Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/sagittariusclassic

Marketing

...harač rajo, harač...


Image Hosted by dlennis.files.wordpress



...Dakle, odlučili nas, građane, nadležni dotjerat u red. Nadležni imaju ozbiljnih problema, fali im love. Svatko tko imalo poznaje tržišne zakone, zna da uspjeh na tržištu donose tri područja, potrepštine za djecu, potrepštine za žene i potrepštine za automobile. Za to se vadi zadnja lova i u pravilu se ne pita kolko košta. I tako, sjedeći u svojim skupo uređenim uredima, besposleni paraziti, razni kikaši, bandiji, strikani, dosjetili su se kako pokupiti novce koji doslovno leže na cesti. Shvatili su da još ima prostora maznut lovu raji koja očito može plaćati sve.
Pa su tako npr. osnovali famozni holding, prodajući priču da će građanima tako uštedit puno love. Jest da je osnivanjem famoznog holdinga sve očajno poskupilo a od nekakve uštede nema ni U, ali su zato velikodušno zbrinuli pola djedovine koja je tamo "bogu iza nogu" dobila šansu da se dovuće na gotovo u metropolu. Posao je hladovina, ne moraš ništa posebno znati, radi se od 9 do 10, ma doobro, do 11, moraš gablat organizirano za tri kune, a poslije kažeš da ideš na teren i na miru treniraš neki športski klub, odeš u neki restić nekom nešto potpisat, ili jednostavno odeš razgledat tu "famoznu metropolu".
No nisu još baš svi iz djedovine zbrinuti, postoje i oni koji nisu diplomirali devedesetih u banjaluci, koji zbilja nemaju nikakvog papira pa treba i takve zbrinut a baš ih i ne možeš pozvati u metropolu da kopaju kanale, što bi reklo selo. I tako su se moderni Ferengiji dosjetili kako da riješe nekoliko muha jednim udarcem.
Spas se zove nova komunalna uredba. Komunalni redar može biti svatko, dovoljno je da zna pročitat uredbu, ne mora čitat na glas, ne bude nitko slušao njihovo sricanje. Posao je super, šećeš okolo, razgledavaš i pišeš kazne.
Tamo je neka sirota objesila u 6 ujutro veš na balkon i odjurila na posao u neki trgovački lanac. A ne može to tako, sasvim je u redu da joj se stisne 1000Kn kazne, ostaje joj još uvijek 1700Kn od plaće da se može prežderavati cijeli mjesec sa svojom familijom. Tko joj je kriv što nema sušilicu, pa ne moraju svaki mjesec jesti, jedan mogu postiti kao što i priliči pravim katolicima, pa si kupiti nekakvu sušilicu.
Ili ovi foliranti, proleteri komunjare, koji prekapaju po kontejnerima skupljajući plastiku. Njima treba odmah uzet 300 kunića, glumci, imaju love, lukavci skrivaju lovu u čarapama gdje upada automatski kroz probušene džepove.
Ukratko, posao je fenomenalan ali ipak moraš poštivat neke regule. Prva je da moraš nadležnom dat njegovo, tko ne da brzo najebe, ulovi ga tili čas redarstvo, pune su ga novine i biva optužen za strašnu pronevjeru od par stotina kuna. Na terenu isto tako moraš paziti koga globiš. Ne možeš globiti vlasnika lokalne kladionice zato jer je ostavil mečku na travi, odmah zvone telefoni i strikan ima problema, ne možeš tjerati red ni među polupijanom glasnom gomilom tinejđera na Remizi zbog boca koje razbijaju po cesti. Oni te onak, haj raspoloženi, scipelare dok si rekao keks, njima ni redarstvo ne može stati na kraj.
Ak si imalo pametan, držiš se globljenja starčeka, radnica, pristojnih curica koje šeću svoje pekinezere i općenito pristojnih građana koji se ne mogu, ili nisu naučili, braniti se. Njima uzmeš lovu ko djetetu mikić, nemaš brige. Naravno da uvijek možeš naletiti i na nekog naočigled mirnog, prolupalog ptspovca, pa dobiješ u trenu dugu devetku u usta, al to je rizik službe, pa moraš nekak i zaradit tih soma eura plaće. Uostalom, strikan je pametan, sad je izmislio i holding penzioni fond. Svi građani budu svima u holdingu uplaćivali dodatno mirovinsko, nitko od zemljaka se ne mora brinuti za penziju kad se povuku na svoj krš. Jedino imaju obavezu da dođu u metropolu glasat svake četri godine a i to je organizirano. Kažu, doduše neki, da je taj penzioni fond, strikanova kasicaprasica za drž-nedaj prilike ali to nije briga jednog komunalnog redara. On će svoje dobiti.
A do tada, ajmo, plati rajo, nema više zajebancije sa žalbama i sudovanjem, ako ne platiš odmah, automatski ti sjedaju na plaću kaznom bez suvišnih procedura, sad će netjak te zagrebačke pedere dotjerat u red...


Post je objavljen 09.03.2008. u 19:49 sati.