Recept iz davnina
U njegovom zavičaju krvavice su se oduvijek zvale kašne kobasice. Jer, i po receptu njegove bake, pravile su se uz dodatak ječmene kaše. Kašu je vremenom zamijenila riža, jer se kraće kuha, ima je za kupiti i nije skupa kao u davna vremena.
No, ove sa slike, ostale su vjerne izvoru: kaši i baki, koja se zvala Elizabeta, ali se češće odazivala na ime Jalža. Volim ja i one krvavice s rižom, i domaće ovdje zvane mesne kobasice, ali ove ala Jalža su doista bile za prste polizati. |
< | prosinac, 2016 | > | ||||
P | U | S | Č | P | S | N |
1 | 2 | 3 | 4 | |||
5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 |
12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 |
19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 |
26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 |