...šok za sistem...

subota, 29.03.2008.

Star Trek - Next Generation, Review by Sagittariusclassic


Image Hosted by http://awardsuk.co.uk



Crystal Clear, milena, moja divna prijateljica, svaki put kad ode na put u neku vukojebinu, pobrine se da mi ne bude dosadno. Nakon što mi je prvi put ostavila zadatak da periodično zabavljam njenu atraktivnu hiperaktivnu frendicu, očito zbog nečega nisam ispunio njena očekivanja, pa me sad ostavlja sa snimkama kompletnih Star Trek serijala. Kako bih pokazao da sam dotične odgledao sa dužnom pažnjom, držim da bi bio red da to i pokažem. Tako je ovaj post i nastao, iz čisto plemenitih pobuda.

U globalu, serijal Next Generation nakon nekog vremena postaje iritantan. Osim što pati od povelikog nedostatka "istinske akcije", glavni likovi su prikazani pozitivcima preko svake mjere i ukusa. Sa druge strane, rasni negativaci, koji svakoj televizijskoj uspješnici daju "ono nešto", jedva da to i jesu. Uglavnom to su "zabludjele ovčice" koje svetac Pickard metodama Majke Terezije izvodi na pravi put, uspješno, svaki put, u svakoj jebenoj epizodi.
Dragi psihijatri, pogledajte čovjeka koji zna posao, naučite, a diplome možete komotno zapaliti.
Nevjerojatno je da se toliko mnoštvo diljem ove zemaljske kugle navuklo na ovu dosadnu trakavicu takvom fanatičnom strašću.

A sad, ajmo malo ofrlje o glavnim likovima.

Jean-Luc Pickard

Kapetan svemirskog luksuznog kruzera naziva USS Enterprise. Napuhani samodopadni francuz. Krši "prime directive" gotovo u svakoj epizodi i još na kraju nekom forom svaki put ispadne pozitivac. Jebivetar koji je kompenzaciju za sex našao u vucaranju svojeg jadnog društva uzduž i popreko svemirskog prostranstva zmišljavajući pizdarije. Borg ga je trebao nereverzibilno asimilirat i spasiti gledateljstvo njegove dosadne pojave.

Wiliam T Riker

Međuplanetarni hohštapler. Za razliku od "imamštapuguzici" Pickarda, navedeni usput ševi sve što imalo liči na žensko. Glumata "pozitivno tvrdog momka" ali je u stvari prikriveni luđak. Gotovo svaki put kad zauzme kapetansku stolicu, u odsustvu Pickarda, raznese nešto fejzorima ili fotonskim torpedima. Osvježenje bi nastupilo kad bi mu neka alienka odgrizla srce i pljunula ga u prašinu a on bi se odao dobrom starom đekdenijelsu.

Data

Reinkarnacija Pinokija koji pod svaku cijenu želi dostići ljudskost. Za tvorevinu, čovjeku superiorne inteligencije i snage, nevjerojatno je da nije otkrio tekući puder. Ovako ga moramo trpiti iz epizode u epizodu sa tim odvratnim tenom gatalinke. Užas jebote.

Geordi La Forge

Još jedan francuz ( navodno ). Stalno se smije od uha do uha, gotovo ekvatorijalno, što je sasvim razumljivo, jer kroz svoj vizir vidi sve komade bez odjeće. Povremeno ima i užasnutu facu što je iz istih razloga isto tako potpuno razumljivo. Psihički vrlo problematičan lik, obzirom da se u jednoj epizodi navuče na hologramsku trebu za koju se kasnije još i ispostavi da je udana, halooo?!?!

Worf

Iritirajuće vječito nadrkana spodoba. Nemreš bilivat da ostaje nadrkan i nakon što u DS9 troši udarnog komada, Jadziu Dax, s kojom ima duplo seksualno iskustvo ( ševi Jadziu dok mu simbiont Dax istovremeno puši u ekstenziji). Osim što patetično čitavu sezonu moli da ga netko ubije, cijelo vrijeme moralizira i sere o časti a koristi svaku priliku da svog sina utrpa nekom drugom u što udaljenijoj galaksiji, jadno.

Dr. Beverly Crusher

Prva elitna fuxa galaktike, disketno troši aliene svakom prilikom. Nikad s istom vrstom, njen je životni moto. Vjerojatno u svakom galaktočkom muškom veceju postoje tekstovi gdje ju se spominje. Jedino je simpatično kak nakon ševe danima ne može doći k sebi.

Deanna Troi

Tužan ženski lik. Nakon što ju je Riker potrošio i šupirao na početku sezone, više nemre doć k sebi. Pošto je sposobna telepatski osjetiti tuđe (muške) osjećaje, kuži da joj se zbog avanture sa divljakom Rikerom nitko od posade ne usuđuje prići, pa onak, konstantno uspaljena, tamani neumjereno čokoladu u svim oblicima uglavnom iz hampera. Posljedica je da su je kamermani prisiljeni snimati samo do pojasa ostatak sezone.

Vesley Crusher

Zbilja iritantan lik, pičkica i junferica. Scenarist je nešto pobrkao sa serijom "Will i Grace".

Q

Jedino istinsko osvježenje serije. Izluđuje ekipu sa Enterprisea. Cinik koji, bez pardona, sa stilom, tom elitističkom društvu kaže što ih ide. Vrhunac je kad se pojavi u oficirskoj uniformi flote sa zvjezdicom više od Pickarda. Svakako zaslužuje malo dužu minutažu u toj monotonoj svemirskoj trakavici.

