patrik.cristian.tennant.writer from Croatia

subota, 19.04.2008.

Namigivanje ne dovodi uvijek do (zagađene) veze

Bio sam sretan kad sam susreo svoju simpatiju. Pogotovo kad mi je simpatično namignula s osmijehom. Lijepa djevojka, čak sam nedavno sanjao divan san u kojem je bila "nepostojeća djevojka"- kombinacija ove djevojke i Blanke Vlašić (dakle, " ni sim' ni tam' "; no Blanka i spomenuta simpatija slična su jedna drugoj kao jaje jajetu).
Nekad je meni bilo upućeno pitanje "Šta znači kad djevojka namigne?", pa sam bez prevelikog razmišljanja duhovito odgovorio: "Znači da je namiguša".
Sada kada sam se suočio s tim pitanjem u vlastitoj situaciji, pitao sam prijateljicu tj. predstavnicu ženskog roda da mi odgonetne zašto mi je moja simpatija namigivala i je li to bilo iz prijateljstva.Ona me ohrabrila i odgovorila:" A ne, ja nikad ne namigujem iz prijateljstva!"
Međutim, idućih dana, kad se situacija sa simpatijom nije odvijala prema željama, spomenute prijateljice nije bilo da me tješi odnosno povukla se (kao "Šta ti ja tu mogu?").
Pitao sam i dalje predstavnice ženskog roda da mi odgonetnu spomenuto namigivanje i dobio više odgovora. Jedna je rekla da ne može znati što je u glavi osobe koja je namigivala, i taj odgovor mi se čini najtočniji uz dodatak:
s obzirom na daljni razvoj situacije, procjenjujem da je to bilo namigivanje iz nekakve ljubaznosti, pristojnosti.
Jedna mi je rekla "Ti mene zezaš kad me pitaš što je to značilo?!", a ja sam joj zatim iznio svoje viđenje i rekao da ne računam više na vezu sa svojom sada već bivšom simpatijom, uz dodatak: "Da je do veze i došlo, bila bi to zagađena veza!Naime, spomenuta djevojka puši!"
Sugovornica nije bila oduševljena odgovorom, govoreći da joj nabijam komplekse budući da i ona konzumira cigarete.
I za kraj, pitanje: Kako to da djevojke koje djeluju pametno i inteligentno posežu za cigaretama, te tako u svoj organizam unose štetne tvari? Mislim, svi znamo što je dim, vidjeli smo šta se događa kad nešto (iz)gori, nešto što je samo jednom bilo izloženo dimu i vatri postane ružno i trulo, a ovdje se iz dana u dan ogranizam izlaže tom dimu i štetnim tvarima.

- 15:16 - Komentari (7) - Isprintaj - #

Tik ili mig?

Mladi profesor Antonio iznenadio se kada mu se na ispitu učinilo da mu ispitivana studentica možda namiguje.
Tijekom ispitivanja se to ponovilo, negdje u 3 ili 4 navrata. Međutim, teško je bilo ocijeniti radi li se o namigivanju ili tiku. Lagani pokret lijevog oka lijepe studentice ipak je djelovao više kao tik, možda i zbog profesorove pomisli "Zar bi se studentica usudila tj. drznula namigivati profesoru za vrijeme ispita?"
U prostoriji je bio i jedan student. Podjednako je znao kao i spomenuta studentica. Ona je prošla, a on nije. Objašnjenje? Vrlo jednostavno: njezin pismeni je bio presudno bolji.

- 14:55 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Ručak za doručak

Redovna jutarnja autobusna linija nalikovala je školskom autobusu, jer su većinu putnika činili upravo mnogobrojni učenici.
Veselo. Čak se nekada znalo i zaoriti:
"Naš je šole pravi dasa,
Autobusu daje gasa,
Hej, šofer, šofer,
Daj mu malo gasa."
Tog jutra, u tom autobusu, zatekla se i jedna starija žena. Zapravo dvije žene, jedna je još bila u društvu s njom. Ta starija žena je djelovala kao da nije baš pri sebi, govorila je čudno i nepovezano, što je izazivalo pažnju i smijeh putnika-učenika.
Odjednom je spomenuta žena iz torbe izvadila staklenku (u kojoj se obično drže krastavci ili kompot) u kojoj je bila neka sluzava tekućina i neka smjesa, kao neki gulaš.
Učenici, pogotovo oni najbliži, gnušali su se (u tim godinama jela kao što su grah mnogima su horor, ako se i ne radi o jutarnjim satima) možda zbog izgleda jela ili mirisa ili svega skupa.
Žena se nije dala smesti, jela je jelo iz staklenke u prepunom autobusu oko 7 sati ujutro.

