11

nedjelja

lipanj

2023

I onda kad mi neko kaže - volim kišu...

Pa mi ćemo se počet pretvarat u vodozemce.

Mislim, biće dobro ako budu samo vodozemci u igri. Al ako u igru uđu Godzile...e onda smo najebali. Jer ako se dobro sjećam filma, onaj jedan je i iz mora izronio pa napravio nered širokih razmjera.
Šta mislite, ustanete ujutro pa skuvate kavu i krenete je popit na terasu, a susjed leži u dvorištu jer nemre sjest na rođenu terasu i ispušta one stravične zvukove. Ne znaš bil zvao 112 il ga probo polit kipućom kavom da zašuti bar na sekundu. I šta kad ga poliješ kavom, moraš sebi kuvat drugu. Onda bolje kuvat kavu u ranjgli od sarme, to je brat bratu sedam – osam litara kipućoće pa da šuti bar malo kad ga zaliješ. Jer kod Godzile ne pomaže ni partviš ni sikira, možeš ga probat onesposobit i kud onda? Pobjeć mu ne možeš, sustigne te i rastrančira u roku sad.
Lako je sa, štajaznam, žabama il daždevnjacima. Pogodiš ga teglom i problem riješen. Mislim, pogodiš ako i tebi ne narastu one plivaće kožice među prstima.

Tako kad bi morala birat, ja bi rađe bila Godzila. Ko ti ide baš turbojako na živce, prevrneš mu auto i kuću naopako i isprestraviš ga urlikom čim otvori vrata. A nemre ti ništa, može samo molit Svevišnjeg da ga ne pojedeš za desert. Kupanje u Kupi, u Sisku si za par minuta pa i tamo malo napraviš nered.

Kraju zafrkancija, ovo se pretvara u monsunsku klimu. Sve samo gnjili od te vodurine, i ljudi i biljke. Mene boli svaki atom u tijelu, moji rođendani su ostavili trajnije posljedice i trga me sve živo. O živčanoći neću ni pričat, čim čujem da pada kiša trebala bi popit tri normabela da se smirim. Ja ne znam otkud ta vodurina više pada jebote.
I onda još otvorim nekakvu norvešku prognozu ( koja je navodno jako precizna ), kadli tamo za Petrinju kraj kišobrana napisana nula; ko ne bi trebala padat kiša. A vani salauka. Doista, sad se smirilo barem malo. Ne znam do kada, al znam da više neću otvarat nikakvu prognozu jer se samo nasekiram.

Idem nešta pojest i promišljat koju dozu tableta za spavanje ću morat pit ako ovih dana ujutro osvanem ko Godzila u krevetu. Pa radiće tvornica normabele i sanvale samo za mene, za onu grdosiju trebaju tačke normabela da se samo malo ustabili u glavi i da ne urliče.

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.