subota, 30.06.2018.

Hrvatska u osmini finala

Foto screenshot YouTube

Malo tko je vjerovao u ovakav uspjeh naše reprezentacije na SP-u u Rusiji. Da će proći skupinu sa devet bodova i samo jednim primljenim golom nije ni Vakula mogao prognozirati.

Vratimo li se skroz natrag u kvalifikacijski ciklus i pogledamo li kroz što su sve Mandžo i ekipa prošli, moramo im skinuti kapu.
U kvalifikacijama smo imali mnogo oscilacija i veliko nezadovoljstvo navijačkog puka, pa pretkraj samih kvalifikacija "hladan tuš" u liku izbornika Zlatka za kojeg se govorilo da je samo premosnica za kraj kvalifikacija. Da, trebao je Dalić odraditi samo one dvije utakmice u dodatnim kvalifikacijama i nisu mu se davale velike šanse za uspjeh, a što je on napravio ?

U veoma kratkom periodu Dalić je probudio i najuspavanije igrače, vratio reprezentaciju iz ponora smrti i odveo u Rusiju. Dokazao je gazdi Zdravku da reprezentaciju ne može voditi trener kojem u CV-u stoje jedino Lokomotiva i Dinamo, a kad uza sebe još imate velikane poput Ivice Olića i Dražena Ladića, uspjeh vam je zagarantiran. Na koncu, kad pogledate roster igrača, pa tko može sumnjati u nešto veliko, u spektakl ?

Velika stvar je i u tome što je izbornik sve posložio onako kako mora biti, a ako netko nije zadovoljan time, neka se pridruži Nikoli u Solinu na kavi. Da, zatreslo se u medijima udaljavanje Nikole Kalinića iz reprezentacije, ali to tako mora biti. Niti vodonoša ne smije poremetiti atmosferu i rad u reprezentaciji, a ne jedan igrač kojem je dolazak u Rusiju već velika nagrada od izbornika i stožera, budući je imao brutalno lošu sezonu u klubu. Time što je napravio, Nikola je samo sebi naštetio. Nikome drugo. Naši su rutinski dobili Nigeriju koja se pak pokazala solidnom reprezentacijom, protiv Messija i ekipe smo bili velemajstori. Onako pospremiti Lea Messija u džep može samo Strinić, igrač koji je mnogo puta osporavan, a sada igra najljepši nogomet u karijeri.

Zadnja utakmica u skupini se pokazala samo formalnošću, a naši su je opet odradili na nivou. Kako je rekao gospodin Dalić, nema A i B reprezentacije. Postoji samo reprezentacija.

Svi reprezentativci, od prvog do zadnjeg, pokazali su zašto su tu gdje jesu. Borbenost, ustrajnost...sve za domovinu, hrvatski narod, navijače i hrvatske branitelje. Ovako kako igraju, tako se igra na Mundijalu za svoju državu i dok tako igraju ići će naprijed.

Nakon Islanda, izbornik gospodin Dalić je istaknuo kako će u ovih par dana skupiti snage za dalje jer moraju. Moraju jer nisu došli samo proći skupinu.
U osmini finala čekaju Danci, ali vjera u naše je iznad svega.

Idemo, dečki, nema predaje !!!




Oznake: svjetsko nogometno prvenstvo, rusija 2018, Hrvatska u osmini finala, Zlatko Dalić, Ivica Olić, hrvatska nogometna reprezentacija, idemo dalje...

- 00:11 - Komentari (4) - Isprintaj - #

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.