Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/staklenozvono

Marketing

čista perverzija !

Nakon što sam jedva dočekala da se glazura stisne, barem donekle, pojela sam dva kolača.
Nikako se nisam mogla odlučiti jel ovo perverzija ili bezobrazluk.
Ostala sam neodlučana i nakon ta dva komada, pa, da budem sigurna u okus, pojela sam dvije sarme, sačekala pola sata i onda pojela još jedan komad kolača.
Da mi se okusi ne miješaju, jel ...
Definitivno je perverzija. I bezobrazluk.
Pa, ako poželite biti nešto od toga, nema vam druge nego se primiti posla.



Za tijesto je potrebno:
- 4 jaja
- 2 kavene žličice bourbon vanilije u prahu
- 120 gr otopljenog maslaca ( dovesti u tekuće stanje, ali da ne bude prevruće )
- 370 gr domaćeg jogurta ( napravila sam ga dva dana prije. Zakuhala sam litru dnevnog mlijeka, pustila da se ohladi do mlakoga, umiješala jedan čvrsti jogurt, ostavila da se ohladi na sobnoj temperaturi i spremila u frižider. Preukusno ! )
- 3 žlice nekog prihvatljivog sladila
- 2 čajne žličice cimeta
- pakiranje zamrznutih višanja ( cca 450 gr )
- 8 žlica pravog kokosovog brašna
- 2 ćlice psyllium ljuskica
- 120 gr gorkog kakaa u prahu
- 1 prašak za pecivo

Pjenasto umutiti jaja s vanilijom, dodati otopljeni maslac i neprestano miješati, dodati jogurt, sladilo, cimet. U posebnoj posudi izmiješati brašno od kokosa, psyllium i prašak za pecivo, pa te suhe sastojke dodavati u tekuću smjesu, te dodati sok od odmrznutih višanja. Miješati dok ne dobijete ljepljivu, gustu strukturu.



Istresti u pleh obložen papirom za pečenje, veličine 24 x 24.
Tijesto ostaje na hrpi dok ga ne zagladite špatulom.
Umiješati višnje.



Neka ne ostanu na površini. Zagladiti kolač.



Peći na 180 stupnjeva 10 minuta, pa na 170 pola sata. Ventilirano.

Glazura:
- 120 gr tamne čokolade. ( moja je bila 75% kakaoa )
- 120 gr slatkog vrhnja
- žličica cimeta

Otopiti čokoladu u vrhnju, napraviti ganache i preliti po hladnom kolaču.
Ako imate strpljenja, sačekati da se čokolada stisne, a ako ne, razumijeti ću. njami



Kolač je sočan i rahli.
Okus ... pa ... perverzan ! fino



Autorica recepta: Nataša Majstorović Stracchetti

Post je objavljen 11.01.2016. u 19:07 sati.