I tako, toliko o serijalu Next Degeneration, subjektivno. Sa logistikom koja im je stajala na raspolaganju mogli su snimit najvelebniji pornić svih vremena, sigurno bi se svi bolje zabavljali.
A sad idemo dalje, Deep Space 9...:)

- 14:15 - Komentari (29) - Isprintaj - #

nedjelja, 09.03.2008.

...harač rajo, harač...


Image Hosted by dlennis.files.wordpress



...Dakle, odlučili nas, građane, nadležni dotjerat u red. Nadležni imaju ozbiljnih problema, fali im love. Svatko tko imalo poznaje tržišne zakone, zna da uspjeh na tržištu donose tri područja, potrepštine za djecu, potrepštine za žene i potrepštine za automobile. Za to se vadi zadnja lova i u pravilu se ne pita kolko košta. I tako, sjedeći u svojim skupo uređenim uredima, besposleni paraziti, razni kikaši, bandiji, strikani, dosjetili su se kako pokupiti novce koji doslovno leže na cesti. Shvatili su da još ima prostora maznut lovu raji koja očito može plaćati sve.
Pa su tako npr. osnovali famozni holding, prodajući priču da će građanima tako uštedit puno love. Jest da je osnivanjem famoznog holdinga sve očajno poskupilo a od nekakve uštede nema ni U, ali su zato velikodušno zbrinuli pola djedovine koja je tamo "bogu iza nogu" dobila šansu da se dovuće na gotovo u metropolu. Posao je hladovina, ne moraš ništa posebno znati, radi se od 9 do 10, ma doobro, do 11, moraš gablat organizirano za tri kune, a poslije kažeš da ideš na teren i na miru treniraš neki športski klub, odeš u neki restić nekom nešto potpisat, ili jednostavno odeš razgledat tu "famoznu metropolu".
No nisu još baš svi iz djedovine zbrinuti, postoje i oni koji nisu diplomirali devedesetih u banjaluci, koji zbilja nemaju nikakvog papira pa treba i takve zbrinut a baš ih i ne možeš pozvati u metropolu da kopaju kanale, što bi reklo selo. I tako su se moderni Ferengiji dosjetili kako da riješe nekoliko muha jednim udarcem.
Spas se zove nova komunalna uredba. Komunalni redar može biti svatko, dovoljno je da zna pročitat uredbu, ne mora čitat na glas, ne bude nitko slušao njihovo sricanje. Posao je super, šećeš okolo, razgledavaš i pišeš kazne.
Tamo je neka sirota objesila u 6 ujutro veš na balkon i odjurila na posao u neki trgovački lanac. A ne može to tako, sasvim je u redu da joj se stisne 1000Kn kazne, ostaje joj još uvijek 1700Kn od plaće da se može prežderavati cijeli mjesec sa svojom familijom. Tko joj je kriv što nema sušilicu, pa ne moraju svaki mjesec jesti, jedan mogu postiti kao što i priliči pravim katolicima, pa si kupiti nekakvu sušilicu.
Ili ovi foliranti, proleteri komunjare, koji prekapaju po kontejnerima skupljajući plastiku. Njima treba odmah uzet 300 kunića, glumci, imaju love, lukavci skrivaju lovu u čarapama gdje upada automatski kroz probušene džepove.
Ukratko, posao je fenomenalan ali ipak moraš poštivat neke regule. Prva je da moraš nadležnom dat njegovo, tko ne da brzo najebe, ulovi ga tili čas redarstvo, pune su ga novine i biva optužen za strašnu pronevjeru od par stotina kuna. Na terenu isto tako moraš paziti koga globiš. Ne možeš globiti vlasnika lokalne kladionice zato jer je ostavil mečku na travi, odmah zvone telefoni i strikan ima problema, ne možeš tjerati red ni među polupijanom glasnom gomilom tinejđera na Remizi zbog boca koje razbijaju po cesti. Oni te onak, haj raspoloženi, scipelare dok si rekao keks, njima ni redarstvo ne može stati na kraj.
Ak si imalo pametan, držiš se globljenja starčeka, radnica, pristojnih curica koje šeću svoje pekinezere i općenito pristojnih građana koji se ne mogu, ili nisu naučili, braniti se. Njima uzmeš lovu ko djetetu mikić, nemaš brige. Naravno da uvijek možeš naletiti i na nekog naočigled mirnog, prolupalog ptspovca, pa dobiješ u trenu dugu devetku u usta, al to je rizik službe, pa moraš nekak i zaradit tih soma eura plaće. Uostalom, strikan je pametan, sad je izmislio i holding penzioni fond. Svi građani budu svima u holdingu uplaćivali dodatno mirovinsko, nitko od zemljaka se ne mora brinuti za penziju kad se povuku na svoj krš. Jedino imaju obavezu da dođu u metropolu glasat svake četri godine a i to je organizirano. Kažu, doduše neki, da je taj penzioni fond, strikanova kasicaprasica za drž-nedaj prilike ali to nije briga jednog komunalnog redara. On će svoje dobiti.
A do tada, ajmo, plati rajo, nema više zajebancije sa žalbama i sudovanjem, ako ne platiš odmah, automatski ti sjedaju na plaću kaznom bez suvišnih procedura, sad će netjak te zagrebačke pedere dotjerat u red...

- 19:49 - Komentari (74) - Isprintaj - #