- 14:39 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Opasni (talijanski) proizvodi

Nedavno sam u novinama čitao da je neko talijansko vino ne samo opasno, nego i smrtonosno. Čitao sam i o štetnosti sira Mozzarelle. Je li to istina, ne znam, no sigurno znam da neću jesti navedeni sir i piti talijansko vino (dobar je i naš "Veli Jože", zar ne?).
Puno je toga što je dobro znati...
Kao što rekoh, ne znam jesu li navedeni proizvodi doista (toliko) opasni, no znam za opasnost prijevare kada stigne mail s fotografijom (zgodne) crnkinje u kojem piše kako je stradala u Senegalu i da su njezini roditelji ubijeni, pa da ne može doći do novca (kao treba joj netko tko će platiti troškove preuzimanja novca njezinog oca koji je kao bio neka velika faca). Naravno da nisam nasjeo. I nakon par mjeseci, stiže novi mail gotovo identičnog sadržaja sa slikom neke druge crnkinje kojoj su navodno također roditelji ubijeni.

- 14:24 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Djevojka koja je preferirala fruteke

Iako se napravio mali red oko kase, prodavačica se osjećala dužnom da nešto kaže i razbije nervoznu tišinu.
Djevojci koja je bila na redu i predvala fruteke, uputila je srdačno pitanje: I, koliko beba ima godina?"
Djevojka se pomalo zacrvenjela, a zatim se nasmijala i rekla: Beba ima 23 godine, to je za mene!
Nakon toga, prodavačica se zacrvenjela.

- 14:14 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Dijete starije od 3 godine

Kupio sam neku igračku. Na ambalaži igračke stoji upozorenje:nije za djecu od 0-3 godine. Kako imam više od 3 godine, kupio sam tu igračku. Istina je da imam toliko godina da me prodavačica čudno gleda, kad shvati da kupujem igračku. A možda i nije igračka za mene, kad ne znaš kako se rukuje onda i za starije vrijedi ono upozorenje (nije za djecu od 0-3 godine).
Istog dana čuo sam na televiziji upozorenje o tome da su neke igračke opasne zbog kemikalija i da većina tih opasnih igračaka dolazi iz Kine. I pogledao sam na kupljenu igračku i ugledao natpis "made in China".

- 14:06 - Komentari (0) - Isprintaj - #

petak, 11.04.2008.

Cipelići za lektiru

Profesorica hrvatskog jezika je srednjoškolicima rekla da po svom izboru pročitaju nešto i napišu za lektiru- tzv. slobodna lektira.
Tin se htio pokazati naprednim pa je uzeo neku knjigu Dostojevskog, neke cure iz razreda su govorile kako će za lektiru uzeti neke od ljubavnih knjiga Daniele Steel.
Davor je dosta razmišljao koju bi knjigu odabrao. Nisu to bile brige kako od puno knjiga izabrati jednu knjigu, već je broj knjiga koje je on pročitao u životu mogao stati na prste ruke (jedne, naravno). Pala mu je na pamet knjiga "Ježek", no davno je bilo kada je to "čitao". I onda se dosjetio: Izabrat ću jednu od slikovnica Cipelići. Tako je i bilo, odabrao je jednu i pročitao ju(uglavnom, donekle) a zatim sastavio (vrijeme radnje, mjesto radnje, likovi, ...) te se uputio u školu gdje se hvalio kako je puno napisao iako je njegova odabrana literatura kratka. Govorio je: "Lako je nešto napisat kad imaš knjigu od 500 stranica; ali kad ti imaš nekoliko stranica (i fotografije zauzimaju dosta prostora) a napišeš nekoliko stranica, e to je umijeće".

- 14:23 - Komentari (5) - Isprintaj - #

Mlada simpatična stomatologinja

Upoznao sam mladu simpatičnu stomatologinju i upitao ju: "Hoćeš li mi ispolirati zube?"
Odgovorila je: "Hoću. Jezikom!"

- 10:33 - Komentari (1) - Isprintaj - #

četvrtak, 10.04.2008.

