13

utorak

lipanj

2023

Nekad je pametnije ne govorit :)

Ja ću ko žena uvijek stat na žensku stranu. Naravno, pod uvjetom da žena na čiju ću stranu stat ne izgubi kompas i ne lupa ko džigericom od plot u poznim godinama koje je doživjela.

Jer meni, uz dužno štovanje, nije normalno da je žena od 73 godine u stanju izjavit ( ako je vjerovat novinaru ) – stalno mi se udvaraju mlađi muškarci, pa neće mi se valjda udvarat ovi moji vršnjaci koji sada sa štakama hodaju i ne mogu uz stepenice.
Doista, to izgovara žena koja odlično izgleda za svoje godine i tvrdi da nije dorađivana, o čemu bi se dalo razgovarat jer je dovoljno pogledat slike sa početka njene estradne karijere i usporedit ih sa sadašnjima. Plus šminka, puno šminke koja sve sakriva. Plus filtera koliko hoćeš na fotkama, iako to navodno niko od selebritija ne koristi. Jer sa sedamdesettri sigurno u licu izgledaš ko da imaš četrdeset.

Ružno. Nije ni damski ni ženstveno. Nije pristojno. A nadasve nije ljudski. Ne mogu si svi priuštit lagodan život. Nemaju svi jednake mogućnosti. Nisu svi jednako vitalni, a pogotovo ne biraju bolest i godine zbog kojih se otežano kreću. O udvaranju mlađih muškaraca neću uopće trošit ni vrijeme, ni riječi ( uz dužno štovanje mlađim muškarcima ).

Pa mi je pao na pamet neokrunjeni kralj čekaonice na zračenju, koji je dolazio tamo svaki dan u nekoj fensi košulji, trapericama, sa šeširom. Čovjek od osamdeset godina kojem smo svi rikavali od smijeha. Možda neznatno otežanog hoda, ali toliko jakog duha i smisla za humor. Svjestan svojih godina i nemoći. Uspoređivati ga sa mlađim muškarcima bio bi totalni nonsens, bilo da ga uspoređujem ja ili žena od sedamdesettri godine.

Palo mi je na pamet i da treba znati dostojanstveno stariti. Ne dozvoliti si nikad verbalne proljeve i ako si žena – ostati dama riječju, mišlju, djelom i izgledom. Cijeniti sebe, ali i one koji se - po tvom mišljenju - ne mogu nositi s tvojim fantastičnim izgledom i nazovi kondicijom.

Na kraju krajeva, tijelo je samo vozilo koje duša koristi na proputovanju kroz život. Što vrijedi dobra šasija ako je unutrašnjost rđava i tamna ko ulaz u Mordor?

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.