ponedjeljak, 11.01.2016.

čista perverzija !

Nakon što sam jedva dočekala da se glazura stisne, barem donekle, pojela sam dva kolača.
Nikako se nisam mogla odlučiti jel ovo perverzija ili bezobrazluk.
Ostala sam neodlučana i nakon ta dva komada, pa, da budem sigurna u okus, pojela sam dvije sarme, sačekala pola sata i onda pojela još jedan komad kolača.
Da mi se okusi ne miješaju, jel ...
Definitivno je perverzija. I bezobrazluk.
Pa, ako poželite biti nešto od toga, nema vam druge nego se primiti posla.



Za tijesto je potrebno:
- 4 jaja
- 2 kavene žličice bourbon vanilije u prahu
- 120 gr otopljenog maslaca ( dovesti u tekuće stanje, ali da ne bude prevruće )
- 370 gr domaćeg jogurta ( napravila sam ga dva dana prije. Zakuhala sam litru dnevnog mlijeka, pustila da se ohladi do mlakoga, umiješala jedan čvrsti jogurt, ostavila da se ohladi na sobnoj temperaturi i spremila u frižider. Preukusno ! )
- 3 žlice nekog prihvatljivog sladila
- 2 čajne žličice cimeta
- pakiranje zamrznutih višanja ( cca 450 gr )
- 8 žlica pravog kokosovog brašna
- 2 ćlice psyllium ljuskica
- 120 gr gorkog kakaa u prahu
- 1 prašak za pecivo

Pjenasto umutiti jaja s vanilijom, dodati otopljeni maslac i neprestano miješati, dodati jogurt, sladilo, cimet. U posebnoj posudi izmiješati brašno od kokosa, psyllium i prašak za pecivo, pa te suhe sastojke dodavati u tekuću smjesu, te dodati sok od odmrznutih višanja. Miješati dok ne dobijete ljepljivu, gustu strukturu.



Istresti u pleh obložen papirom za pečenje, veličine 24 x 24.
Tijesto ostaje na hrpi dok ga ne zagladite špatulom.
Umiješati višnje.



Neka ne ostanu na površini. Zagladiti kolač.



Peći na 180 stupnjeva 10 minuta, pa na 170 pola sata. Ventilirano.

Glazura:
- 120 gr tamne čokolade. ( moja je bila 75% kakaoa )
- 120 gr slatkog vrhnja
- žličica cimeta

Otopiti čokoladu u vrhnju, napraviti ganache i preliti po hladnom kolaču.
Ako imate strpljenja, sačekati da se čokolada stisne, a ako ne, razumijeti ću. njami



Kolač je sočan i rahli.
Okus ... pa ... perverzan ! fino



Autorica recepta: Nataša Majstorović Stracchetti
- 19:07 - Reci nešto (23) - Print - #

Design @ by:Nisa

< siječanj, 2016 >
P U S Č P S N
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Siječanj 2023 (1)
Rujan 2022 (1)
Srpanj 2022 (1)
Prosinac 2021 (1)
Studeni 2021 (1)
Siječanj 2021 (1)
Rujan 2020 (1)
Srpanj 2020 (1)
Lipanj 2020 (1)
Svibanj 2020 (2)
Veljača 2020 (1)
Siječanj 2020 (1)
Studeni 2019 (1)
Listopad 2019 (7)
Rujan 2019 (2)
Kolovoz 2019 (1)
Srpanj 2019 (2)
Lipanj 2019 (3)
Svibanj 2019 (3)
Travanj 2019 (3)
Veljača 2019 (3)
Siječanj 2019 (1)
Prosinac 2018 (2)
Studeni 2018 (3)
Listopad 2018 (3)
Travanj 2018 (1)
Ožujak 2018 (1)
Veljača 2018 (1)
Siječanj 2018 (2)
Prosinac 2017 (3)
Studeni 2017 (1)
Listopad 2017 (1)
Rujan 2017 (9)
Srpanj 2017 (1)
Lipanj 2017 (2)
Svibanj 2017 (1)
Travanj 2017 (1)
Ožujak 2017 (5)
Veljača 2017 (8)
Siječanj 2017 (3)
Prosinac 2016 (4)
Studeni 2016 (5)
Listopad 2016 (6)
Rujan 2016 (12)
Kolovoz 2016 (16)
Srpanj 2016 (8)
Lipanj 2016 (5)
Svibanj 2016 (10)

Opis bloga



Ti me najbolje poznaješ:
Imaš vilinska krila i đavolji rep.
Imaš anđeosku aureolu i vampirske zube.
Imaš sjajno srce i demonske roščiće.


sretnimacak66@gmail.com


neki od LCHF recepata preuzeti sa grupe lchf sljedbenici.
Linkovi


Nisa
FreshCaYg
V
Roselina
Crafting Princess
malo ti malo ja
nečmenjanka
Plastik
Lilianke
dado
joca
sjedokosi
šašava mamica
Euro
20 do asa
bellarte
nisan EL DIABLO
hawkeye
mecabg
Simplica
obadzo
Isabel-ručni rad
catwoman
Tina
More ljubavi
Lion Queen
Bookeraj
geomir
apis
Mirela
neverin
Nemezis
križar
Ani ram
primakka
annaboni
B-612
topsicret
sarahB.
pablon
Lastavica
i tu i tamo
durica
Rib@rnica
povuci-potegni
GP-ZG
bocaccio
Okoš Bokoš
modrinaneba
mayday
shadow-of-soul
RandomHeart
walker gjuro
DOMENICO
Mayday
O-da životu!
VladKrvoglad
GMD
Lion Queen
Moja Moda
Mela
Wanda Car
gogoo
toma juda
SarahBernardht
Bolji zalet
Demetra
Dražen
stara teta
dnevnikjednerazvedenice
kako_ti_kupus
semper contra
Just me
Sinister Theatre
kaparoculica
suncokretica
atomski mrav


Guests