Grmljavina

"A threat of distant thunder..."
"I hear the thunder crashing, the sky is dark
and now a storm is breaking within my heart"
(Pet Shop Boys- Neil Tennant/Chris Lowe, "Domino Dancing")
Mjesto radnje:Zadar
Vrijeme radnje:kolovoz 2007.godine
Dan je bio sunčan, no negdje oko 13 sati se naoblačilo i malo po malo počinjala je grmljavina. Postoje razna upozorenja za takve situacije, između ostalog upozorava se da se ne smije koristiti telefon i mobitel.
Mnogobrojni turisti za to nisu marili, njih desetak kao hipnotizirani stajali su na zadarskoj rivi s mobitelima ili fotoaparatima u nastojanju da se trenutak bljeska munje poklopi s stiskanjem njihovih spomenutih uređaja odnosno nastojali su snimiti bljesak munje. Bio je to zanimljiv prizor, to njihovo nastojanje, ta njihova hipnotiziranost.
Razna su upozorenja kako izbjeći udar groma: ne nalaziti se na otvorenom prostoru ili plivati; u zidanom objektu ne stajati pokraj prozora te otvorenih vrata ili metalnih stupova odnosno predmeta kao što su slavine te utičnice i električni prekidači; ne tuširati se, prati rublje ili posuđe. Zastrašujuće zvuči da je onaj tko čuje gramljavinu dovoljno blizu da ga grom udari. Ako se stoji u velikoj skupini ljudi, opasnost je da u slučaju udara groma grom zahvati više osoba. Dakle, puno toga valja izbjegavati prilikom grmljavine (izbjegavati i nošenje metalnih predmeta!), a zanimljivo je da je automobil sigurno sklonište.
Otišao sam malo dalje, zatekao 4 simpatične turistice, a zatim su svi počeli nestajati budući da je počela kiša.
Na kraju sam završio ispod jedne volte, zajedno sa dosta turista. Bilo je Slovenaca, Mađara i tko zna kojih još turista. Nisu se međusobno razumjeli, no svi su se manje- više nasmijali prilikom smiješnih situacija koje su se događale u sat ili dva koliko je trajalo sklanjanje od kiše.
A nakon kiše dolazi sunce, pa je tako bilo i ovaj put. Sunce je zasjalo dok je kiša još padala, a zatim je kiša potpuno prestala.

- 18:51 - Komentari (6) - Isprintaj - #

Kobna grmljavina

Jednog ljeta jedna mlada djevojka iz Zagreba išla je na more. Nažalost, nije se vratila u Zagreb. Pogodio ju je grom i prekinuo njezin mladi život.
Mjesec dana kasnije, Antonio je šetao uz more, dan je bio sunčan i sve je djelovalo mirno, naišao je na stablo na kojem je bio bijeli vjenčić očito postavljen u spomen na spomenutu djevojku. Proveo je nekoliko trenutaka u blizini tog stabla, duoko je suosjećao s tom mladom djevojku koju nikad nije vidio odnosno upoznao. Pojavila su se pitanja: "Kako da se je to dogodilo?Zašto?" Nije previše mislio o tim pitanjima, a teško je kod nekih pitanja dokučiti odgovore. Javila se pomisao "Tko zna što bi ju čekalo u životu da nije umrla".
Nakon što je nekoliko trenutaka proveo na navedenom mjestu, Antonio je otišao s osjećajem da je pružio utjehu i pomoć.

- 12:37 - Komentari (4) - Isprintaj - #

utorak, 08.04.2008.

Neoprezna trudnica

Plesala je ("hopsala"), iako je znala da je trudna... I izgubila je dijete.

- 21:15 - Komentari (8) - Isprintaj - #

3 "stvari" za pusti otok

Sjećam se zanimljive televizijske serije "Tajanstveni otok" o družini koja je zanesena djelima Julesa Vernea i kreće na otok gdje slijede zanimljive pustolovine, tajanstvene stvari se događaju.
Poznato je pitanje "da možete ponijeti sa sobom samo 3 stvari na pusti otok koje bi to stvari bile?"
Odgovaram: Blanku Vlašić, dobru ribarsku mrežu (za loviti ribe, a može i Blanki poslužiti za trening skoka u vis), jogi madrac (da meni i Blanki bude ugodno spavati). Zapravo, umjesto jogi madraca, možda je bolje uzeti kamion-cisternu s puno puno vode...

- 20:30 - Komentari (1) - Isprintaj - #

Bijeli kamen

Televizijske (dječje) serije... Sjećam se lijepe serije "Jelenko", legendarnih Smogovaca, no posebno bih izdvojio švedsku seriju "Den vita stenen" (u prijevodu "Bijeli Kamen"). Fascinatno je jedno prijateljstvo dječaka i djevojčice iz te serije, te koliko se dive i cijene bijeli kamen zbog kojeg su spremni naizmjenično odrađivati teške zadatke kako bi bili dostojni tog posebnog kamena.
Izdvojio bih i seriju "Družina Sinjeg Galeba" koja se prikazivala u sklopu "Učimo slovenski"; poučna priča, sin (zajedno sa "svojom družinom") uspije učiniti ono što nije uspjelo njegovom ocu i tako na neki način ispravi pogreške svog oca.
Sjećam se i serije "Na kotačima" o 2 autoprijevoznika i njihovim zanimljivim doživljajima...

