17

subota

lipanj

2023

Kad to večeras zašljašti...

Kupio danas u Lidlu ( više za vas ) ispaćeni životni supatnik onu dekorativnu solarnu svjetiljku.

Naravno, samo jednu; boje neba, boje Dinama, nagloplavu. Ja pitam – pa šta će nam samo jedna jebote. Da dobro, ide po još. Da jel bi uzeo crvene il zelene. Reko ne bi diskofrazmu stvarali po noći u dvorištu, kupi još plavih.
Eto njega sa još dvije lampe. Pa raširio uputstvo, koje je baj d vej ko da ideš sklapat atomsku bombu. Treba dva fakulteta i bit novi Ajnštajn da se to sastavi. Pa meći očale, sitna slova. Pa psuje jer da gdje je u vražjoj materi prekidač on – off. Sva sreća pa se tu zatekla moja dugogodišnja frendica koja je rašerafila taj nagloplavi dio i ukazo se prekidač; možda bi ga do navečer tražili, mislim prekidač. Pozabijo on lampe, i eno se pune na sunčevoj svjetlosti pa će večeras usljedit Dinamoplavi lajtšou kad se smrkne.

Ja u međuvremenu nešta mrljam po kuhinji, pa uzela malo proučit šta još piše u tom uputstvu kad je tak debelo. I da znate da svaštanešta ima unutra. Saznala sam recimo da lampa ne služi za kućnu rasvjetu. To je prava šteta, bilo bi baš fora u parket pozabijat te lampe da šljašte u mraku.
Saznala sam i da, ako se uklanja lampa, treba uklonit – citiram -i stajaću cijev kako ne bi izazvali opasnost, naprimjer da se niko ne spotakne. A ja baš mislila ostavit sve te stajaće cijevi ko minsko polje po dvorištu, pa ko ne gleda kud hoda nek izvali kutnjake iz glave, baš me briga.
Pa ima dio koji se zove „puštanje u rad“. Gurni 4 vamo, stisni 2 tamo ( mislim, šema sa dijelovima je naprijed pa dok nađeš na šemi šta je 4 zaboraviš dokle si pročito ).Pa kaže – nemojte primjenjivat silu tijekom postavljanja, i spominje udaranje čekićem. Pa čime da se zabije ta stajaća cijev i šiljak u zemlju, noktom jebote? Uglavnom uputstvo je prepuno zrnaca mudrosti i podebelo, točno mi dođe da ga čitam pred spavanje, zbubaće me bolje od šlaftableta.

A večeras u sumrak, a pogotovo mrak...kad to nagloplavo svjetlo zašljašti pa odbljesak ode u nebo, ko kad Betmena dozivaju upomoć, samo tamo koriste žuto jel tako. Nebil mi se još kakvi vanzemaljci stropoštali u dvorište. Pa mi se obrate – mi dolazimo u miru, dajte samo pogasite to nagloplavo svjetlo jer nam je sjebalo navigaciju i sve. Ko će to po mrakači počupat iz trave a da ne ošteti lampe, majkosvetabožja; a moraš, da mogu neočekivani gosti nastavit svoje putešestvije kroz galaksije.

( evo se pune, blago meni, za večerašnji i sve buduće svjetlosne spektakle )

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.