicu, prezentirati kako svladati te britanske trupe, ali uzalud mu trud. Opet će naši onako tvrdoglavo kao i do sada. To je sudbina, a kontra nje ne možeš. Srećom, uz grickalice i alkohol, spremno je par kutija antidepresiva i raznih sredstava za smirenje. Sve osobe sa problematičnim zdravljem, pogotovo srčani bolesnici, mole se da ne prate susret Hrvatske i Engleske koji je na rasporedu u srijedu u 20:00 sati na nacionalnoj televiziji.

Veliki Stipe Pletikosa na sva zvona je nahvalio Akinfeeva, a taj nije ništa napravio na utakmici. Kad je trebao braniti velemajstorski, kao da ga i nije bilo. Dodirnuo se i Engleza, ali još će ga on nahvaliti, ima vremena. Zatim je Sir Mateo počeo onako sokolovski analizirati suce. Nabrojao par imena da ti se koža naježi, a ovaj Brazilac kao da je zaboravio da ima kartone u džepu, pa ih samo 5 pokazao. Trebao je više, pogotovo Rusima, ali tko će znati jesu li noć prije bili u raciji KGB i Gulag. Bolje igrati na sigurno. Na kraju, najtočniji je bio Jeličić napavši ih zašto hrvatsku javnost obmanjuju budalaštinama i pizdarijama.

Odigrali su naši kontra Rusa lavovski, pokazali su svoja nojeva jaja, kako je to slikovito opisao Joško. Nema im se što zamjeriti i poslušati Robija nije uzalud. Ne budimo tvrdoglavi kao dečki. Rekao je Žuti da analizirajući svaki detalj možemo samo pogriješiti.

Naši dečki su ostvarili čudo, a da će sad pasti pred ovim Britancima...hm, teško. Jedino u slučaju da umjesto lopte lete čajnici travnjakom. Ipak, vjerujem da ni tada naši ne bi pali. Prihvatili bi oni njihovu igru, pa ih na koncu demolirali raketama i ostalim arsenalom iz Dalićeve oružarnice.

Gori Livno za naše Vatrene, gori Imotska krajina, na Ultri se zavrtila Thompsonova Bojna Čavoglave u izvedbi Armina Van Buurena...

Nakon Rusije je rekao Rakitić neka izgori Hrvatska.
Da, goriti će cijela Hrvatska u srijedu, zajedno s Livnom !





Idemo, dečki, pobjeda je naša !

Vi to možete, mamicu vam !

Oznake: put u raj, hrvatska nogometna reprezentacija, gulag, Igraj moja Hrvatska, Hrvatska je prvak svijeta

- 17:31 - Komentari (3) - Isprintaj - #

subota, 30.06.2018.

Hrvatska u osmini finala

Foto screenshot YouTube

Malo tko je vjerovao u ovakav uspjeh naše reprezentacije na SP-u u Rusiji. Da će proći skupinu sa devet bodova i samo jednim primljenim golom nije ni Vakula mogao prognozirati.

Vratimo li se skroz natrag u kvalifikacijski ciklus i pogledamo li kroz što su sve Mandžo i ekipa prošli, moramo im skinuti kapu.
U kvalifikacijama smo imali mnogo oscilacija i veliko nezadovoljstvo navijačkog puka, pa pretkraj samih kvalifikacija "hladan tuš" u liku izbornika Zlatka za kojeg se govorilo da je samo premosnica za kraj kvalifikacija. Da, trebao je Dalić odraditi samo one dvije utakmice u dodatnim kvalifikacijama i nisu mu se davale velike šanse za uspjeh, a što je on napravio ?

U veoma kratkom periodu Dalić je probudio i najuspavanije igrače, vratio reprezentaciju iz ponora smrti i odveo u Rusiju. Dokazao je gazdi Zdravku da reprezentaciju ne može voditi trener kojem u CV-u stoje jedino Lokomotiva i Dinamo, a kad uza sebe još imate velikane poput Ivice Olića i Dražena Ladića, uspjeh vam je zagarantiran. Na koncu, kad pogledate roster igrača, pa tko može sumnjati u nešto veliko, u spektakl ?

Velika stvar je i u tome što je izbornik sve posložio onako kako mora biti, a ako netko nije zadovoljan time, neka se pridruži Nikoli u Solinu na kavi. Da, zatreslo se u medijima udaljavanje Nikole Kalinića iz reprezentacije, ali to tako mora biti. Niti vodonoša ne smije poremetiti atmosferu i rad u reprezentaciji, a ne jedan igrač kojem je dolazak u Rusiju već velika nagrada od izbornika i stožera, budući je imao brutalno lošu sezonu u klubu. Time što je napravio, Nikola je samo sebi naštetio. Nikome drugo. Naši su rutinski dobili Nigeriju koja se pak pokazala solidnom reprezentacijom, protiv Messija i ekipe smo bili velemajstori. Onako pospremiti Lea Messija u džep može samo Strinić, igrač koji je mnogo puta osporavan, a sada igra najljepši nogomet u karijeri.

Zadnja utakmica u skupini se pokazala samo formalnošću, a naši su je opet odradili na nivou. Kako je rekao gospodin Dalić, nema A i B reprezentacije. Postoji samo reprezentacija.

Svi reprezentativci, od prvog do zadnjeg, pokazali su zašto su tu gdje jesu. Borbenost, ustrajnost...sve za domovinu, hrvatski narod, navijače i hrvatske branitelje. Ovako kako igraju, tako se igra na Mundijalu za svoju državu i dok tako igraju ići će naprijed.

Nakon Islanda, izbornik gospodin Dalić je istaknuo kako će u ovih par dana skupiti snage za dalje jer moraju. Moraju jer nisu došli samo proći skupinu.
U osmini finala čekaju Danci, ali vjera u naše je iznad svega.

Idemo, dečki, nema predaje !!!




Oznake: svjetsko nogometno prvenstvo, rusija 2018, Hrvatska u osmini finala, Zlatko Dalić, Ivica Olić, hrvatska nogometna reprezentacija, idemo dalje...

- 00:11 - Komentari (4) - Isprintaj - #

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.