- 15:12 - Komentari (1) - Isprintaj - #

Poučni filmovi

Neki filmovi ostanu u sjećanju, nose snažne pouke, dirljivosti. Naslov filma, ako ga je gledatelj ikada i znao, može se zaboraviti, pouke ostaju.
Poučan je film "Isus iz Nazareta", te mnogi filmovi religijske tematike... Izdvojiti ću par filmova koji su mi u mislima...
Jednom sam došao pred kraj jednog filma za kojeg nisam ni saznao kako se zove; no, to je film kojeg pamtim, odnosno nekoliko detalja iz tog filma: crnac, ima problema s okolinom, jednom naleti na neke agresivne momke i potuče se s njima a nakon toga molitvom se potišteno obrati Bogu govoreći "Help me, help me", i onda srdito-očajno "Help me"... U tim trenucima suosjećao sam s njim, nisam ga osuđivao; naizgled izgleda šokantno, ta tko bi se srdito usudio obratiti Bogu, no Bog još više suosjeća s pojednim osobama u takvim situacijama... Pred kraj filma, crnac sa svojim prijateljima ide ulicom, te ocijeni da ga je muškarac koji je išao iz suprotnog smjera pogledao neadkvatnim pogledom (očito se tu radi i o temi rasizma), srdito ga upita"Što si pomislio?" i nasrne na njega, a prijatelj se zabrine govoreći "Policajac je, ima pištolj" no prekasno- pištolj je opalio, slijede slike o mislima crnca u posljednim trenucima njegovim života. Jedna od tih zadnjih misli u njegovom životu je onaj njegov spomenuti vapaj "help me, help me"...
Sjećam se i filma "Maska" u kojem glavni lik ima deformirano lice zbog bolesti, svidi mu se jedna lijepa slijepa djevojka, a i on njoj, opipa mu lice i kaže "Meni si lijep"...
Sjećam se i filma koji se prikazivao za jedan Božić, u kojem glavni lik ode u budućnost i vidi jedan pusti i zapušteni grob, šokirano se upita čiji je to grob; kad sazna da je to zapravo njegov grob i da ga se nitko neće sjećati ako nastavi s dosadašnjim načinom života, uvelike promijeni život.
Film "Grof Monte Kristo" je isto film koji se pamti, nepravedna osuda i odlazak u tamnicu sprečavaju ljubav dvoje mladih ljudi... Ipak, navedeni film može odaslati i krivu poruku, odobravanje osvete...
Spominjao sam religijske filmove. Poznat je film "Ben Hur", a izdvojiti ću par detalja iz tog filma:scena kad Isus pruža napaćenom Ben Huru vode koja mu je u tim trenucima bila neizmjerno potrebna i dragocijena, a isto će pokušati učiniti Ben Hur Isusu drugom prilikom- na njegovom križnom putu; zatim, fascinantna je sreća obitelji Ben Hura kad shvate da su čudesno ozdravili od gube...

- 15:04 - Komentari (2) - Isprintaj - #

ponedjeljak, 07.04.2008.

Pipi

"Bilo je ljeto osamdeset i neke
oci su moje tek udahnule svijet "...
(Colonia- Boris Đurđević, "Ljeto 80 i neke")
Ne sjećam se baš napitka Pipi, ali se sjećam reklame u kojoj Ana Sasso na nezoboravan način reklamira spomenuti napitak...
"Bilo je ljeto osamdeset i neke
daleko more, nebo... "
(Colonia- Boris Đurđević, "Ljeto 80 i neke")

- 19:56 - Komentari (6) - Isprintaj - #

Mlada profesorica njemačkog jezika

Mladu profesoricu njemačkog jezika upitah: "Hoćeš li mi davati instrukcije?Upoznati njemački i tebe odjednom?"

- 18:41 - Komentari (3) - Isprintaj - #

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>

< travanj, 2008 >
P U S Č P S N
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30        

Srpanj 2010 (49)
Lipanj 2010 (2)
Svibanj 2010 (3)
Siječanj 2010 (3)
Prosinac 2009 (45)
Travanj 2009 (1)
Ožujak 2009 (1)
Listopad 2008 (13)
Rujan 2008 (8)
Kolovoz 2008 (6)
Srpanj 2008 (14)
Lipanj 2008 (1)
Svibanj 2008 (24)
Travanj 2008 (16)
Ožujak 2008 (17)

Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv

Opis bloga

  • pctwfc@gmail.com
    patrik cristian tennant (facebook)
    patriktennant (twitter)

Linkovi